Μια διαφορετική ματιά με πολλές αποκαλύψεις. Πόσο ρωσικό είναι το Ισραήλ;

Μια διαφορετική ματιά με πολλές αποκαλύψεις. Πόσο ρωσικό είναι το Ισραήλ;

19 Μαρτίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:893
Μοίρασέ το

 

 

 

 

Ο Στάλιν έκανε πολύ περισσότερα απ’ όσα είχε ποτέ σκοπό να κάνει, ή απ’ όσα ο ίδιος αντιλαμβανόταν ποτέ ότι έκανε. Πίστευε ότι η ιστορική του αποστολή ήταν να εκβιομηχανίσει τη Σοβιετική Ένωση και να τη μετατρέψει σε υπερδύναμη. …

Η πραγματική του ιστορική αποστολή ήταν να δρομολογήσει την παλίμψηστη της Ευρασίας. Με άλλα λόγια, ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ να βλέπουμε την ιστορική κληρονομιά του Στάλιν να καρποφορεί. Ο 21ος αιώνας είναι ο Ευρασιατικός αιώνας.

Ο Ντε Γκωλ είχε δίκιο – ο Στάλιν δεν απομακρύνθηκε στο παρελθόν. Διαλύθηκε στο μέλλον”. (McGrath, 2019)

Μια παγκόσμια τάξη που θα κυριαρχείται από τη Ρωσία μέσω του Σοβιετικού Ισραήλ θα ήταν καταστροφική και πρέπει να σταματήσει.

 

 

 

 

Πόσα αγνοούμε… κι αυτό μας κάνει να παίρνουμε θέση περισσότερο συναισθηματική και όχι με την ψυχρή λογική.

Το παρακάτω ντοκουμέντο, δίνει μια άλλη διάσταση στα σημερινά πολεμικά δρώμενα.

Κρατάμε πολύ μικρό καλάθι για όλους και για όλα… γιατί υπάρχει ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλη

 

Μετάφραση: Απολλόδωρος

19 Ιανουαρίου 2019, Jeff Buckley

Διαβάστε το εδώ.

_____________

Τη δεκαετία του 1880, οι Gunzbergs ίδρυσαν το World ORT στην Αγία Πετρούπολη για να εξασφαλίσουν ότι οι Ρώσοι Εβραίοι θα βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης. (World ORT)

Επί του παρόντος, “η ORT Ρωσίας έχει ήδη δημιουργήσει συγκεκριμένες συνεργασίες με τη Microsoft, τη Hewlett-Packard, την Kaspersky Lab και την IBS/Luxoft, οι οποίες αντλούν πόρους και τεχνογνωσία αιχμής στα σχολεία και τα προγράμματα του οργανισμού”. (World ORT 2009 & 2012)

“Η ρωσική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας Yandex N.V., η οποία διαχειρίζεται την πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο στη Ρωσία, συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ για την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος που επικεντρώνεται στην εκπαίδευση στη μηχανική μάθηση, Yandex και Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ …

Το κοινό πρόγραμμα, γνωστό ως Yandex Machine Learning Initiative, θα περιλαμβάνει μαθήματα που θα επικεντρώνονται στη μηχανική μάθηση, τη βαθιά μάθηση, την επεξεργασία φυσικής γλώσσας, την όραση υπολογιστών και τη ρομποτική. Το πρόγραμμα θα προσφέρεται μέσω της Σχολής Πληροφορικής Blavatnik του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ ως μέρος του προπτυχιακού προγράμματος πληροφορικής”. (Wenkert, 2018)

Η Yandex συνδέεται με την FSB, τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τη ρωσική μαφία. Υπάρχει επίσης άμεση σύνδεση μεταξύ της Yandex και του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump. (McKenzie, 2018)

Σε πρόσφατη ομιλία του στη Σχολή Επιχειρηματικότητας Adelson στο IDC Herzliya, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εξηγεί τη σημασία της μετανάστευσης Ρώσων Εβραίων με βασικές τεχνικές δεξιότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες και αργότερα στο Ισραήλ, αφού εκσυγχρονιστούν, για να μεγιστοποιήσουν τις δεξιότητές τους, ώστε το Ισραήλ να γίνει η κορυφαία τεχνολογική δύναμη στον κόσμο.

“[Η] συνολική μετανάστευση στο Ισραήλ παρουσίασε μια μέτρια αύξηση της τάξης του 5% το 2018, με 29.600 Εβραίους από όλο τον κόσμο να μετακινούνται στη χώρα. Ο μεγαλύτερος παράγοντας πίσω από την αύξηση ήταν η σημαντική αύξηση του αριθμού των μεταναστών που μετακινήθηκαν από τη Ρωσία. …

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 10.500 μετανάστες από τη Ρωσία θα έχουν φθάσει στη χώρα μέχρι το τέλος του 2018 – γεγονός που αντιπροσωπεύει αύξηση 45% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των μεταναστών. …

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που έρχονται στο Ισραήλ από τη Ρωσία και την Ουκρανία τα τελευταία χρόνια δεν χαρακτηρίζονται ως Εβραίοι βάσει του θρησκευτικού νόμου, ακόμη και αν έχουν δικαίωμα για την υπηκοότητα”. (Maltz, 2018)

“Τον Οκτώβριο του 1991, η Σοβιετική Ένωση και το Ισραήλ συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις … Δύο μήνες αργότερα η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε. Μέχρι σήμερα [15 Δεκεμβρίου 2016], 161 από τα 192 μέλη του ΟΗΕ αναγνωρίζουν το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων και των 15 πρώην δημοκρατιών της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο πυρήνας αυτής της αυξανόμενης συμμαχίας είναι οι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί πολίτες που γεννήθηκαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Μεταξύ 1970 και 1988, μόνο 291.000 Εβραίοι, και οι μη εβραίοι συγγενείς τους, είχαν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τη Σοβιετική Ένωση (165.000 πήγαν στο Ισραήλ και 126.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες).

Το 1989, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ έθεσε τέρμα στους περιορισμούς της εβραϊκής μετανάστευσης, [με τη δικαιολογία] των καλύτερων σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το 1989 έως το 2006, 1,6 εκατομμύρια Σοβιετικοί Εβραίοι και τα μέλη των οικογενειών τους εγκατέλειψαν την πρώην Σοβιετική Ένωση (979.000 πήγαν στο Ισραήλ, 325.000 στις ΗΠΑ και 219.000 στη Γερμανία).

Νωρίτερα φέτος, ο πρόεδρος Putin δήλωσε: “Η Ρωσία και το Ισραήλ έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση κυρίως επειδή 1,5 εκατομμύριο Ισραηλινοί πολίτες προέρχονται από την πρώην Σοβιετική Ένωση, μιλούν τη ρωσική γλώσσα, είναι φορείς της ρωσικής κουλτούρας, της ρωσικής νοοτροπίας. Διατηρούν σχέσεις με τους συγγενείς και τους φίλους τους στη Ρωσία και αυτό καθιστά τις διακρατικές σχέσεις πολύ ιδιαίτερες”. …

Ο ρόλος της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή παρέχει ένα μείγμα έντασης και ανακούφισης για το Ισραήλ. Όσον αφορά την ανακούφιση, ένα μέρος της ανάδειξης του Ισραήλ ως έθνους start-up υψηλής τεχνολογίας μπορεί να αποδοθεί στους ρωσόφωνους μετανάστες του. Το 1989, υπήρχαν μόνο 30.000 μηχανικοί και 15.000 γιατροί στο Ισραήλ. Οι Σοβιετικοί μετανάστες στο Ισραήλ μόνο το 1989 και το 1990 περιελάμβαναν 57.000 μηχανικούς και 12.000 γιατρούς. …

Το 2005, η Ρωσία διέγραψε το 73% του χρέους των 13,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων της σοβιετικής εποχής που χρωστούσε η Συρία στη Ρωσία. Σε αντάλλαγμα, η Συρία αγόρασε ρωσικά όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. …

Η Silicon Valley και η Silicon Wadi στο Ισραήλ πέτυχαν, εν μέρει λόγω πολλών ταλαντούχων Ρώσων που προσπάθησαν να μετατρέψουν την ιδέα τους σε μια επιτυχημένη εταιρεία. Η ρωσική διασπορά στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ μπορεί να βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό της ρωσικής οικονομίας.

Το Ισραήλ χρειάζεται επίσης και τη Ρωσία. Το Start-Up Nation του Ισραήλ έχει τροφοδοτηθεί από ένα εκατομμύριο ρωσόφωνους Ισραηλινούς. Για να συνεχιστεί αυτό το οικονομικό θαύμα, οι Ισραηλινοί θα χρειαστούν περισσότερους μηχανικούς από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Οι ρωσόφωνοι Ισραηλινοί θα έχουν άφθονο ταλέντο να επιλέξουν από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το 2015, η Ρωσία αποφοίτησε 454.000 μηχανικούς και η Ουκρανία 130.000 μηχανικούς”. (Zapesochny, 2016)

“Στο Bar Putin, στην καρδιά της Ιερουσαλήμ, μπορείτε να κατεβάσετε σφηνάκια βότκας ως φόρο τιμής στον πρώην Ρώσο πρόεδρο. Στο Ashdod – γνωστό και ως Μικρή Μόσχα – μπορείτε να περάσετε από το σούπερ μάρκετ Tiv Ta’am για χοιρινό και μαύρο ψωμί. Στην ισραηλινή τηλεόραση υπάρχει το Κανάλι 9, αν θέλετε να παρακολουθείτε εκπομπές στη μητρική γλώσσα όλο το εικοσιτετράωρο.

Τα εκατομμύρια και πλέον πολιτών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που μετανάστευσαν στο Ισραήλ τα τελευταία 20 χρόνια όχι μόνο δημιούργησαν μια νέα ζωή, αλλά και μεταμόρφωσαν την υιοθετημένη χώρα τους. Επηρέασαν τον πολιτισμό, τη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, τη γλώσσα, την εκπαίδευση και, ίσως το πιο σημαντικό, την ισραηλινή πολιτική.

… [Από το 1990 και μετά ήρθαν κατά χιλιάδες, και τώρα [17 Αυγούστου 2011] αποτελούν περίπου το 15% του πληθυσμού του Ισραήλ των 7,7 εκατομμυρίων κατοίκων.

Αυστηρά μιλώντας δεν είναι όλοι τους Εβραίοι. Στον παραδοσιακό Ιουδαϊσμό μόνο κάποιος του οποίου η μητέρα είναι Εβραία ή ο οποίος έχει υποβληθεί σε επίσημη μεταστροφή στον Ιουδαϊσμό είναι Εβραίος. Αλλά από το 1990, όποιος προερχόταν από την πρώην Σοβιετική Ένωση και είχε Εβραίο πατέρα ή παππού ή γιαγιά ή ήταν παντρεμένος με κάποιον που πληρούσε αυτά τα κριτήρια, του δόθηκε η ισραηλινή υπηκοότητα βάσει του νόμου περί επιστροφής της χώρας.

Σύμφωνα με την Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία του Ισραήλ, περίπου το 30% των μεταναστών από την πρώην Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του 1990 δεν ήταν Εβραίοι ή δεν θεωρούνταν Εβραίοι σύμφωνα με τον ορθόδοξο νόμο. Το 2005 το ποσοστό αυτό εκτοξεύθηκε στο 59%. Μόνο το 5% περίπου των μη Εβραίων έχει προσηλυτιστεί. …

Αλλά σχεδόν κατέκλυσαν το Ισραήλ, προκαλώντας σοβαρή στεγαστική κρίση. Πολλοί εγκαταστάθηκαν τελικά σε ρωσικούς θύλακες σε πόλεις όπως το Ashdod, την Petah Tikva και τη Χάιφα – και σε επεκτεινόμενους οικισμούς της Δυτικής Όχθης, όπως το Ariel.

“Ήταν ένας πολύ διαφορετικός τύπος μετανάστευσης”, δήλωσε η Lily Galili, μια ισραηλινή δημοσιογράφος που γράφει ένα βιβλίο για τις επιπτώσεις του παλιρροϊκού κύματος από την πρώην Σοβιετική Ένωση. “Δεν ήθελαν να ενσωματωθούν. Ήθελαν να ηγηθούν. Άλλαξαν τη φύση της χώρας”.

Πουθενά αυτό δεν είναι πιο εμφανές από ό,τι στην ισραηλινή πολιτική, ιδιαίτερα στην άνοδο του Avigdor Lieberman, του γεννημένου στη Μολδαβία υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, και του ακροδεξιού κόμματός του, του Yisrael Beiteinu. Σήμερα, η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στην ισραηλινή πολιτική και βασικό μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού, το Yisrael Beiteinu έχει γνωρίσει επιτυχία κυρίως ως αποτέλεσμα της υποστήριξής του μεταξύ των ρωσόφωνων μεταναστών. Ο Λίμπερμαν και το κόμμα του έχουν ακολουθήσει μια αδυσώπητα δεξιά ατζέντα, αντιτιθέμενοι σε παραχωρήσεις στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους, υποστηρίζοντας την επέκταση των οικισμών, επιδιώκοντας να περιορίσουν τα δικαιώματα του 20% του αραβικού πληθυσμού του Ισραήλ και επιτιθέμενοι σε αριστερές ΜΚΟ και αγωνιστές.

“Δυστυχώς αυτοί [οι μετανάστες από τα πρώην σοβιετικά κράτη] έχουν αλλάξει τη φύση της δημοκρατίας στο Ισραήλ”, δήλωσε ο Galili. “Υπάρχει κάποια υπερβολή – πολλά πράγματα μπορεί να είχαν αλλάξει χωρίς αυτούς. Αλλά έχουν μια διαφορετική αντίληψη για τη δημοκρατία. Και έχουν ενισχύσει και έχουν δώσει αυτοπεποίθηση στην [εγχώρια] κοσμική δεξιά”.

Πριν από ένα χρόνο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον προκάλεσε σάλο όταν είπε ότι οι ρωσόφωνοι Ισραηλινοί αποτελούν “εμπόδιο στην ειρήνη με τους Παλαιστίνιους”. …

Ο Galili επεσήμανε “κάποια αίσθηση αποξένωσης μεταξύ των Ρώσων μεταναστών και των γηγενών Ισραηλινών. Δεν υπάρχει μεγάλη κοινωνική αλληλεπίδραση. Υπάρχουν ακόμη μέρη για τους “Ρώσους” που οι “Ισραηλινοί” δεν πηγαίνουν και δεν είναι επιθυμητοί – και το αντίστροφο”.

Αλλά, πρόσθεσε, δεν θα υπάρχει επιστροφή. “Για πολλά χρόνια το αστείο ήταν ότι το Ισραήλ είχε γίνει η 51η πολιτεία των ΗΠΑ. Αντ’ αυτού, έχουμε γίνει απλώς άλλη μια σοβιετική δημοκρατία. Πρόκειται για μια μεγάλη ανατροπή στην ιστορία”“. (Sherwood, 2011)

“Πριν από 20 ολόκληρα χρόνια, η ισραηλινή αστυνομία προειδοποιούσε για τις προσπάθειες των συνδικάτων του οργανωμένου εγκλήματος να χρησιμοποιήσουν τον αξιέπαινο νόμο της επιστροφής του Ισραήλ, ο οποίος παρέχει αυτόματη υπηκοότητα σε όποιον έχει έναν Εβραίο παππού ή γιαγιά, προκειμένου να αποκτήσουν την υπηκοότητα και να ρίξουν βρώμικο χρήμα. Οι αξιωματικοί προειδοποιούσαν ότι εισρέουν δισεκατομμύρια και ότι τα χρήματα αυτά αξιοποιούνται από τους εγκληματίες, κυρίως από την πρώην Σοβιετική Ένωση, για να αποκτήσουν επιρροή στο τραπεζικό σύστημα, στα μέσα ενημέρωσης και στις βιομηχανίες επικοινωνιών, στα ακίνητα, ακόμη και στην πολιτική.

Μια τέτοια περίπτωση υψηλού προφίλ ήταν η περίπτωση του Gregory Lerner (Zvi Ben-Ami), ενός καταδικασμένου απατεώνα και ξεπλύματος χρήματος. Μια άλλη ήταν η περίπτωση του Arcadi Gaydamak, ο οποίος ήταν για λίγο διάσημος και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Beitar Jerusalem, ο οποίος έβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος της Ιερουσαλήμ πριν από 10 χρόνια, πριν εγκαταλείψει τη χώρα εν μέσω οικονομικού σκανδάλου και στη συνέχεια φυλακίστηκε στη Γαλλία το 2015 για φοροδιαφυγή.

Τίποτα στρατηγικό δεν έχει γίνει εδώ και 20 χρόνια για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες. (Το Ισραήλ ψήφισε νόμο κατά του ξεπλύματος χρήματος το 2000, αλλά οι εγκληματίες έχουν βρει μυριάδες τρόπους να τον παρακάμπτουν). Πράγματι, όπως δήλωσε ένας πρώην κορυφαίος αξιωματικός του FBI στους Times of Israel νωρίτερα φέτος, οι εγκληματίες έλκονται από το Ισραήλ λόγω της “χαλαρής επιβολής του νόμου και της διαφθοράς”.

Η αστυνομία του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών έχει περιγράψει την απατηλή δραστηριότητα forex και δυαδικών επιλογών ως παράδειγμα “διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος” που προέρχεται από τη διασταύρωση των τοπικών ισραηλινών εγκληματιών με συνδικάτα εγκλήματος από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τη Γαλλία και αλλού. Είναι η απλή ανικανότητα μια αξιόπιστη εξήγηση για την επίμονη αποτυχία να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές δυνάμεις που εκμεταλλεύονται και στοχοποιούν το Ισραήλ εδώ και 20 χρόνια; Ή μήπως αυτή η στρατηγική αποτυχία παραπέμπει σε συνενοχή;” (Weinglass, 2018)

Μήπως το Ισραήλ έγινε άλλη μια σοβιετική δημοκρατία ή αυτό συνέβαινε πάντα;

“Η δήλωση ότι: “Οι Εβραίοι σκότωσαν Εβραίους για να δημιουργήσουν το κράτος του Ισραήλ” έγινε από τον Naeim Giladi [Εβραίος Mizrahi], συγγραφέα του βιβλίου: “Ben-Gurion’s Scandals: How The Haganah and Mossad Eliminated Jews” (Dandelion Books, LLC, Tempe Arizona, 2η διευρυμένη έκδοση 2003). Ο Giladi έγραψε αυτό το βιβλίο αρχικά στα εβραϊκά και στη συνέχεια στα αραβικά μετά την άφιξή του στις ΗΠΑ, όπου επιβεβαίωσε ως αυτόπτης μάρτυρας τα γεγονότα σχετικά με τους σιωνιστικούς βομβαρδισμούς στο Ιράκ, την απόρριψη από το Ισραήλ των αραβικών ειρηνευτικών προτάσεων και τη θανατηφόρα βία που ασκήθηκε από Εβραίους σε Εβραίους για τη δημιουργία του Ισραήλ. Ο Στάλιν σκόπευε το Ισραήλ να αποτελέσει “μήλον της έριδος” στη Μέση Ανατολή. Ορισμένοι παρατηρητές αναφέρουν την πιθανότητα ότι ο Στάλιν ήλπιζε επίσης να δημιουργήσει το Ισραήλ ως μαρξιστικό κράτος, μέρος της μεταπολεμικής σοβιετικής αυτοκρατορίας.

Η απόφαση του Στάλιν να χρησιμοποιήσει τους Σιωνιστές για την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ως κύριο κίνητρο την πρόθεσή του να αντιταχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες στην πλούσια σε πετρέλαιο Μέση Ανατολή. … Η σοβιετική υποστήριξη προς τους Σιωνιστές υλοποιήθηκε με τη μορφή της άδειας εξόδου 711.000 Εβραίων από χώρες πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα, το 1945-1947, υποτίθεται για να μεταναστεύσουν στην Παλαιστίνη. Οι Σιωνιστές διαφήμισαν αυτή τη μετανάστευση με την κωδική ονομασία “Briha” – Απόδραση των Εβραίων από την Ευρώπη. Στην πραγματικότητα η συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων προτίμησε να πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες ή να παραμείνει στη Γαλλία. Από τους 711.000 Εβραίους πρόσφυγες, που πανικοβλήθηκαν από περίπου δεκαπέντε πογκρόμ που οργάνωσε η NKVD το 1945-1947, με κάποια σιωνιστική βοήθεια, μόνο 232.000 πήγαν πραγματικά στην Παλαιστίνη”. (Pogonowski, 2006)

“Ο Πούτιν κάλεσε τους Ρώσους Εβραίους να επιστρέψουν στη Ρωσία, επέτρεψε την κατασκευή ενός εβραϊκού μουσείου αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων στη Μόσχα και συναντήθηκε τακτικά με τον αρχιραββίνο της Ρωσίας. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει πάει τα τελευταία τρία χρόνια εννέα φορές σε μια Ρωσία που έχει προωθήσει δεκάδες Ρώσους Εβραίους να γίνουν ολιγάρχες στη νέα Ρωσία.

… Πάνω από δύο εκατομμύρια [Ρώσοι] Εβραίοι έφυγαν στο εξωτερικό από το 1880 έως το 1924, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και μερικοί σε αυτό που θα γινόταν το Ισραήλ.

… Ο Πούτιν προφανώς μεγάλωσε κάπως αποξενωμένος από τη ρωσική οικογένειά του και επηρεάστηκε από έναν Εβραίο θρησκευτικό καθηγητή στο γυμνάσιο που ζούσε στο ίδιο τετράγωνο. Το 2005 της αγόρασε ένα σπίτι στο Ισραήλ.

Όλα αυτά ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα. Κατά τη διάρκεια και μετά τη Ρωσική Επανάσταση του 1917, ο Λένιν συγκροτούσε ένα Πολιτικό Γραφείο και μια ελίτ ηγεσίας που είχε πολλούς Εβραίους … Τα ονόματα είναι γνωστά: Leon Trotsky, Grigorii Zinoviev, Lev Kamenev, Yakov Sverdlov, Maxim Litvinov, Karl Radek και Grigorii Sokolnikov. Ο Lenin – ο οποίος ο ίδιος είχε έναν Εβραίο παππού που είχε γίνει ορθόδοξος Ρώσος – συμπαθούσε τους Εβραίους. Δήλωνε: “Ξύστε έναν παλιό μπολσεβίκο και θα βρείτε πάντα λίγο εβραϊκό αίμα”.

Στη δεκαετία του 1930, ο Στάλιν ξεκίνησε μια μαζική βιομηχανική και τεχνική επανάσταση με πολυάριθμους Εβραίους μηχανικούς. Αυτό αποδείχτηκε ζωτικής σημασίας για να ξεπεραστεί το γερμανικό πλεονέκτημα στον τομέα του χάλυβα στον επερχόμενο πόλεμο. … Ο Στάλιν τη δεκαετία του 1930 επέτρεψε στους Ρώσους Εβραίους να έχουν περισσότερους φοιτητές στα κρατικά πανεπιστήμια από τους Ουκρανούς, οι οποίοι ήταν περισσότεροι από 10 προς 1. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Εβραίοι διαδραμάτισαν ζωτικό ρόλο βοηθώντας στην ανάπτυξη του άρματος T-34 και του νέου πολεμικού πυροβολικού. Υπήρχαν επίσης δεκάδες χιλιάδες Εβραίοι αξιωματικοί πολέμου. Μετά τον πόλεμο, ένας Εβραίος έγινε ο πατέρας της βόμβας υδρογόνου και σχεδόν το ένα τρίτο των πυρηνικών επιστημόνων ήταν Εβραίοι.

Το 1948 ήταν, όπως δήλωσε κάποτε ο David Ben-Gurion, η Σοβιετική Ένωση που ήρθε να σώσει το νέο κράτος του Ισραήλ. Κινητοποίησε τα νέα ανατολικοευρωπαϊκά κράτη που βρίσκονταν υπό τον έλεγχό της για να βοηθήσουν να περάσει η ψηφοφορία της 29ης Νοεμβρίου 1947 για τη δημιουργία του Ισραήλ. Όταν το Ισραήλ παραπαίει στις πρώτες μέρες του, με μόλις 650.000 Εβραίους στο νεοσύστατο κράτος, αγόρασε -μέσω της Ρωσίας- τανκς και αεροπλάνα από το εργοστάσιο Skoda στην Τσεχοσλοβακία”. (Adelman, 2018)

“Οι Σοβιετικοί προμήθευαν στρατιωτικό εξοπλισμό στους Άραβες – τους εχθρούς του Ισραήλ- και την ίδια στιγμή, ο εχθρός της Σοβιετικής Ένωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες, εξόπλιζε το Ισραήλ.

Για να κατανοήσουμε την προδοσία που είναι ικανοί να κάνουν οι Σιωνιστές/Μπολσεβίκοι Εβραίοι και για να κατανοήσουμε την προδοσία που έλαβε χώρα πριν και κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1973, πρέπει να εξηγήσω το τρίγωνο Νέα Υόρκη/Μόσχα/Τελ Αβίβ. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να πάμε μερικά χρόνια πίσω στην ιστορία.

Το 1831 ξεκίνησε μια μεγάλη μετανάστευση Εβραίων από τη Ρωσία προς την Αμερική. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν κομμουνιστές Εβραίοι. Τόσοι πολλοί από αυτούς τους κομμουνιστές/μπολσεβίκους Εβραίους εγκαταστάθηκαν στη Νέα Υόρκη που η Νέα Υόρκη αναφέρεται ως “Μόσχα του Hudson”.

Έχει επισημανθεί, και δικαιολογημένα, ότι οι αποφάσεις σχετικά με τις κομμουνιστικές πολιτικές δεν προέρχονται από τη Μόσχα, αλλά από τη Νέα Υόρκη. Το αν αυτό είναι γεγονός ή όχι είναι αδιάφορο. Αυτό που έχει σημασία είναι το γεγονός ότι υπάρχει στενός δεσμός μεταξύ των Σιωνιστών/Μπολσεβίκων Εβραίων της Νέας Υόρκης και των Σιωνιστών/Μπολσεβίκων Εβραίων της Μόσχας, που επεκτείνεται και στους Σιωνιστές/Μπολσεβίκους Εβραίους που κυριαρχούν στην κυβέρνηση του Ισραήλ.

Η Σιωνιστική εξουσία πάνω στην κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον προέρχεται από τους Σιωνιστές/Μπολσεβίκους με κέντρο τη Νέα Υόρκη. Από τη Νέα Υόρκη ξεκινούν οι εντολές προς το τεράστιο σιωνιστικό δίκτυο σε όλες τις ΗΠΑ – ένα δίκτυο που επηρεάζει τις οικονομικές και πολιτικές υποθέσεις όχι μόνο της ομοσπονδιακής μας κυβέρνησης, αλλά σχεδόν όλων, αν όχι όλων, των πολιτειακών κυβερνήσεων και σε μεγάλο βαθμό των κυβερνήσεων των μεγαλύτερων και ακόμη και των μεσαίων πόλεων. Αυτή η δύναμη των Σιωνιστών/Μπολσεβίκων Εβραίων στις ΗΠΑ καθιστά το σκέλος της Νέας Υόρκης του τριγώνου Νέα Υόρκη/Μόσχα/Τελ Αβίβ μια τεράστια επιρροή στις κομμουνιστικές πολιτικές.

Βλέποντας τον Πόλεμο του 1973, οι περισσότεροι άνθρωποι, και φαίνεται ότι οι περισσότεροι Άραβες, έχουν την εντύπωση ότι εφόσον η Σοβιετική Ρωσία πούλησε εξοπλισμό στην Αίγυπτο και σε άλλες αραβικές χώρες, οι Σοβιετικοί υποστήριζαν τους Άραβες στον Πόλεμο του 1973. Αυτή είναι μια λανθασμένη εντύπωση. Για να καταλάβετε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα περισσότερης εξαπάτησης εκ μέρους του Ισραήλ και της Σοβιετικής Ένωσης, πρέπει να γνωρίζετε το Σύμφωνο Golda Meir-Stalin/Kaganovich.

Η Golda Meir είχε γεννηθεί στη Ρωσία, μεγάλωσε στο Milwaukee του Wisconsin και το 1921 μετανάστευσε στο Ισραήλ. Το 1949, η Golda Meir έγινε η πρώτη πρέσβειρα του Ισραήλ στη Σοβιετική Ένωση.

Εκπροσωπώντας το Ισραήλ, η πρέσβειρα Golda Meir, μια Εβραία μπολσεβίκισσα, συναντήθηκε με δύο εκπροσώπους της Σοβιετικής Ένωσης: Τον Καγκάνοβιτς, έναν μπολσεβίκικο Εβραίο και τον Στάλιν που είχε παντρευτεί μια μπολσεβίκικη Εβραία. Έκαναν μια μυστική συμφωνία – ένα σύμφωνο. …

ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΗΤΑΝ..:

Οι Σοβιετικοί θα εφάρμοζαν μια φιλοαραβική πολιτική αποκλειστικά ως καμουφλάζ για την πραγματική τους πρόθεση, η οποία ήταν να παράσχουν βοήθεια στους Άραβες, αλλά ποτέ αρκετή για να μπορέσουν οι Άραβες να καταστρέψουν το Ισραήλ.

Οι Σοβιετικοί θα άνοιγαν τις πύλες των σοβιετικών δορυφορικών χωρών για την εβραϊκή μετανάστευση στο Ισραήλ. Εάν αυτό δεν επαρκούσε, η Σοβιετική Ρωσία θα άνοιγε τις δικές της πύλες για μετανάστευση.

**Και η Σοβιετική Ένωση και το Ισραήλ θα μοιράζονταν εκθέσεις πληροφοριών.

… Οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις που οι ΗΠΑ παρέχουν στο Ισραήλ διοχετεύονται στη Σοβιετική Ένωση. Το κύριο κέντρο μέσω του οποίου περνούν αυτές οι επιστημονικές πληροφορίες είναι το ισραηλινό Ινστιτούτο Weizman στην πόλη Rehoovot, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Τελ Αβίβ”. (Bernstein, 1985)

“Ιερουσαλήμ – Το TPS αποκάλυψε αξιόπιστα στοιχεία ότι Ισραηλινοί, με ανεπίσημη κυβερνητική έγκριση, συμμετείχαν στην κυβερνοεπίθεση της Ρωσίας στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα.

Ένας Ισραηλινός ειδικός στον κυβερνοχώρο, ο οποίος υπηρέτησε σε μία από τις επίλεκτες μονάδες πληροφοριών υψηλής τεχνολογίας των IDF και εξακολουθεί να υπηρετεί στην εφεδρεία, δήλωσε στο TPS ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν εμπόδισε τους Ισραηλινούς να εργαστούν στο έργο με ρωσικές εταιρείες που συμμετείχαν στο χάκινγκ. …

Η πηγή δήλωσε ότι είχε ενημερώσει το υπουργείο Άμυνας για την προσφορά, όπως είναι υποχρεωμένος να κάνει. Σύμφωνα με την ισραηλινή νομοθεσία, οποιοσδήποτε υπηρετεί (συμπεριλαμβανομένης της εφεδρείας) σε μια διαβαθμισμένη ελίτ μονάδα απαιτείται να λάβει έγκριση από το Sibat (ένα τμήμα του υπουργείου Άμυνας που ασχολείται με ισραηλινές επιχειρήσεις ή άτομα που παρέχουν αμυντικό εξοπλισμό και εξοπλισμό ασφαλείας και συμβουλευτικές λύσεις σε οποιαδήποτε μη ισραηλινή οντότητα) προτού αποδεχθεί μια σύμβαση από μια μη ισραηλινή οντότητα. …

Δεν έλαβε καμία ένδειξη ότι θα υπήρχε πρόβλημα με άτομα που είχαν υπηρετήσει στη μονάδα του (και σε άλλες παρόμοιες) από το να υπογράψουν συμβόλαιο με τις ελεγχόμενες από τη Ρωσία εταιρείες. Ακόμα και όταν είχε γίνει σαφές τι έκαναν, δεν εκδόθηκαν κίτρινες κάρτες από το υπουργείο , διατάσσοντας τους να σταματήσουν τη συμμετοχή τους σε αυτά τα έργα.

Λίγες εβδομάδες αργότερα ο πρώην διοικητής της Μοσάντ Efraim Halevy δήλωσε ότι η ρωσική κυβερνοεπίθεση κατά του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ ήταν μια κλασική επιχείρηση πληροφοριών που πέτυχε. “Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό του αποτελέσματος των εκλογών που θα ήταν ευνοϊκό για τη Ρωσία”, είπε.

“Δεν το λέω αυτό για πλάκα”, είπε, “η κυβερνοεπίθεση με στόχο το αμερικανικό πολιτικό σύστημα ήταν ένα καλό παράδειγμα μιας κλασικής επιχείρησης πληροφοριών που πέτυχε με επιτυχία τον στόχο της, ο οποίος ήταν να χειραγωγήσει και να υπονομεύσει κρυφά το πολιτικό σύστημα των αντιπάλων τους, νοθεύοντας τις εκλογές, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που ήθελε η ρωσική ηγεσία”. …

Στη διάλεξή του, ο Halevy είπε ότι οι πληροφορίες δεν αφορούν μόνο τη συλλογή πληροφοριών, αλλά και την αποτελεσματική χρήση τους για διάφορους σκοπούς. Είπε ότι αυτό περιλαμβάνει τη χρήση της παραπληροφόρησης (ή αλλιώς ψευδών ειδήσεων) για τη χειραγώγηση και την εκμετάλλευση της πολιτικής διαδικασίας, προκειμένου να διαταραχθεί και να ανατραπεί το πολιτικό σύστημα ενός εχθρού.

Ένας πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών που υπηρέτησε σε μια υπηρεσία πληροφοριών που εκπαιδεύτηκε από την KGB επιβεβαίωσε στο TPS ότι η ρωσική επίθεση έφερε όλα τα χαρακτηριστικά της Maskirovka (ρωσικά για τη μάσκα). Πρόκειται για έναν όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει επιχειρήσεις που βασίζονται στην παραπλάνηση και την παραπληροφόρηση και όχι στη βία.

“Σε αντίθεση με τους δυτικούς, η ρωσική σκέψη θεωρούσε πάντα τα πολιτικά συστήματα ως νόμιμο στόχο, καθώς γι’ αυτούς είναι μια πολιτική υποδομή και επομένως δεν είναι λιγότερο νόμιμος στόχος από οποιαδήποτε άλλη στρατηγική υποδομή”.

“Ο Βαν Κλάουζεβιτς είπε περίφημα ότι ο πόλεμος είναι η συνέχεια της διπλωματίας με άλλα μέσα“. “Μια χώρα είναι τελικά μια πολιτική οντότητα, υπονομεύστε και παραλύστε το πολιτικό σύστημα, και έχετε υπονομεύσει και παραλύσει τη χώρα, επιτρέποντάς σας να χειραγωγήσετε το κατεστημένο και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων”.

“Οι Αμερικανοί δεν σκέφτονται έτσι, γεγονός που έκανε την κυβερνοεπίθεση τόσο εύκολη υπόθεση για τους Ρώσους” “Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, είτε πρόκειται για την NKVD, είτε για την KGB, είτε για την SVR, βλέπουν τα πολιτικά συστήματα όχι μόνο ως θεμιτούς στόχους, αλλά και ως προτιμώμενους, καθώς είναι εγγενώς μαλακοί αλλά πολύ υψηλής προστιθέμενης αξίας στόχοι, και μια επιτυχημένη επίθεση εναντίον τους μπορεί να επιτρέψει στην αδύναμη πλευρά, που είναι η Ρωσία (και ήταν η ΕΣΣΔ) να ξεπεράσει έναν ισχυρότερο, ισχυρότερο αλλά λιγότερο πονηρό και ανεμπόδιστο αντίπαλο”.

“Η KGB είχε μακρά ιστορία στην προσπάθεια υπονόμευσης της Δύσης”. “Όταν συνδυάζεις τη maskirovka με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες στον κυβερνοχώρο και τα κυβερνομέσα, έχεις ανατροπή σε στεροειδή”.

Ο πρωθυπουργός έλαβε αίτημα να σχολιάσει τα σχόλια του Halevy και τους ισχυρισμούς ότι το Ισραήλ, επιτρέποντας σε Ισραηλινούς να συνεργαστούν με ρωσικές οντότητες που πραγματοποίησαν την κυβερνοεπίθεση κατά των ΗΠΑ, συνεργάστηκε μαζί της.

Το αίτημα ελήφθη από το Τμήμα Τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου πριν από ένα μήνα, αλλά οι εκπρόσωποι του πρωθυπουργικού γραφείου δεν απάντησαν σε επανειλημμένο αίτημα για σχολιασμό”. (TPS, 2017)

“Σκεφτείτε τη διαρκή επίδραση του σταλινισμού στη γεωπολιτική του 21ου αιώνα. Με αυτό εννοώ όχι μόνο μέχρι στιγμής στον 21ο αιώνα, αλλά και πολύ πιθανόν για το υπόλοιπο του 21ου αιώνα.

Σκεφτείτε την κυματοειδή επίδραση που εξακολουθεί να έχει στην Ευρασία η ραγδαία εκβιομηχάνιση της Σοβιετικής Ένωσης. Σκεφτείτε τις νέες υποδομές που χτίστηκαν στην ευρασιατική γη μεταξύ 1928 και 1953. Σκεφτείτε τις βιομηχανικές πόλεις στα Ουράλια.

Θα είχε νόημα η σύγχρονη πρωτοβουλία Belt and Road της Κίνας ως γεωπολιτικό και οικονομικό σχέδιο σήμερα, αν ο Στάλιν δεν είχε προηγουμένως εκβιομηχανίσει ραγδαία τη Σοβιετική Ένωση;

Δεδομένης της γεωγραφικής κεντρικής θέσης της Σοβιετικής Ένωσης στην Ευρασία, δεν έπρεπε πρώτα να γίνει η εκβιομηχάνιση και η διασύνδεση των υποδομών της Σοβιετικής Ένωσης, πριν η υπόλοιπη ευρασιατική χερσαία μάζα μπορέσει να ενσωματωθεί οικονομικά;

Έτσι, ο Στάλιν έκανε πολύ περισσότερα απ’ όσα είχε ποτέ σκοπό να κάνει, ή απ’ όσα ο ίδιος αντιλαμβανόταν ποτέ ότι έκανε. Πίστευε ότι η ιστορική του αποστολή ήταν να εκβιομηχανίσει τη Σοβιετική Ένωση και να τη μετατρέψει σε υπερδύναμη. …

Η πραγματική του ιστορική αποστολή ήταν να δρομολογήσει την παλίμψηστη της Ευρασίας. Με άλλα λόγια, ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ να βλέπουμε την ιστορική κληρονομιά του Στάλιν να καρποφορεί. Ο 21ος αιώνας είναι ο Ευρασιατικός αιώνας.

Ο Ντε Γκωλ είχε δίκιο – ο Στάλιν δεν απομακρύνθηκε στο παρελθόν. Διαλύθηκε στο μέλλον”. (McGrath, 2019)

Μια παγκόσμια τάξη που θα κυριαρχείται από τη Ρωσία μέσω του Σοβιετικού Ισραήλ θα ήταν καταστροφική και πρέπει να σταματήσει.

——————

Δικτυογραφία :

How Russian is Israel? – Jeff Buckley – Medium

https://archive.ph/2019.03.28-182032/https://medium.com/@jeffbuckley7881/is-israel-a-soviet-republic-3c1730ef872b#selection-837.1-837.15

Πηγή και μετάφραση ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

Προβολές : 893


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα