Μια Νέα Βακτηριακή Ασθένεια; Όχι, Είναι Απλά Περισσότερη Κινδυνολογία

Μια Νέα Βακτηριακή Ασθένεια; Όχι, Είναι Απλά Περισσότερη Κινδυνολογία

8 Δεκεμβρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:462
Μοίρασέ το

 

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά το ιατρικό κατεστημένο προσπαθεί να προπαγανδίσει τους ανθρώπους με ιστορίες βασισμένες στο φόβο για “επικίνδυνους παθογόνους μικροοργανισμούς” που προκαλούν “θανατηφόρες ασθένειες”, είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία πραγματική επιστημονική απόδειξη, και δεν υπήρξε ποτέ, ότι τα βακτήρια και οι “ιοί” είναι οι αιτίες οποιασδήποτε ασθένειας.

 

 

 

Μην τους δίνετε τη δυνατότητα να σας τρομοκρατούν…

Όταν οι λαοί διώξουν τον φόβο, θα αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση των παρανοϊκών που μας εξουσιάζουν…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Μια Νέα Βακτηριακή Ασθένεια; Όχι, Είναι Απλά Περισσότερη Κινδυνολογία

Μετάφραση: Απολλόδωρος

4 Δεκεμβρίου 2022 | Dawn Lester | Διαβάστε το εδώ

 

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αρκετές αναφορές στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με μια νέα δυνητικά επικίνδυνη “ασθένεια”, αν και προς το παρόν φαίνεται να περιορίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως φαίνεται από ένα άρθρο του BBC της 2ας Δεκεμβρίου με τίτλο “Έξι παιδιά πεθαίνουν από βακτηριακή λοίμωξη Strep A” που αναφέρει,

“Έξι παιδιά έχουν πεθάνει με μια διεισδυτική πάθηση που προκαλείται από τον Strep A – συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών κάτω των 10 ετών στην Αγγλία από τον Σεπτέμβριο – ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας”.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι το αφήγημα της τρομολαγνείας για τους “παθογόνους ιούς” έχει πλέον επεκταθεί και στα “παθογόνα βακτήρια”. Αλλά τα βακτήρια δεν ευθύνονται περισσότερο για τις ασθένειες από ό,τι οι “ιοί”, παρόλο που, σε αντίθεση με τα σωματίδια που ονομάζονται “ιοί”, τα βακτήρια υπάρχουν σίγουρα και μπορούν να παρατηρηθούν.

Για όποιον δεν γνωρίζει την ιδέα ότι τα βακτήρια και οι “ιοί” δεν είναι παθογόνα, διαβάστε, εδώ

Αυτές οι νέες αναφορές των μέσων ενημέρωσης εγείρουν ένα σημαντικό ερώτημα: Μήπως οι “επίδοξοι ελεγκτές” μόλις μετακίνησαν τα γκολπόστ για όσους από εμάς καταγγέλλουμε το ψέμα περί “ιού” εδώ και σχεδόν 3 χρόνια;

Άλλα ερωτήματα που έρχονται επίσης στο μυαλό μας είναι τα εξής: Τι είναι όλα αυτά; Και γιατί αυτή η κατάσταση συμβαίνει μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Οι τελευταίες λεπτομέρειες, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, αναφέρονται από το BBC σε ένα άρθρο της 3ης Δεκεμβρίου με τίτλο Οι γονείς καλούνται να προσέχουν τα συμπτώματα του στρεπτόκοκκου Α μετά το θάνατο έξι παιδιών, το οποίο αναφέρει ότι,

“Οι λοιμώξεις από Strep A είναι συνήθως ήπιες, προκαλώντας ασθένειες που κυμαίνονται από πονόλαιμο έως οστρακιά, αλλά μπορεί να εξελιχθούν σε μια πιο σοβαρή διεισδυτική λοίμωξη από Strep της ομάδας Α (iGAS)”.

Περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά με αυτή τη λεγόμενη “λοίμωξη” παρέχονται στο ίδιο άρθρο υπό τον τίτλο: Τι είναι ο Strep A;

  • Η στρεπτοκοκκική λοίμωξη της ομάδας Α (GAS) προκαλείται από στελέχη του βακτηρίου Streptococcus pyogenes
  • Το βακτήριο μπορεί να ζήσει στα χέρια ή στο λαιμό για αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να επιτρέπει την εύκολη εξάπλωση μεταξύ των ανθρώπων μέσω του φτερνίσματος, του φιλιού και της δερματικής επαφής
  • Οι περισσότερες λοιμώξεις προκαλούν ήπιες ασθένειες όπως “στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα” ή δερματικές λοιμώξεις
  • Μπορεί επίσης να προκαλέσει οστρακιά, η οποία στην πλειονότητα των περιπτώσεων υποχωρεί με αντιβιοτικά.
  • Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα βακτήρια μπορούν να εισχωρήσουν βαθύτερα στο σώμα – συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης των πνευμόνων και της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό είναι γνωστό ως διεισδυτικό GAS (iGAS) και χρειάζεται επείγουσα θεραπεία, καθώς μπορεί να είναι σοβαρό και απειλητικό για τη ζωή.

Υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα με αυτούς τους ισχυρισμούς!

 

Πρώτα απ’ όλα, τα βακτήρια του στρεπτόκοκκου βρίσκονται σε υγιείς ανθρώπους, γεγονός που παραδέχεται το ιατρικό κατεστημένο, όπως αναφέρεται σε άρθρο του BBC της 2ας Δεκεμβρίου με τίτλο: What is Strep A and what are the symptoms to look out for? (Τι είναι ο Strep A και ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε;) υπό τον τίτλο What is Strep A?

“Είναι ένα βακτήριο που μερικές φορές βρίσκεται στο λαιμό ή στο δέρμα.

Πολλοί άνθρωποι το φέρουν ακίνδυνα χωρίς να το γνωρίζουν, αλλά μπορούν να το μεταδώσουν σε άλλους που μπορεί να αρρωστήσουν”.

Παρόλο που μπορεί να ακούγεται σαν λεπτομέρεια, ο συγγραφέας του άρθρου χρησιμοποίησε τον πληθυντικό αριθμό, bacteria, αντί για τον ενικό, bacterium. Η πρότασή της θα έπρεπε να αρχίζει με το: “Είναι ένα βακτήριο….”. Αυτό είναι ένα λάθος που δεν θα έπρεπε να έχει κάνει ένας “συντάκτης υγείας”, όπως ισχυρίζεται ότι είναι η συγγραφέας του άρθρου.

Πιο σημαντικό όμως είναι η παραδοχή ότι το βακτήριο αυτό μπορεί να είναι ακίνδυνο και να μην προκαλεί πάντα “ασθένεια”. Η κατάσταση αυτή υπονομεύει πλήρως τον ισχυρισμό ότι το βακτήριο του στρεπτόκοκκου είναι παθογόνο, διότι δεν πληροί το πρώτο από τα αξιώματα του Koch, το οποίο αναφέρει ότι το “μικρόβιο” που φέρεται να είναι ο αιτιολογικός παράγοντας θα πρέπει πάντα να βρίσκεται σε άτομα που πάσχουν από την ασθένεια την οποία ισχυρίζεται ότι προκαλεί, και δεν θα πρέπει ποτέ να βρίσκεται σε άτομα που δεν έχουν την ασθένεια την οποία ισχυρίζεται ότι προκαλεί.

Η λογική αυτού του αξιώματος είναι αδιαμφισβήτητη. Ωστόσο, είναι παραδεκτό ότι ο “στρεπτόκοκκος”, και μάλιστα πολλά άλλα βακτήρια, μπορούν να βρεθούν σε ανθρώπους που είναι ασυμπτωματικοί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν “ασθένεια”.

Μια μοναδική εξαίρεση σε οποιονδήποτε “κανόνα” καταρρίπτει την άποψη ότι πρόκειται για “κανόνα”.

Επιπλέον, η ύπαρξη μίας και μοναδικής εξαίρεσης σε έναν “κανόνα” σημαίνει, τουλάχιστον, ότι ο “κανόνας” πρέπει να επανεξεταστεί και να επαναξιολογηθεί. Αλλά το πιο σημαντικό, όταν διαπιστωθεί ότι ο “κανόνας” δεν υποστηρίζεται από στοιχεία, τότε πρέπει να εγκαταλειφθεί και να αντικατασταθεί από έναν “κανόνα” που μπορεί να αποδειχθεί ότι υποστηρίζεται από στοιχεία.

Δυστυχώς, το ιατρικό κατεστημένο αρνείται να επανεξετάσει τους κανόνες του σε σχέση με τη “θεωρία των μικροβίων”. Αντ’ αυτού, βρίσκουν γελοίες δικαιολογίες για κάθε εξαίρεση στις ιδέες τους σχετικά με τις “μολυσματικές ασθένειες”- μια δικαιολογία, για παράδειγμα, είναι ότι οι άνθρωποι που είναι “ασυμπτωματικοί φορείς” έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτή είναι απλώς μια υπόθεση, η οποία δεν έχει ποτέ αποδειχθεί ότι ισχύει, κυρίως επειδή η έννοια του “ανοσοποιητικού συστήματος” εξαρτάται πλήρως από τη “θεωρία των μικροβίων”, η οποία η ίδια παραμένει αναπόδεικτη.

Μία από τις κύριες συνέπειες της ιδέας ότι τα βακτήρια είναι οι αιτίες αυτών των προβλημάτων υγείας, είναι ότι η συνιστώμενη “λύση” είναι η συνταγογράφηση αντιβιοτικών, τα οποία, από τη φύση τους, είναι τοξικά- ο σκοπός τους είναι να σκοτώσουν τα βακτήρια.

Υποστηρίζεται ότι το καταλληλότερο αντιβιοτικό για το Strep A είναι η πενικιλίνη, με βάση το ότι λέγεται ότι δεν επηρεάζεται από την μικροβιακή αντοχή. Πρόκειται για μια ακόμη λανθασμένη αντίληψη, η οποία όμως αποσπά την προσοχή από το θεμελιώδες ζήτημα, το οποίο είναι ότι τα βακτήρια ΔΕΝ έχει αποδειχθεί ότι είναι παθογόνα.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, ωστόσο, είναι η αναφορά στην πιο σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται “διεισδυτικό GAS” και περιγράφεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας της Μινεσότα με τίτλο About Group A Streptococcus: Commonly Asked Questions, η οποία αναφέρει, υπό τον τίτλο What Kind of Illness are Caused by Group A Streptococcal Infection?

“Δύο από τις πιο σοβαρές, αλλά λιγότερο συχνές, μορφές διεισδυτικής νόσου του GAS ονομάζονται “νεκρωτική απονευρωτική απονευρωσίτιδα” και “σύνδρομο στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ” (STSS)”.

Η νεκρωτική απονευρωσίτιδα περιγράφεται ως,

“…μια καταστροφική λοίμωξη του μυϊκού και του λιπώδους ιστού και περιστασιακά περιγράφεται από τα μέσα ενημέρωσης ως το “σαρκοφάγο” βακτήριο”.

Η STSS περιγράφεται ως,

“…είναι μια ταχέως εξελισσόμενη λοίμωξη που προκαλεί σοκ και τραυματισμό σε εσωτερικά όργανα όπως το ήπαρ, τα νεφρά και οι πνεύμονες”.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για πολύ σοβαρές καταστάσεις, αλλά δεν μπορούν να διερευνηθούν και να κατανοηθούν σωστά όσο το ιατρικό κατεστημένο συνεχίζει να δηλώνει ότι είναι αποτέλεσμα “βακτηριακών λοιμώξεων”.

Δυστυχώς, χωρίς μια σοβαρή και σε βάθος διερεύνηση κάθε μεμονωμένης περίπτωσης, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ακριβώς ποιες θα μπορούσαν να είναι οι αιτίες, διότι πάντα υπάρχουν πολλαπλοί παράγοντες που εμπλέκονται στην πρόκληση προβλημάτων υγείας. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να εμπλέκονται “τοξίνες” κάποιας περιγραφής, ιδίως στην περίπτωση του STSS, το οποίο συνεπάγεται βλάβη στο ήπαρ και στα νεφρά, δύο από τα σημαντικότερα όργανα αποβολής του οργανισμού.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί αυτή η δήλωση στο άρθρο του BBC της 3ης Δεκεμβρίου,

“Η αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από στρεπτόκοκκο Α οφείλεται πιθανότατα στις υψηλές ποσότητες του βακτηρίου που κυκλοφορούν και στην αυξημένη κοινωνική ανάμειξη, δήλωσε η UKHSA”.

Υπάρχουν λόγοι για την παρουσία “υψηλών ποσοτήτων βακτηρίων”. Στον φυσικό κόσμο τα βακτήρια αναγνωρίζονται ως αποικοδομητές νεκρών και ετοιμοθάνατων υλικών- τον ίδιο ρόλο επιτελούν και στο ανθρώπινο σώμα. Επομένως, όταν το σώμα υφίσταται βλάβη, συχνά ως αποτέλεσμα έκθεσης σε τοξίνες, υπάρχει ανάγκη για αυξημένη βακτηριακή δραστηριότητα για την επεξεργασία και την εξάλειψη του νεκρού και ετοιμοθάνατου υλικού.

Υπάρχει ένας αριθμός πιθανών “τοξινών” στις οποίες οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, έχουν εκτεθεί πρόσφατα σε επίπεδα υψηλότερα του φυσιολογικού. Ο κύριος υποψήφιος σε αυτόν τον κατάλογο τοξινών είναι, φυσικά, το λεγόμενο “εμβόλιο Covid”. Αν και δεν είναι η μόνη “τοξίνη”, πρέπει σίγουρα να ληφθεί υπόψη ως σημαντικός παράγοντας κατά τη διερεύνηση των περιπτώσεων που ονομάζονται “λοίμωξη από Strep A”.

Έτσι, το ερώτημα παραμένει: Ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός αυτών των νέων ιστοριών στα μέσα ενημέρωσης;

Είναι προφανές ότι υπάρχει μια ατζέντα για να διατηρηθεί ο φόβος των ανθρώπων για τις “επικίνδυνες ασθένειες”. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί η αναφορά στο άρθρο ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην “αυξημένη κοινωνική ανάμειξη”. Αυτό οδηγεί σε μερικά αρκετά προφανή ερωτήματα: Προετοιμάζονται για την εφαρμογή περαιτέρω λουκέτων για να “σταματήσουν την εξάπλωση” αυτής της νέας δήθεν “βακτηριακής” ασθένειας; Και μήπως το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποτελέσει το “πεδίο δοκιμών” για να δουν πόσο υπάκουοι θα είναι οι άνθρωποι;

Ο σκοπός όλων αυτών θα γίνει αναμφίβολα γνωστός σε κάποιο στάδιο, αλλά ελπίζω ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν ήδη συνειδητοποιήσει το βαθμό στον οποίο τους έχουν πει ψέματα και θα αναγνωρίσουν ότι αυτές οι νέες ιστορίες είναι απλώς περισσότερα ψέματα που αποσκοπούν στο να μας κρατήσουν όλους σε κατάσταση φόβου.

Όπως έχει πει ο Μαχάτμα Γκάντι:

“Ένα λάθος δεν γίνεται αλήθεια λόγω της πολλαπλής διάδοσης, ούτε η αλήθεια γίνεται λάθος επειδή κανείς δεν την βλέπει”.

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά το ιατρικό κατεστημένο προσπαθεί να προπαγανδίσει τους ανθρώπους με ιστορίες βασισμένες στο φόβο για “επικίνδυνους παθογόνους μικροοργανισμούς” που προκαλούν “θανατηφόρες ασθένειες”, είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία πραγματική επιστημονική απόδειξη, και δεν υπήρξε ποτέ, ότι τα βακτήρια και οι “ιοί” είναι οι αιτίες οποιασδήποτε ασθένειας.


Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε τα γραπτά της Dawn. Αυτή η ανάρτηση είναι δημόσια, οπότε μπορείτε να τη μοιραστείτε ελεύθερα.

Αναφορές:

What Really Makes You Ill?

Six children die with Strep A bacterial infection

https://www.bbc.co.uk/news/health-63840591

Parents urged to be aware of Strep A symptoms after death of six children

https://www.bbc.co.uk/news/health-63844880

What is Strep A and what are the symptoms to look out for?

https://www.bbc.co.uk/news/health-63836093

About Group A Streptococcus: Commonly Asked Questions

https://www.health.state.mn.us/diseases/strep/gas/gasfacts.html


—-Δικτυογραφία :

A new bacterial disease? No, it’s just more fearmongering

Dawn’s Writings
A new bacterial disease? No, it’s just more fearmongering
In the past few days there have been a number of media reports about a new potentially dangerous ‘disease’, although at the moment it seems to be confined to the UK, as can be seen by a 2nd December BBC article entitled Six children die with Strep A bacterial infection…
Read more

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/6fe

Προβολές : 462


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα