Μια Πιο Προσεκτική Ματιά στους Θεματοφύλακες της Ιατρικής Έρευνας

Μια Πιο Προσεκτική Ματιά στους Θεματοφύλακες της Ιατρικής Έρευνας

22 Σεπτεμβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:355
Μοίρασέ το

Τώρα βρισκόμαστε στο 2022. Η πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού έχει εξαναγκαστεί να λάβει μια πειραματική γονιδιακή θεραπεία, πολλοί γιατροί έχουν παραβιάσει τον όρκο τους να “μην κάνουν κακό” και αμέτρητοι, άσκοποι θάνατοι έχουν προκληθεί ως αποτέλεσμα τόσο της ένεσης όσο και της δρακόντειας αντίδρασης στον υποτιθέμενο ιό.

 

Ναι, ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της παγκόσμιας έρευνας στον τομέα της υγείας όχι μόνο ιδρύθηκε με χρήματα της Big Pharma, αλλά ίδρυσε και έναν από τους μεγαλύτερους φαρμακευτικούς κολοσσούς στον κόσμο!

Μετάφραση: Απολλόδωρος

NewBraveWorld HealthImpactNews | Διάβαστε το εδώ

 

Στην τελευταία του εργασία, ο διαβόητος βρετανός βιολόγος Harold Hillman διακήρυξε ότι “η κυτταρική βιολογία βρίσκεται σε δεινή θέση”. Το έγγραφο αυτό δημοσιεύθηκε το 2011 και συνοψίζει την έρευνα της ζωής του (που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970), προειδοποιώντας τους βιολόγους και τους κυτταροφυσιολόγους ότι κάτι δεν πάει καλά με την κατανόηση του ανθρώπινου σώματος.

Τώρα βρισκόμαστε στο 2022. Η πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού έχει εξαναγκαστεί να λάβει μια πειραματική γονιδιακή θεραπεία, πολλοί γιατροί έχουν παραβιάσει τον όρκο τους να “μην κάνουν κακό” και αμέτρητοι, άσκοποι θάνατοι έχουν προκληθεί ως αποτέλεσμα τόσο της ένεσης όσο και της δρακόντειας αντίδρασης στον υποτιθέμενο ιό.

Σύμφωνα με τα λόγια του Hillman, η σύγχρονη ιατρική “βρίσκεται σε δεινή θέση”.

Αλλά πώς φτάσαμε ως εδώ; Πώς φτάσαμε σε ένα σημείο όπου οι φυσικές θεραπείες αποφεύγονται υπέρ των ακριβών και επικίνδυνων φαρμακευτικών προϊόντων; Πώς γίνεται η πλειοψηφία των ιατρικών “ειδικών” να είναι πρόθυμη να αγνοήσει τη χρήση βιταμινών, μετάλλων και άλλων ασφαλών και αποδεδειγμένων θεραπειών και αντ’ αυτού να υποστηρίζει πειραματικές και επικίνδυνες θεραπείες;

Γιατί οι άνθρωποι συνεχίζουν να πιστεύουν τη φιλοφαρμακευτική προπαγάνδα που εκφέρουν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, χωρίς την παραμικρή καχυποψία όσον αφορά τα χρήματα και τη δύναμη που παρέχεται στους τεχνοκράτες και τις φαρμακευτικές ελίτ που προωθούν το παράδειγμα της ιατρικής που βασίζεται στα φάρμακα;

Και πώς είναι δυνατόν να υπάρχει μια τέτοια συνωμοσία; Αν το Sars-Cov-2 δεν υπήρχε, θα το γνωρίζαμε, σωστά; Αν οι φυσικές θεραπείες ήταν αποτελεσματικές, οι γιατροί μας θα τις συνταγογραφούσαν, σωστά; Αν τα εμβόλια ήταν επικίνδυνα, το CDC θα μας το έλεγε, σωστά;

Προφανώς όχι.

Όπως λένε, το χρήμα κάνει τον κόσμο να γυρίζει. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στους μεγαλύτερους χρηματοδότες της παγκόσμιας έρευνας στον τομέα της υγείας για να δούμε αν μπορούμε να διακρίνουμε κάποιο λόγο για τον οποίο η σύγχρονη ιατρική έχει πάρει μια τόσο φρικτή και τρομακτική τροπή.

Κατ’ αρχάς, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε πού πηγαίνει η πλειονότητα των κονδυλίων για την έρευνα στον τομέα της υγείας. Για το σκοπό αυτό, θα βασιστούμε σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Health Research Policy and Systems με τίτλο The 10 largest public and philanthropic funders of health research in the world: what they fund and how they distribute their funds (Οι 10 μεγαλύτεροι δημόσιοι και φιλανθρωπικοί χρηματοδότες της έρευνας στον τομέα της υγείας στον κόσμο – τι χρηματοδοτούν και πώς διανέμουν τα κεφάλαιά τους.)

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το 2013, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ (NIH) χορήγησε 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την έρευνα σχετικά με τις μολυσματικές ασθένειες (συμπεριλαμβανομένων 113 εκατομμυρίων δολαρίων για τις αναπνευστικές λοιμώξεις και 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την έρευνα σχετικά με το HIV/AIDS). Έδωσαν επίσης επιχορηγήσεις για έρευνα που αφορούσε καρδιαγγειακές παθήσεις (1,9 δισ. δολάρια), καρκίνο του πνεύμονα (208 εκατ. δολάρια) και ψυχική υγεία (2,1 δισ. δολάρια).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας (MRC) και το Wellcome Trust κατευθύνουν επίσης την πλειονότητα των επιχορηγήσεών τους στην έρευνα που αφορά μολυσματικές ασθένειες.

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Lancet, με τ0ν τίτλο “UK investments in global infectious disease research 1997-2010: a case study” (“Επενδύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στην παγκόσμια έρευνα για μολυσματικές ασθένειες 1997-2010- μια μελέτη περίπτωσης”) διαπιστώθηκε ότι μεταξύ 1997-2010, η ιολογία ήταν η κατηγορία της έρευνας για τις λοιμώδεις νόσους με τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση και οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες της έρευνας αυτής στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το Wellcome Trust (688 εκατ. λίρες) και το MRC (673 εκατ. λίρες).

Το ίδρυμα Bill και Melinda Gates κατευθύνει επίσης την πλειονότητα των “φιλανθρωπικών” προσπαθειών του στην καταπολέμηση των λοιμωδών νοσημάτων, ενώ λιγότερο από το 3% του προϋπολογισμού του κατευθύνεται σε μη μεταδοτικές ασθένειες.

Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά; Λοιπόν, σημαίνει ότι οι ιοί αξίζουν ΠΟΛΛΑ χρήματα (και θα συνεχίσουν να ανατιμώνται εκθετικά για προφανείς λόγους).

Ίσως αυτό εξηγεί γιατί ο ισχυρισμός ότι το Sars-Cov-2 δεν υπάρχει αντιμετωπίζεται με τόσο ένθερμη λογοκρισία και περιφρόνηση σε σύγκριση με τη φιλική προς τα μικρόβια θεωρία της “διαρροής από το εργαστήριο”, η οποία έχει πλέον εισχωρήσει στην κυρίαρχη αφήγηση, υποστηριζόμενη ακόμη και από εκείνους που βρίσκονται στην πιο εναλλακτική πλευρά.

Είτε αληθές είτε αναληθές, αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν υπόψη τους είναι ο βαθμός στον οποίο αυτή η θεωρία ευνοεί τη φαρμακοβιομηχανία.

Στην πραγματικότητα, όχι μόνο ευνοεί τη Μεγάλη Φαρμακοβιομηχανία, ευνοεί τους απατεώνες του WEF ενισχύοντας το αφήγημα περί “θανατηφόρου ιού”, ευνοεί τους κατασκευαστές εμβολίων, ευνοεί τους ιολόγους, ευνοεί τις δυτικές δυνάμεις, ευνοεί τους τραπεζίτες, ευνοεί το Χόλιγουντ, ευνοεί το CDC και ευνοεί τον ΠΟΥ!

Η υπόθεση της “διαρροής από το εργαστήριο” ευνοεί σχεδόν κάθε οργανισμό ή ομάδα που σχετίζεται με την απάτη του Covid.

Και ας μην ξεχνάμε ότι οι θεωρίες περί μεταλλαγμένων ιών που διαφεύγουν από τα εργαστήρια ευνοούν σίγουρα κάθε ερευνητή που θα μπορούσε να επωφεληθεί από τα τεράστια χρηματικά ποσά που λιμνάζουν στις γατούλες των παγκόσμιων ιατρικών φυλάκων.

Αλλά ποιοι είναι αυτοί οι Θεματοφύλακες που ελέγχουν, κατευθύνουν και χειραγωγούν την ιατρική έρευνα για τον έλεγχο και το κέρδος; Αυτό είναι το κύριο θέμα αυτού του άρθρου.

Σύμφωνα με το healthresearchfunders.org, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης ιατρικής έρευνας στον κόσμο. Το ινστιτούτο δαπάνησε περισσότερα από 26 δισεκατομμύρια δολάρια για την έρευνα στον τομέα της υγείας το 2013.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι ενέσεις mRNA δεν αποτελούν νέα τεχνολογία. Στη δεκαετία του 1980, το NIH χορήγησε επιχορηγήσεις σε ερευνητές του Ινστιτούτου Salk για έρευνα που αφορούσε την τεχνολογία εμβολίων mRNA. Στην πραγματικότητα, ήταν η χρηματοδοτούμενη από το NIH έρευνα για τη “διαμεσολαβούμενη από κατιονικά λιπόσωμα διαμόλυνση RNA” που έθεσε τα θεμέλια για δεκαετίες περαιτέρω εργασιών στον τομέα αυτό.

Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι το NIH υποστηρίζει με θέρμη τις ενέσεις Covid-19 από τότε που έγινε γνωστή η ανάπτυξή τους.

Στην πραγματικότητα, το NIH κατέχει το ήμισυ του βασικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας για το εμβόλιο Covid-19 της Moderna, επιτρέποντάς της να εισπράττει δικαιώματα για κάθε φιαλίδιο που πωλείται. Τέσσερις επιστήμονες του NIH έχουν επίσης καταθέσει το δικό τους δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ισχυριζόμενοι ότι είναι συν-εφευρέτες της τεχνολογίας.

Αναμφίβολα αναρωτιέστε πώς θα μπορούσε να επιτραπεί μια τόσο κατάφωρη σύγκρουση συμφερόντων. Αν ναι, ίσως σοκαριστείτε όταν μάθετε ότι οι κανονισμοί του NIH επιτρέπουν στους επιστήμονες να εισπράττουν έως και 150.000 δολάρια σε δικαιώματα κάθε χρόνο για εμβόλια που βοήθησαν στην ανάπτυξή τους!

Όπως δήλωσε ο Robert F. Kennedy Junior σε ένα άρθρο για την Υπεράσπιση της Υγείας των Παιδιών:

“Το μερίδιο του NIH στο εμβόλιο μπορεί να εξηγήσει γιατί ο Anthony Fauci μετακίνησε το εμβόλιο της Moderna στην πρώτη γραμμή και να αφήσει τη Moderna να παρακάμψει τις δοκιμές σε ζώα παρά την πειραματική τεχνολογία και τους εγγενείς κινδύνους των εμβολίων Coronavirus… Μπορεί επίσης να εξηγήσει γιατί ο Anthony Fauci κανόνισε μια επιχορήγηση 483 εκατομμυρίων δολαρίων στη Moderna από μια αδελφή υπηρεσία του NIH, την BARDA, παρά το γεγονός ότι η Moderna δεν έχει φέρει ποτέ ένα προϊόν στην αγορά ή δεν έχει πάρει έγκριση”.

Επιπλέον, ήταν ο Dr Anthony Fauci, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων του NIH (και ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου) μαζί με τον πρώην διευθυντή του NIH, Dr Francis Collins, που συνωμότησαν για να καταπνίξουν τις διαφορετικές απόψεις σχετικά με τα μέτρα Covid-19. που υπέβαλε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (AIER), το οποίο αποκάλυψε μια κρύπτη ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ του Fauci και του Collins. Οι δύο χρησιμοποίησαν τις επαφές τους στα μέσα ενημέρωσης για να συνθλίψουν τις προτάσεις που διατυπώθηκαν στη Διακήρυξη του Great Barrington, με την οποία ζητούνταν μια λύση “εστιασμένης προστασίας” για την πανδημία του Covid.

Αυτό αποκαλύφθηκε χάρη σε ένα αίτημα ελευθερίας της πληροφόρησης (FOI) που υπέβαλε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (AIER), το οποίο αποκάλυψε μια κρύπτη ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ του Fauci και του Collins. Οι δύο χρησιμοποίησαν τις επαφές τους στα μέσα ενημέρωσης για να συνθλίψουν τις προτάσεις που διατυπώθηκαν στη Διακήρυξη του Great Barrington, με την οποία ζητούνταν μια λύση “εστιασμένης προστασίας” για την πανδημία του Covid.

Σε ένα άρθρο για το Brownstone Institute, ο Jeffery Tucker αποκαλύπτει τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η ηγεσία του NIH για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και να προωθήσει ευνοϊκές αφηγήσεις (ευνοϊκές γι’ αυτούς, δηλαδή).

“Τι μαθαίνουμε από αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Οι επιθέσεις εναντίον δεκάδων χιλιάδων επαγγελματιών υγείας και επιστημόνων ενθαρρύνθηκαν πράγματι από την κορυφή. Η βάση για τις επιθέσεις δεν ήταν επιστημονικά άρθρα. Ήταν σε μεγάλο βαθμό πολιτικά δημοφιλή άρθρα”.

Ναι, είναι αλήθεια. Το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της έρευνας για την παγκόσμια υγεία. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το healthresearchfunders.org, είναι ο 6ος μεγαλύτερος χρηματοδότης, με δαπάνες για την έρευνα στον τομέα της υγείας που ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2013.

Και όταν μιλάμε για το Υπουργείο Άμυνας, στην πραγματικότητα μιλάμε για την DARPA, την “Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας”, η οποία χρηματοδότησε τη Moderna με 25 εκατομμύρια δολάρια το 2013.

Μαζί με το NIH που αναφέρθηκε παραπάνω, η DARPA χρηματοδοτεί επίσης την Profusa, μια νεοφυή βιοτεχνολογική εταιρεία που υποστηρίζεται από την Google και αναπτύσσει επί του παρόντος τεχνολογία ενέσιμου βιοαισθητήρα. Σύμφωνα με την Profusa, η τεχνολογία βιοαισθητήρων της μπορεί να

“Μετράει τα επίπεδα οξυγόνου των ιστών, παρέχοντας δυνητικούς δείκτες της ανθρώπινης αντίδρασης στη μόλυνση ή την έκθεση σε ασθένεια σε υγιείς εθελοντές”

Το έργο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Imperial College του Λονδίνου, το ίδιο ινστιτούτο που έχει λάβει σημαντική χρηματοδότηση από τον Bill Gates και το ίδιο ινστιτούτο που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή των τρομακτικά ανακριβών επιδημιολογικών μοντέλων που χρησιμοποιήθηκαν για να επηρεάσουν άμεσα την πολιτική δημόσιας υγείας γύρω από την αφήγηση του Covid.

Όπως και το NIH, η DARPA υποστηρίζει την τεχνολογία mRNA εδώ και αρκετό καιρό. Στην πραγματικότητα, άρχισε να επενδύει στην τεχνολογία το 2011, περίπου την ίδια εποχή που ο Bill Gates έκανε την πρώτη του επένδυση στη Moderna.

Αλλά το ενδιαφέρον τους για τη γονιδιακή θεραπεία υπερβαίνει τα εμβόλια. Οι επιστήμονες της DARPA εξετάζουν επίσης τρόπους χρήσης της γονιδιακής θεραπείας για την “ενίσχυση ενός πλήθους λειτουργιών του σώματος με την κυριολεκτική τροποποίηση του DNA ενός ατόμου με ιούς ή χημικές ουσίες”. Υπέροχα.

Ένα άλλο πρόγραμμα της DARPA, που ονομάζεται ECHO, αναπτύσσει “διαγνωστικά τεστ που μετρούν την αντίδραση του οργανισμού στην ιογενή λοίμωξη αντί να εξετάζουν τον ίδιο τον ιό” και το πρόγραμμά τους SIGMA+ “αξιολογεί τη δυνητική χρήση της φορητής τεχνολογίας για την ανίχνευση του COVID-19 και άλλων μολυσματικών ασθενειών”.

Το Wellcome Trust είναι ένα επιστημονικό φιλανθρωπικό ίδρυμα με έδρα το Λονδίνο, το οποίο ιδρύθηκε με κεφάλαια του μεγιστάνα της φαρμακοβιομηχανίας Henry Wallace.

Σύμφωνα με το healthresearchfunders.org, το Wellcome Trust είναι ο 7ος μεγαλύτερος χρηματοδότης της παγκόσμιας έρευνας για την υγεία, διαθέτοντας σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2013.

Η Wellcome ίδρυσε προηγουμένως έναν από τους μεγαλύτερους φαρμακευτικούς κολοσσούς στον κόσμο, την GlaxoSmithKline, και σήμερα, το καταπίστευμα χρησιμοποιεί το κληροδότημά του ύψους 25,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για “φιλανθρωπικούς” σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης κλινικών δοκιμών, της ανάπτυξης εμβολίων και άλλων ερευνών που σχετίζονται με την υγεία.

Ναι, ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της παγκόσμιας έρευνας στον τομέα της υγείας όχι μόνο ιδρύθηκε με χρήματα της Big Pharma, αλλά ίδρυσε και έναν από τους μεγαλύτερους φαρμακευτικούς κολοσσούς στον κόσμο!

Ακόμη πιο ανησυχητικοί είναι οι δεσμοί του Trust με τη Βρετανική Εταιρεία Ευγονικής (που τώρα μετονομάστηκε σε “Ινστιτούτο Galton “). Όχι μόνο η βιβλιοθήκη του Wellcome Trust στεγάζει τα αρχεία της Βρετανικής Εταιρείας Ευγονικής, αλλά πολλοί από τους επιστήμονές της κατέχουν κορυφαίες θέσεις στο Ινστιτούτο Γκάλτον. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Whitney Webb:

“Αρκετές κορυφαίες διοικητικές θέσεις στην πρώην Βρετανική Εταιρεία Ευγονικής, το σημερινό Ινστιτούτο Γκάλτον, περιλαμβάνουν άτομα που αρχικά εργάστηκαν στο Wellcome Trust, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του Ινστιτούτου Galton Turi King”.

Η ίδια συνεχίζει να γράφει ότι:

“Ο ανώτερος ερευνητής γενετικής του Ινστιτούτου Galton, Jess Buxton, ήταν προηγουμένως “ερευνητής γενετικής” στο Wellcome Trust και στη συνέχεια συνέχισε να διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το Wellcome”.

Ακόμη και ο επικεφαλής της ανάπτυξης του εμβολίου Oxford-Astrazeneca, Adrian Hill, ηγείται ερευνητικής ομάδας στο Wellcome με στόχο την αποκάλυψη γενετικών ευαισθησιών σε μολυσματικές ασθένειες.

Ως ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της ιολογικής έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειο και υποστηρικτής του Ινστιτούτου Edward Jenner για την έρευνα εμβολίων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (που ιδρύθηκε με χρηματοδότηση από την GlaxoSmithKline!), το Wellcome Trust είναι ο κύριος κινητήριος μοχλός πίσω από το δίκτυο εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Και όπως μπορείτε να φανταστείτε, το Trust δεν είναι χωρίς τις αντιπαραθέσεις του.

Το 2013, το Wellcome Trust χρηματοδότησε μια κλινική δοκιμή για τη δοκιμή ενός νέου εμβολίου κατά της φυματίωσης στη Νότια Αφρική. Επτά βρέφη πέθαναν ως αποτέλεσμα του εμβολίου, το οποίο είχε ήδη δείξει σημάδια τοξικότητας κατά τη διάρκεια μελετών σε ζώα.

Οι γονείς συναίνεσαν στη δοκιμή αφού τους δόθηκαν παραπλανητικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της δήλωσης ότι το εμβόλιο “έχει δοκιμαστεί σε ζώα και αποδείχθηκε ασφαλές και αποτελεσματικό”.

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, κατά τη διάρκεια της δοκιμής, οι επιστήμονες της Wellcome είχαν οικονομικό συμφέρον από το εμβόλιο.

Μια έρευνα που διεξήχθη αργότερα από το British Medical Journal έθεσε το τόσο σημαντικό ερώτημα, κατά πόσον τα πανεπιστήμια (η έμφαση προστίθεται) “είναι εξοπλισμένα ή πρόθυμα να διερευνήσουν ισχυρισμούς για επιστημονικό παράπτωμα εναντίον ακαδημαϊκών υψηλού προφίλ που φέρνουν σημαντική χρηματοδότηση”.

Το 2018, το Ινστιτούτο Wellcome Sanger, ένα κέντρο γονιδιωματικής έρευνας και θυγατρική του Wellcome Trust, που συνδέεται με την ευγονική, εκτέθηκε επειδή προσπάθησε να εμπορευματοποιήσει ένα γονιδιακό τσιπ χωρίς τη συγκατάθεση των εκατοντάδων Αφρικανών που δώρισαν το DNA τους για το έργο. Η Jantina de Vries, βιοηθικολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική, χαρακτήρισε τις ενέργειες του Wellcome Sanger “σαφώς ανήθικες. Τελεία και παύλα”.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΚ) είναι ο εκτελεστικός κλάδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έργο της ΕΚ κατευθύνεται από ένα υπουργικό συμβούλιο επιτρόπων και διευθύνεται από την πρόεδρό της, τη δρα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (στενή σύμμαχο της Άνγκελα Μέρκελ).

Σύμφωνα με το healthresearchfunders.org, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος χρηματοδότης της παγκόσμιας έρευνας στον τομέα της υγείας, δαπανώντας περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για έρευνα που σχετίζεται με την υγεία το 2013.

Σε ένα έγγραφο για το 2020 με τίτλο “Φαρμακευτική στρατηγική για την Ευρώπη”, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διπλασιάζει την υποταγή της στη Μεγάλη Φαρμακευτική και στο παράδειγμα της φαρμακευτικής ιατρικής που βασίζεται στα φάρμακα. Αφού εκθέτει την αποτελεσματικότητα των γονιδιακών θεραπειών και των εμβολίων, η έκθεση συνεχίζει να σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ σχεδιάζει να επιταχύνει τη ρυθμιστική έγκριση των φαρμακευτικών προϊόντων. Η διατύπωση είναι χαρακτηριστικά ασαφής, χρησιμοποιώντας τις συνήθεις λέξεις-κλειδιά.

“Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τις διαδικασίες για τη διερεύνηση νέων προσεγγίσεων για την αξιολόγηση των επιστημονικών στοιχείων για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων στο πλαίσιο της αναθεώρησης της νομοθεσίας και θα επιδιώξει να φέρει τους χρόνους κανονιστικής έγκρισης της ΕΕ στο ίδιο επίπεδο με εκείνους σε άλλα μέρη του κόσμου. Θα εξετάσει πώς οι υποδομές και οι προσαρμοσμένες κανονιστικές διαδικασίες θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την ψηφιακή τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη για την υποστήριξη της λήψης κανονιστικών αποφάσεων και την αύξηση της αποτελεσματικότητας.”

Το πιο ανησυχητικό είναι η αναφορά στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην ήδη αμφίβολη διαδικασία λήψης ρυθμιστικών αποφάσεων, ένα υγρό όνειρο για τους μετα-ανθρωπιστές τεχνοκράτες, χωρίς αμφιβολία.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η Ursula Von der Leyen, η πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, η οποία έχει ιστορικό ύποπτων συναλλαγών.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως επικεφαλής του γερμανικού στρατού, ανέθεσε μια σειρά από επικερδείς συμβάσεις σε εξωτερικούς συμβούλους χωρίς την κατάλληλη εποπτεία. Οι ερευνητές υποπτεύθηκαν ότι η ίδια και οι υπάλληλοί της ανέθεταν συμβάσεις με βάση το δίκτυο των προσωπικών τους διασυνδέσεων.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, μέσα σε τέσσερα χρόνια από την ανάληψη της υπουργίας Άμυνας από την Von der Leyen, τα έσοδα της Accenture από εργασίες με τον γερμανικό στρατό αυξήθηκαν από 459.000 ευρώ το 2014 σε 20 εκατομμύρια ευρώ το 2018.

Παρά ταύτα, η Von der Leyen έγινε επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ιδού, η σκοτεινή της συμπεριφορά συνεχίστηκε. Κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του σίριαλ Covid, η Von der Leyen διαπραγματεύτηκε με τον επικεφαλής της Pfizer Albert Bourla, μέσω γραπτού μηνύματος, “τη μεγαλύτερη σύμβαση που σφραγίστηκε ποτέ για τα εμβόλια COVID-19″.

Η σύμβαση δέσμευε την ΕΕ να δεσμεύεται να αγοράσει 900 εκατομμύρια ενέσεις της Pfizer-BioNTech, με δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά άλλων 900 εκατομμυρίων, αφού η ΕΕ είχε ήδη μεσολαβήσει για συμφωνία 600 εκατομμυρίων δόσεων στο πλαίσιο δύο προηγούμενων συμβάσεων.

Σε απάντηση μεταγενέστερου δημόσιου αιτήματος για την προβολή των μηνυμάτων, αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε τηρηθεί κανένα αρχείο της ανταλλαγής. Με άλλα λόγια, η Von der Leyen είχε σκόπιμα διαγράψει τα μηνύματα, υποδεικνύοντας ότι πιθανότατα κάτι έκρυβε.

Τον Δεκέμβριο του 2021, η Von der Leyen δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού ως απάντηση στην “εξαιρετικά μεταδοτική” παραλλαγή Omicron. Εκείνη τη στιγμή, υπήρχαν συνολικά 59 κρούσματα Omicron στην Ευρώπη, τα οποία είτε αφορούσαν “ήπια συμπτώματα” είτε ήταν εντελώς ασυμπτωματικά.***

Η Ursula Von Der Leyen είναι παντρεμένη με τον Heiko Von der Leyen, απόγονο της γερμανικής αριστοκρατικής οικογένειας Von der Leyen. Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Heiko έγινε ιατρικός διευθυντής της Orgenesis, μιας νεοφυούς βιοτεχνολογικής εταιρείας με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία “εργάζεται για να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες της κυτταρικής και γονιδιακής θεραπείας”.

Η Orgenesis εργάζεται επί του παρόντος σε διάφορα έργα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του δικού της εμβολίου Covid-19!

Αν η Orgenesis έχει δεσμούς με την Pfizer και αν η προαγωγή του Heiko σε ιατρικό διευθυντή είχε σχέση με τη σκοτεινή ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων της Ursula Von der Leyen με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Albert Bourla, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Το Ιατρικό Ινστιτούτο Howard Hughes (HHMI) είναι ένας αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός ιατρικής έρευνας με έδρα την Αμερική. Ιδρύθηκε το 1953 από τον Howard Hughes, έναν Αμερικανό μεγαλοεπιχειρηματία.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών, το ινστιτούτο δημιουργήθηκε ως φορολογικός παράδεισος για την τεράστια προσωπική περιουσία του Hughes και τα περισσότερα χρήματα για το ινστιτούτο υγείας προέρχονταν από την πώληση όπλων αεράμυνας σε δυτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το healthresearchfunders.org, το Ιατρικό Ινστιτούτο Howard Hughes είναι ο 11ος μεγαλύτερος χρηματοδότης της έρευνας στον τομέα της υγείας στον κόσμο, δαπανώντας περισσότερα από 750 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα στον τομέα της υγείας το 2013.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ινστιτούτο έχει μακροχρόνια συνεργασία με το Ίδρυμα Rockefeller. Είναι φρόνιμο να θυμόμαστε ότι οι Ροκφέλερ ήταν αυτοί που προώθησαν και χρηματοδότησαν το αμερικανικό κίνημα ευγονικής. Επίσης, συνέβαλαν καθοριστικά στην προώθηση της χρήσης των Γενετικά Τροποποιημένων – ΓΤΟ και άλλων επικίνδυνων αγροτεχνολογιών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Rockefeller ,

“Το HHMI υποστηρίζει την έρευνα των μελών ΔΕΠ του Rockefeller που έχουν διοριστεί στο HHMI με χρηματοδότηση για μισθούς, προμήθειες, εξοπλισμό και εργαστηριακό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των μεταδιδακτορικών συνεργατών, των τεχνικών και των διοικητικών βοηθών”.

Το HHMI απασχολεί έναν αριθμό επιστημόνων, που ονομάζονται “ερευνητές“, και χρηματοδοτεί νέα έρευνα με τη μορφή εκπαιδευτικών επιχορηγήσεων. Πολλοί από τους ερευνητές του HHMI ασχολούνται με την έρευνα για το εμβόλιο Covid-19 (άρα, τα χρήματα ξοδεύονται καλά), καθώς και με άλλες γενετικές έρευνες που περιλαμβάνουν την τεχνολογία CRISPR.

Για παράδειγμα, το 2020, η ερευνήτρια του HHMI, Jennifer Doudna, τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Χημείας για το έργο της ως πρωτοπόρος σε μια νέα μέθοδο επεξεργασίας του γονιδιώματος. Ένας άλλος ερευνητής του HHMI, ο Robert Horvitz, είναι σύμβουλος του Ιδρύματος Gates.

Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη σύνδεση του HHMI με το Ίδρυμα Gates. Το 2017, το HHMI, το Ίδρυμα Γκέιτς και το Wellcome Trust συνεργάστηκαν για να χρηματοδοτήσουν “41 διεθνείς ερευνητές, επιστήμονες με νεαρή σταδιοδρομία που είναι έτοιμοι να προωθήσουν τη βιοϊατρική έρευνα σε όλο τον κόσμο”.

Μαζί απένειμαν συνολικά 26,7 εκατομμύρια δολάρια σε αυτούς τους ερευνητές, σε μια κίνηση που δείχνει ξεκάθαρα πώς αυτά τα μεγάλα, “φιλανθρωπικά” ιδρύματα συνωμοτούν για να κατευθύνουν και να χειραγωγούν την παγκόσμια έρευνα στον τομέα της υγείας και να επηρεάζουν την επικρατούσα ιατρική συναίνεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αμερικανικός στρατός, το Ίδρυμα Gates, το NIH και το HHMI χρηματοδοτούν όλα τους, το MIT Media Lab, το ίδιο ινστιτούτο που δέχθηκε χρηματοδότηση από τον καταδικασμένο σεξουαλικό εγκληματία και παιδόφιλο, Jeffery Epstein.

Στο MIT Media Lab στεγάζεται επίσης ο Robert Langer, συνιδρυτής της Moderna, καθώς και ο Kevin Esvelt, επικεφαλής του “Sculpting Evolution”, μιας ομάδας που αναπτύσσει τεχνολογίες γονιδιακής επεξεργασίας για την “ασφαλή και ανθρώπινη επεξεργασία άγριων πληθυσμών και οικοσυστημάτων”.

Πριν κλείσουμε, είναι απαραίτητο να επιστήσω την προσοχή σε μια σημαντική εξέλιξη στη χρηματοδότηση της υγείας που έλαβε χώρα τα τελευταία δύο χρόνια. Και αυτή είναι η χρηματοδότηση της αγοράς δισεκατομμυρίων ενέσεων Covid-19.

Όπως ίσως έχετε μαντέψει, οι τραπεζίτες το χρησιμοποιούν αυτό ως ευκαιρία για να σύρουν τις χώρες σε μια παγίδα χρέους, προωθώντας τον δικό τους πλούτο και έλεγχο. Μόνο η Παγκόσμια Τράπεζα έχει δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει ενέσεις Covid-19 ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με μια έκθεση που συνέταξε η ανθρωπιστική οργάνωση CARE, με τίτλο Who Pays to Deliver Vaccines?

“το 86% της χρηματοδότησης σε αυτή την ανάλυση έχει τη μορφή δανείων. Αυτό δίνει στις χώρες χρέος που μπορεί να αποδυναμώσει τη μελλοντική ετοιμότητα για πανδημίες αντί να ενισχύσει τα συστήματα υγείας”.

Αυτό που πραγματικά λένε εδώ είναι ότι τα τεράστια χρηματικά ποσά που ξοδεύουν οι κυβερνήσεις του κόσμου για την προμήθεια εμβολίων Covid-19, και τα τεράστια χρηματικά ποσά που θα πρέπει να αποπληρώσουν στους τραπεζίτες για τα επόμενα χρόνια, θα πλήξουν τόσο πολύ τις οικονομίες τους που τα εμβόλια θα καταλήξουν να αποδυναμώνουν τα συστήματα υγείας τους, όχι να τα ενισχύουν.

Ποιος θα το φανταζόταν;

Το να πληρώνονται οι ερευνητές για τις προσπάθειές τους είναι καλό πράγμα και το να υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για την προώθηση των γνώσεών μας για τις ασθένειες και την ανάπτυξη αποτελεσματικών, σωτήριων θεραπειών είναι καλό πράγμα.

Ωστόσο, όταν η συντριπτική πλειονότητα αυτής της χρηματοδότησης ελέγχεται και κατευθύνεται από έναν μικρό αριθμό ομάδων που φαίνεται να λειτουργούν στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου ιατρικού παραδείγματος (δηλαδή ενός παραδείγματος που βασίζεται στην επεξεργασία γονιδίων, τα φάρμακα και τα εμβόλια), είναι καιρός να αναρωτηθούμε για τα κίνητρα πίσω από τα χρήματα.

Αν η χρηματοδότησή τους δίνει περισσότερη δύναμη στις φαρμακευτικές εταιρείες, προωθεί τις μετανθρωπιστικές (transhumanist) τεχνολογίες και υπονομεύει ασφαλέστερες και πιο φυσικές θεραπείες, είναι ακόμα καλό πράγμα;

Στο έγγραφο που αναφέρθηκε νωρίτερα σε αυτό το άρθρο με τίτλο The 10 largest public and philanthropic funders of health research in the world: what they fund and how they distribute their funds, οι ερευνητές αναφέρονται σε αυτό ακριβώς το ζήτημα.

“Υπάρχει επίσης ανάγκη για περισσότερη συζήτηση σχετικά με το πού θα πρέπει να βρίσκεται η εξουσία να αποφασίζει για τις προτεραιότητες της χρηματοδοτούμενης από το δημόσιο έρευνας στον τομέα της υγείας (στα κοινοβούλια, στα υπουργεία, στους οργανισμούς χρηματοδότησης ή σε ανεξάρτητες επιτροπές εμπειρογνωμόνων). Η συζήτηση αυτή είναι απαραίτητη, διότι οι πόροι για επενδύσεις στην έρευνα στον τομέα της υγείας είναι πεπερασμένοι και, επομένως, οι προτεραιότητες πρέπει να καθορίζονται με δίκαιες και νόμιμες μεθόδους και με τη χρήση των καλύτερων δυνατών στοιχείων”.

Συνεχίζουν να αμφισβητούν τη βάση για τις αποφάσεις χρηματοδότησης, δηλώνοντας ορθά ότι

“Στην πράξη, οι αποφάσεις χρηματοδότησης της έρευνας στον δημόσιο τομέα της υγείας δεν λαμβάνονται μόνο με βάση το ποια έρευνα χρειάζεται, αλλά επηρεάζονται τακτικά και από άλλους παράγοντες, όπως τα πολιτικά συμφέροντα, η συνηγορία και η άσκηση πίεσης.” (η έμφαση προστίθεται)

Έτσι, η χρηματοδότηση της έρευνας στον τομέα της υγείας μπορεί να θεωρηθεί ως ένας τρόπος υπαγόρευσης της επικρατούσας ιατρικής συναίνεσης και “κοινωνικής μηχανικής” της επιστημονικής κουλτούρας ώστε να αποδεχτεί πράγματα όπως τα εμβόλια mRNA και τις λύσεις που βασίζονται σε φάρμακα, ανεξάρτητα από το αν είναι αποτελεσματικά, ασφαλή, προσιτά ή ηθικά αποδεκτά.

Τώρα, την επόμενη φορά που θα ακούσετε ιστορίες για μεταλλαγμένους ιούς που δραπετεύουν από βιολογικά εργαστήρια και προκαλούν κάθε είδους τρόμο στον πληθυσμό, σταματήστε και σκεφτείτε δύο φορές πόσα χρήματα βασίζονται σε αυτόν τον ισχυρισμό.


—-Δικτυογραφία :

A Closer Look at the Gatekeepers of Medical Research – NewBraveWorld

https://www.newbraveworld.org/gatekeepers-of-medical-research/

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/094

Προβολές : 355


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα