Μια φρικτή δολοφονία, μια Ελλάδα ΜΠΑΧΑΛΟ και η Πολωνία, που ενδιαφέρεται για τους πολίτες της...

Μια φρικτή δολοφονία, μια Ελλάδα ΜΠΑΧΑΛΟ και η Πολωνία, που ενδιαφέρεται για τους πολίτες της...

19 Ιουνίου, 2023 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:663
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω, θλίβομαι, αγανακτώ και αναρωτιέμαι…

 

Ερωτηματικά για τον σύντροφό της 27χρονης – Γιατί τον καλούν εκ νέου για κατάθεση;

Έκλεισε και το προφίλ του στο Facebook – Τι λέει ο δικηγόρος του Μπαγκλαντεσιανού

Μια φρικτή δολοφονία… ένα νέο κορίτσι που η ζωή του τέλειωσε πολύ βίαια… ένα κράτος ΜΠΑΧΑΛΟ που κατάντησε η Ελλάδα και η Πολωνία, που ενδιαφέρεται για τους πολίτες της…
Η άγρια δολοφονία της Αναστάζια, σε λίγες μέρες θα ξεχαστεί μέσα στην ροή της καθημερινότητας…
Αλήθεια, πόσοι από τον λαό μας, βλέπουν την τραγική πορεία θανάτου που έχει πάρει η Πατρίδα μας, με τους ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, να κάνουν κάθε μέρα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ;;;
Εχθές, ήταν η Αναστάζια, η Μυρτώ … αύριο κάποια άλλη κοπέλλα, κάποια ελληνίδα, ή κάποια άλλη νέα κοπέλλα, ίσως ένας δικός μας άνθρωπος…
Καλλιόπη Σουφλή

Δεν σταματούν οι εξελίξεις στην υπόθεση του τραγικού θανάτου της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα η οποία βρέθηκε χθες το απόγευμα νεκρή σε βάλτο στη περιοχή Αλυκές της Κω. Τα ίχνη της άτυχης κοπέλας είχαν χαθεί από την περασμένη Δευτέρα και οι αναζητήσεις των αρμόδιων αρχών είχαν διαρκέσει έξι ολόκληρες μέρες.

Οι νέες εξελίξεις αφορούν τον 28χρονο σύντροφο της άτυχης κοπέλας ο οποίος φέρεται να ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε την εξαφάνισή της στη Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι άνδρες της ΕΛΑΣ που ασχολούνται με την υπόθεση τον κάλεσαν εκ νέου για κατάθεση. Ο λόγος είναι ότι θέλουν να λάβουν εξηγήσεις σχετικά με κάποια από τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό της τηλέφωνο.

Η συσκευή είχε εντοπιστεί σε εγκαταλελειμμένο σπίτι χωρίς την κάρτα SIM το μεσημέρι του Σαββάτου από υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι. Το σπίτι ήταν στο Τιγκάκι, πολύ κοντά σε εκείνο του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού ο οποίο συνελήφθη ως ύποπτος.

Την ίδια στιγμή ο 28χρονος αποφάσισε να απενεργοποιήσει το προφίλ του στο Facebook. Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως λίγες ώρες νωρίτερα, είχε αλλάξει την φωτογραφία του προφίλ του και είχε βάλει το σήμα του πένθους, δηλαδή, μια μαύρη κορδέλα.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές περίπου στις 12.30 το μεσημέρι σήμερα απενεργοποίησε τον λογαριασμό του…

Ο άνδρας, που κρατείται ως ύποπτος για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση θρίλερ, ενώ έχει πέσει και σε σειρά από αντιφάσεις.

Συγκεκριμένα, στην αρχή είχε υποστηρίξει ότι συνευρέθηκε ερωτικά με την Αναστάζια, με τη θέλησή της, ωστόσο, τις τελευταίες ώρες εμφανίζεται να λέει ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ παρουσιάζοντας την εκδοχή ότι συναντήθηκαν μόνο για να πάρει χασίς.

Mιλώντας σήμερα ο δικηγόρος του 32χρονου, Ζαφείρης Δρόσος τόνισε ότι αρνείται όλες τις κατηγορίες και ότι για την ώρα  κατηγορείται μόνο για αρπαγή και όχι για δολοφονία ή βιασμό.

Σύμφωνα με τον κ. Δρόσο η κατηγορία για τον 32χρονο είναι ότι «περιήγαγε σε στέρηση της ελευθερίας» της 27χρονης κοπέλας από την Πολωνία.

Κατά τον ίδιο ο Μπαγκλαντεσιανός ακόμα δεν έχει ενημερωθεί ότι έχει βρεθεί η σορός της άτυχης 27χρονης, κάτι που αναμένεται να γίνει από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Όπως πρόσθεσε ο δικηγόρος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές ο πελάτης του θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί για το αδίκημα της αρπαγής λέγοντας ότι «αυτό θεωρώ ότι είναι το πιο σωστό. Χρειάζεται χρόνο η δικαιοσύνη και εμείς να προετοιμαστούμε».

Δείτε βίντεο:

Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχει μπει και ο τρόπος με τον οποίο βρέθηκε η σορός της κοπέλας, στο σημείο. Και αυτό γιατί επί έξι ημέρες οι συμμετέχοντες στις έρευνες «σάρωναν» την περιοχή, χωρίς να βρουν το άψυχο κορμί της.

Περισσότερο «φως» στις συνθήκες θανάτου της αναμένεται να δώσει τις επόμενες ώρες η νεκροτομή στη σορό της, καθώς δεν αποκλείεται η άτυχη Αναστάζια να ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν γυμνή και τυλιγμένη σε ένα σεντόνι μέσα σε σακούλα σκουπιδιών, σκεπασμένη με κλαδιά. Αίσθηση προκαλούν και τα στοιχεία που θέλουν τον λαιμό της να είχε σημάδια από παλάμη, στοιχείο που ενισχύει την πρώτη εκτίμηση ότι έπεσε θύμα στραγγαλισμού.

«Είχε περάσει από το σημείο εκπαιδευμένος σκύλος και δεν είχε βρεθεί τίποτα»

 

Την ίδια ώρα, την δική του εκτίμηση κάνει ο Θωμάς Καραθωμάς, επικεφαλής των ερευνών της Πολιτικής Προστασίας. «Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει συμβεί. Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι εμείς είχαμε σκανάρει το συγκεκριμένο σημείο που βρέθηκε χθες η κοπέλα. Είχα περάσει εγώ προσωπικά με έναν συνάδελφό μου. Υπάρχουν και οι φωτογραφίες από το drone. Την επόμενη μέρα το μεσημέρι πέρασε και ο εκπαιδευμένος σκύλος από το σημείο και δεν είχε βρεθεί τίποτα», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Από το σημείο που βρέθηκε το κινητό, είχαμε περάσει πολλές φορές, όχι μόνο εμείς αλλά πολλές ομάδες. Είχαμε περάσει τουλάχιστον έξι φορές. Και ξαφνικά χθες το μεσημέρι βρέθηκε το κινητό πεταμένο».

Άφαντα τα προσωπικά αντικείμενα της κοπέλας

 

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι παραμένουν εξαφανισμένα τα προσωπικά αντικείμενα της Αναστάζια. Συγκεκριμένα, κατά την έρευνα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι «έχουν κάνει φτερά» η ταυτότητα, το διαβατήριο, η τσάντα και άλλα πράγματα που έφερε μαζί της η κοπέλα. Ως εκ τούτου γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Παράλληλα, από τις τοπικές Αρχές αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία και για ανεύρεση πτώματος που θα προστεθεί στην κύρια δικογραφία, καθώς σε πρώτο στάδιο είχε δηλωθεί η εξαφάνιση της 27χρονης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι άνδρες της ΕΛΑΣ παίρνουν καταθέσεις από άτομα του εργασιακού περιβάλλοντος της νεαρής Πολωνής, ενώ συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο σύντροφός της με τον οποίο η Αναστάζια είχε έρθει πριν από ένα μήνα στην Κω, προκειμένου να εργαστούν σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Υπενθυμίζεται, πως στο νησί των Δωδεκανήσων βρίσκεται από το Σάββατο και η μητέρα της 27χρονης συνοδευόμενη από ομάδα Πολωνών ντετέκτιβ που συμμετείχαν στις έρευνες και πλέον καλούνται να εξιχνιάσουν το στυγερό έγκλημα.

Ο αποχαιρετισμός του αδελφού

 

Με ένα σπαρακτικό μήνυμα στο Facebook αποχαιρέτισε την 27χρονη που βρέθηκε  στραγγαλισμένη και σε μια σακούλα χθες στην Κω μετά από αγωνιώδη 24ωρα αναζητήσεων ο αδελφός της.

Μάλιστα, συνόδευσε την ανάρτησή του με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της Αναστάζια Ρουμπίνσκα.

Τα ξημερώματα της Κυριακής ο Αντριάν Ρουμπίνσκι έγραψε:

«Δυσκολεύομαι να το γράψω… Αλλά Αναπαύσου εν ειρήνη Αδερφούλα!!! Να είσαι ευλογημένη και να είσαι σίγουροι ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη!».

Δείτε την ανάρτησή του:

Έρευνα και στην Πολωνία

Συγκλονισμένη είναι και ηΠολωνία από τον άδικο χαμό της 27χρονης. Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας ανέφερε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για την δολοφονία.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Ζμπίγκνιου Ζιόμπρο ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για διεξαγωγή έρευνας για τη δολοφονία της Αναστάζια την οποία θα διεξάγει η Εισαγγελία στο Βρότσλαβ.

«Οι εισαγγελείς θα ζητήσουν άμεσα στοιχεία από Έλληνες ανακριτές» κατέληξε στην ανάρτησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας.

Δείτε το tweet:

 

Πηγή

Προβολές : 663


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα