Μιλάνε όλοι, μιλάει κι η κόρη του Κουβέλη... ΜΕ ΤΑ 80 ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΣΕ!!!!!!!!!!!

Μιλάνε όλοι, μιλάει κι η κόρη του Κουβέλη... ΜΕ ΤΑ 80 ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΣΕ!!!!!!!!!!!

11 Ιανουαρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:620
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω παρακατούλια…

Μαρία Κουβέλη: Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ποια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη υπηρετεί;

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εισαγγελέας του ΑΠ παρεμβαίνει, εκ της ιδιότητάς του, στο σκάνδαλο των υποκλοπών, όχι, όμως, υπέρ της αλήθειας αλλά υπέρ της συσκότισης.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΑΠΙΟ ΜΗΛΟ ΟΠΩΣ Ο ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΒΡΩΜΕΡΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ, ΑΛΛΑ…
ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ ΜΑΡΙΑ, ΜΕ ΤΑ 80 ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΟΒΡΑΙΙΚΟ ΚΙΣ Ή ΚΙΣΕ…
ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ, ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ 104 ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ… ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ…
ΚΡΕΙΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…
ΚΟΙΝΩΣ, ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ…
Και επειδή σας έχω σιχαθεί για την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΑΣ, πάρε να ‘χεις και να ξαναθυμηθεί ο ελληνικός λαός, τι εστί ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΥΒΕΛΗ…
Και ξεκινάμε… εδώ… κι  εδώ…  αν και υπάρχουν χιλιάδες δημοσιεύματα για τη φάρα σου, στο διαδίκτυο…
ΑΗ ΣΙΧΤΙΡ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΑΠΕΧΘΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Μαρία Κουβέλη, το όνομα “ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ”, σου λέει κάτι; ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ… ΚΙ ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΛΑΓΟΥΜΙ ΝΑ ΚΡΥΦΘΕΙΤΕ… ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ…

Μαρία Κουβέλη

Χθες εκδόθηκε η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του ΑΠ κ. Ντογιάκου, με αφορμή προηγούμενο αίτημα του ομίλου ΟΤΕ και μετά την επίσκεψη κλιμακίου της ΑΔΑΕ σε αυτόν, για να διαπιστωθεί η παρακολούθηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλογλου.

Με άλλα λόγια, η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του ΑΠ δεν εκδόθηκε σε χρόνο ουδέτερο, αλλά σε χρόνο που διενεργείται έρευνα από την ΑΔΑΕ για τη διαπίστωση ή μη παρακολούθησης ενός ευρωβουλευτή και ενός δημοσιογράφου (πάλι), οι οποίοι προστίθενται σε μία ατέρμονη λίστα προσώπων που έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εισαγγελέας του ΑΠ παρεμβαίνει, εκ της ιδιότητάς του, στο σκάνδαλο των υποκλοπών, όχι, όμως, υπέρ της αλήθειας αλλά υπέρ της συσκότισης. Ουδείς ξεχνά ότι η πρώτη του παρέμβαση δεν αφορούσε στη διερεύνηση της παράνομης παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αλλά στη διαρροή αρχείων από την ΕΥΠ που την αποδείκνυαν.

Σήμερα, με τη γνωμοδότησή του, για όποιον την έχει διαβάσει, ο Εισαγγελέας ΑΠ κ. Ντογιάκος, προβαίνει σε μία νέα «αιτιολογική» και υπερασπιστική έκθεση του νόμου 5002/2022, κατά το δοκούν, τόσο ως προς το χρόνο έκδοσης της γνωμοδότησής του όσο και ως προς το περιεχόμενη αυτής. Ουδείς ξεχνά, παρά την ακάματη προσπάθεια της ΝΔ, ότι ο νόμος, τον οποίο «ερμηνεύει» ο κ. Ντογιάκος, ήρθε στη βουλή από την ΝΔ, το φθινόπωρο του 2022, σε μία απέλπιδα κίνηση αντιπερισπασμού και προσπάθειας ελέγχου ενός σκανδάλου με θύμα την ίδια τη Δημοκρατία, δηλαδή, κατά την περίοδο που οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών είχαν φέρει την κυβέρνηση σε κατάσταση περιδίνησης και η οποία δεν έχει σταματήσει έκτοτε.

Ουδείς ξεχνά ότι, με το ν.5002/2022, η κυβέρνηση προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να απομακρύνει το Μαξίμου από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ουδείς ξεχνά τις σφοδρές αντιδράσεις τόσο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με προεξάρχοντα τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όσο και αυτές του δημοκρατικού κόσμου αλλά ακόμη και της ίδιας της ΑΔΑΕ σχετικά με τον επιχειρούμενο περιορισμό των συνταγματικά κατοχυρωμένων αρμοδιοτήτων της. Ουδείς ξεχνά ότι, κατά τη ψήφιση του νόμου, τον οποίο ερμηνεύει ο κ. Ντογιάκος, οι προτάσεις, οι παρατηρήσεις και αιτιολογημένες ενστάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής έπεσαν στο κενό και απορρίφθηκαν.

Η συνταγματική εκτροπή, στην οποία προβαίνει ο εισαγγελικός λειτουργός, με τη γνωμοδότησή του, δεν περιορίζεται μόνο στο ότι αυτή είναι νομικά αστήρικτη, στο ότι παρερμηνεύει την ισχύουσα νομοθεσία και το ίδιο το Σύνταγμα και στο ότι αποσκοπεί στον ευνουχισμό της Αρχής. Μείζων πολιτικό ζήτημα, πέρα και παράλληλα με τα προηγούμενα, είναι το ότι με αυτήν τη γνωμοδότηση, ο ανώτατος εισαγγελικός -ο οποίος πρέπει να είναι ανεξάρτητος- λειτουργός, διευρύνει τα χρονικά όρια εφαρμογής του νόμου 5002/2022, ο οποίος δημοσιεύθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2022, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος έχει αναδρομικότητα και η εφαρμογή του καταλαμβάνει αιτήματα πολιτών προς την ΑΔΑΕ και άρσεις του απορρήτου που έλαβαν χώρα μέχρι την δημοσίευσή του.

Την ώρα, δηλαδή, που εκκρεμεί αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, προς την ΑΔΑΕ για ενημέρωση και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ΑΔΑΕ για τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο και τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλογλου, ο κ. Ντογιάκος, προσπαθεί να «μπλοκάρει» την ΑΔΑΕ για την ενημέρωση αυτών που αιτήθηκαν να ενημερωθούν σχετικά με την παρακολούθησή τους σε χρόνο πριν τη δημοσιεύσει του νόμου, δηλαδή κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας και μεσούντος του σκανδάλου των υποκλοπών.

Η γνωμοδότηση αυτή, επιχειρεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο αντί να το φωτίσει, με προβληματικό στοιχείο ότι το εγχείρημα προέρχεται, τουλάχιστον (;) εμφανώς, από την Εισαγγελία του ΑΠ.

(Μαρία Κουβέλη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ (τομέας Δικαιοσύνης), Δικηγόρος)

 

Πηγή

Προβολές : 620


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα