Μπίζνα η  “Κιβωτός του... ΤΡΟΜΟΥ;;;” Μήπως και ... “έντεχνος ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ”;;;  Μια επιγραφή, που δημιουργεί συνειρμούς!!!

Μπίζνα η “Κιβωτός του... ΤΡΟΜΟΥ;;;” Μήπως και ... “έντεχνος ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ”;;; Μια επιγραφή, που δημιουργεί συνειρμούς!!!

19 Νοεμβρίου, 2022 12 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:929
Μοίρασέ το

 

Το ελληνικό κράτος και η ελληνική δικαιοσύνη που καλείται τώρα να διαλευκάνει την υπόθεση, είναι υπόλογοι διότι εδώ και χρόνια δίνουν τα παιδιά σε μια θρησκευτικά κακοποιητική δομή, η οποία συν τοις άλλοις με τα χρόνια έχει γίνει όπως φαίνεται και μπίζνα μεγάλη…

Θα μου επιτρέψετε να μην πάρω θέση, αν και έχω διαμορφωμένη αρνητική άποψη όχι μόνο για την συγκεκριμένη δομή και το συγκεκριμένο ζεύγος από καιρό…
Παραθέτω την παρακάτω διαδικτυακή συζήτηση και τα συμπεράσματα δικά σας…
Καλλιόπη Σουφλή
“Μπορεί να γίνει πιστευτό ένα παιδί που έχει τα προβλήματα που έχει, και να  μην πιστεύουν εμάς που έχουμε δώσει τη ζωή μας;”
Τάδε εφη επακριβώς στην ΕΡΤ η πρεσβυτέρα Γεωργαντή, σύζυγος του π. Αντωνίου και Πρόεδρος της ΜΚΟ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Επίσης σε ερώτηση του δημοσιογράφου με ποιον τρόπο εννοούν ότι συγκρούονται καθημερινά μέσα στις δομές με τα παιδιά για να μην τους επιτρέπουν παραβατικές συμπεριφορές, απάντησε μεταξύ άλλων παίρνοντας τον λόγο αντί για τον π. Αντώνη: “τους διαβάζουμε συνεχώς ρήσεις από το Ευαγγελιο γιατί κάποια παιδιά έχουν πάρει τον κατήφορο.”!!!!!!!!!
Είχα αποφασίσει ότι δεν θα γράψω τίποτε για αυτό το θέμα διότι πριν μερικά χρόνια όποτε έγραφα στο προσωπικό μου προφίλ ότι είναι ανεπίτρεπτο για ένα πολιτισμένο κράτος να δίνει κακοποιημένα παιδιά σε έναν παπά, μου έριχναν τόσους αφορισμούς στα σχόλια και διαπίστωνα πόσο σκότος επικρατεί στο μυαλό της νεοελληνικής κοινωνίας, που αποφάσισα να μην ασχολούμαι μαζί της πια και έκλεισα το προφίλ.
Όμως στα λόγια αυτά της πρεσβυτέρας, που επιχειρεί να ρίξει την ευθυνη στα παιδιά, δεν μπορώ να παραμείνω σιωπηλός και αδιαφορος.
Το να δίνεις παιδιά σε έναν παπά και να τους διαβάζει καθημερινά το Ευαγγέλιο αποτελεί κακοποίηση.
Το να δίνεις παιδιά σε έναν παπά ανοίγει τον δρόμο και στους ιερείς άλλων θρησκειών να απαιτήσουν να τους δίνεις παιδιά, φτιάχνοντας παρόμοια ιδρύματα.
Το να δίνεις παιδιά σε έναν παπά δείχνει ότι η θεοκρατία στην Ελλάδα κυβερνά, και μόνο κακοποιητικο είναι αυτό για το σύνολο της κοινωνίας.
Τα αποτελέσματα άλλωστε τα βλέπουμε καθημερινά.
Όταν πρωτοήρθε η Κιβωτός του Κόσμου στη Χίο, προκάλεσε μεγάλη αναταραχή, και ο τοπικός τύπος έγραψε ότι πλέον όλο το μερίδιο των δωρεών αντί στεφάνων κηδειών κλπ πάει στην Κιβωτό και οι άλλοι οργανισμοί αλλά και οι εκκλησίες έχουν χάσει πολύτιμους πόρους.
Με τον καιρό η Κιβωτός εδραιώθηκε στο νησί, θέλησε μέσω χορηγιών αγνώστων να αγοράσει έναντι 370.000€ το τουριστικό χωριό του δήμου, όπου φιλοξενείται αλλά η επένδυση δεν προχώρησε εξαιτίας αντίδρασης κατοίκων και της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, και η κατάσταση με τη μοιρασιά των δωρεών φαίνεται οτι κάπως εξομαλυνθηκε, αφού δεν ακούγονται πλέον οι γκρίνιες των πρώτων χρόνων.
Προσωπικά μια φορά, τότε στην αρχή επισκέφτηκα τον χώρο φιλοξενίας παιδιών της Κιβωτού στο Αιπος της Χίου, μετά από παράκληση φίλης που ήθελε να γίνει εθελόντρια, να την συνοδεύσω σε μια αναγνωριστική επαφή της με τη δομή.
Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να καταλάβουμε και οι δύο ότι εκεί μέσα υφίσταται τεράστιο ζήτημα.
Τα βλέμματα των παιδιών, κυρίως αγοριών σε ώριμη εφηβεία, που μας πλησίασαν, ήταν ξεκάθαρα για το τι βιώνουν και για το τι στερούνται.
Μου δόθηκε η εντύπωση μιας βαθειά προβληματικής παραθρησκευτικής δομής, που παράγει βαθειά τραυματισμένους ανθρώπους, σαν αυτή που λειτουργούσε στο νησι όταν ήμασταν μικροί και οι γονείς μας δεν μας άφηναν τα αγόρια στην εφηβεία ούτε να πλησιάσουμε στο στέκι νεότητας που είχε φτιάξει με επικεφαλής τότε έναν αρχιμανδρίτη.
Η φίλη που συνόδευα, τελικά έφυγε από κει και δεν ξαναπατησε ούτε γράφτηκε εθελόντρια στην Κιβωτό του Κόσμου.
Δεν ξέρω αν εκτός από την κακοποίηση λόγω της υποχρεωτικής διαβίωσης των παιδιών μέσα σε ένα τέτοιο εξ ορισμού κακοποιητικό περιβαλλον, υπάρχουν και άλλων ειδών κακοποιήσεις, όπως αυτές που καταγγέλουν τα παιδιά.
Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι το ελληνικό κράτος και η ελληνική δικαιοσύνη που καλείται τώρα να διαλευκάνει την υπόθεση, είναι υπόλογοι διότι εδώ και χρόνια δίνουν τα παιδιά σε μια θρησκευτικά κακοποιητική δομή, η οποία συν τοις άλλοις με τα χρόνια έχει γίνει όπως φαίνεται και μπίζνα μεγάλη, και όπως είδαμε χθες βράδυ στην ΕΡΤ διοικείται από μια πρεσβυτέρα που βγαίνει με θράσος στην κρατική τηλεόραση και απαιτεί από την κοινωνία να γίνει πιστευτή η ίδια και όχι “τα παιδιά, που έχουν τα προβλήματα που έχουν”.

 

 

 

Stavros Michailidis

Αγαπητέ μου Γιάννη καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου.
Να δεχτώ ότι η εκκλησία και οι παπάδες να μείνουν μακριά από την κοινωνική φροντίδα συλλογίζομαι όμως ποια χώρα ποιο κράτος θα προστρέξει να φροντίσει όσους φροντίζει ή φροντίζουν παρόμοιες πρωτοβουλίες όπως η κιβωτός το χαμόγελο του παιδιού χωριά SOS ακόμα και το φαγητό που προσφέρει η εκκλησία σε χιλιάδες οικογένειες;
Το Κράτος με εισαγγελική εντολή έχει στείλει στην Κιβωτό πάνω από 200 παιδιά, περίπου 400 παιδιά στηρίζονται από την Κιβωτό και ζουν στις ίδιες τους τις οικογένειες εκατοντάδες άλλα στις δομές βρίσκουν στέγη τεοφή εκπαίδευση κλπ.
Τι θα γίνουν όλα αυτά; με τρομάζουν οι εικόνες της επόμενης ημέρας.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τέτοιες μονάδες φροντίδας γεννούν προβλήματα.
Εδώ θέλω την κοινωνία και την πολιτεία αλλα δυστυχώς. Ουδείς ασχολείται μέχρι να σκάσει κάτι παρόμοιο. Όσοι δεν έχουν περάσει ούτε απέξω από εθελοντικές προσπάθειες συνήθως εκτελούν χρέη εισαγγελέως.
Να κλείσουν όλα λοιπόν αλλά τι μετά; σίγουρα κατι τέτοια αποθαρρύνουν κάθε πρωτοβουλία κάθε πατέρα Αντώνη ο οποίος δημιούργησε και ίσως εδώ να έκανε λάθος μια τεράστια δομή φροντίδας που δύσκολα μπορεί να κοντρολάρει ο ίδιος.
Θέλει πολύ κουράγιο να μην πεις τέτοια ώρα τι σκ@@@@ά ήθελα και έμπλεξα.
Εδώ που φτάσαμε ας περιοριστούν οι παρεμβάσεις που δεν προσφέρουν και ας κάνει επιτέλους η πολιτεία τουλάχιστον το αυτονόητο ταχύτατα να διελευκάνει την κατάσταση διότι τα χειρότερα έπονται!

 

Makridakis’ books

Stavros Michailidis αγαπητέ Σταυρό αυτή ακριβώς η παρέμβαση σου είναι μια παρέμβαση που δεν προσφέρει τίποτε.
Επαναλαμβάνει το μοτίβο αυτών που εθελοτυφλουν διότι δεν αντέχουν να δουν τους εκπροσώπους των αξιών κ των ιδανικών τους να κατεδαφίζονται στα μάτια τους. Από τέτοιες παρεμβάσεις σαν αυτή που έγραψες μόλις, έχουμε φάει άπειρες στο παρελθόν κ φτάσαμε εδώ.

 

 

Συντάκτης

Makridakis’ books

Stavros Michailidis ρεαλισμός είναι ότι όπου δεν υπάρχει κρατική μέριμνα, έλεγχος, οργάνωση, υπάρχουν ατομικές ιδιωτικές ματαιοδοξίες, ναρκισσισμοι, κερδοσκοπιες, απληστιες, ανηθικότητες
Ρεαλισμός είναι ότι το δημοσιο είμαστε εμείς άρα η ευθύνη δική μας να το φτιάξουμε κ αν το απαξιωνουμε , απαξιώνουμε τον εαυτό μας, αν περιμένουμε τους ιδιώτες να μας σώσουν, ιδίως αν αυτοί αγγίζουν τα θρησκευτικά μας ιδανικά , θα πέφτουμε μια ζωή από τα σύννεφα.
Ρεαλισμός φίλε πολιτευτή της ΝΔ είναι να ζητήσεις εδώ κ τώρα να περάσει η Κιβωτος στο κράτος, να γίνει πλήρης έλεγχος σε όλα τα επίπεδα, να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν κ να συνεχίσει η δομή ως δημόσιο ίδρυμα μεχρι να φτάσουμε στο σημείο ως κοινωνία να μην έχουμε ανάγκη από δομές για παιδιά αλλά μόνο από υγιείς οικογένειες
Κρατικη λοιπόν η Κιβωτός από χτες, έτσι κι αλλιώς τα Υπουργεία την χρηματοδοτούν αδρά κ την στηρίζουν με δομές κ κτιρια όπως βλέπουμε .
Αυτό θα πρέπει να είναι το αίτημα ενός ρεαλιστή αγαπητέ Σταυρό κ όχι να λέει ότι ο πάτερ έκανε λάθος που άφησε να μεγαλώσει η δομή κ δεν μπορεί να την ελέγξει.
Προσωπικά στην παρουσία του πάτερ κ της πρεσβυτέρας χθες στη ΕΡΤ είδα ανθρώπους που δεν αγαπούν τα παιδιά αλλά το μόνο τομάρι τους

 

Diotima Fotinou

Οταν τυχαία βρεθηκα στην περιοχή Αίμος και είδα το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κιβωτού του κόσμου στην Χίο, πάγωσα.
Στο πουθενά τα παιδιά, στο έλεος του προσωπικού χωρίς καμία δυνατότητα επαφής με τον έξω κόσμο.
Και μόνο η τοποθεσία και οι εγκαταστάσεις από μόνες τους είναι ψυχολογική κακοποίηση.
Υπάρχει και ο συγκαλυμμένος ναρκισσισμός και θα πρέπει να αξιολογηθούν τα ψυχολογικά προφίλ του πάτερ Αντωνίου, της γυναίκας του και λοιπών…

 

Συντάκτης

Makridakis’ books

Diotima Fotinou εκτός από την τοποθεσία και το στρατόπεδο συγκέντρωσης όπως πολύ εύστοχα το χαρακτηριστεί, η επιγραφή δημιουργεί συνειρμους

 

Diotima Fotinou

Ο συγκαλυμμένος ναρκισσισμός είναι μια από της μορφές ναρκισσισμού.
Με προβλημάτισε η στάση του πατήρ Αντωνίου και της γυναίκας του.
Άνθρωποι που διοικούν και οι δύο.
Δεν διέκρινα κάποια αγάπη για τον άνθρωπο παιδί και προβληματισμό να διερευνηθεί το ζήτημα μήπως όντως κάποιος παιδαγωγός δεν είναι κατάλληλος αλλά εξουσιαστικοι και αφοριστικοι και οι δύο κατηγορούν το ψυχολογικό προφίλ των παιδιών.
Κάποιος που δέχεται αληθινή αγάπη πάντως δεν γίνεται τιμωρός…

 

Πηγή

Προβολές : 929


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα