Μπίζνες με ανεμογεννήτριες στον Οίκο Του Θεού

Μπίζνες με ανεμογεννήτριες στον Οίκο Του Θεού

23 Ιουλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:481
Μοίρασέ το

 

Η όλη ιστορία λοιπόν ξεκινά από το παλιό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στο όρος Πάστρα στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας στη Δυτική Αττική που το 2008 επαναλειτούργησε και μετά από περίπου 10 χρόνια… ξανα-επαναλειτούργησε! Και λίγο μετά, δήλωσε δια του ηγουμένου ιδιοκτήτης μεγάλων δημόσιων εκτάσεων και ετοιμάζει μπίζνες με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η απάντηση στο νέο Βατοπέδι, βρίσκεται στην ανάρτηση που έκαναν τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, λίγες μέρες πριν εδώ
Πολιτικοί και ρασοφόροι σατανάδες, σ’ ένα βρώμικο παιχνίδι που κρατάει δεκαετίες και είναι σε βάρος της Πατρίδας μας και του ελληνικού λαού…
Το φραγγέλιο Του Θεού δεν βλέπω…
Καλλιόπη Σουφλή

Πώς θα σας φαινόταν εάν ήσασταν μελισσοκόμος και πηγαίνοντας μια μέρα εκεί που έχετε βάλει τα μελίσσια σας όπως πέρυσι και πρόπερσι και όπως όλα τα χρόνια που κάνατε αυτή τη δουλειά, έρχονταν 2-3 καλόγεροι και σας έλεγαν ότι πρέπει να τα μαζέψετε και να φύγετε γιατί οι εκτάσεις ανήκουν στο μοναστήρι τους;

Αντίστοιχα, πώς θα νιώθατε εάν πηγαίνατε σε ένα εκκλησάκι λίγο έξω από το χωριό σας να ανάψετε ένα κερί όπως κάνατε χρόνια τώρα και το βρίσκατε κλειδωμένο και μετά από έρευνα ανακαλύπτατε ότι το κλείδωσαν κάποιοι καλόγεροι γιατί, όπως δήλωσαν ‘ανήκει στο μοναστήρι» τους;

Θα συμφωνήσετε ότι όλα αυτά είναι αρκούντως περίεργα, ώστε να αρχίσουν οι κάτοικοι της περιοχής να ψάχνουν τι τρέχει και μετά, όταν μας ενημέρωσαν σχετικά με τις ανακαλύψεις τους, να ψάξουμε και εμείς μαζί τους την υπόθεση!

Η όλη ιστορία λοιπόν ξεκινά από το παλιό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στο όρος Πάστρα στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας στη Δυτική Αττική που το 2008 επαναλειτούργησε και μετά από περίπου 10 χρόνια… ξανα-επαναλειτούργησε! Και λίγο μετά –ξαφνικά όπως λέγαμε και πριν- δήλωσε δια του ηγουμένου ιδιοκτήτης μεγάλων δημόσιων εκτάσεων και ετοιμάζει μπίζνες με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Από πού κι ως πού όμως μια ωραία ημέρα για το μοναστήρι αλλά μια διόλου καλή ημέρα για την ευρύτερη περιοχή καθώς τα δημόσια κτήματα έγιναν ιδιωτικά έστω και ράσα;

Το κλειδί είναι ο Σαμαράς! Ή, για να είμαστε ακριβείς ένας νόμος που ψηφίστηκε επί της κυβέρνησής του και προβλέπει ότι όταν γίνεται σύσταση μονής μπορεί ο ηγούμενος να δηλώσει ότι… θέλει ως ιδιοκτησία της μονής χωρίς κανέναν έλεγχο αυτής της δήλωσής του.

Προφανώς αυτό στην πράξη σημαίνει ότι αν οι καλόγεροι αποφύγουν τους γείτονες που έχουν χαρτιά –γιατί τότε οι άνθρωποι θα βγουν στα κεραμίδια- μπορούν να κάνουν σχεδόν ό,τι θέλουν. Και οι δημόσιες εκτάσεις εάν δεν υπάρξουν έγκαιρα αντιδράσεις μοιάζουν «εύκολες»!

Όμως στον πολύ βολικό για τα μοναστήρια νόμο υπήρχε μια διόλου βολική για το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία λεπτομέρεια: η δήλωση του ηγούμενου γίνεται ταυτόχρονα με τη σύσταση της μονής και όχι όποτε αποφασίσουν οι άγιοι πατέρες.

Όπως αποκαλύπτουμε όμως ούτε αυτό τους εμπόδισε  κι ας είχε γίνει η σύσταση του μοναστηριού το 2008! Απλά οι πολυπράγμονες καλόγεροι έκαναν μια νέα σύσταση και μπήκαν στο δρόμο της πράσινης ενέργειας…

Αυτό είναι το βασικό μας θέμα αυτής της εβδομάδας, χωρίς βέβαια –όπως καλά γνωρίζετε- να είναι η μόνη αποκάλυψη της εφημερίδας ή το μόνο θέμα που ξετινάζουμε. Γιατί η δουλειά μας είναι  να αποκαλύπτουμε αυτά που οι διάφοροι επιτήδειοι θέλουν να θαφτούν.

Καλό σαββατοκύριακο και να προσέχετε

Βαγγέλης Δεληπέτρος – Documento

 

Πηγή

Προβολές : 481


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα