Μπροστάρης ο Τούρκος, και αθέατος ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ, ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Μπροστάρης ο Τούρκος, και αθέατος ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ, ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

28 Νοεμβρίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:314
Μοίρασέ το

 

Η Ελλάδα και η Κύπρος με την μονομερή και άνευ όρων υποστήριξη του Ισραήλ στο θέμα Γάζας-Μεσανατολικό άφησαν αφύλακτα και εκτεθειμένα τα νώτα τους στον Οθωμανό…

Κύπρος. Προχωράει ο Αττίλας στη νεκρή ζώνη σ’ Άγιο Δομέτιο, δημιουργεί νέα τετελεσμένα. Βγήκε ο στρατός Κατοχής.

H Μ Βρετανία εγγυήτρια δύναμη στο Κυπριακό έριξε πόρτα δια Σούνακ στο Μητσοτάκη και στις 23/11/23, υπέγραψε στρατιωτικό σύμφωνο με Τουρκία! Συντονισμένο όλο αυτό;.. Ποιός θα πληρώσει… το μάρμαρο;

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΚΥΠΡΟΣ – ΑΙΓΑΙΟ = ΚΟΙΝΗ ΜΟΙΡΑ…

 

Καιρός να ξυπνήσουμε και να δούμε πως πίσω από τους τουρκαλάδες, βρίσκονται οι εβραίοι κωλοσιωνιστές.

 

ΑΥΤΟΙ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΑΛΛΟΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.

 

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ – ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΙΣΡΑΗΛ… αλλά πάντα βάζουν μπροστά, άλλους, γιατί είναι ΔΕΙΛΟΙ…

 

ΞΥΠΝΗΣΤΕ…

 

ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Υ.Γ. ΑΓΓΛΙΑ, ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ…

ΔΗΛΑΔΗ, ΕΓΓΥΑΤΑΙ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ…

 

 

 

 

 

Προχωράει ο Αττίλας στη νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο και δημιουργεί νέα τετελεσμένα. Βγήκε ο στρατός Κατοχής.

Ανάστατοι οι κάτοικοι στον Άγιο Δομέτιο:«50 Τούρκοι παραταγμένοι φώναζαν…»Κορυφώνεται το θράσος των Αττίλων, οι οποίοι μετά την Πύλα,  επιχειρούν να παραβιάζουν το Status quo στη νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο.Σύνδεση των προκλήσεων σε Πύλα και Άγιο Δομέτιο βλέπει η Kυπριακή Κυβέρνηση….

Με θράσος χιλίων πιθήκων και με συντεταγμένο επεκτατικό σχέδιο, οι Αττίλες προσπαθούν να αρπάξουν ένα ακόμη κομμάτι της Νεκρής Ζώνης, αυτή τη φορά στον Άγιο Δομέτιο κοντά στο οδόφραγμα, προκαλώντας μάλιστα και τρόμο στους Ελληνοκύπριους κατοίκους της περιοχής, που είδαν χθες το απόγευμα σε απόσταση 50 μέτρων από τα σπίτια τους να παρατάσσονται δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες και να κάνουν για άλλη μια φορά ανενόχλητοι προέλαση στη Νεκρή Ζώνη αναφέρει το sigma.

H Μ Βρετανία που είναι εγγυήτρια δύναμη στο Κυπριακό έριξε πόρτα δια του πρωθυπουργού της Σούνακ στο Μητσοτάκη και δεν τον δέχθηκε…Η Μ Βρετανία επίσης αυτό τον καιρό στις 23 Νοεμβρίου, υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με Τουρκία με σκοπό την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Και καπάκι καταπάτηση μετά την Πύλα και στον Άγ Δομέτιο. Σαν συντονισμένο όλο αυτό. Το κλίμα πάντως δεν είναι καθόλου καλό

Αυτή η συμφωνία Τουρκίας-Αγγλίας στοχεύει στη δημιουργία ακόμη «στενότερης» συνεργασίας μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών, στη διεξαγωγή «πιθανών κοινών ασκήσεων στη Μεσόγειο»..

Βάλανε οι Δυτικοί το Ισραήλ στη Γάζα όπως το έβαλαν με τον πλέον αιματηρό τρόπο και ψάχνουν αν εξιλεωθούν στα μάτια του παγκόσμιου ισλάμ με καμιά πάσα της τελευταίας στιγμής στον Ερντογάν. Δεν χόρτασε με Αρτσάχ αυτό ήταν μόνο για πρωινό. Να δούμε ποιός τελικά θα πληρώσει .. το μάρμαρο και δεν εννοώ του Παρθενώνα.

Οργανωμένοι οι Αττίλες, συνοδεία στρατιωτικών οχημάτων που επίσης παράταξαν στο σημείο, κατέλαβαν το λεγόμενο «σπίτι της Μαρίας», στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, εγκατέστησαν κάμερες, προχωρώντας σε ακόμα ένα τετελεσμένο. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι στα μέσα Οκτωβρίου είχαν επανδρώσει και ορύγματα στην περιοχή.

Σε ότι αφορά στο επίμαχο σπίτι, οι Τούρκοι είχαν τοποθετήσει και σημαία τους στην οροφή από το 1976, και μια φορά το μήνα κατέβαιναν εκεί με το πρόσχημα της καθαριότητας.

Το χρονικό

Νωρίς το απόγευμα λοιπόν, στις 16:15, κατηφόρισαν από το φυλάκιο τους προς την περιοχή, απέκλεισαν το επίμαχο σπίτι, και αγνόησαν για μια ακόμη φορά τα Ηνωμένα Έθνη, οι άνδρες των οποίων πήγαν να ζητήσουν εξηγήσεις για τη νέα παραβίαση, μιας και η Νεκρή Ζώνη είναι περιοχή αποκλειστικά δικής τους δικαιοδοσίας. Με την αντίδραση των Ηνωμένων Εθνών να είναι χλιαρή, υπήρξε μικρή ένταση, αλλά και πάλι οι Τούρκοι έκαναν το δικό τους. Οι φωτογραφίες δείχνουν το πόσο κοντά παρατάχθηκαν οι Τούρκοι στρατιώτες στα σπίτια και τις οικογένειες των συμπατριωτών μας στον Άγιο Δομέτιο. Επίσης, φαίνονται οι ειρηνευτές της ΟΥΝΦΙΚΥΠ να περπατούν ανήμποροι μπροστά από τους Τούρκους στρατιώτες.

Οι κάτοικοι της περιοχής πάντως είναι ανάστατοι, καθώς όπως δηλώνουν στην κάμερα του «ΣΙΓΜΑ», οι Αττίλες, όχι μόνο παρατάχθηκαν στο σημείο αλλά κραύγαζαν και συνθήματα.  Η δημοσιογράφος του Σίγμα, Σοφία Ιωσήφ, ανέφερε ότι «αυτό που εκλάβαμε από τους κατοίκους της περιοχής ήταν το αίσθημα της ανασφάλειας και η έκκληση για λήψη μέτρων από το κράτος.

Όπως μας περιέγραψαν και όπως αποτυπώνεται βέβαια και στο φωτογραφικό υλικό που κατέχει το ΣΙΓΜΑ, περίπου 50 Τούρκοι στρατιώτες παρατάχθηκαν μπροστά από το αποκαλούμενο “σπίτι της Μαρίας”, εντός της νεκρής ζώνης και κραύγαζαν συνθήματα.   Στο σημείο όπως μας είπαν υπήρχε επίσης μεγάλη κινητοποίηση από τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία βρίσκονταν στο σημείο μέχρι αργά.

Μεταξύ άλλων κάτοικοι ανέφεραν ότι «σήμερα είδαμε να κινούνται πολλά στρατεύματα, να έρχονται από κάτω προς το σπίτι και να κινούνται οχήματα των Ηνωμένων Εθνών. Οι Τούρκοι θα ήταν πάνω από 50 -60 στρατιώτες. Το γεγονός αυτό συμβαίνει εδώ και λίγο καιρό. Σίγουρα φοβόμαστε γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει». «Η ώρα 4:15 απέναντι από το σπίτι μας, 50 Τούρκοι παραταγμένοι φώναζαν συνθήματα και στέκονταν προκλητικότατα χωρίς να έχουμε εδώ κανένα φυλάκιο γιατί έκλεισαν τα δύο φυλάκια. Δεν ξέρω τι θέλουν. Θέλουν να έρθουν να πιάσουν τα σπίτια μας; Δεν μπορώ να καταλάβω. Τα στελέχη μας εδώ είναι ανύπαρκτα. Πιάσαμε την Αστυνομία και μας είπαν αν δούμε κάτι άλλο να τους ειδοποιήσουμε. Τι άλλο μπορούμε να δούμε εκτός από αυτό; Κάποιοι πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους πριν να είναι αργά».

Στο σημείο βρισκόταν επίσης  ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι κάτοικοι, όταν μεταβήκαμε στο σημείο ήταν εμφανώς αναστατωμένοι έξω στους δρόμους και μας περιέγραψαν σε δραματικούς τόνους τα όσα αντίκρισαν».

Αυτό το σπίτι, πάντως στο οποίο παρατάχθηκαν οι Τούρκοι στρατιώτες, βρίσκεται μια ανάσα από τα σπίτια των κατοίκων της περιοχής. Συγκεκριμένα, βρίσκεται περίπου 40 μέτρα από τις αυλές μερικών, από αυτών.

Πάντως, η ενέργεια αυτή των Τούρκων δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αφού οι κάτοικοι έγιναν μάρτυρες παρόμοιων περιστατικών μικρότερης κλίμακας και τις προηγούμενες ημέρες.  Τους τελευταίους δύο μήνες βλέπουν συχνά Τούρκους στρατιώτες να παρατάσσονται στο συγκεκριμένο σημείο, ωστόσο σε μικρότερους αριθμούς.

Μάλιστα, είναι ενδεικτική η δήλωση κατοίκου που δηλώνει ότι ξυπνάει μέσα στη νύχτα για να βεβαιωθεί ότι δεν σημειώνονται επεισόδια. «Πέφτουμε να κοιμηθούμε με την έγνοια. Σηκώνομαι κάθε λίγο και βλέπω αν έχει καμία κίνηση για να ξέρουμε να ειδοποιήσουμε. Φοβόμαστε. Τη νύχτα δεν έχει στρατό γιατί έφυγαν τα φυλάκια. Αυτό το πράγμα γίνεται εδώ και δύο μήνες. Σήμερα παρατάχτηκαν και τους είδαμε να φωνάζουν συνθήματα. Σαν να ήταν έτοιμοι για μάχη».

Σημειώνεται ότι υπάρχει ιστορικό κινήσεων από τους Τούρκους στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και ιστορικό αδράνειας της δικής μας πλευράς που επιβεβαιώνεται και πάλι. Οι Τούρκοι διεκδικούν την περιοχή από το 1976. Πρόκειται για πάγια διεκδίκηση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν φυλάκιο στην περιοχή το οποίο ήταν απαγκιστρωμένο και το οποίο το επάνδρωσαν ξανά πριν από δύο μήνες.  Υπάρχει μια κλιμακούμενη φάση κατάληψης της Νεκρής Ζώνης από τους Τούρκους.

Να θυμίσουμε παρόμοια κίνηση των Αττίλων το καλοκαίρι στην Πύλα και το που βρισκόμαστε σήμερα με εκείνο το θέμα, παρόμοιες κινήσεις έγιναν στο παρελθόν στα Στροβίλια, στη Λουρουτζίνα και αλλού. Κομμάτι κομμάτι, μέτρο μέτρο προχωρούν στη νεκρή ζώνη.

Σήμερα οι αντιδράσεις που καταγράφηκαν ήταν οι εξής: Σε στρατιωτικό επίπεδο, όπως πληροφορούμαστε τέθηκε σε επιφυλακή το ιστορικό 386 Τάγμα Πεζικού και επάνδρωσαν τις θέσεις τους. Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχουν για ένα τέτοιο περιστατικό κανόνες εμπλοκής μιας και η επιτήρηση της Νεκρής Ζώνης ανήκει στα Ηνωμένα Έθνη.

Από εκεί και πέρα, έχουμε καταγράψει επίσης τις αντιδράσεις του Κυβερνητικού εκπροσώπου και των Ηνωμένων Εθνών. Ποια είναι λοιπόν η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης;  Ως «σοβαρή συνεχιζόμενη παραβίαση της νεκρής ζώνης» χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, την τελευταία ενέργεια των τουρκικών κατοχικών Δυνάμεων.

Όπως είπε επιβεβαιώνεται ότι οι κατοχικές δυνάμεις εγκατέστησε μεταλλικό ιστό επί του οποίου τοποθετήθηκε περιστρεφόμενη κάμερα και αντένα. «Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως σοβαρή συνεχιζόμενη παραβίαση της νεκρής ζώνης», είπε ο κ. Λετυμπιώτης, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ειρηνευτική δύναμη για επαναφορά της κατάστασης εκεί που βρισκόταν πριν από τα πιο πάνω γεγονότα.

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ ερωτηθείς σχετικά με το περιστατικό και την κατάσταση όπως διαμορφώνεται, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η κατάσταση είναι επί του παρόντος είναι ήρεμη και οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ παρακολουθούν την κατάσταση μετά από αναφορές προσωπικού ασφαλείας κοντά στην ουδέτερη ζώνη.

«Συνεργαζόμαστε με την τουρκοκυπριακή πλευρά για να αποτρέψουμε εντάσεις και να διασφαλίσουμε τη διατήρηση του status quo», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα και η Κύπρος με την μονομερή και άνευ όρων υποστήριξη του Ισραήλ στο θέμα Γάζας-Μεσανατολικό άφησαν αφύλακτα και εκτεθειμένα τα νώτα τους στον Οθωμανό…

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 314


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα