Μόνο ΟΡΓΗ, ΑΗΔΙΑ, ΝΤΡΟΠΗ. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΜΕ ΠΟΡΙΣΜΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ!!!

Μόνο ΟΡΓΗ, ΑΗΔΙΑ, ΝΤΡΟΠΗ. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΜΕ ΠΟΡΙΣΜΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ!!!

22 Δεκεμβρίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:437
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και αναρωτιέμαι: ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ…

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Όλιβερ: «Δεν τεκμαίρεται κακοποίηση από άνθρωπο», το πόρισμα του εμπειρογνώμονα της ΕΛ.ΑΣ

Στον εισαγγελέα η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων – Νέα παραγγελία της Εισαγγελέως μετά τις δηλώσεις περί «δράστη»

 

Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. ΡΕ ΒΡΩΜΕΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΛΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΑΓΚΩΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ, ΑΝ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΤΟΥ ΕΠΕΤΕΘΗ ΑΓΕΛΗ;;;
ΟΙ ΑΡΑΧΩΒΗΤΕΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΨΥΧΟΠΑΘΕΣ ΚΤΗΝΟΣ;;;

Μπορεί ο «γρίφος» του τραγικού θανάτου του χάσκι στην Αράχοβα να παραμένει άλυτος, ωστόσο σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στον εισαγγελέα η δικογραφία για την κακοποίηση και τον θάνατό του, την ώρα που πολλές φιλοζωικές οργανώσεις μιλούν για προσπάθειες συγκάλυψης των όσων έγιναν.

Νέα παραγγελία της Εισαγγελέως μετά τις δηλώσεις περί «δράστη»

Στον εισαγγελέα καλείται η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων, για να αποκαλύψει το όνομα του φερόμενου ως βασανιστή του Χάσκι. 

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Μαίρη Μπενέα και τις dikografies.blogspot.com, η Ανώτατη Εισαγγελέας ζήτησε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας να πάρει κατάθεση από την Μάρθα Πουλτίδου, η οποία δήλωσε δημόσια ότι, «το όνομα του δράστη έχει ήδη γίνει γνωστό» και «έχει γερό δόντι σε εισαγγελείς, αστυνομίες, πολιτικούς». 

Η κυρία Πουλτίδου δήλωσε διατεθειμένη να το αποκαλύψει, λέγοντας: «Αν δεν τον συλλάβουν, θα βγάλω εγώ η ίδια δημόσια το όνομά του με όποιο κόστος. Ξέρουμε το όνομά του. Έχει κατατεθεί το όνομά του στην αστυνομία η οποία “κοιμάται όρθια”. Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Το ξέρουν άπαντες και η αστυνομία δεν κάνει τίποτα», συνέχισε.

Παράλληλα, οι ειδικοί δεν συμφωνούν για το πώς το χάσκι έχασε την ζωή του καθώς, από τη μια οι Αρχές δεν «βλέπουν» ανθρώπινο παράγοντα, ενώ από την άλλη οι πρώτες εκθέσεις των κτηνιάτρων «έδειχναν» κακοποίηση με αιχμηρό αντικείμενο από ανθρώπινο χέρι. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, το έργο του εισαγγελέα εκτιμάται ότι θα είναι δύσκολο καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες εκθέσεις για την κακοποίηση του σκύλου και πολλά κενά σημεία κατά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από το θάνατο του χάσκι μέχρι την πραγματοποίηση της νεκροψίας – νεκροτομής, καθώς πέρασαν 36 ώρες ενώ το χάσκι είχε ήδη, χειρουργηθεί στην προσπάθεια της κτηνιάτρου Κλεονίκης Τόλα να το σώσει. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Αρχές δεν καταλήγουν σε κάποιον ύποπτο και η έκθεση πραγματογνωμοσύνης που έγινε από τις φωτογραφίες δεν «βλέπει» ανθρώπινο παράγοντα πίσω από την κακοποίηση του χάσκι.

 Στη δικογραφία περιλαμβάνονται πάντως και οι πρώτες εκθέσεις των κτηνιάτρων, τόσο της Κλεονίκης Τόλα που αμέσως και κατηγορηματικά έκανε λόγο για κακοποίηση του Όλιβερ με αιχμηρό αντικείμενο από ανθρώπινο χέρι, όσο και των κτηνιάτρων της Περιφέρειας που πραγματοποίησαν τη νεκροψία – νεκροτομή του χάσκι, μαρτυρικές καταθέσεις και ανάλυση βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν παραδοθεί στην αστυνομία. 

«Δεν τεκμαίρεται κακοποίηση από άνθρωπο»

Η έκθεση του καθηγητή Κτηνιατρικής και εμπειρογνώμονα της ΕΛ.ΑΣ. Νίκου Παπαϊωάννου, συμπληρώνει τη δικογραφία για τον θάνατο του χάσκι.

Η κατάληξη του πορίσματος του κ.Παπαϊωάννου, είναι ότι ο θάνατος του Όλιβερ δεν οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση, «αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων».

Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε ο protothema.gr, γίνεται αναφορά στην κατάθεση της κ. Τόλα που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ: «Η νεκροψία έδειξε κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα. Κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στην έκθεση νεκροτομής».

Εξηγώντας το τραύμα του σκυλιού, τονίζεται ότι η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν σωστή για να γίνει εκτίμηση και επίσης:

«Το συγκεκριμένο τραύμα όπως εμφαίνεται στη φωτογραφία κατά την νεκροτομή, εμφανίζει εκτεταμένη σήψη, η βαρύτητα της οποίας δεν δικαιολογείται στο διάστημα μεταξύ της περίθαλψης του τραύματος από την κτηνίατρο και της νεκροτομής. Εκτιμάται ότι η εκτεταμένη αυτή σήψη στο σημείο του τραύματος οφείλεται στο ότι, από τον τρόπο τραυματισμού εισήλθαν στους εν τω βάθει ιστούς μικρόβια τα οποία στο αναερόβιο εν τω βάθει περιβάλλον, ανέπτυξαν αυτή την ταχεία σηπτική δράση. Επίσης στην ίδια φωτογραφία, διαπιστώνεται περιφερειακά του τραύματος, λύση συνεχείας του δέρματος που προέρχεται από θλών και τέμνων όργανο (δόντι)».

«Όπως αναφέρεται στη Νεκροτομική Έκθεση, δεν διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις στο κατιόν κόλο, στοιχείο που δεν συνάδει με βίαιη είσοδο ξένου σώματος. Επίσης δεν αναφέρονται ούτε διαπιστώνονται από τις φωτογραφίες κλινικά σημεία και αλλοιώσεις στον πρωκτικό δακτύλιο …  Από τα παραπάνω (και κυρίως από τη φωτογραφία του τραυματισμού στο αριστερό ούς καθώς και από αυτή από το ακανόνιστου σχήματος τραύμα στην περινεϊκή χώρα με απώλεια δέρματος και τριχών), και επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά, ότι η πραγματογνωμοσύνη βασίζεται σε φωτογραφικό υλικό αλλά και σε συγκεκριμένο υλικό που δόθηκε από το Α.Τ. Διστόμου, συμπεραίνεται ότι: το ζώο κατέληξε από μεθαιμορραγικό σοκ, λόγω τραυμάτων τα χαρακτηριστικά των οποίων δεν τεκμαίρουν ανθρώπινη παρέμβαση αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/ων ζώων».

 

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 437


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα