Μόνο ο ίδιος ο ελληνικός λαός μπορεί να σώσει την περιουσία του

Μόνο ο ίδιος ο ελληνικός λαός μπορεί να σώσει την περιουσία του

18 Φεβρουαρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:581
Μοίρασέ το

 

Μόνο ο ίδιος ο ελληνικός λαός μπορεί να το κάνει, μέσα από ένα διαδικτυακό, μαζικό, ενωτικό, κίνημα των 700.000 δανειοληπτών που κινδυνεύουν οι περιουσίες τους με την συμπαράσταση και ολόκληρου του ελληνικού λαού, καθώς κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ασφαλής.

Ένα κίνημα που θα μπορεί να  παραλύει την οικονομία, με μαζικές απεργίες και χωρίς την  φυσική παρουσία των διαδηλωτών στις πλατείες για να μην θέτουν τον εαυτό τους στον κίνδυνο της δολοφονικής  κρατικής καταστολής!

Αυτά που γράφω και φωνάζω δεκατρία χρόνια…:
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ…
ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.
Ο Φιλοσοβος Δημοσθένης, είχε πει: “Δεν είναι δυνατόν να νικήσετε τους εχθρούς που βρίσκονται έξω από την πόλη, ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΗΝ”!!!
Κι αυτός ο λαός, δεν έχει ακόμα αντιληφθεί πως:
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ… 
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ…
Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ…
Αυτός ο λαός, δεν έχει ακόμα αντιληφθεί πως πρέπει ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ…
Αυτός ο λαός, δεν έχει μάθει να βρίσκει και ενώνει την φωνή του με ανθρώπους που σκέπτονται σαν κι αυτόν…
Αυτός ο λαός, δεν έχει μάθει ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ…
Αυτός ο λαός, δεν έχει συνειδητοποιήσει πως ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ… ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ…
ΑΥΤΟ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ…
Καλλιόπη Σουφλή

Γράφει η

ΑΙΘΡΑ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Οικονομολόγος

Στις 16/2/23 δημοσιεύτηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που ανάβει το «πράσινο φως» στις εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» ενυπόθηκων δανείων servicers να προχωρήσουν στους 700.000 πλειστηριασμούς για λογαριασμό των funds, κάνοντας χρήση και των φοροελαφύνσεων που προβλέπονται από τον προηγούμενο νόμο του 2003. Με συντριπτική πλειοψηφία (56-9).

Τα εννέα μέλη που ψήφισαν κατά της απόφασης  είναι προς τιμήν τους, οι αρεοπαγίτες: Κωστούλα Πρίγγουρη, Ελένη Μπερτσιά, Παρασκευή Τσούμαρη, Παναγιώτης Βενιζελέας, Κωνσταντίνα Νάκου, Μαρία Χασιρτζόγλου, Ευτύχιος Νικόπουλος, Χρυσούλα Πλατιά και Βαρβάρα Πάπαρη.

 

Τα «κόκκινα», μη εξυπηρετούμενα δάνεια που χρεοκοπούν τις τράπεζες, είναι απότοκο των μνημονίων, της δημοσιονομικής πειθαρχίας,  της ύφεσης, της ακρίβειας και της αύξησης των τόκων της ΕΚΤ και όχι τυχαία!

 

Επειδή δεν υπάρχουν υγιείς τράπεζες με φτωχοποιημένους δανειολήπτες! 

 

Άρα δεν υπάρχει ριζική λύση στα κόκκινα δάνεια χωρίς την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης και της οικονομικής δημοκρατίας που παραβιάστηκε βάναυσα από τα μνημόνια και την «λιτότητα» (φτωχοποίηση).

 

Καθώς δεν νοείται κράτος δικαίου που να λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα και την λαϊκή ιδιοκτησία και  από την άλλη, να διασώζει τις κατ’ όνομα μόνο, ελληνικές τράπεζες για να κατάσχουν οι ξένοι ιδιοκτήτες τους τα περιουσιακά στοιχεία των φτωχοποιημένων Ελλήνων δανειοληπτών! 

Λόγος που κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής!

     Η μη κρατικοποίηση των τραπεζών που διασώζονται από το ελληνικό κράτος αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, παραβιάζοντας βάναυσα την αρχή του δημόσιου συμφέροντος! 

 

Σε όλο τον κόσμο, πλην του νότου της ευρωζώνης, οι τράπεζες που διασώθηκαν από τα κράτη τους μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση  του 2008 – 2009, κρατικοποιήθηκαν.

 

Στην Μεγ. Βρετανία κρατικοποιήθηκε το 50% του τραπεζικού τομέα!

 

Πιο αναλυτικά: Οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες διασώθηκαν από το ελληνικό κράτος, ως μη όφειλε, αφού είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, με το ποσό των 50 δις ευρώ της κρατικής τους ανακεφαλαιοποίησης του Μάη του 2012 και στο τέλος του 2015 με το ποσό των 5,5 δις ευρώ.

 

Συνολικά, 55,5 δις ευρώ!  

Ωστόσο, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντί να τις κρατικοποιήσει, όπως επιβάλλει η αρχή του δημόσιου συμφέροντος τις ξεπούλησε, με αφορμή τη νέα τους ανακεφαλαιοποίηση, στο τέλος του 2015, στη χρηματιστηριακή τιμή των 8 δις ευρώ, σε ξένα funds,  πετώντας έξω τον βασικό μέτοχο που ήταν το ελληνικό δημόσιο!

 

Στο τέλος του 2019 προέκυψε και πάλι πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών λόγω κόκκινων δανείων συνολικού ύψους 86 δις ευρώ.

Τότε, η ΕΚΤ εισηγήθηκε το ξεπούλημα κόκκινων δανείων αξίας 40 δις ευρώ, στα  funds.

Αυτό ήταν το σχέδιο «Ηρακλής». Με τον κίνδυνο σήμερα 700.000 Ελληνες να κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους!

  • Δεδομένου ότι ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολίτευση ούτε η δικαστική εξουσία μπορούν να προστατεύσουν την περιουσία του ελληνικού λαού, μόνο ο ίδιος ο ελληνικός λαός μπορεί να το κάνει, μέσα από ένα διαδικτυακό, μαζικό, ενωτικό, κίνημα των 700.000 δανειοληπτών που κινδυνεύουν οι περιουσίες τους με την συμπαράσταση και ολόκληρου του ελληνικού λαού, καθώς κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ασφαλής. Ένα κίνημα που θα μπορεί να  παραλύει την οικονομία, με μαζικές απεργίες και χωρίς την  φυσική παρουσία των διαδηλωτών στις πλατείες για να μην θέτουν τον εαυτό τους στον κίνδυνο της δολοφονικής  κρατικής καταστολής!
  • Από τον καναπέ τους!

 

  •   Με αιτήματα:
  • α) την μονομερή άρση των εγκληματικών μνημονίων του 2010, 2012 και 2015 που παραβιάζουν τις Συνθήκες της ΕΕ και που  παραμένουν σε ισχύ και του νέου πτωχευτικού νόμου,
  • β) την εθνικοποίηση των τραπεζών που διασώζονται από τους φορολογούμενους και τους δανειολήπτες και τον διακανονισμό των χρεών των δανειοληπτών ώστε να διατηρήσουν τα ακίνητά τους, 
  • γ)  αίτημα οικονομικής βοήθειας από την Κίνα και
  • δ) διενέργεια δημοψηφίσματος για την παραμονή  μας ή μη, στην ευρω-αυτοκρατορία των αγορών.

 

Αν δεν αντιδράσουμε, οι ευρωκράτες και οι ντόπιοι εκπρόσωποί τους  θα σκεφτούν ότι ο εθνικοσοσιαλισμός με τη νέα του ετικέτα «λιτότητα» συνηθίζεται και πώς δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν!

Και τότε «ουαί τοις ηττημένοις»!

 

 

Πηγή

Προβολές : 581


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα