μόνο στη ζωή μείναμε μεταξεταστέοι... (3 βίντεο και μια ταινία)

19 Μαΐου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Με το που άνοιξα αυτό το μαραφέτι που λέγεται computer, έκανα ένα σερφάρισμα σε φωτογραφίες παλιές… έτσι για να πάρω μια ανάσα ζωής, πριν μπω στον σκοτεινό λαβύρινθο της σκοτεινής  επικαιρότητας…

… κι έκανε ένα σκίρτιμα η ψυχή…

… κι αφέθηκα για άλλη μια φορά σ’ ένα ταξείδι…

… σε μια επιστροφή στο μακρινό χθες…

… τόσο μακρινό, μα και τόσο σιμά για να τ’ αγγίξω… να γίνω ένα μαζί του…

…και ρουφούσα με πάθος, κάθε εικόνα…

… και κάθε εικόνα, άπλωνε μέσα μου στασίδι στις αναμνήσεις…

… και κάθε ανάμνηση γινόταν ουσιαστικό γένους θηλυκού…

… “αφέλεια”,”αγνότητα”, “αθωότητα”, “ελπίδα”,”τρυφερότητα”, “φιλία”, “καλλιγρφία”…

… και κάθε ουσιαστικό γένους θηλυκού, γινόταν γένους ουδετέρου… “δάκρυ”, “γέλιο”…

… κι ούτε κατάλαβα πως έγινε τούτη η λιμνούλα μπροστά μου…

… λίμνη γεμάτη αλμύρα…

… έτσι είναι τα δάκρυα…

… πάντα αλμυρά ήταν…

… ίσως για να μας δείχνουν πως κι η ζωή μια αλμύρα είναι…

… και κάπου κάπου και μια ίντσα ζάχαρη, ίσα να μας γλυκαίνει για λίγο…

… βάλαμε χρώμα στη ζωή μας, μα η ομορφιά ήταν στο ασπρόμαυρο…

… έτσι όπως είναι η πραγματική ζωή μας…

… πολύ μαύρο και λίγο άσπρο…

Λύσαμε τόσα μαθηματικά προβλήματα… τόσες ασκήσεις στη μαθητική μας ζωή…

… περάσαμε όλες τις τάξεις, με άριστους ή με καλούς βαθμούς…

… μόνο της ζωής τα προβλήματα δεν λύσαμε…

… μόνο στη ζωή μείναμε μεταξεταστέοι…

καλησπέρα… η καλλιγραφία, τέλειωσε κάπου εκεί… στα χρόνια του Δημοτικού, άντε και στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου… μετά έγινε σκληρή η γραφή και τα γράμματα τσαπατσούλικα… όπως οι ζωές μας…

 

Καλλιόπη

 

μουσικές καλλιγραφίες… εδώεδώ… κι εδώ

 

η ταινία, εδώ

 

Προβολές : 160


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα