Μόνο τυχαία δεν είναι η παρέμβαση της Β. Θάνου στο σκάνδαλο των υποκλοπων... και... ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ...

Μόνο τυχαία δεν είναι η παρέμβαση της Β. Θάνου στο σκάνδαλο των υποκλοπων... και... ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ...

23 Δεκεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:333
Μοίρασέ το

 

 

«Κεραυνοί» από τ. πρόεδρο Αρείου Πάγου Β.Θάνου για καθυστέρηση Δικαιοσύνης στη διερεύνηση σκανδάλου υποκλοπών: «Έχουμε εκτεθεί ως χώρα»

«Λάθος οι δηλώσεις του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Ντογιάκου κατά των ΜΜΕ που του ασκούν κριτική»

Μόνο τυχαία δεν είναι η παρέμβαση της πρ. υπηρεσιακής πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου… ιδίως αν λάβουμε υπόψη μας, πως ήταν η αγαπημένη του Τσίπρα και της κυβέρνησής του… και με ιδιαίτερη συμπάθεια στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη…
Και θα έλεγα πως δημιουργεί δεδομένα για πολιτικές εξελίξεις…
Επιπλέον, με την παρέμβασή της η κ. Θάνου, θίγει το θέμα του πολυκερματισμού των μεγάλων υποθέσεων σε … πολλούς εισαγγελείς…
Κι αυτό, είναι μια πάγια τακτική στο χώρο της “δικαιοσύνης”, για τις μεγάλες υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται και πολιτικοί…
Μήπως και κατά τη θητεία της κ. Θάνου, δεν γίνονταν αυτές οι… “μοιρασιές”;;;
Καλλιόπη Σουφλή 
Υ.Γ. Θυμήθηκα την καταγγελία που έκανα για το σκάνδαλο του Κωπηλατοδρομίου, στον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Δ. Λινό… από το 2006…
Κλήθηκα να κατεθέσω σε πολλούς εισαγγελείς, για το ίδιο θέμα… και για χρόνια…
ΤΣΗ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΟ ΚΑΓΓΕΛΟ…
«Κεραυνοί» από τ. πρόεδρο Αρείου Πάγου Β.Θάνου για καθυστέρηση Δικαιοσύνης στη διερεύνηση σκανδάλου υποκλοπών: «Έχουμε εκτεθεί ως χώρα»

Σε «βαριές» δηλώσεις κατά των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών για «καθυστέρηση στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών», «με αποτέλεσμα η Ελλάδα να εκτεθεί διεθνώς», προχώρησε η τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

«Προσωποποιώντας» τις ευθύνες αυτές στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο χαρακτήρισε ως λάθος τις δηλώσεις του με τις οποίες επιτέθηκε σε εκδότες και δημοσιογράφους απειλώντας τους με φορολογικούς ελέγχους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η διατύπωση του δικαιολογημένα θεωρήθηκε απειλή για όσους του ασκούν κριτική».

Στην συνέντευξή της  η κ. Θάνου, υπογράμμισε πως είναι αυτονόητο ότι «πρέπει να επεμβαίνουν αμέσως εισαγγελικές αρχές όταν έχουμε τέτοιες αποκαλύψεις».

Όπως τόνισε, θα έπρεπε να δίνεται μία προτεραιότητα «γιατί η καθυστέρηση ενέχει τον κίνδυνο απώλειας αποδεικτικών στοιχείων».

«Η δικαιοσύνη θα έπρεπε να είχε κινηθεί με πολύ ταχύτερους ρυθμούς. Ακριβώς την επόμενη μέρα, η εισαγγελία πρέπει να συλλέγει τα στοιχεία» σημείωσε η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόσθεσε ότι «την βασιμότητα των στοιχείων έχει υποχρέωση να ελέγξει ο δικαστικός λειτουργός και όχι ο δημοσιογράφος».

Επιπλέον, εξέφρασε την νομική άποψη ότι «θα έπρεπε να έχουν ενοποιηθεί οι δικογραφίες σε έναν εισαγγελέα» προκειμένου να υπάρχει συνολική εικόνα της υπόθεσης.

 

Πηγή

Προβολές : 333


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα