Νέα έφοδος στα γραφεία του ευρωκοινοβουλίου από τη βελγική αστυνομία. (Η διεφθαρμένη Ούρσουλα, άδειασε τον Μαργαρίτη Σχοινά!!!)

Νέα έφοδος στα γραφεία του ευρωκοινοβουλίου από τη βελγική αστυνομία. (Η διεφθαρμένη Ούρσουλα, άδειασε τον Μαργαρίτη Σχοινά!!!)

12 Δεκεμβρίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:452
Μοίρασέ το

Στο μεταξύ, νωρίτερα το Politico, με δημοσίευμά του, υποστήριξε ότι ελέγχεται και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Είπαμε… αυτός είναι ο δεύτερος που θα καεί…
Έπονται κι άλλοι… το πακέτο των χρηματοδοτήσεων, θα ανοίξει σαν βεντάλια…
Καλλιόπη Σουφλή
Νέα έφοδος στα γραφεία του ευρωκοινοβουλίου από τη βελγική αστυνομία

Νέα έφοδο στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πραγματοποίησε τη Δευτέρα η βελγική αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Politico.

Η αστυνομία των Βρυξελλών πραγματοποιεί τη δεύτερη έφοδό του στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράς «Qatargate» που έχει ξεσπάσει.

Την είδηση έκανε γνωστή η Politico, επικαλούμενη τις βελγικές ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές.

Λίγο αργότερα, την είδηση μετέφερε και το γαλλικό πρακτορείο AFP, επικαλούμενο την εισαγγελία.

Στο μεταξύ, νωρίτερα το Politico, με δημοσίευμά του, υποστήριξε ότι ελέγχεται και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως γράφει το Μέσο Ενημέρωσης, κατά τη σημερινή ενημέρωση, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ μέρους της Επιτροπής».

Υπενθυμίζεται ότι ο επίτροπος της Κομισιόν παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ μέρους της Κομισιόν.

Παράλληλα, έχει προβεί σε αρκετές θετικές αναρτήσεις στο Twitter υπέρ του Κατάρ τους τελευταίους μήνες: ενδεικτικά, σε ένα tweet του, επαίνεσε το Κατάρ για τη «σημαντική και απτή πρόοδο στην εργασιακή μεταρρύθμιση», ζητώντας να διατηρηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις.

 

Πηγή

 

Politico: Εξονυχιστικός έλεγχος για Σχοινά – Τον άφησε «ακάλυπτο» για το Κατάρ η φον ντερ Λάιεν

Την παρουσία του Μαργαρίτη Σχοινά στο Κατάρ υπερασπίστηκε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Σιγή» από φον ντερ Λάιεν.
Κρατάει αποστάσεις η κοντή διεφθαρμένη Ούρσουλα και τον άδειασε τον Σχοινά, γιατί … ξέρει πως έρχεται και  η σειρά της…
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑ@ΙΟΛΟΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΗ ΜΠΟΥΡΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΕΝΗ…ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…
Καλλιόπη Σουφλή

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στην ενημέρωση της Δευτέρας (12/12), δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ μέρους της Επιτροπής, μεταδίδει το Politico.

Ο κ. Σχοινάς φέρεται να έχει μπει στο «κάδρο» της υπόθεσης διαφθοράς με το Κατάρ, που ξέσπασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχει οδηγήσει στη σύλληψη της Εύας Καϊλή.

Ο ίδιος, έχει επικριθεί από τους ευρωβουλευτές για τα tweet του σχετικά με το Κατάρ τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα, είχε επαινέσει το Κατάρ για «σημαντική και απτή πρόοδο στην εργασιακή μεταρρύθμιση», ζητώντας μάλιστα να διατηρηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις.

Συμμετείχε δε στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει την άρση των απαιτήσεων βίζας για το Κατάρ και το Κουβέιτ τον Απρίλιο, η οποία θα αίρει την βίζα για τους πολίτες του Κατάρ που ταξιδεύουν στην ΕΕ για έως και 90 ημέρες, είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για τουρισμό, οικογενειακούς λόγους, κλπ.

Η ψηφοφορία για το σχέδιο αυτό επρόκειτο να διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, αλλά δύο πηγές του κοινοβουλίου είπαν στο Politico ότι πιθανότατα η ψηφοφορία θα ανακληθεί και αντ’ αυτού, ο φάκελος θα σταλεί πίσω στο στάδιο της επιτροπής.

Λίγο μετά το ρεπορτάζ του Politico, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα επιβεβαίωσε επισήμως ότι η πρόταση για χορήγηση απαλλαγής από τη βίζα για τους πολίτες του Κατάρ επιστρέφει στην επιτροπή.

«Ήταν προγραμματισμένο σήμερα να ανακοινώσω την έναρξη της διαπραγματευτικής εντολής για την έκθεση απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης με το Κατάρ και το Κουβέιτ. Υπό το πρίσμα των ερευνών, αυτή η έκθεση πρέπει να σταλεί πίσω στην επιτροπή», είπε η Μέτσολα στους βουλευτές που χειροκροτούσαν.

Ο Erik Marquardt, ο επικεφαλής ευρωβουλευτής του φακέλου, είπε στο POLITICO ότι τάσσεται υπέρ του παγώματος της ψηφοφορίας για το θέμα που έχει προγραμματιστεί αυτή την εβδομάδα στο Κοινοβούλιο.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπερασπίστηκε την παρουσία του Σχoινά στο Κατάρ: «Ως αντιπρόεδρος αρμόδιος για τον αθλητισμό, ο Μαργαρίτης Σχοινάς προσκλήθηκε στην έναρξη του Μουντιάλ 2022 μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ που ήταν επίσης παρόντες», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι η αξιολόγηση της Επιτροπής για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις του Κατάρ «αντικατοπτρίζει ακριβώς τις εκθέσεις της ΔΟΕ (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας)», προσθέτοντας ότι ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς ξεκίνησε την επίσκεψή του στο Κατάρ με ειδική ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της ΔΟΕ.

Το σχετικό δημοσίευμα του Politico

politico margaritis shoinas

 

Πηγή

Προβολές : 452


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα