Νέα Αγχίαλος μετά τις εκρήξεις: Βομβαρδισμένο τοπίο σε μια πόλη «φάντασμα»

Νέα Αγχίαλος μετά τις εκρήξεις: Βομβαρδισμένο τοπίο σε μια πόλη «φάντασμα»

28 Ιουλίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:339
Μοίρασέ το

 

Εφιαλτικό σκηνικό με σπασμένες βιτρίνες και κατεστραμμένες προσόψεις σπιτιών – Ζημιές σε εκατοντάδες επιχειρήσεις

 

 

Γεμίζεις οργή μ’ αυτές τις εικόνες…

Βλέπεις την καταστροφή μιας χώρας δια χειρός του ίδιου του λαού της…

Άραγε πόσοι απ’ αυτούς ψήφισαν και θα ξαναψηφίσουν ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Έρημη πόλη, σπασμένα τζάμια, ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Αυτή είναι η εικόνα της Νέας Αγχιάλου, μια ημέρα μετά την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς που έφτασε σε αποθήκες οπλισμού της Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τρομερές εκρήξεις από τα πυρομαχικά και τις βόμβες των F-16.

Το ωστικό κύμα από δύο μεγάλες εκρήξεις έκανε τους ανθρώπους να βγουν έντρομοι στους δρόμους, αναζητώντας διαφυγή. Κάτοικοι και παραθεριστές απομακρύνθηκαν με πλωτά μέσα από το λιμάνι Αγχιάλου, ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή για απομάκρυνση των μαχητικών F-16 από τις εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Οι αρχές έδωσαν εντολή για εκκένωση και απαγόρευση κυκλοφορίας, σε ακτίνα 3 χλμ από το σημείο της έκρηξης, ενώ περισσότερα από 1.000 άτομα πέρασαν το βράδυ στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, το οποίο μετατράπηκε σε χώρο υποδοχής και φιλοξενίας.

Οι αποθήκες με τα πυρομαχικά – Φωτό: protothema
Οι αποθήκες με τα πυρομαχικά – Φωτό: protothema

«Η πόλη άδειασε από χθες και σήμερα, σιγά σιγά επιστρέφουν ορισμένοι για να δουν από κοντά τις ζημιές που έχουν υποστεί. Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τη Νέα Αγχίαλο στις 18:00 χθες το απόγευμα και έφυγαν με ότι μέσο μπορούσαν, αφήνοντας πίσω τους τα αυτοκίνητά τους» μετέδωσε ανταποκριτής της ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Με τις εκρήξεις πολλοί έφυγαν ξεχνώντας να κλειδώσουν τα σπίτια τους».

Αποκαρδιοωτικές είναι οι εικόνες και στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό «Η Δήμητρα» που τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κάτοικοι και επαγγελματίες στην Νέα Αγχίαλο άρχισαν επιστρέφουν να επιστρέφουν σταδιακά στην περιοχή, καθώς οι αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν σήμερα αντιμτεωπίστηκαν.

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 339


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα