Νέα καταστροφή Μαγνησίας: Οι συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες υπουργών, περιφέρειας & δήμων

Νέα καταστροφή Μαγνησίας: Οι συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες υπουργών, περιφέρειας & δήμων

28 Σεπτεμβρίου, 2023 30 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:508
Μοίρασέ το

 

Το ερώτημα σε ένα κανονικό κράτος είναι ποιος θα πάει πρώτος φυλακή;

Το τέλος του μύθου της «κλιματικής αλλαγής»

 

 

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ, ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Η … “ελληνική” … “δικαιοσύνη”!!!

 

 

Η ΠΡΩΤΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΤΗΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…

 

 

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ  “δικαιοσύνη”…

 

ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ…

 

ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΒΟΛΕΥΤΙΚΕΣ…

 

Ή ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ, ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΠΟΤΑ, Ή ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ…

 

ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΘΑ ΤΙΣ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ…

 

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ…

 

 

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ… ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΕΞΩ…

 

ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Νέα καταστροφή Μαγνησίας: Το τέλος του μύθου της «κλιματικής αλλαγής» – Οι συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες υπουργών, περιφέρειας & δήμων

Πριν 3 εβδομάδες μας είπαν ότι θα γίνουν πάλι μεγάλες καταστροφές σαν αυτή που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» μετά τη παρέλευση ενός χρονικού διαστήματος μεταξύ 400 ετών, όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας Μ.Βορίδης και 16.000 ετών που είπε κάποιος… «ειδικός».

Η φύση και η πραγματικότητα δυστυχώς τους διέψευσε.

Εδώ κάποιος πρέπει να πληρώσει δεν είναι δυνατόν να μην έχουν κάνει αντιπλημμυρικά έργα και να  έχει πνιγεί ο νομός Μαγνησίας για να μη μιλήσουμε για την ευρύτερη Θεσσαλία.

Έχουν μόλις πνιγεί πριν τρεις εβδομάδες και πάλι έχουν το θράσος να μιλάνε για πρωτοφανή βροχόπτωση προσπαθώντας να καλύψουν την εγκληματική ανεπάρκεια τους.

Εδώ πλέον υπάρχουν αντικειμενικές ποινικές ευθύνες που ξεκινούν από τους διατελέσαντες υπουργούς υποδομών, εσωτερικών την περιφέρεια και τους δήμους.

Δεν είναι αόριστα αυτά τα πράγματα.

Ωραία είναι τα συγχαρητήρια όταν μπαίνει η υπογραφή αλλά υπάρχει η αντικειμενική, όχι απλώς πολιτική αλλά ποινική ευθύνη, ποιοι έχουν διατελέσει υπουργοί, ποιος είναι ο περιφερειάρχης και ποιοι είναι οι δήμαρχοι αυτών των περιοχών.

Πριν 3 εβδομάδες μας έλεγαν ότι γίνονται κάθε 16.000 χρόνια τέτοιες καταστροφές τώρα τι θα μας πουν; Κάθε 16.000 χρόνια μείον 3 εβδομάδες;

Τι έκαναν στο μεσοδιάστημα; Τι έκαναν αυτές τις 3 εβδομάδες;

Και επειδή ακούγονται πολλά για κλιματικές αλλαγές ότι καίγονται τα δάση και ξηρασίες κλπ, να πούμε ότι η Θεσσαλία (η οποία γύρισε τουλάχιστον 30 χρόνια πίσω) και ειδικά το Πήλιο που δεν έχει ούτε μια πυρκαγιά φέτος, και παραμένει κατάφυτο και όχι απλώς κατάφυτο είναι και ένα βουνό το πλέον «ήπιο» της Ελλάδας  σε ό,τι αφορά τη χλωρίδα του, δεν αντιμετώπιζαν τέτοια προβλήματα.

Διότι το μεγαλύτερο μέρος της χλωρίδας αυτής αποτελείται από καλλιεργήσιμες εκτάσεις, μήλα, ακτινίδια κ.α, (δηλαδή τα δέντρα του Πηλίου δεν είναι έλατα ούτε αυτά που κάηκαν στον Έβρο) και δεν έχουν καεί πρόσφατα.

Άρα αν είχαν καεί θα έλεγαν τότε ότι κάηκαν, και επειδή κάηκαν, πέφτει νερό, και το νερό γίνεται χείμαρρος, επειδή δεν υπάρχουν… τα δέντρα να το απορροφήσουν!

Και τα δέντρα υπάρχουν και η φύση έχει πλήρη δυναμική απορρόφησης των όγκων νερού που πέφτουν, αλλά με δεδομένη την αστική παρέμβαση από την πλευρά των κοινοτήτων που κατοικούν την περιοχή προϋπόθεση είναι να υπάρχουν τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα διότι εκεί που έπεσε ο χείμαρρος στη θάλασσα είναι πλέον χωριό.

Δεν μπορεί να μεταφερθεί αλλού το χωριό όπως λένε οι κυβερνητικοί φωστήρες για τα χωριά του κάμπου της Λάρισας.

Πρέπει να υπάρξει αντιπλημμυρικό έργο που να διοχετεύει από άλλη οδό  τους υπερβάλλοντες, της συνήθους βροχής, υδάτινους όγκους.

Αν υπουργοί, περιφερειάρχες και δήμαρχοι έχουν το μυαλό τους στην «μασαμπούκα» , και όχι στο να κάνουν έργα επ’ ωφελεία των πολιτών συμβαίνει αυτό που βλέπουμε τώρα και είδαμε και πριν είκοσι μέρες.

Γιατί κάθε φορά μας λένε ότι λόγω της «κλιματικής αλλαγής» κάηκαν τα δέντρα και δεν μπόρεσε να απορροφήσει το έδαφος το νερό, επειδή ακριβώς κάηκαν τα δέντρα και καταλήγουμε να έχουμε πλημμύρες.

Αυτό δεν ισχύει όπως αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση της Θεσσαλίας και ειδικά της Μαγνησίας.

Το Πήλιο είναι απείραχτο από τις πυρκαγιές και είδαμε τι έγινε και πριν 20 μέρες και χθες.

Το ερώτημα σε ένα κανονικό κράτος είναι ποιος θα πάει πρώτος φυλακή;

 

 

Πηγή

Προβολές : 508


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα