Νέος ΕΦΙΑΛΤΗΣ!!! ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, BLACK OUT ΚΑΙ ΣΤΗΝ ...ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ...!!!

Νέος ΕΦΙΑΛΤΗΣ!!! ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, BLACK OUT ΚΑΙ ΣΤΗΝ ...ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ...!!!

1 Οκτωβρίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:605
Μοίρασέ το

 

Δεν είναι μόνο ο ενεργειακός εφιάλτης – Η ΕΕ θα βρεθεί αντιμέτωπη με άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης της κινητής τηλεφωνίας

Συνειδητοποιώντας ότι σε λίγες εβδομάδες η Ευρώπη θα μπορούσε να είναι χωρίς κινητά τηλέφωνα, χώρες όπως η Γαλλία, η Σουηδία και η Γερμανία, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες μπορούν να συνεχιστούν ακόμα κι αν οι διακοπές ρεύματος καταλήξουν να εξαντλήσουν τις εφεδρικές μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες στις χιλιάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι απλωμένες στην επικράτειά τους.

Νέος ΕΦΙΑΛΤΗΣ!!! ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, BLACK OUT ΚΑΙ ΣΤΗΝ ...ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ...!!!
Υπάρχουν και τρία  θετικά στο καινούργιο επερχόμενο black out…το πρώτο, αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις και όλο αυτό το ψυχοπαθητικό εναγκαλισμό με τα κινητά…το δεύτερο, τον κίνδυνο που υφίσταται η υγεία μας με το κινητό τηλέφωνο  και το τρίτο, πως δεν θα προχωρήσει άμεσα η πλήρης εγκατάσταση του 5G…
Καλλιόπη Σουφλή
Αξιωματούχοι του κλάδου των τηλεπικοινωνιών εξέφρασαν ανησυχίες ότι ένας βαρύς χειμώνας θα βάλει σε δοκιμασία την υποδομή των τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης

Δεν είναι μόνο η θέρμανση που θα μπορούσε να λείπει σε όλη την Ευρώπη αυτό το χειμώνα: Η κινητή τηλεφωνία μπορεί να είναι η επόμενη.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι διακοπές ρεύματος ή ο περιορισμός της ενέργειας θα μπορούσε να επηρεάσει τμήματα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρη την περιοχή, τα κινητά τηλέφωνα θα μπορούσαν να σκοτεινιάσουν στην Ευρώπη αυτόν τον χειμώνα, σύμφωνα με το Reuters.

Ενώ όλοι γνωρίζουν τώρα ότι οι πιθανότητες της Ευρώπης για την επιβολή δελτίου και οι ελλείψεις ρεύματος έχουν αυξηθεί κατακόρυφα από τότε που η Μόσχα ανέστειλε την παροχή φυσικού αερίου, στη Γαλλία, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη καθώς αρκετοί πυρηνικοί σταθμοί κλείνουν για συντήρηση.


Και το κερασάκι στην τούρτα:Αξιωματούχοι του κλάδου των τηλεπικοινωνιών εξέφρασαν ανησυχίες στο Reuters ότι ένας βαρύς χειμώνας θα βάλει σε δοκιμασία την υποδομή των τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, αναγκάζοντας εταιρείες και κυβερνήσεις να προσπαθήσουν να μετριάσουν τον αντίκτυπο (δηλαδή, περισσότερα αιτήματα διάσωσης).

 

Χωρίς εφεδρείες

Το πρόβλημα, όπως το έθεσαν τέσσερα στελέχη τηλεπικοινωνιών, είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετά εφεδρικά συστήματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για να χειριστούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, αυξάνοντας την προοπτική διακοπών της κινητής τηλεφωνίας.

Συνειδητοποιώντας ότι σε λίγες εβδομάδες η Ευρώπη θα μπορούσε να είναι χωρίς κινητά τηλέφωνα, χώρες όπως η Γαλλία, η Σουηδία και η Γερμανία, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες μπορούν να συνεχιστούν ακόμα κι αν οι διακοπές ρεύματος καταλήξουν να εξαντλήσουν τις εφεδρικές μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες στις χιλιάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι απλωμένες στην επικράτειά τους.

Ωστόσο φαίνεται πως είναι πολύ αργά για σημαντικές παρεμβάσεις και η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με ένα ιστορικό black out κινητής τηλεφωνίας γιατί ενώ η Ευρώπη έχει σχεδόν μισό εκατομμύριο τηλεπικοινωνιακούς πύργους, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν εφεδρικές μπαταρίες που διαρκούν περίπου 30 λεπτά για να λειτουργήσουν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.


Μετά από αυτό… επικοινωνιακή «συσκότιση». Μία από τις εναλλακτικές που συζητούνται είναι η ώθηση της Ευρώπης σε καθεστώς «black out».

Στη Γαλλία, ένα σχέδιο που προτάθηκε από τον διανομέα ηλεκτρικής ενέργειας Enedis, περιλαμβάνει πιθανές διακοπές ρεύματος έως και δύο ωρών στο χειρότερο σενάριο, ανέφεραν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Τα γενικά black out

Τα γενικά black out θα επηρεάσουν μόνο τμήματα της χώρας εκ περιτροπής.

Οι βασικές υπηρεσίες όπως τα νοσοκομεία, η αστυνομία και η κυβέρνηση δεν θα επηρεαστούν, ανέφεραν οι πηγές.

Και τώρα, φαίνεται ότι τα κινητά τηλέφωνα θεωρούνται επίσης απαραίτητα: η Γαλλική Ομοσπονδία Τηλεπικοινωνιών (FFT), μια ομάδα λόμπι που εκπροσωπεί την Orange, την Bouygues Telecomand Altice’s SFR, απευθύνθηκε στην Enedis επειδή δεν μπορούσε να εξαιρέσει τις κεραίες από τις διακοπές ρεύματος.


Η Enedis ανέφερε ότι μπόρεσε να απομονώσει τμήματα του δικτύου για την παροχή πελατών προτεραιότητας, όπωςνοσοκομεία, βασικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις και στρατός και ότι εναπόκειται στις τοπικές αρχές να προσθέσουν υποδομές τηλεπικοινωνιακών φορέων στη λίστα των πελατών προτεραιότητας.


«Ίσως θα βελτιώσουμε τις γνώσεις μας για το θέμα μέχρι αυτόν τον χειμώνα, αλλά δεν είναι εύκολο να απομονώσουμε μια κεραία κινητής τηλεφωνίας (από το υπόλοιπο δίκτυο)», δήλωσε ένας αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που γνωρίζει τις συνομιλίες.

Σοβαρές ανησυχίες

Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στη Σουηδία και τη Γερμανία έχουν επίσης εκφράσει ανησυχίες για πιθανές ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας με τις κυβερνήσεις τους, ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές.

Η σουηδική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών PTS συνεργάζεται με τηλεπικοινωνιακούς φορείςκαι άλλους κυβερνητικούς φορείς για την εξεύρεση λύσεων, ανέφερε.

Αυτό περιλαμβάνει συζητήσεις για το τι θα συμβεί εάν η ηλεκτρική ενέργεια διανεμηθεί με δελτίο.

Η PTS χρηματοδοτεί την αγορά μεταφερόμενων πρατηρίων καυσίμων και κινητών σταθμών βάσης που συνδέονται με κινητά τηλέφωνα για να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες διακοπές ρεύματος, δήλωσε εκπρόσωπος της PTS.

Το ιταλικό λόμπι των τηλεπικοινωνιών ήταν ακόμη πιο ισχυρό και είπε στο Reuters ότι θέλει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας να αποκλειστεί από οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος ή διακοπή εξοικονόμησης ενέργειας και θα το συζητήσει με τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας.

 

Οι απότομες διακοπές ρεύματος

 

Οι διακοπές ρεύματος αυξάνουν την πιθανότητα βλάβης των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων εάν υποστούν απότομες διακοπές, δήλωσε ο επικεφαλής του λόμπι των τηλεπικοινωνιών Massimo Sarmi σε συνέντευξή του.

Μέχρι να βρεθεί λύση, για εξοικονόμηση ενέργειας, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών χρησιμοποιούν λογισμικό για να βελτιστοποιήσουν τη ροή της κυκλοφορίας, να κάνουν τους πύργους να «κοιμούνται» όταν δεν χρησιμοποιούνται και να απενεργοποιούν διαφορετικές ζώνες φάσματος, ανέφεραν πηγές του Reuters.

Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών συνεργάζονται επίσης με τις εθνικές κυβερνήσεις για να ελέγξουν εάν υπάρχουν σχέδια για τη διατήρηση κρίσιμων υπηρεσιών.

Στη Γερμανία, η Deutsche Telekom διαθέτει 33.000 κινητούς ραδιοπύργους και τα κινητά της συστήματα έκτακτης ανάγκης μπορούν να υποστηρίξουν μόνο έναν μικρό αριθμό από αυτούς ταυτόχρονα, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

 

Πηγή

Προβολές : 605


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα