Ναι, κυρία Μπακογιάννη, να πούμε την αλήθεια στο λαό. Η οικογένειά σας δουλεύει για την Τουρκική ΜΙΤ. Με τι σας κρατάνε;

Ναι, κυρία Μπακογιάννη, να πούμε την αλήθεια στο λαό. Η οικογένειά σας δουλεύει για την Τουρκική ΜΙΤ. Με τι σας κρατάνε;

30 Μαρτίου, 2023 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:744
Μοίρασέ το

 

Ντόρα Μητσοτάκη – Κούβελου: «Πρέπει να πούμε ολόκληρη την εικόνα και πρέπει να ξέρει ο κόσμος ποια είναι. Να ξέρει ότι η Τουρκία έχει ακρογιαλιές ατελείωτες πάνω στο Αιγαίο, άρα έχει κάποιο δικαίωμα κι εκείνη πάνω στο Αιγαίο. Είναι κουβέντα αυτονόητη για όποιον ασχολείται».

 

Το ΑΙΓΑΙΟ, έχει ξεπουληθεί εδώ και δεκαετίες…

Μένει να πέσουν οι υπογραφές και να γίνουν ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ.

ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΙΑ ΧΑΖΑΡΑ ΕΒΡΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΡΝΗ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΟΙ ΓΟΝΙΔΙΑΚΑ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ.

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ, ΕΙΤΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΙΤΕ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ Ή ΚΟΥΝΗΜΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΘΑ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.

ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ…

Όσοι το αντιλαμβάνονται, καλώς… όσοι εννοούν να υπερασπίζονται την συμμετοχή στις κάλπες, απλά είτε είναι ΗΛΙΘΙΟΙ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΙ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Εδώ ως λαός, δεχθήκαμε μια ψυχοπαθή χαζάρα να την προσφωνούμε ακόμα ως Μπακογιάννη, ούσα χήρα και σύζυγος του Ισίδωρου Κούβελου… κι αυτός, ανέχεται να προσφωνούν την σύζυγό του “Μπακογιάννη”!!!!!!!!!!!!!!!

Του Βασίλη Γαλούπη

Η φράση «να εξηγήσουμε ολόκληρη την εικόνα στον κόσμο» συνηθίζεται πολύ στον λόγο της Ντόρας Μπακογιάννη για τα ελληνοτουρκικά. Χθες στο ραδιόφωνο του Σκάι αποφάσισε να μας περιγράψει κάτι από την εικόνα που η ίδια και η κυβέρνηση του αδελφού της έχουν στο μυαλό τους για μετά τις εκλογές.

Αμέσως προτού στραφεί η κουβέντα στην Τουρκία, η πρώην ΥΠΕΞ προετοίμασε το κοινό για όσα έρχονται μετά την κάλπη, κατά την ίδια: «Η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις. Κοινωνικές, κυρίως. Θα χρειαστούμε ακόμα περισσότερες, διότι μπαίνουμε σε μια δύσκολη φάση. Πρέπει κι εμείς ειλικρινώς να τις επιζητήσουμε. Θα είναι απολύτως αναγκαίες».

Στη συνέχεια ερωτήθηκε για την Τουρκία και θέλησε να μας παρουσιάσει την… εικόνα: «Πρέπει να πούμε ολόκληρη την εικόνα και πρέπει να ξέρει ο κόσμος ποια είναι. Να ξέρει ότι η Τουρκία έχει ακρογιαλιές ατελείωτες πάνω στο Αιγαίο, άρα έχει κάποιο δικαίωμα κι εκείνη πάνω στο Αιγαίο. Είναι κουβέντα αυτονόητη για όποιον ασχολείται».

Η ελληνική επικαιρότητα έχει πλέον εκλογές. Σε αυτό το τάιμινγκ η Ντόρα Μπακογιάννη επέλεξε να κάνει δύο δημόσιες εμφανίσεις, προχθές το βράδυ στην ΕΡΤ, χθες στον ραδιοφωνικό Σκάι, ενημερώνοντας τους Έλληνες ψηφοφόρους, τα διεθνή ΜΜΕ και την Άγκυρα ότι «Η Τουρκία έχει ακρογιαλιές ατελείωτες πάνω στο Αιγαίο, άρα έχει κάποιο δικαίωμα κι εκείνη πάνω στο Αιγαίο».

Κούνησε, μάλιστα, δασκαλίστικα το δάχτυλο στους πολίτες ότι μιλάμε για πράγματα «αυτονόητα για όποιον ασχολείται». Δηλαδή, όλες οι Συνθήκες που υπάρχουν μέχρι τώρα και ρυθμίζουν την κυριαρχία στο Αιγαίο, στα νησιά του και στη θάλασσα, δεν αποτελούν την εικόνα από το μέλλον που μας περιγράφει η Μπακογιάννη. Στο δικό της μέλλον προφανώς οι δεσμευτικές διεθνείς συνθήκες «σχετικοποιούνται».

Ξαφνικά, κατά την Μπακογιάννη, όσοι συμφωνούν πως οι Συνθήκες είναι αυτές που στην παγκόσμια σκηνή ορίζουν λεπτομερώς τα δικαιώματα και την κυριαρχία των σύγχρονων ειρηνικών χωρών είναι… ακραίοι, ανεδαφικοί ή άσχετοι.

Και τα είπε αυτά τις μέρες που για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια ζούμε στο πρωτόγνωρο κλίμα ρήξης μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας, μια «ευγενική» χορηγία της πολιτικής Μητσοτάκη.

Τη στιγμή που αποκαλύπτονται σημεία και τέρατα από τον Κύπριο εκδότη Χατζηκωστή και φέρνει στο φως η «Εστία», η Μπακογιάννη ανοίγει την προεκλογική περίοδο πετώντας μας… ψίχουλα στο μονοπάτι, που, αν τα ακολουθήσουμε, θα φτάσουμε στην «ολοκληρωμένη εικόνα για το Αιγαίο», την οποία επικαλείται διαρκώς, αλλά ακόμα την κρατάει για έκπληξη.

Κατά την Μπακογιάννη, «αν συμφωνήσουμε στο Δίκαιο της Θάλασσας, όλα τα υπόλοιπα έχουμε τη δυνατότητα να τα συζητήσουμε». Κι εδώ είναι η ερώτηση προς την Ντόρα, η οποία μέσα σ’ όλα υπήρξε και ΥΠΕΞ για τρία χρόνια: Ποια είναι «όλα τα άλλα» που είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε; 

Όλα καταγράφονται, εξηγούνται και κατοχυρώνονται λεπτομερώς στις Συνθήκες, που αλληλοκαλύπτονται. Η ίδια η Ελλάδα, δηλαδή, θα κινηθεί αυτοκτονικά για να ακρωτηριάσουμε μόνοι μας νόμιμα δικαιώματά μας ως χώρα ανοίγοντας κουβέντα «για όλα τα άλλα»; Για να δώσουμε, όπως θεωρεί η Μπακογιάννη ότι πρέπει να γίνει, δικαιώματα πάνω στο Αιγαίο στην Τουρκία, πέρα απ’ αυτά που περιγράφονται στις Συνθήκες;

Το Δίκαιο της Θάλασσας, οι διεθνείς συνθήκες και η διεθνής νομιμότητα δεν είναι μια πιατέλα απ’ όπου διαλέγεις όποιο μεζεδάκι θες, όποτε θες κι αγνοείς τα υπόλοιπα. Κι όποιος το επιχειρήσει, αποκλείεται να έχει τη συναίνεση της κοινωνίας.

Στη μανία της να είναι αρεστή στην Αμερική, η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπάρχει πιθανότητα να μπερδεύει το στενά δικό της συμφέρον με το εθνικό συμφέρον. Εδώ, όμως, κρίνεται η ύπαρξη και η επιβίωση της χώρας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πριν από τις εκλογές είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τον κόσμο τι συμφωνίες κάνει στα Ελληνοτουρκικά κι έχουν σχέση με το Αιγαίο, ώστε ο κόσμος να ξέρει τι θα «αγοράσει» στην κάλπη.

Ο ελληνικός λαός είναι ενήμερος για τις Συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα μας. Αν η Μπακογιάννη θεωρεί ότι δεν ισχύουν ή ότι επιδέχονται ερμηνεία ή πρέπει να συμπληρωθούν και να γίνουν λάστιχο επειδή το θέλουν η Τουρκία, η Αμερική ή οι Βρυξέλλες, θα πρέπει να μας ξεδιπλώσει την ολοκληρωμένη εικόνα που γνωρίζει και για την οποία θα απαιτηθούν «μεγάλες, ακόμα μεγαλύτερες συναινέσεις».

Στην ΕΡΤ η Μπακογιάννη επικεντρώθηκε στα εσωτερικά ζητήματα. Στις δύο συνεντεύξεις της έβγαλε και πάλι τη γνωστή της αλαζονεία για τα άλλα κόμματα, που οι αρχηγοί τους «έχουν καβαλήσει καλάμι». Είπε ότι είναι αρνητική να γίνει αυτή πρωθυπουργός, αν και κανείς έτσι κι αλλιώς δεν φαίνεται ότι πρόκειται να της το ζητήσει, και απαξίωσε τις πρώτες εκλογές δίχως παρά ταύτα να μιλά για αυτοδυναμία στις δεύτερες, ενώ έδωσε γραμμή: «Ο Κώστας Καραμανλής (σ.σ. του Αχιλλέα) είναι αυτοδικαίως υποψήφιος βουλευτής».

Μάλιστα, αφού πρώτα χαρακτήρισε «λεκέ» τις υποκλοπές, «μάλωσε» υπουργούς επειδή «θα έπρεπε να είναι πιο παρόντες» μετά τα Τέμπη. Έπρεπε, κατά την Ντόρα, να φάνε το «βόλι» κι αυτοί για χάρη του Κυριάκου, των σκανδάλων του και της ανικανότητάς του.

Για ακόμα μία φορά η Μπακογιάννη εμφανίστηκε στα ΜΜΕ σαν να είναι κάτι παραπάνω απ’ όσο πραγματικά ζυγίζουν τα πολιτικά κυβικά της…

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Είναι κόρη του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αδελφή του νυν πρωθυπουργού. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Μόναχο. Ηταν σύζυγος του δολοφονηθέντος από τη 17Ν Παύλου Μπακογιάννη. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1989, ενώ διετέλεσε δήμαρχος Αθηναίων το 2002-06, υπ. Πολιτισμού το 1992-93 και υπ. Εξωτερικών το 2006-09. Διεγράφη από τη Ν.Δ. επί Σαμαρά το 2010 και επέστρεψε στο κόμμα το 2012. Τον Απρίλιο του 2010 της απονεμήθηκε το παράσημο της Εθνικής Τάξης της Λεγεώνας της Τιμής.

 

Πηγή

Προβολές : 744


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα