Νανοτεχνολογία που χρησιμοποιείται σε m-volια κατά του Covid, βρέθηκε σε 2.000 τρόφιμα, χωρίς ετικέτα

Νανοτεχνολογία που χρησιμοποιείται σε m-volια κατά του Covid, βρέθηκε σε 2.000 τρόφιμα, χωρίς ετικέτα

13 Απριλίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:964
Μοίρασέ το

 

Εξαιρετικά μικρά σωματίδια ποικίλων ενώσεων χρησιμοποιούνται ως πρόσθετα τροφίμων με άγνωστα αποτελέσματα.

Μέχρι το 2020, ο FDA ανέφερε ότι οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΙ στα ύψη τα προηγούμενα 10 χρόνια. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν 1.900 έως 2.500 (!!!!!!!!!!) ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ που χρησιμοποιούν νανοτεχνολογία.

 

 

 

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ.

ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.

Πολλά κράτη αντιδρούν.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ;;;

ΚΑΝΕΙΣ!

 

Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση blümlifee

 

Εάν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που συχνά συναντά κανείς στους διαδρόμους τροφίμων των παντοπωλείων να διαβάζουν ετικέτες και να αναζητούν συστατικά που δεν μπορείτε να προφέρετε και δεν θέλετε να φάτε, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει πολλά συστατικά που, εν αγνοία σας, κατασκευάζονται με τη χρήση νανοτεχνολογίας—μια διαδικασία που μετατρέπει το ασήμι, τον χαλκό, τον χρυσό, το αλουμίνιο, το πυρίτιο, τον άνθρακα και τα οξείδια μετάλλων, μεταξύ άλλων μετάλλων, σε σωματίδια μεγέθους ατόμου που έχουν μέγεθος το ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου.

Συστατικά που χρησιμοποιούνται συνήθως σε νανο-μεγέθη περιλαμβάνουν το διοξείδιο του τιτανίου, το οποίο μπορεί να είναι το πιο γνωστό πρόσθετο. Άλλα, όπως το οξείδιο του πυριτίου, το ανθρακικό ασβέστιο, τα οξείδια και υδροξείδια σιδήρου, το πυριτικό ασβέστιο, τα φωσφορικά άλατα τριασβεστίου και τα συνθετικά πυρίτια, είναι μόνο μερικά από τα πρόσθετα που μπορεί να υπάρχουν στο ντουλάπι σας αυτήν τη στιγμή.

 

ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ

 

Η νανοτεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στην παραγωγή και την κατασκευή τροφίμων από τη δεκαετία του 1990 και τα συστατικά της είναι αφάνταστα μικρά — το ένα εκατοστό του μεγέθους ενός σκέλους ανθρώπινης τρίχας. Κάνουν το φαγητό μας πιο χρωματιστό, πιο λαμπερό, πιο κρεμώδες ή πιο τραγανό και το διατηρούν πιο φρέσκο ​​για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Τα πρόσθετα νανο-μεγέθους κάνουν επίσης ορισμένα από τα φάρμακά μας πιο αποτελεσματικά.

Η νανοτεχνολογία χρησιμοποιείται στην κατασκευή καθημερινών προϊόντων, όπως ηλεκτρονικά είδη, συσκευασίες τροφίμων και τροφίμων, φάρμακα, παιχνίδια, ρούχα, αντηλιακά, καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής και πολλά άλλα.

Παρόλο που μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη, αυτά τα ολοένα και πιο δημοφιλή βελτιωτικά προϊόντων έχουν αντίκτυπο, σύμφωνα με ομάδες καταναλωτών και ειδικούς στον τομέα της υγείας — και αυτός ο αντίκτυπος είναι η υγεία μας.

 

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 

Επειδή αυτά τα σωματίδια είναι τόσο μικρά, ΜΕΛΕΤΕΣ έχουν δείξει ότι ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΙΜΑΤΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΡΑΓΜΟ.

Οι ερευνητές ήδη διερευνούν αυτήν την ποιότητα για φάρμακα που προορίζονται για τη θεραπεία νευρολογικών παθήσεων.

Αλλά όταν πρόκειται για φαγητό, αυτό δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που θα επιθυμούσε κανείς. Αυτά τα σωματίδια μπορούν επίσης να κυκλοφορήσουν σε όλο το σώμα και να απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος και στα όργανα. Μπορούν να διεισδύσουν στα κυτταρικά τοιχώματα και ενδεχομένως να δημιουργήσουν φλεγμονή και ασθένειες.

“Μπορεί να περάσουν από την επένδυση του εντέρου και να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μια φλεγμονώδη ή ανοσολογική απόκριση”, δήλωσε στο WebMD ο Γεώργιος Πυργιωτάκης της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

“Μπορεί επίσης να ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΟΥΝ σε διάφορα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ, της ΚΑΡΔΙΑΣ και των ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ”.

Σε μια μελέτη του Ιουλίου 2020, μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Amherst διαπίστωσε ότι το ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ του ΤΙΤΑΝΙΟΥ , το οποίο προστίθεται συνήθως σε ΤΣΙΧΛΕΣ, καραμέλες, ποτά και επιδόρπια, προκάλεσε αλλαγές στους μικροοργανισμούς του εντέρου δύο ομάδων ποντικών.

Και στους δύο δόθηκαν δόσεις οξειδίου του τιτανίου.

Η μία ομάδα τράφηκε με δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και η άλλη με δίαιτα πλούσια σε λιπαρά.

Μετά από περαιτέρω δοκιμές για την απομόνωση της επίδρασης του διοξειδίου του τιτανίου, και οι δύο ομάδες είχαν φλεγμονή του παχέος εντέρου, που μπορεί να οδηγήσει σε κοιλιακό άλγος και διάρροια.

Τα παχύσαρκα ποντίκια είχαν πιο έντονα συμπτώματα.

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Μ-VOLΙΩΝ

 

Η νανοτεχνολογία χρησιμοποιείται επί του παρόντος σε δύο από τα τρία m-volια mRNA COVID-19 που χορηγούνται σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπάρχει μια επικάλυψη νανοσωματιδίων λιπιδίων που περιβάλλει το mRNA στα m-volια, η οποία τους επιτρέπει να διεισδύσουν στο τοίχωμα του κυττάρου.

“Τα νανοσωματίδια λιπιδίων αποτελούν ζωτικό συστατικό των m-volίων Pfizer/BioNTech και Moderna mRNA COVID-19, παίζοντας βασικό ρόλο στην προστασία και τη μεταφορά του mRNA αποτελεσματικά στη σωστή θέση στα κύτταρα”, δήλωσε η Chemical Abstracts Service, ένα τμήμα της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.

“Από τα πολλά m-volια για τον COVID-19 υπό ανάπτυξη, τα δύο m-volια που έχουν δείξει τα πιο ελπιδοφόρα αποτελέσματα στην πρόληψη της μόλυνσης από τον COVID-19 αντιπροσωπεύουν μια νέα κατηγορία προϊόντων m-volίων: Αποτελούνται από κλώνους αγγελιαφόρου ριβονουκλεϊκού οξέος (mRNA) που ενθυλακώνονται σε νανοσωματίδια λιπιδίων. (LNP)”.

Όμως οι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ συνέχισαν να ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (FDA) λόγω του μεγέθους τους.

ΕΠΕΙΣΗΣ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ ΑΙΜΑΤΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΡΑΓΜΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΙΧΩΜΑ ΤΩΝ ΑΙΜΟΦΟΡΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ.

 

Ο FDA ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΕΝΟΤΕΡΑ

 

Ο FDA, ο οργανισμός που είναι επιφορτισμένος με την επίβλεψη αυτών των πρόσθετων, έχει αρχίσει να σταθμίζει τους κινδύνους για την υγεία από τα πρόσθετα σε μέγεθος νανο.

Ο οργανισμός ταξινομεί επί του παρόντος τα νανοσωματίδια στα τρόφιμα με την ονομασία Γενικά Αναγνωρισμένα ως Ασφαλή (GRAS) εάν ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί ήδη το ίδιο συστατικό στη μεγαλύτερη, συμβατική του μορφή.

“Η κατανομή μεγέθους σωματιδίων μιας τροφικής ουσίας μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά της να απορροφάται από τον οργανισμό ή να μεταναστεύει από τη συσκευασία τροφίμων στα τρόφιμα”, δήλωσε ο FDA σε ένα έγγραφο καθοδήγησης του 2007 για τη νανοτεχνολογία στα τρόφιμα.

“Ο FDA δεν κρίνει κατηγορηματικά όλα τα προϊόντα νανοϋλικών ή όσων περιλαμβάνουν με άλλο τρόπο εφαρμογή νανοτεχνολογίας ως εγγενώς καλοήθη ή επιβλαβή. Ο FDA παρακολουθεί την εξελισσόμενη επιστήμη και έχει ένα ισχυρό ερευνητικό πρόγραμμα για να βοηθήσει στην αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των προϊόντων που χρησιμοποιούν νανοτεχνολογία”.

Το 2011, δημιουργήθηκε η Task Force Nanotechnology FDA για να συντονίσει τις προσπάθειές της με επιστήμονες ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνώς. Οι στόχοι του είναι να εκπαιδεύσει το προσωπικό στις πιο πρόσφατες επιστήμες σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και να ενθαρρύνει συνεργατικά ερευνητικά έργα.

“Η παραγωγή και η εφαρμογή νανοσωματιδίων σε καταναλωτικά προϊόντα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών λόγω του αναδυόμενου τομέα της νανοτεχνολογίας”, δήλωσε ο FDA σε μια διαδικτυακή εκπομπή του 2017 Grand Rounds. “Η άμεση ανίχνευση και ποσοτικοποίηση ιχνοεπιπέδων νανοσωματιδίων σε καταναλωτικά προϊόντα είναι πολύ δύσκολη και προβληματική”.

 

ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

Μέχρι το 2020, ο FDA ανέφερε ότι οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΙ στα ύψη τα προηγούμενα 10 χρόνια. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν 1.900 έως 2.500 (!!!!!!!!!!) ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ που χρησιμοποιούν νανοτεχνολογία.

Ως απάντηση στις ανησυχίες για την υγεία σχετικά με αυτά τα προϊόντα, χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει μέτρα για τον περιορισμό ή την απαγόρευση ορισμένης ή όλης της νανοτεχνολογίας στα τρόφιμα τους.

Το 2010, ο Καναδάς απαγόρευσε τη νανοτεχνολογία στην παραγωγή βιολογικών τροφίμων.

Από το 2011, η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί να επισημαίνονται όλα τα τρόφιμα εάν περιέχουν μηχανικά νανοϋλικά. Το 2015, το μπλοκ χρειάστηκε πρόσθετες δοκιμές για να διασφαλίσει την ασφάλεια της υγείας.

Το 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ασφάλεια των Τροφίμων έλαβε αίτημα από μια ομάδα επιστημόνων εντός του οργανισμού να απορρίψει το πρόσθετο τροφίμων διοξείδιο του πυριτίου ως ασφαλές για κατανάλωση λόγω των νανοσωματιδίων σε αυτό, μέχρι να επιβεβαιωθεί η κατανομή μεγέθους σωματιδίων.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020, η Γαλλία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα τροφών που περιέχουν διοξείδιο του τιτανίου.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο FDA δεν απαιτεί την επισήμανση ή την απαγόρευση προϊόντων που παράγονται με νανοσωματίδια και οι οδηγίες του συνιστούν την επίβλεψη κατά περίπτωση.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΑΝΟΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ.

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

Προβολές : 964


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα