Να αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου.

Να αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου.

12 Νοεμβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:190
Μοίρασέ το

 

Ν´ αγαπάς την ευθύνη σημαίνει πως είσαι ώριμος, υπεύθυνος, ακόμα και άξιος θαυμασμού και ας έχεις σφάλλει και ας έχεις πληγώσει με τις πράξεις σου.

 

 

 

Δεν είναι κακό ν’ αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεών σου… αντιθέτως, αυτό δείχνει ωριμότητα…  κακό είναι να μην έχεις το θάρρος και να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τις πράξεις σου…

 

Καλλιόπη

 

 

 

Ν´αγαπάς την ευθύνη.

Ν´αγαπάς την ευθύνη, σημαίνει πως αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου. Εντοπίζεις και αναγνωρίζεις τα λάθη σου, μικρά ή μεγάλα. Τα αντιμετωπίζεις, άρα μπορείς να τα διορθώσεις ή να μην τα επαναλάβεις ξανά. Κατ´ επέκταση θα βελτιωθείς.

Ν´αγαπάς την ευθύνη σημαίνει πως κανείς στην άκρη τον εγωισμό σου και κοιτάς ξάστερα μέσα στον εαυτό σου, όσο και αν σε τρομάζουν σκοτεινές πτυχές του. Μόνο έτσι όμως θα μπορέσεις να πας μακρύτερα. Με θάρρος και τόλμη! Ξεγυμνώνοντας τα πιο κρυφά σου κομμάτια, φέρνοντας τα στο φως ώστε να τα θεραπεύσει η λάμψη του.

Ν´αγαπας την ευθύνη σημαίνει πως παύεις να πονάς και να κουράζεις τους ανθρώπους γύρω σου, καταλογίζοντας τους όλα όσα πάνε στραβά στην ζωή σου, ή προσάπτοντας τους τα λάθη σου, σαν να τα έχουν προκαλέσει εκείνοι.

Ν´ αγαπάς την ευθύνη σημαίνει να αναλαμβάνεις όλη την ευθύνη ή το μέρος που σου αναλογεί στην εκάστοτε περίπτωση. Αυτό σε καθιστά πιο ταπεινό, πιο σεβαστό, πιο προσιτό.. περισσότερο «άνθρωπο»!

Ν´ αγαπάς την ευθύνη σημαίνει πως είσαι ώριμος, υπεύθυνος, ακόμα και άξιος θαυμασμού και ας έχεις σφάλλει και ας έχεις πληγώσει με τις πράξεις σου.

Ν´αγαπάς την ευθύνη σημαίνει πως αγαπάς και σέβεσαι όχι μόνο τους άλλους αλλά πρωτίστως τον ίδιο σου τον εαυτό.

Διότι κανείς δεν είναι τέλειος. Όλοι μας μαθαίνουμε και θα μαθαίνουμε για την υπόλοιπη ζωή μας.

Δεν είναι ντροπή να κανείς λάθη. Είναι αναμενόμενο να πληγώσεις ανθρώπους στο διάβα σου. Αρκεί να μην το κάνεις σκόπιμα. Αν δεν κάνεις λάθη, αν οι άλλοι γύρω σου δεν σφάλλουν, ακόμα και προς εσενα, δεν θα μάθεις, δεν θα μάθουν.

Να αγκαλιάζεις την αδύναμη πλευρά σου, να κατανοείς πως είσαι άνθρωπος, εύθραυστος, με φως και σκοτάδι μέσα σου.

Να τολμάς να ζητάς συγνώμη, αλλά να το εννοείς.

Να μάθεις, να προσπαθείς να διδάσκεσαι μέσα από τα λάθη και να προοδεύεις, βήμα βήμα, μέρα με την μέρα..

“Ν´ αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω την γη. Αν δεν σωθεί εγώ θα φταίω”.
Όπως πολύ σοφά είχε πει ο σπουδαίος Νίκος Καζαντζάκης..

..και όλα γύρω σου θα αρχίσουν να αλλάζουν.

 

Μαρία Πολυμήλη

 

Πηγή

Προβολές : 190


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα