ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!! Η προϊούσα φθορά του δημοσίου βίου (ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΣΕΙΣΜΟΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ)

ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!! Η προϊούσα φθορά του δημοσίου βίου (ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΣΕΙΣΜΟΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ)

18 Ιανουαρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:600
Μοίρασέ το

 

Μανώλης Κοττάκης: “Για πρώτη φορά φοβάμαι ότι θα έχουμε εκλογές τύπου 1985. Φωτός και σκότους, όπως τις είχε αποκαλέσει τότε ο αλήστου μνήμης Κουτσόγιωργας.

Εκλογές φανατισμού, μισαλλοδοξίας και σφοδρότατης κομματικής σύγκρουσης.

Χρησιμοποιώ το ρήμα «φοβάμαι», γιατί οι συνέπειες μιας τέτοιας αναμέτρησης θα είναι ολέθριες για την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική γαλήνη στην πατρίδα μας, ακόμη κι αν από τις κάλπες προκύψει οριακώς αυτοδύναμη κυβέρνηση.”

Με νύχια και με δόντια, προσπαθεί ο Μανώλης Κοττάκης να περισώσει το κόμμα του… τη ΝΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ…
Όπως τόσο ο ίδιος όσο και η εφημερίδα του, προσπαθούν επίσης με νύχια και με δόντια να προβάλουν την επιστροφή της βασιλείας στην Ελλάδα.
Είναι προφανές πως γνωρίζουν ένα τουλάχιστον κομμάτι του σχεδίου των ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ…
Στις τέσσερις αιτίες που προβάλει, θα απαντήσω λιτά:
1. Ταυτόχρονες εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία…
ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Ή ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ… που μπορεί να ανατρέψουν τελείως το εκλογικό σκηνικό και ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ, ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ… “ΣΩΤΗΡΙΑΣ”… ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΜΕ ΤΟ ΨΟΦΙΜΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΠΑΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ…
2. Κατάσταση στο εσωτερικό των Ε(Α)ΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ…
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ, ΠΟΥ Ο ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ, ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΦΛΩΡΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΟΛΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ.
3. ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ: ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ – ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
Ο λαός έχει γραμμένες τις υποκλοπές, εκεί που δεν πιάνει μελάνι…
Όσο για την διαφθορά, την έχει συνηθίσει.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΤΤΑΚΗΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΕΙΝΑΙ, Η ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΟ ΘΑΝΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΟΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΨΥΧΟΠΑΘΕΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ LOCKDOWN, ΚΑΘΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΦΗΣΕ, ΤΟ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ GREAT RESET ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ… ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΦΡΙΚΗ…
4. Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ…
Αρ@ίδια καλαβρέζικα…
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΠΟΡΝΗ… ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ…
Όσο για τις … “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ” αρκεί μια φωτογραφία που ανακάλυψα στο αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, που δείχνει την… “σύγκρουση”
ΑΗ ΣΙΧΤΙΡ… ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Και που ‘σαι, Κοττάκη, Η ΑΠΟΧΗ, ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 50%… ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ, ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 70%… ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΕΙ Η ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΛΙΜΙΑ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ… (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΠΟΥ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ, ΟΝΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ)
Υ.Γ.2. Εύχομαι το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό ΑΠΟΧΗΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ, ΔΩΡΟ… 
Υ.Γ.3. Ο κυριούλης που κρατάει τόσο τρυφερά την ΕΒΡΑΙΑ Κατίγκω κι αυτή γέρνει ναζιάρικα στην αγκαλιά του, είναι Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΜΜΟΣ ΤΗΣ ΑΔΑΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ… 
ΒΡΕ, ΑΝΤΕΣΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ…
Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Για πρώτη φορά φοβάμαι ότι θα έχουμε εκλογές τύπου 1985. Φωτός και σκότους, όπως τις είχε αποκαλέσει τότε ο αλήστου μνήμης Κουτσόγιωργας.

Εκλογές φανατισμού, μισαλλοδοξίας και σφοδρότατης κομματικής σύγκρουσης.

Χρησιμοποιώ το ρήμα «φοβάμαι», γιατί οι συνέπειες μιας τέτοιας αναμέτρησης θα είναι ολέθριες για την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική γαλήνη στην πατρίδα μας, ακόμη κι αν από τις κάλπες προκύψει οριακώς αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Οι πληγές που θα ανοίξουν δεν θα κλείσουν. Ούτε θα επουλωθούν. Αντιθέτως. Θα μεγαλώσουν. Δεδομένου ότι το 2023 έχει προγραμματιστεί διπλή αναμέτρηση στην Αυτοδιοίκηση και το 2024 ευρωεκλογές, το χάσμα και ο διχασμός θα διευρυνθούν.

Γιατί φοβάμαι εκλογές τύπου 1985;

 

Τέσσερις οι αιτίες: 

 

-Το ενδεχόμενο της ταυτόχρονης διεξαγωγής εκλογών σε Ελλάδα και Τουρκία – επισημαίνουμε τους κινδύνους εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες με αλλεπάλληλα δημοσιεύματά μας.

 

-Η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό των Ενόπλων Δυνάμεων και ο αντίκτυπός της στο φρόνημα του Στρατεύματος.

 

–Τα σκάνδαλα. Υποκλοπές , διαφθορά και ό,τι άλλο.

 

-Η συμπλοκή μεταξύ των θεσμών. Η σύγκρουση Δικαιοσύνης – ανεξαρτήτων Αρχών για τις υποκλοπές και η εκ των πραγμάτων συμμετοχή τους στον προεκλογικό αγώνα υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης, σε συνδυασμό με την εργαλειοποίησή τους από τα κόμματα, θα δηλητηριάσουν την κούρσα.

 

Εξειδικεύοντας λίγο περισσότερο, έχω να παρατηρήσω τα εξής: Στα Ελληνοτουρκικά οδηγούμαστε με όλα τα σενάρια σε παράλληλες προεκλογικές εκστρατείες, οι οποίες υποτίθεται ότι θα συσπειρώσουν τα εκλογικά σώματα υπέρ των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Ερντογάν.

Χθες ο πρωθυπουργός επέστρεψε στον πρόεδρο Ερντογάν τις κατηγορίες που του απηύθυνε για το Μεταναστευτικό.

Σταδιακά οι κερκίδες του εθνικισμού σε Ελλάδα και Τουρκία γεμίζουν από θεατές που παρακολουθούν το ματς. Και όσο είναι «φιλικό», κανένα πρόβλημα.

Αν τυχόν όμως ζήσουμε κάποια «αμφισβητούμενη φάση», ένα υβριδικό θερμό επεισόδιο, και αρχίσουν οι εξέδρες να παρακινούν τους προπονητές να συμπλακούν, τότε δεν ξέρω αν θα αποδειχθεί ευφυής επιλογή η ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογών στις δύο χώρες.

 

Τα περί εγγυήσεων που ακούω από τους συμμάχους τα ακούω βερεσέ, αν ο «σουλτάνος» παίζει το κεφάλι του.

 

Πλέον αυτών, σε συνθήκες πίεσης και εθνικιστικού χουλιγκανισμού δεν λαμβάνεις ποτέ τη σωστή απόφαση.

Θυμίζω ότι η Ελλάς του Μεταξά απέκρυψε τον τορπιλισμό του «Ελλη» από τους Ιταλούς μέχρι να ετοιμαστεί να τους κατατροπώσει στα βουνά της Βορείου Ηπείρου το 1940.

Σκέφτεστε τι θα συνέβαινε αν η βύθιση γινόταν γνωστή και ο Μεταξάς βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο, αν δεν ήταν δικτάτωρ;

Δεν θα του ζητούσε το αφιονισμένο πλήθος να ανταποδώσει;

 

Η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό των Ενόπλων Δυνάμεων και η διαπλοκή τους με την εκλογική αναμέτρηση είναι ακόμη ένα ανησυχητικό γεγονός.

 

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑΚωνσταντίνος Φλώροςεξασφάλισε την ανανέωση της θητείας του, αλλά η πληροφορία ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ για θέμα διαφάνειας έχει τραυματίσει το κύρος του.

Μετά τις επιλογές που άρχισαν να γίνονται χθες στις ετήσιες κρίσεις η κατάσταση που επικρατεί στο Πολεμικό Ναυτικό είναι έκρυθμη.

Η αποστολή που αναλαμβάνει ο Σαλαμίνιος νέος αρχηγός κύριος Δρυμούσης έχει μεγάλο συντελεστή δυσκολίας, αν και ο ίδιος πιστεύει ότι με «δικαιοσύνη» θα πάνε όλα καλά.

Δεδομένου ότι ο πήχης των απαιτήσεων είναι υψηλός, του το ευχόμαστε από καρδιάς, καθώς το τελευταίο που χρειάζεται να επικρατήσει αυτή τη στιγμή στα καρέ των αξιωματικών είναι ο διχασμός.

 

-Τα σκάνδαλα και η σκανδαλοθηρία είναι άλλη μία ένδειξη ότι θα ζήσουμε νέο 1985.

Η Αρχή Απορρήτου Επικοινωνιών αποστέλλει εντός των ημερών στην Επιτροπή Θεσμών το πόρισμα με στοιχεία από παρόχους, με το οποίο αποδεικνύεται ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό Φλώρο, τέσσερα στελέχη της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας και τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Η κυβέρνηση ως αντιπερισπασμό χρησιμοποιεί την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα για μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν σκέφτεται τι θα συμβεί αν κάποιοι επαναφέρουν στην επικαιρότητα τις καταθέσεις της γραμματέως του διευθύνοντος της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου και της γραμματέως του διευθύνοντος της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή.

Αν η σύρραξη γενικευτεί με την ένταση του 1985 και με τα χαρακτηριστικά του 1989, η απαξίωση του πολιτικού συστήματος θα γεννήσει νέο εξτρεμισμό. Με άμεσες συνέπειες για την πολιτική σταθερότητα.

 

– η προϊούσα φθορά του δημοσίου βίου που καθιστά ολισθηρό το έδαφος του ανταγωνισμού μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων συμπληρώνεται από τις συμπλοκές μεταξύ των θεσμών σε θέματα διαφάνειας και ερμηνείας του νόμου, καθώς και από τη ροπή των συστημικών μέσων ενημέρωσης που σκεπάζουν τα πραγματικά ζητήματα.

 

Η αποστροφή αυξάνεται.

Oπως βλέπουμε να εξελίσσονται τα πράγματα, δεν είμαστε αισιόδοξοι.

Χωρίς κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική σταθερότητα.

Δεν είναι θέμα αριθμών και εδρών μόνο το στοίχημα της χώρας.

Εάν ένα 30% των Ελλήνων είναι σταθερά απέναντι σε όλο το σύστημα, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, και αν θα κυβερνήσει το 36% αυτοδύναμο κόντρα στο 64%, η πρόβλεψή μας παραμένει αμετάβλητος.

Κοινωνίες που δεν εξελίσσονται, αργά ή γρήγορα, στο τέλος σπάνε.

 

Από το πρωτοσέλιδο της σημερινής ΕΣΤΙΑΣ.

Πηγή

Προβολές : 600


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα