Να γιατί φεύγουν οι άνθρωποι στις ΜΕΘ...!!! ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ!!!

13 Μαΐου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:821
Μοίρασέ το

 

Δεν διασωληνώνουμε με satO2 90%!!!! από τοτε που βγηκαν οι λάσπες. Τώρα ομως δώθηκε εντολή να διασωληνώνουν!

Τσιμπάς τσάμπα και βερεσέ και μια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη πολυανθεκτικό μικρόβιο μαζί με τον γιόκα και ατενίζεις συγγενείς και φίλους από ψηλά, κόβοντας βόλτα η ψυχή σου στα ταβάνια εντατικών.

Γιατί απο το μικρόβιο θα φύγεις. Οχι απ τον γιόκα.

Πώς το έλεγε ο Τσιόδρας ο λαδοφανελάκιας;;;

“Όλους όσους πεθαίνουν, τους χρεώνουμε στον κορονοϊό”!!!

Το θυμάστε;;;

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ… ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΤΗ… ΕΓΚΛΗΜΑ…

Από άλλους λόγους φεύγουν οι ασθενείς… αλλά δεν τολμούν να το πουν τα … ακαταδίωκτα γιατρουδάκια που ΤΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΜΑΦΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΘΩΟΥΣ!!!

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Γράφει η Φοίβη 

Και να που η ΕΝΤΑΤΙΚΗ μπήκε στην “Εντατική” επειγόντως!

Περί μικροβίων και παθογόνων ο λόγος!

Οι μέχρι πριν άσχετοι μικροαστοί, αφού σπούδασαν ιολογία στον χατζεγληκολάου, τώρα αναβαθμίζονται!

Η νέα ειδικότης τους;
Λοιμωξιολογία! Α! Μάλιστα!

Με màster στα πολυανθεκτικά στελέχη ιών και μικροβίων.

Ξυπνήσαμε πριν μια εβδομάδα και θα συνεχίσουμε με θερινά μαθήματα λοιμωξιολογίας από σκατιάνες και πορδοσάλτιδες.

Τι είναι όμως ένα πολυανθεκτικό μικρόβιο, ένα παθογόνο, ένας μύκητας;

Πάμε με απλά λόγια να το δούμε.

Κάθε ζωντανό που συμβιώνει επάνω στο σώμα μας, κάθε μικροοργανισμός, ζει με απόλυτη ισορροπία και αρμονία με μια πληθώρα άλλων μικροοργανισμών. Ο όποιος υπερπληθισμός ενός συγκεκριμένου μικροοργανισμού στο σώμα μας, σε αναλογία με τα υπόλοιπα αδέρφια του, δημιουργεί ανισορροπία και λοίμωξη.

Θα πάρουμε ως παράδειγμα τον εντερόκοκκο.

Το E.Coli όπως περισπούδαστα αναφερεται στην βιβλιογραφία και ό,τι ισχύει γι αυτόν, ισχύει για όλο το μικροβίωμα του σώματος μας και για τους μύκητες.

Έπαθε λοίμωξη λέμε ο μπαρμπα Θανάσης, όπως ουρολοίμωξη, γαστρεντερίτιδα από εντερόκοκκο, θα ακούσετε. Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι αυξήθηκε υπερβολικά ο πληθυσμός του εντερόκοκκου και διαταράχτηκε η ισορροπία στον οργανισμό λόγω νόσου του παχέως εντέρου ή πως ο εντερόκοκκος βρεθηκε σε μεγάλη ποσότητα- πληθυσμό, σε κοιλότητα που δεν είναι η γειτονιά του ή πως το ανοσοποιητικό μας είναι κουρασμένο και υπολειτουργεί επιτρέποντας ατασθαλίες.! Έτσι δημιουργήθηκε ανισορροπία και λοίμωξη.

Και που υπάρχει σε αθρόες ποσότητες ο εντερόκοκκος χωρίς ποτέ να ενοχλεί;

Στο παχύ μας έντερο!

Αποβάλλεται σε γενναίες ποσότητες φυσιολογικά από τα κόπρανά μας! Και δεν είναι επιβλαβής! Είναι η γειτονιά του εκεί. Το τσαρδί του. Φιλικός με το σώμα μας και το περιβάλλον που ζει, σε απόλυτη ισορροπία με τους γύρω μικροορανισμούς.

Κι εδώ πάμε στην φαρμακευτική αντιμετώπιση. Γνωρίζουμε, για να μην σας ζαλίζω με λεπτομέρειες, το προφιλ του μικροβίου και ποιό αντιβιοτικό τον καταπολεμά, ετσι ώστε είτε να χαθεί ο πληθυσμός του από περιοχή που δεν δικαιούται να ζεί, είτε να μειωθεί ο υπερπληθισμός του και να σταματησει να είναι παθογόνος για το σώμα μας.

Πάμε τώρα μια μικρή παρενθεση να μιλήσουμε για αντιβιώσεις. Αδρά κι απλοϊκά.

Οι αντιβιώσεις χωρίζονται σε οικογένειες που πιάνουν συγκεκριμένες ομάδες μικροβίων.

Οι αντιβιώσεις επίσης χωρίζονται σε γενιές. Απο την παλαιότερη, στην νεότερη.

Χονδρικά ξεκινησαμε το 1950 με πρώτης γενιάς και έχουμε φτάσει στις μερες μας στην τρίτη γενιά. Οσο αναβαίνει η γενιά, τόσο πιο δραστικό το φάρμακο.

Οι αντιβιώσεις ΔΕΝ πιάνουν μύκητες και ιούς. Νόμος απαράβατος.

ΕΝΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (δεν πήρε ποτέ αντιβίωση, όπως ένα παιδί) ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΕΙ ΛΟΙΜΩΞΗ, το μικρόβιο που θα την δημιουργήσει είναι ΠΑΡΘΕΝΟ κι αυτό.

Δηλαδή δεν τον πολέμησε (τον μικροοργανισμό) ποτέ κανένα φάρμακο και ζει χαρωπά κι ανέμελα!

Εκεί ξεκινάμε με αντιβίωση ΠΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ.

ΓΙΑΤΙ;;; Γιατί το μικρόβιο όπως προείπαμε είναι ΠΑΡΘΕΝΟ και εύκολα θα πεθάνει.

ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΤΙΜΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΑΝΙΣΕ!!!

Κι ετσι, σιγανά και ταπεινά την επόμενη φορά ή την μεθεπόμενη που θα ξανασυναντηθεί το μικροβιο με το ΙΔΙΟ αντιβιοτικό, θα έχει αναπτύξει ΑΝΟΣΙΑ!!! έναντι του συγκεκριμένου αντιβιοτικού και εν γένει, ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ.

Ετσι αναπόφευκτα πρέπει να προχωρήσουμε σε ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ(δεύτερης και τρίτης) για να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

Κι οσο ανεβαίνει η γενιά ενδέχεται να μην το πιάνει ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ!!!

Μετα την τρίτη γενιά ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ έρχεται το ΧΑΟΣ.

Και πως λέγεται η φυσική διαδικασία που τα έξυπνα μικρόβια αποκτούν αντίσταση και ανοσία στα αντιβιοτικά γιατί έχουν ξανασυναντηθεί μαζί τους στο παρελθόν;

ΠΟΛΥΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!

Μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο τα πολυανθεκτικά μικρόβια ετσι όπως και τα μη πολυανθεκτικά; Βεβαίως!!

Να προσθεσω πως οσο ανεβαίνει η γενιά, ανεβαίνει και το κοστος πώλησης του φαρμάκου και τα κέρδη! Συν το πολυήμερο της υπόθεσης. Γιατί ενας παρθένος εντερόκοκκος σε 5 ημέρες με αντιβίωση έχει έρθει στα ισα του. Ενας πολυανθεκτικός, θέλει 15ημερο ή μήνα!

Νομίζω δεν χρειάζεται να συνεχίσω για να καταλάβετε τι συμβαίνει στις εντατικές, όπου δώσε δώσε πόνο κι αντιβίωση εξ αναγκης ή εξ αδυφαγίας και φιλοχρηματιας, έχουν φτιάξει πολυανθεκτικά στελέχη ποικίλων μικροοργανισμών, που απλά δεν τα πιανει καμίας γενιάς αντιβιοτικών, αντιμυκητισιακών.

Εκεί αναγκάζονται να δίνουν διπλά και τριπλά και τετραπλά κοκτέϊλ σχημάτων αντιβιοτικών, αντιμυκητισιακών μπας και γίνει κανένα θαύμα και κάποιο πιάσει και γλυτώσει ο ασθενής.

Η αλήθεια, η πικρή αλήθεια είναι…πως το φάρμακο είναι ένα δεκανίκι για να στηριχτεί ο οργανισμος μας στα δύσκολα.

Την δουλειά την καλή την κάνει το ανοσοποιητικό μας! Συν Αθηνά ( ανοσοποιητικό) και χείρα (αντιβιωση) κίνει! Μη ξεχνάω και τα αρχαία μου τα αγαπημένα.

Αφού πηραμε μια γλυκόπικρη γεύση του τι παίζει με όλη την κατάσταση, πάμε τώρα στις μέρες μας, να δούμε τι γίνεται στις ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ.

Οι μικροοργανισμοί αγαπάνε το σώμα μας, τις καρέκλες, τα τραπεζίδια, τα πατώματα, τα αρχεία των ασθενών, τις φιάλες οξυγόνου, κάθονται παντού!
Μεταφέρονται με τα χέρια μας, με τα ρεύματα αέρα επάνω στην σκόνη, υπάρχουν παντού και τα θέλουμε.

Συμβιώνουμε αρμονικά μαζί τους.

Όταν όμως σε μια εντατική μπαίνουν άνθρωποι με καταρρακωμένο ανοσοποιητικό, εκεί για ευνόητους λόγους έχουμε πολυανθεκτικότητα. Πολυανθεκτικότητα που δημιουργήθηκε από προηγούμενους ασθενείς που πέρασαν από εκεί και μια ζωή έπαιρναν αντιβιοτικά. Πολυανθεκτικότητα γιατί άκριτα δίνονταν τριτης γενιάς σκευάσματα, ενώ υπηρχαν εφεδριες χαμηλότερων γενεων.
Αυτά τα πολυανθεκτικά λοιπόν παθογόνα, βρήκαν χώρο στο σώμα του νέου ενοίκου, φώλιασαν και δεν τα πιάνει τίποτα.

Πολυανθεκτικότητα γιατί ο άλλος μόλις μπήκε, δεν εχει πάρει τόνους φάρμακα, αλλα τον πανε κατευθειαν με τριτης γενιάς αντιβίωση, όταν στο αντιβιόγραμμα που έγινε μετα από καλλιέργεια βιολογικού υλικού του ασθενούς, πιάνουν κι άλλα αντιβιοτικά, παλαιοτερης γενιάς.

Είναι κι άλλοι πολλοί παράγοντες, δεν θα τα αναφέρω όλα.

Δώσανε λοιπόν οδηγία απο τον εοdυ, δώστε το ζιθροπαοαρέξ, του κτηνάνθρωπου ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ σε όλους! Σε σπίτια και νοσοκομεία, στον παπού στο χωριό της Πίνδου ψηλά και στον ξαπλωμένο της μονάδας.
Και μόνο αυτό δημιούργησε σε όλους μνήμη στο μικροβίωμα και τα συμπερασματα δικά σας!

ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝ ΚΑΘΙΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΑΠΟΙΚΙΣΤΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΛΟΓΩ ΠΟΛΥΦΑΡΜΑΚΕΙΑΣ.

ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ πολλες! Δυστυχώς!

Οπου δέρμα η βλεννογόνος που περνάει καθετήρας ειναι πύλη εισόδου( φλεβοκαθετήρες, κεντρικες γραμμές, γραμμές αερίων αίματος, στομίες παντώς είδους, οξυγονοθεραπεία με τραχειοσωλήνα, κάννουλες, μάσκες, κατακλίσεις, τραύματα, χειρουργικές τομές κλπ) Παντού ζέστη, υγρασία, λίπος, γεύμα λουκούλειο για μικροοργανισμούς που εν τέλει θα περάσουν μέσα στο σώμα και θα γίνει το κακό.
Και τα πολυανθεκτικά μικρόβια, οι μύκητες είναι παντού!

Στα πόμολα, στα τραπεζιδια, στα στηθοσκόπια, στις περιχειρίδες που φουσκώνουν γύρω από το μπρατσο του ασθενή και παίρνουν πίεση αρτηριακή, ΣΤΙΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ, σε tubes έγχυσης, σε ivac, στο πατωμα, ολούθε που έλεγε κι ο Μπρίλης!

Και μπαίνεις για τον ιούλη για να γιατρευτεις και υπό αλλες συνθήκες θα γινόσουν άμεσα καλά με μια πρώτης ή δεύτερης γενιάς αντιβίωση, λίγη κορτιζονούλα εισπνεόμενη σπιτάκι σου, αν δεν σε είχαν αφησει μια βδομάδα σπίτι να ψήνεσαι !!!!! σε μπουζουριάζουν ξαφνικά εντατική γιατι λεει βάρυνες!!! Πως να μην βαρύνεις μετά απο μια βδομάδα ψησίματος σπίτι αβοηθητος; Πότε ξανάγινε αυτό; Αμμμ! ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!! Το είπε η τελεόραση.

Απελπισμένο, φοβισμένο, σε διασωληνώνουν με αέρια αίματος σχετικά καλά,που παλιά δεν ήταν κριτήριο για να διασωληνωθείς!!!!

Δεν διασωληνώνουμε με satO2 90%!!!! από τοτε που βγηκαν οι λάσπες. Τώρα ομως δώθηκε εντολή να διασωληνώνουν!

Τσιμπάς τσάμπα και βερεσέ και μια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη πολυανθεκτικό μικρόβιο μαζί με τον γιόκα και ατενίζεις συγγενείς και φίλους από ψηλά, κόβοντας βόλτα η ψυχή σου στα ταβάνια εντατικών.

Γιατί απο το μικρόβιο θα φύγεις. Οχι απ τον γιόκα.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ. ΠΑΡ ΟΛΑ ΤΑΥΤΑ ΔΙΔΟΥΝ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ !!!

ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟ Ή ΜΥΚΗΤΑΣ ( που είναι και της μοδας τελευταία και μαλιστα πολυανθεκτικός, αν προκειται για εντατική)

Ας βγει ενας σοφος να μου πει από πότε δινουμε σε ίωση αντιβίωση !!!
Θα σας πω εγω γιατι!

Γιατι ο ιος κανει μικρή ζημιά, απασχολεί το ανοσοποιητικό μας με την θορυβώδη παρουσία του κι επειδή είναι εργαστηριακοί οι ιοί τελευταία, ΔΙΝΟΥΝ ΧΩΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ.
ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΑΝ Η ΣΥΝΛΟΙΜΩΞΗ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ Ή ΜΥΚΗΤΑ…ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ.

Ελπιζω να εδωσα μια σταγόνα τεχνικών γνώσεων, με μια δόση μακάβριου χιούμορ, που να έγιναν κατανοητές για να ξέρουμε που βαδίζουμε και να μην φοβόμαστε.

Ή μήπως να τρέμουμε το σύστημα…;;;

 

ΦΟΙΒΗ

 

Πηγή σχολίου 

Προβολές : 821


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα