Να είμαστε έτοιμοι για την επερχόμενη οικονομική κρίση.

Να είμαστε έτοιμοι για την επερχόμενη οικονομική κρίση.

15 Μαρτίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,080
Μοίρασέ το

 

5 Απροσδόκητα γεγονότα μετά την οικονομική κατάρρευση για τα οποία πρέπει να προετοιμαστείτε

Η ανάκαμψη της Αμερικής από τη Μεγάλη Ύφεση πριν από μια δεκαετία δεν ήταν τόσο ομαλή όσο ήλπιζαν πολλοί. Και τα πράγματα πήραν άλλη τροπή προς το χειρότερο με την πανδημία του κοροναϊού της Γουχάν (COVID-19).

Αυτό θα πρέπει να είναι ένα σημάδι για τους preppers να ετοιμαστούν για κάτι σαν οικονομική κατάρρευση . (h/t στο AskAPrepper.com )

Αφού βίωσαν τα lockdown, ο συνδυασμός των συνεχιζόμενων ελλείψεων και της επιβάρυνσης πολλών λογαριασμών τρισεκατομμυρίων δολαρίων που περνούν από το Κογκρέσο έχει δώσει στους Αμερικανούς τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.

Και τα πράγματα δεν φαίνεται να βελτιώνονται για τις ΗΠΑ μακροπρόθεσμα. Ακόμη και οι γκουρού των οικονομικών προβλέπουν ένα μεγάλο οικονομικό κραχ εδώ και χρόνια και κάθε εμπόδιο στον οικονομικό δρόμο θα μπορούσε να σημαίνει μεγαλύτερη καταστροφή.

Ως προπονητής, δεν μπορείς να αφήσεις τέτοια πράγματα να σε καταρρίψουν. Αντίθετα, θα πρέπει να παραμείνετε ήρεμοι και να είστε έτοιμοι για ό,τι συμβεί στη συνέχεια.

Αυτό σημαίνει  να είμαστε έτοιμοι για την επερχόμενη οικονομική κρίση και επίσης να προετοιμαστούμε για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια.

Υπάρχει η οικονομική πτυχή του ζητήματος, στο οποίο εστιάζουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αλλά υπάρχουν περισσότερα από την οικονομία.

Ακολουθούν πέντε πιθανές αλλαγές για τις οποίες πρέπει να προετοιμαστείτε πριν από μια οικονομική κατάρρευση:

Επιθέσεις στους πλούσιους

Για δεκαετίες, οι προοδευτικοί επιτίθενται στους πλούσιους και συγκεκριμένα στους πλούσιους βιομήχανους. Παραδόξως, τείνουν να αγνοούν τους πλούσιους στον τομέα της τεχνολογίας ή τους πλούσιους τραπεζίτες.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη γιατί οι προοδευτικοί είναι στενά συνδεδεμένοι με τους μαρξιστές.

Επιπλέον, δεν επιτίθενται σε ανθρώπους στον τομέα της τεχνολογίας επειδή πολλοί από αυτούς είναι στο πλευρό τους. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τους τραπεζίτες.

 

Αλλά οι βιομήχανοι είναι κυρίως συντηρητικοί, επομένως οι προοδευτικοί τους θεωρούν «κακούς». Κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής κατάρρευσης, είναι πολύ πιθανό ότι τα οικονομικά δεινά της χώρας θα χρεωθούν στους βιομήχανους.

Ο κίνδυνος σε αυτό το σενάριο είναι ο σοσιαλισμός, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει στον κομμουνισμό. Κάθε σοσιαλιστική ή κομμουνιστική χώρα ξεκίνησε αναλαμβάνοντας τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις, για το «καλό του λαού».

Επειδή οι περισσότερες κυβερνήσεις είναι συχνά κακές στη διαχείριση οτιδήποτε, ειδικά στα οικονομικά, αυτό θα εξαθλιώσει το έθνος.

Τελικά, οι κυβερνητικοί γραφειοκράτες μπορούν να πλουτίσουν, αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των ανθρώπων που εξαρτώνται από τη χώρα.

 

Τα αφεντικά του εγκλήματος γίνονται πιο ατρόμητα

 

Εκτός από την κυβέρνηση, οι εγκληματίες θα εκμεταλλευτούν και τις δύσκολες στιγμές.

Για παράδειγμα, μετά την κατάρρευση της Αργεντινής το 1999, υπήρξε σημαντική αύξηση στα διάφορα εγκλήματα .

Μερικοί εγκληματίες απήγαγαν τα παιδιά πλούσιων ανθρώπων και αυτό έγινε το προεπιλεγμένο έγκλημα για ανθρώπους που χρειάζονταν χρήματα και δεν τους πείραζε να διαπράξουν ένα έγκλημα.

Άτομα που έδειχναν ικανότητα για εγκληματικότητα προσεγγίστηκαν στη συνέχεια και στρατολογήθηκαν από μεγαλύτερους εγκληματίες, μετατρέποντας αυτό που ξεκίνησε ως αύξηση του εγκλήματος, σε μια πιο ανησυχητική άνοδο του οργανωμένου εγκλήματος.

Στις ΗΠΑ, το οργανωμένο έγκλημα απογειώθηκε κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης – μια εποχή που ήταν στενά συνδεδεμένη με τη Μεγάλη Ύφεση.

Το οργανωμένο έγκλημα είναι επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα στην Αμερική, ιδιαίτερα στη Νέα Αγγλία και κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού.

Υπάρχουν επίσης χιλιάδες εγκληματικές συμμορίες στη χώρα, με πολλές από αυτές να εμπλέκονται στο εμπόριο ναρκωτικών. Οι τοξικομανείς δεν θα σταματήσουν τη χρήση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής κατάρρευσης και άλλοι που είναι χρήστες ψυχαγωγίας θα μπορούσαν ενδεχομένως να αυξήσουν τη χρήση ναρκωτικών.

Όταν οι SHTF, οι συμμορίες και οι ομάδες οργανωμένου εγκλήματος με τις οποίες συνεργάζονται θα είναι ακόμα πιο ισχυρές. Κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής κατάρρευσης, το ποσοστό εγκληματικότητας σίγουρα θα εκτιναχθεί στα ύψη και δεν μπορείτε να βασιστείτε στην αστυνομία τότε.

Δώστε προτεραιότητα στην αυτοάμυνα  εάν θέλετε να προστατέψετε την οικογένειά σας και την περιουσία σας από συμμορίες. Μάθετε πώς να προστατεύεστε μαθαίνοντας μια πολεμική τέχνη και μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά το όπλο.

Εκρηκτική κυβερνητική ανάπτυξη

 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, μερικοί άνθρωποι στην κυβέρνηση πήραν στο μυαλό τους τη ρήση «μην αφήνετε ποτέ μια καλή καταστροφή να πάει χαμένη».

Ορισμένοι κυβερνήτες εκμεταλλεύτηκαν την πανδημία για να κρατήσουν τις πολιτείες τους κλειδωμένες, ελέγχοντας ουσιαστικά τον πληθυσμό και κάνοντας τις επιχειρήσεις να χάσουν χρήματα. Χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις χρεοκόπησαν λόγω κυβερνητικών εντολών.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κυβέρνηση έλεγχε την κοινωνία και εκμεταλλευόταν τη δύναμή της.

Παρόλο που δεν περιλαμβανόταν σε κανένα από τα νομοσχέδια για την ανακούφιση από τον COVID-19, το Κογκρέσο κατάφερε να αυξήσει το μέγεθος και την ισχύ του IRS εκθετικά, με αποτέλεσμα να προσθέσει δεκάδες χιλιάδες νέους πράκτορες της IRS.

Το Κογκρέσο επένδυσε επίσης εκατομμύρια δολάρια σε «έργα κατοικίδιων ζώων», πολλά από τα οποία προσθέτουν στην κυβερνητική εξουσία, υπό την ψευδή υπόσχεση προστασίας των πολιτών από την «κλιματική αλλαγή». (Σχετικά: Εισερχόμενη οικονομική κατάρρευση: Η Σουηδία χτυπήθηκε από κύμα αιτήσεων πτώχευσης .)

Περισσότερες επιχειρήσεις χρεοκοπούν και κλείνουν

 

Όπως και στην Αμερική, η κατάρρευση της Αργεντινής είχε επίσης ως αποτέλεσμα το οριστικό κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων.

Οι πλούσιοι σταμάτησαν να ξοδεύουν χρήματα. Αυτό επηρέασε αρνητικά τα αποτελέσματα πολλών κατασκευαστών, εισαγωγέων και λιανοπωλητών πολυτελών προϊόντων.

Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι που δεν ήταν τόσο πλούσιοι και που ακολουθούσαν τις αγοραστικές πρακτικές των πλουσίων δεν μπορούσαν πλέον να αντέξουν οικονομικά αυτά τα προϊόντα, γεγονός που προκάλεσε επίσης χιλιάδες επιχειρήσεις να χρεοκοπήσουν και να κλείσουν τις πόρτες τους.

Υπάρχει περισσότερος πλούτος στις ΗΠΑ, αλλά υπάρχει επίσης μεγαλύτερη τάση του μέσου καταναλωτή να προσπαθεί να συμβαδίζει με τους πλούσιους στις αγορές τους και στον τρόπο ζωής τους.

Δυστυχώς, οι επιτυχημένοι στη νεότερη γενιά έχουν χειρότερες συνήθειες δαπανών από τους γονείς τους. Ενώ μπορεί να μην αγοράζουν τα ίδια προϊόντα, ξοδεύουν πολλά και δεν εξοικονομούν τόσα χρήματα όσο θα έπρεπε.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 στην Αμερική, επιχειρήσεις που υποτίθεται ότι θα έκλειναν μόνο προσωρινά κατέληξαν να κλείσουν οριστικά.

Η «βοήθεια για μικρές επιχειρήσεις» που ενέκρινε το Κογκρέσο ως μέρος της ανακούφισης από τον COVID δόθηκε σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις που απασχολούσαν εκατοντάδες υπαλλήλους, αλλά εξακολουθούν να ταιριάζουν στη νομική περιγραφή της «μικρής επιχείρησης», όχι στις επιχειρήσεις που άξιζαν τη βοήθειά τους.

Πόλεμος

 

Η πολιτική ιστορία της Αμερικής είναι γεμάτη πολέμους. Οι πολιτικοί μπορούν εύκολα να βρουν τρόπους να εμπλακούν σε ξένους πολέμους.

Αν κοιτάξετε πίσω στην οικονομική ιστορία της Αμερικής, πολλοί από τους πολέμους στους οποίους έχει εμπλακεί συνέβησαν ακριβώς τη στιγμή που η χώρα ήταν λιγότερο ικανή να αντέξει οικονομικά να πολεμήσει. Η Αμερική ενεπλάκη σε πολέμους που κατέληξαν να βοηθήσουν την οικονομία κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης.

Αυτό οδήγησε ορισμένους να πιστέψουν ότι οι άνθρωποι στην εξουσία εκείνη την εποχή εμπλακούν σκόπιμα σε αυτούς τους πολέμους για να αναγκάσουν την ανάκαμψη της οικονομίας.

Οι προετοιμαστές γνωρίζουν ότι είναι αδύνατο να προβλέψουμε πλήρως το μέλλον, αλλά τα γεγονότα που αναφέρονται εδώ είναι γεγονότα που μπορούν να συναχθούν μελετώντας προσεκτικά τι έχει συμβεί στο παρελθόν.

Αν και δεν μπορείτε πάντα να προβλέψετε τι θα συμβεί όταν το SHTF, μπορείτε να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων για να βεβαιωθείτε ότι η οικογένειά σας είναι ασφαλής εν μέσω πιθανών σεναρίων όπως η αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή σας.

Επισκεφτείτε  το Collapse.news  για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα σχετικά με την παγκόσμια επισιτιστική και οικονομική κρίση.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για συμβουλές σχετικά με το πώς να βελτιώσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας  για να προστατεύσετε την οικογένειά σας από εγκληματίες που προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα μετά από μια οικονομική κατάρρευση.

Αυτό το βίντεο προέρχεται από το  κανάλι SHTFPrepping101 στο Brighteon.com .

 

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Πηγή μετάφρασης

Προβολές : 1,080


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα