Να κατατεθεί από τα πατριωτικά κόμματα μήνυση για εσχάτη προδοσία στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Να κατατεθεί από τα πατριωτικά κόμματα μήνυση για εσχάτη προδοσία στον Κυριάκο Μητσοτάκη

27 Ιουλίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:596
Μοίρασέ το

 

 

Αρνήθηκε την βοήθεια της Τσεχίας την ώρα που ο κόσμος καιγόταν ζωντανός

 

 

 

 

Γι αυτό αρνήθηκε τη βοήθεια…

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΡΕΥΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ 15 ΛΕΠΤΩΝ ΤΩΝ ΕΞΥΠΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ…
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Τι να κατατεθεί; Από ποιούς να κατατεθεί;;; ΑΣΤΕΙΑ ΛΕΤΕ…

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον πύρινο εφιάλτη, ο οποίος μέσα σε λίγες ημέρες έχει μετατρέψει σε στάχτη δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης σε ηπειρωτική και νησιωτική χώρα και ενώ ήδη θρυνούμε τα πρώτα θύματα των δασικών πυρκαγιών για φέτος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ένα ηχηρό «όχι» στην Τσεχία, που είχε έτοιμες πυροσβεστικές δυνάμεις να μας στείλει για να πέσουν στη «μάχη» της κατάσβεσης.

Όπως σημειώνει στην επίσημη σελίδα της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Τσεχίας «η τσεχική ομάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στο εξωτερικό».

Έχουμε μια μονάδα που μπορεί να επιχειρήσει σε λίγες ώρες εάν χρειαστεί», είπε η υπεύθυνη και συνέχισε: «Προσφέραμε επίσης ενεργά τη βοήθεια των Τσέχων πυροσβεστών στην Ελλάδα, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν λέγοντας ότι έχουν αρκετές δικές τους δυνάμεις και πόρους».

Πού είναι οι δυνάμεις κύριε Μητσοτάκη;
Διερωτάται βέβαια κανείς -και δικαίως- πού είναι οι επαρκείς δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι πόροι του κράτους, αφού αποδεδειγμένα πια, οι εστίες ανά την επικράτεια είναι μη διαχειρίσιμες για τους άνδρες που έχουν σταλεί.

Όχι μόνο από την Ρόδο, που φλέγεται εδώ και δέκα μέρες και κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά και από άλλα μέτωπα, έρχονται βίντεο και φωτογραφίες, που δείχνουν ομάδες εθελοντών να τα βάζουν με το «θεριό» της πύρινης λαίλαπας, αφού οι λιγοστοί -συγκριτικά με την έκταση της πυρκαγιάς- πυροσβέστες που επιχειρούν εκεί, δεν μπορούν να οριοθετήσουν την κατάσταση, με συνέπεια να έχουν γίνει αποκαΐδια ανθρώπινες περιουσίες και παρθένα γη.

Και αν τελικά έχουμε επαρκείς δυνάμεις τι περιμένουμε για να τις στείλουμε στα νησιά και στην επαρχία, που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες;

Αποδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο για ακόμη μία φορά, πως όχι μόνο η κυβέρνηση είναι ανεπαρκέστατη να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες των πολιτών, που είναι η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας, αλλά ταυτόχρονα μας εκθέτει και πάλι στην Ευρώπη, αφού πρώτα ζητάει βοήθεια και μετά την αρνείται!

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η τσεχική ομάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην καταπολέμηση πυρκαγιών στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα αρνήθηκε την προσφορά.

Η μονάδα κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών που έχει συγκεντρώσει η τσεχική Πυροσβεστική Υπηρεσία για αποστολή στο εξωτερικό αποτελείται επί του παρόντος από 64 άτομα και 33 κομμάτια εξοπλισμού.

Στην ομάδα συμμετέχουν επαγγελματίες πυροσβέστες από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιφερειών Νότιο Μοραβίας, Μοραβίας-Σιλεσίας, Όλομουτς και Κεντρικής Βοημίας, της πρωτεύουσας Πράγας, της Δευτεροβάθμιας Σχολής Πυροσβεστικής και της Ανώτερης Σχολής Πυροσβεστικής και της Μονάδας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Υπολογίζουμε επίσης σε συναδέλφους από την Υπηρεσία Διάσωσης Υγείας της πρωτεύουσας Πράγας με το αυτοκίνητο Phoenix, οι οποίοι θα λειτουργούσαν ως ιατρική υποστήριξη για την τσεχική ομάδα. Οι πυροσβέστες θα συνοδεύονταν επίσης από τεχνικούς σέρβις από τους κατασκευαστές των βυτιοφόρων έκτακτης ανάγκης. Ολόκληρη η ομάδα είναι έτοιμη να αναχωρήσει εντός 6 ωρών από την αποδοχή της προσφοράς από την Τσεχική Δημοκρατία.”

 

Πηγή

Προβολές : 596


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα