Να λες αντίο στους χειριστικούς ανθρώπους της ζωής σου.

Να λες αντίο στους χειριστικούς ανθρώπους της ζωής σου.

2 Δεκεμβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:227
Μοίρασέ το

 

Το αντίο στους ανθρώπους που βαφτίζουν τον έλεγχο αγάπη είναι το σημαντικότερο αντίο της ζωής μας. ‘Η τουλάχιστον όσο σημαντικό θα ήταν το αντίο στην ηρωίνη και την κόκα.

 

Αποχαιρέτησε λοιπόν όσους σε πικάρουν, πριν έρθει το τελευταίο αντίο.

Ούτε κακίες, ούτε μίσος, ούτε τίποτα…

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΣΑΙ ΑΠ’ ΟΤΙ ΣΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ!!! ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!!

Και να θυμάσαι, πως σε κάθε ΑΝΤΙΟ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ!!!

 

 

Καλλιόπη

 

 

 

Είναι εκείνο το τελευταίο αντίο που μερικοί δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να πουν.

Εκείνο που είπε ο Αντώνιος στην Αλεξάνδρειά του. Όμως το αντίο της ζωής μας δεν είναι πάντοτε το τελευταίο. Είναι το πιο δύσκολο, το πιο επώδυνο και χρονοβόρο αντίο που θα πούμε ποτέ. Αυτό που βρίσκεται στο μεταίχμιο της αλλαγής και όχι του τέλους.

Εξαρτήσεις. Δεν είναι μόνο τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και το τσιγάρο. Μπορεί να είναι άνθρωποι, μια κατάσταση, ένας τόπος. Οποιαδήποτε επαναλαμβανόμενη συνήθεια που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε, όχι επειδή δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτή, αλλά επειδή ο σωματικός και ψυχικός πόνος θα είναι αβάσταχτος. Σαν μια εκδίκηση του μυαλού μας.

Όταν οι εξαρτήσεις μας καταστρέφουν σιγά σιγά, δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας, μας στερούν πράγματα και μας σπρώχνουν στον γκρεμό, τότε ήρθε η ώρα να τους πούμε αντίο.

Οι πιο ύπουλες είναι εκείνες που δεν έχουν να κάνουν με ουσίες, αλλά με ανθρώπους. Εξάλλου δεν υπάρχει κέντρο απεξάρτησης ανθρώπων.

Είναι εκείνη η αγκίστρωση σε τοξικούς φίλους, συγγενείς και επικίνδυνους εραστές. Να σε καταστρέφουν σιγά σιγά, μέσα από σχέσεις εξουσίας και παιχνίδια μυαλού. Κι εσύ γίνεσαι υποχείριο αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι ορίζουν την αυτοεκτίμηση και τις επιλογές σου.

Το αντίο στους ανθρώπους που βαφτίζουν τον έλεγχο αγάπη είναι το σημαντικότερο αντίο της ζωής μας. ‘Η τουλάχιστον όσο σημαντικό θα ήταν το αντίο στην ηρωίνη και την κόκα.

Αποχαιρέτησε λοιπόν όσους σε πικάρουν, πριν έρθει το τελευταίο αντίο.

 

savoirville.gr

 

Πηγή

Προβολές : 227


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα