Να πάρουμε τα βουνά, πριν μας τελειώσουν οι παγκόσμιοι ψυχοπαθεις...

Να πάρουμε τα βουνά, πριν μας τελειώσουν οι παγκόσμιοι ψυχοπαθεις...

19 Νοεμβρίου, 2023 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,179
Μοίρασέ το

 

 

Η Telia παρουσιάζει το κρεμμύδι 5G

Το κρεμμύδι 5G είναι ένα παράδειγμα για το πώς ένα από τα πιο κοινά συστατικά στη σουηδική κουζίνα, με τη βοήθεια του δικτύου 5G και της νέας τεχνολογίας, μεταφερθεί σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

 

Διαρκεί περισσότερο και απαιτεί λιγότερα φυτοφάρμακα.

 

Είναι επίσης πολύ πιο νόστιμο σύμφωνα με τον Gustav Leonhardt, νικητή του Chef of the Year 2021 και εκπρόσωπο της Σουηδίας στο Bocuse d’Or 2024.

 

Το κρεμμύδι 5G είναι ένα παράδειγμα για το πώς ένα από τα πιο κοινά συστατικά στη σουηδική κουζίνα, με τη βοήθεια του δικτύου 5G και της νέας τεχνολογίας, μεταφερθεί σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

 

Στις 27 Οκτωβρίου, το κρεμμύδι 5G θα κυκλοφορήσει σε όλη τη Σουηδία.

Η Telia παρουσιάζει τώρα το κρεμμύδι 5G. Μια αναβάθμιση προϊόντος στον κόσμο των κρεμμυδιών δεν είχε πιθανότατα ποτέ πριν σήμαινε ένα τέτοιο βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά τη γεύση και την αντοχή των κρεμμυδιών. Από τις 27 Οκτωβρίου, ένας περιορισμένος και δωρεάν αριθμός λαμπτήρων 5G είναι διαθέσιμος σε όλα τα καταστήματα Telia.

Το κρεμμύδι 5G είναι το επόμενο βήμα στο πιλοτικό έργο EKOBOT που ξεκίνησε το 2021 από την Telia, την Ekobot, την RISE και την Axis Communications. Βασικά, το έργο αφορά τον τρόπο με τον οποίο ένα ρομπότ 700 κιλών, χάρη στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και τις νέες τεχνολογίες όπως το 5G, καθώς και την αιχμή στην τεχνολογία βίντεο, μπορεί να αναγνωρίσει και με χειρουργική ακρίβεια να καθαρίσει τα ζιζάνια σε φάρμες κρεμμυδιών. Το ότι η επιλογή έπεσε στο κίτρινο κρεμμύδι οφείλεται στο ότι είναι μια από τις καλλιέργειες που είναι πιο δύσκολο να αναπτυχθούν χωρίς φυτοφάρμακα και μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες καλλιέργειες στα σουηδικά νοικοκυριά – κατά μέσο όρο, οι Σουηδοί τρώνε έξι κιλά κρεμμύδια ετησίως.

– Τα κίτρινα κρεμμύδια έπαιξαν κεντρικό ρόλο όταν κέρδισα τον σεφ της χρονιάς το 2021 και πριν από αυτό έψαχνα για μεγάλο χρονικό διάστημα για ένα κρεμμύδι που κρατούσε υψηλότερο επίπεδο. Τώρα που μπόρεσα να δοκιμάσω το κρεμμύδι 5G, νιώθω ότι βρήκα αυτό που έψαχνα. Όλα είναι καλύτερα – η γεύση, η υφή και η σύνθεση. Είναι φοβερό που η προηγμένη τεχνολογία μπορεί να ανεβάσει τόσο πολύ την ποιότητα της πρώτης ύλης, λέει ο Gustav Leonhardt.

Ο λόγος για τη διαφορά ποιότητας είναι ότι η τεχνολογία δίνει στο 5G onion’s blast την ευκαιρία να αναπτυχθεί ελεύθερα και να μείνει πίσω για περισσότερο. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει περισσότερο ήλιο και περισσότερη διατροφή, που έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο νόστιμο κρεμμύδι που είναι πιο ανθεκτικό.

– Με το κρεμμύδι 5G, θέλουμε να δείξουμε πώς η σημερινή τεχνολογία μπορεί να λύσει μια δύσκολη πρόκληση με έναν ελαφρώς απροσδόκητο τρόπο. Δεν καταλαβαίνουν όλοι την ταχύτητα, τη σταθερότητα και την ασφάλεια που συνοδεύει το 5G, αλλά όλοι καταλαβαίνουν τη γεύση και βασικά όλοι τρώνε κρεμμύδια, λέει ο Oscar Karlsson, επικεφαλής του B2C στην Telia.

Για την απομάκρυνση των ζιζανίων, η γεωργία σήμερα εξαρτάται από χημικά φυτοφάρμακα. Η μέθοδος είναι γρήγορη και φθηνή, αλλά επηρεάζει αρνητικά τη βιοποικιλότητα και την ποσότητα των επικονιαστών. Ο καθαρισμός με το χέρι, όπως γινόταν στο παρελθόν, και γίνεται σήμερα στη βιολογική γεωργία, είναι ταυτόχρονα μια χρονοβόρα μέθοδος που είναι αδύνατη όταν χιλιάδες αγρότες πρέπει να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση φυτοφαρμάκων λόγω της νομοθεσίας της ΕΕ. Η τεχνολογία πίσω από το κρεμμύδι 5G, με τα ρομπότ 700 κιλών της Ekobot στην πρώτη γραμμή, είναι ένα παράδειγμα του πώς η ανάπτυξη της γεωργίας ακριβείας μπορεί να πραγματοποιηθεί με βιώσιμο και κερδοφόρο τρόπο.

Σε μια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ* σε αρκετές σουηδικές φάρμες, καθορίστηκε ότι η τεχνολογία μείωσε την ποσότητα των φυτοφαρμάκων κατά 70 τοις εκατό, τον αριθμό των παραλλαγών των παραγόντων από έξι σε δύο και τις εκπομπές CO2 κατά 19 τοις εκατό. Έρευνα του Συνδέσμου Οικογενειών δείχνει επίσης ότι η σοδειά θα είναι 6 τοις εκατό μεγαλύτερη. Επιπλέον, η διάρκεια ζωής των κρεμμυδιών είναι μεγαλύτερη, γεγονός που μειώνει τη σπατάλη στην αποθήκευση.

– Είναι φανταστικό που τώρα κλιμακώνουμε την ευκαιρία για περισσότερα άτομα στη Σουηδία να δοκιμάσουν κρεμμύδια 5G. Είναι αίμα, ιδρώτας και δάκρυα κρεμμυδιού που κρύβονται πίσω από αυτήν την καινοτομία και είναι ο συνδυασμός των δεξιοτήτων αιχμής μας που κατέστησε δυνατή την καλλιέργεια ενός καλύτερου και πιο βιώσιμου κρεμμυδιού, λέει ο Jonas Eklind, Διευθύνων Σύμβουλος της Ekobot.

Διαβάστε περισσότερα για το νόστιμο 5G κρεμμύδι εδώ .

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,179


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα