Νετανιάχου το 2019: Το Ισραήλ πρέπει «να υποστηρίξει την ενίσχυση της Χαμάς και τη μεταφορά χρημάτων στη Χαμάς»

Νετανιάχου το 2019: Το Ισραήλ πρέπει «να υποστηρίξει την ενίσχυση της Χαμάς και τη μεταφορά χρημάτων στη Χαμάς»

17 Οκτωβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:221
Μοίρασέ το

 

 

Η διατήρηση της Χαμάς ζωντανή και καλά χρηματοδοτούμενη, όπως  ρητά  ζήτησε ο Νετανιάχου, δημιουργεί μόνιμη αστάθεια. Η αστάθεια, με τη σειρά της, προσφέρεται είτε για ενεργό πόλεμο είτε για συνεχή απειλή πολέμου, όχι για ειρήνη. Και ο πόλεμος είναι η υγεία του ισραηλινού κράτους.

Εάν επικρατούσε ειρήνη στη Μέση Ανατολή, πλάσματα όπως ο Νετανιάχου θα ήταν πιθανό να βρεθούν ξαφνικά χωρίς δουλειά. Ίσως χρειαστεί να ζήσουν μια τίμια μέρα για μια φορά στη μίζερη ζωή τους.

 

Δεν είναι τυχαίο που οι Παλαιστίνιοι της Γάζας, ζητούν την απελευθέρωσή τους από την Ισραηλοχορηγούμενη Χαμάς…
Αυτό, γιατί δεν το προβάλουν τα ελληνικά ΜΜΕ, ούτε καν τα λεγόμενα “μπατριωτικά”;;;
Γιατί η Δύση, δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου σ’ αυτό, εκτός από κάποιες λίγες σελίδες εναλλακτικής ενημέρωσης;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Μια μέρα … μια μέρα χωρίς να σκεφθούν σατανικά ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΧΑΖΑΡΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ…

από το TDB

Αρχικά δημοσιεύτηκε μέσω Armageddon Prose :

Ο Μπίμπι Νετανιάχου και οι ιδεολογικοί του φίλοι αντιπροσωπεύουν περισσότερο μια υπαρξιακή απειλή για τη συνέχιση της ύπαρξης του ισραηλινού κράτους – και πιθανώς του κόσμου, αν παρασυρθεί στο γεωπολιτικό του μελόδραμα – από ό,τι θα μπορούσε ποτέ να ελπίζει οποιοσδήποτε ξένος αντίπαλος.

Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζουν πολλοί καταναλωτές περιστασιακών ειδήσεων, ακόμη και αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους «ενημερωμένους» – σε μεγάλο βαθμό επειδή δεν θα τους το έλεγε ποτέ η Washington Post που χρηματοδοτείται από το MSNBC/ CIA  – είναι ότι η Χαμάς είναι σε μεγάλο βαθμό δημιούργημα του ισραηλινού κράτους.

Αυτό δεν σημαίνει «δημιουργία του ισραηλινού κράτους» με τη μεταφορική, σκοτεινή έννοια του «Το Ισραήλ ανάγκασε τη γέννηση της μαχητικότητας τύπου Χαμάς μέσω των πολιτικών του απαρτχάιντ στη Λωρίδα της Γάζας», αν και αυτό είναι σίγουρα αλήθεια.

Κυριολεκτικά θέλω να πω ότι η ισραηλινή κυβέρνηση συμμετείχε ενεργά και άμεσα στη δημιουργία και την υποστήριξη της Χαμάς στην υπηρεσία των δικών της πολιτικών μηχανορραφιών. 

Κατευθείαν από το στόμα του αλόγου, δείτε πώς ο Νετανιάχου σχεδίαζε στα παρασκήνια για χρόνια για να προωθήσει την τρομοκρατική ομάδα που τώρα αποδοκιμάζει δημόσια και τοποθετείται ως σωτήρας.

Μέσω  Haaretz :

«Ουσιαστικά, ολόκληρη η κοσμοθεωρία του Νετανιάχου κατέρρευσε μέσα σε μια μέρα. Ήταν πεπεισμένος ότι μπορούσε να κάνει συμφωνίες με διεφθαρμένους Άραβες τυράννους αγνοώντας τον ακρογωνιαίο λίθο της αραβοεβραϊκής σύγκρουσης, τους Παλαιστίνιους. Το έργο της ζωής του ήταν να  γυρίσει το πλοίο του κράτους από την πορεία που καθοδηγούσαν οι προκάτοχοί του, από τον Yitzhak Rabin στον Ehud Olmert, και  να καταστήσει αδύνατη τη λύση των δύο κρατών . Στην πορεία προς αυτόν τον στόχο,  βρήκε έναν εταίρο στη Χαμάς .

«Όποιος θέλει να εμποδίσει την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους πρέπει να υποστηρίξει την ενίσχυση της Χαμάς και τη μεταφορά χρημάτων στη Χαμάς», είπε σε μια συνάντηση των μελών της Κνεσέτ του κόμματός του Λικούντ τον Μάρτιο του 2019 . «Αυτό είναι μέρος της στρατηγικής μας – να απομονώσουμε τους Παλαιστίνιους στη Γάζα από τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη».

Μαθαίνοντας ότι ο Νετανιάχου το είπε αυτό στους συντρόφους του, θα μπορούσε κανείς να κάνει προφανείς ερωτήσεις:  Γιατί ο Νετανιάχου θα ενδιαφερόταν να κρατήσει την Παλαιστίνη βαλκανοποιημένη πολιτικά;  Ειδικά όταν όλα όσα η κυβέρνηση διακηρύσσει δημόσια ότι επιθυμεί είναι η ειρήνη με τους Άραβες γείτονές της; Δεν θα εξυπηρετούσε αυτά τα υποτιθέμενα ισραηλινά συμφέροντα ένα σταθερό παλαιστινιακό κράτος  που δεν  έχει εμμονή με την εξόντωση των Εβραίων;

Λοιπόν, ένα μη μαχητικό παλαιστινιακό κράτος μπορεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντα ενός μέσου Ισραηλινού που ζει σε ένα χωριό στα σύνορα της Γάζας, αλλά όχι τα συμφέροντα του Νετανιάχου ούτε εκείνα της βάσης των φανατικών θρησκευτικών πολεμοκάπηλων που εξυπηρετεί.

Η διατήρηση της Χαμάς ζωντανή και καλά χρηματοδοτούμενη, όπως  ρητά  ζήτησε ο Νετανιάχου, δημιουργεί μόνιμη αστάθεια. Η αστάθεια, με τη σειρά της, προσφέρεται είτε για ενεργό πόλεμο είτε για συνεχή απειλή πολέμου, όχι για ειρήνη. Και ο πόλεμος είναι η υγεία του ισραηλινού κράτους.

Εάν επικρατούσε ειρήνη στη Μέση Ανατολή, πλάσματα όπως ο Νετανιάχου θα ήταν πιθανό να βρεθούν ξαφνικά χωρίς δουλειά. Ίσως χρειαστεί να ζήσουν μια τίμια μέρα για μια φορά στη μίζερη ζωή τους.

Ο Νετανιάχου τρέφεται πολιτικά από την ατελείωτη σύγκρουση με τους περιφερειακούς αντιπάλους του Ισραήλ. Ο πόλεμος δίνει ζωή στην κατά τα άλλα άτονη και ξεφουσκωμένη πολιτική του ιδεολογία. Ποιες άλλες ιδέες για διακυβέρνηση είχε ποτέ αυτός ο πολεμοχαρής εκτός από περισσότερο πόλεμο;

Στο άμεσο μέλλον, ο πόλεμος τον κρατά επιπλέον εκτός φυλακής προς το παρόν,  καθώς βρισκόταν υπό σοβαρό, απειλητικό για την καριέρα του νομικό έλεγχο για καταγγελίες διαφθοράς την εποχή της επίθεσης της Χαμάς . Τώρα, καθώς οι Ισραηλινοί πολίτες «συγκεντρώνονται γύρω από τη σημαία», το έθνος εγκαταλείπει προσωρινά την εσωτερική πολιτική σύγκρουση.

 

Ο Νετανιάχου και ο αυτοαποκαλούμενος Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, είναι δύο μπιζέλια από αυτή την άποψη. Ο πόλεμος είναι η υγεία των αντίστοιχων κρατών τους και αυτοί και τα κόμματά τους είναι οι κύριοι ωφελούμενοι. Χωρίς αυτό, δεν θα ήταν τίποτε άλλο παρά οι μέσοι μεσήλικες, πλαδαροί σλοβακοί σας που ξετρυπώνουν το δρόμο τους στη ζωή.

Στην πραγματικότητα, με τον ίδιο τρόπο που δεν υπάρχει περίπτωση οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες να αγνοούν τις επικείμενες επιθέσεις της Χαμάς, δεν θα συγκλονιζόμουν αν μάθαινα ότι ο Νετανιάχου και ο Χαμενεΐ συντονίζονται στα παρασκήνια για να δουν αν δεν μπορούν να τελειώσουν ένα δυνητικά αποκαλυπτικό περιφερειακός, αν όχι παγκόσμιος, πόλεμος για να βγει από το σημερινό χάος – και, ξανά, αν είναι δυνατόν, να σύρετε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και ένας Θεός ξέρει ποια άλλα κράτη σε αυτόν στη διαδικασία.

 

Φυσικά, ούτε ο Ανώτατος Ηγέτης (τι ηλίθιος τίτλος) ούτε ο Νετανιάχου θα πολεμήσουν  οι ίδιοι . Είναι πολύ δειλοί και σωματικά αδύναμοι για οτιδήποτε από αυτά. Αυτά τα προσωπικά χαρακτηριστικά είναι σε μεγάλο βαθμό ο λόγος που είναι πολιτικοί στην πρώτη θέση.

Απλώς θα κάνουν μαριονέτα την αποκάλυψη από τα παρασκήνια. Θα είναι φτωχά παιδιά που θα στρατολογηθούν από τα σκονισμένα χωριά που θα σταλούν στο κρεατομηχανή.

Πώς η ιστορία έχει τον τρόπο της ομοιοκαταληξίας! Πίσω στη δεκαετία του 1980, σε μια εντελώς διαφορετική σύγκρουση στην ίδια περιοχή του κόσμου, ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες που στήριξαν μια ομάδα θρησκευτικών φανατικών που πολεμούσαν, εκείνη την εποχή, τη Σοβιετική Ένωση που είχε εισβάλει και είχε καταλάβει το Αφγανιστάν το 1979.

Οι χειριστές του Deep State του Ronald Reagan έφτασαν στο σημείο να τους προσκαλέσουν στον Λευκό Οίκο.

Όπως συνηθίζουν να κάνουν οι ασταθείς θρησκευτικοί φανατικοί που τρέφονται με αέναο πόλεμο, τελικά άλλαξαν πίστη και έβαλαν το βλέμμα τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, φυσικά. Εξάλλου, με τη Σοβιετική Ένωση ηττημένη, οι Ταλιμπάν χρειάζονταν έναν νέο πόλεμο για να ξεκινήσουν.

Πολλοί άνθρωποι που ζούσαν ήσυχες ζωές στην πόλη της Νέας Υόρκης πέθαναν ως αποτέλεσμα, αλλά οι Αμερικανοί νεοσυντηρητικοί έβγαλαν μια ολόκληρη σειρά από πολέμους από τη συμφωνία, με νέα άδεια να σκοτώνουν περισσότερους φτωχούς στο εξωτερικό. Οι μετοχές της Raytheon και της Boeing ξεπέρασαν την οροφή. Η Μέση Ανατολή αποσταθεροποιήθηκε περαιτέρω, δημιουργώντας το ISIS, ένα αποτυχημένο κράτος στη Λιβύη, και εγγυάται μελλοντικό πόλεμο.

Και τριγύρω και τριγύρω πηγαίνουμε, προσποιούμενοι ότι οι περίφημοι πολιτικοί που ξεκινούν πολέμους για τα προς το ζην είναι οτιδήποτε άλλο από αιμοδιψείς πολεμοκάπηλοι που παίζουν γεωπολιτικό σκάκι με τα παιδιά των άλλων. 

Αλλά είναι γενναίοι και σοβαροί ηγέτες αποφασιστικότητας, και εγώ και οποιοσδήποτε άλλος τους αμφισβητεί είμαστε οι «εγχώριοι τρομοκράτες», σύμφωνα με το ADL, φυσικά.

 

Ο Ben Bartee, συγγραφέας του  Broken English Teacher: Notes From Exile , είναι ένας ανεξάρτητος Αμερικανός δημοσιογράφος με έδρα την Μπανγκόκ.

 

 

Πηγή

Προβολές : 221


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα