ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ

27 Μαΐου, 2022 20 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ

 

Σκέφθηκα να ξεκινήσω μ’ αυτό το εξαιρετικό άρθρο, σήμερα…
Να κοιτάξω τον καθρέπτη αυτής της έρμης της Πατρίδας, και να ψάξω την ψυχή της… αυτή την ψυχή που αλλοτριώθηκε, που λεηλατήθηκε, που λοιδωρήθηκε, που ξευτιλίστηκε…
Την ψυχή της ψάχνω, που είμαστε όλοι εμείς…εσύ, εγώ, εμείς, που φέρουμε το δοξαστικό όνομα ΕΛΛΗΝΕΣ, μα που κάπου το παρατήσαμε σαν ξεχαρβαλιασμένο παιχνίδι και γίναμε ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ…
Και μου ‘ρχονται στη μνήμη, τα λόγια του Σεφέρη…
“Στην πολιτεία που έγινε πορνείο, μαστροποί και πολιτικιές, διαλαλούν σάπια θέλγητρα…”… και κλαίω…
Και μου ‘ρχονται στην μνήμη, τα λόγια ενός αμερικανού διπλωμάτη, ποιητή και φιλέλληνα, του Τζώρτζ Χόρτον…(πέθανε το 1942)…
“Είναι απίστευτο, που ο έλλην πολιτικός, είναι ικανός να προχωρήσει ακόμα και στη θυσία της χώρας του και πολλών ανθρώπινων ζωών, αρκεί να διατηρήσει το κόμμα του εις την εξουσία, έστω και για λίγες μέρες”… και πονώ…
Και μου ‘ρχονται στη μνήμη τα λόγια του μεγάλου ποιητή μας Κωστή Παλαμά… ναι… αυτού που όσο και να ψάξεις στα σχολικά βιβλία, δεν θα τον βρεις… τυχερή η γενιά μου που τα διδάχθηκε στο σχολείο…
“Ο γαλανός ουρανός μαύρισε απ’ τα κοράκια, ντόπια και ξένα, που τριγυρίζουν το ετοιμοθάνατο ψοφίμι… Έτσι τον κατάντησαν αυτόν τον Λαό, που κάποτε ήταν φλόγα…”.
Ο Κωστής Παλαμάς πέθανε στην Γερμανικη Κατοχή και η κηδεία του έγινε σύμβολο Αγώνα και Αντίστασης κατά της ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΜΠΟΤΑΣ…
Και θρηνώ…
Θρηνώ για μια Πατρίδα που ούτε αυτοί οι λίγοι που απέμειναν να την αγαπούν… να την λατρεύουν… να την έχουν εικόνισμα στην ψυχή και στο πνεύμα τους, δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να την σώσουν…
ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Έχουμε νικηθεί… και φταίμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ… 
Έχουμε ηττηθεί κατά κράτος…
Μας περιμένουν πολλά δεινά…
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΥΨΩΘΕΙ ΩΣ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ Η ΨΥΧΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…
ΚΑΙ ΤΟΤΕ…
ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ, ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ!!!

Για να νικήσεις ένα Έθνος πρέπει να μπεις μέσα του, να γίνεις ένα μ’ αυτό, να το κάνεις να πιστεύει ότι νoιάζεσαι για αυτό όταν το δολοφονείς.

Για να νικήσεις ένα Έθνος πρέπει να το χτυπήσεις στις ρίζες του. Τη γλώσσα του, τα σύμβολά του, την παιδεία του, την ιστορία του, τα ήθη και τα έθιμά του.

Για να νικήσεις ένα Έθνος πρέπει να υποτάξεις τους ηγέτες του, σε κάθε θεσμό, να εκτελούν τις εντολές σου, να σε υπηρετούν και να υπηρετούν την καταστροφή τους. Να σε παρακαλούν για μία δόση εξουσίας καθημερινά.

Για να νικήσεις ένα Έθνος πρέπει να το καταστήσεις Κράτος αδίκου, να διαβρώνεις τη δικαιοσύνη του ενεργά ή παθητικά, να κωλυσιεργεί όταν χρειάζεται και να παραγράφεται το δίκαιο εις όφελος του άδικου. Να κρύβει το πόθεν έσχες του ένοχα.

ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

 

Για να νικήσεις ένα Έθνος πρέπει να ελέγχεις την ενημέρωσή του, να μεταδίδει την προπαγάνδα σου και να επαναλαμβάνει το σχέδιό σου καθημερινά και υπερήφανα, να αναβοσβήνουν τα φλας και να καμαρώνουν τα πιόνια σου.

Για να νικήσεις ένα Έθνος πρέπει να ευνουχίσεις το Στρατό του, να νιώθει περήφανος που αργεί, που παρελαύνει ατσαλάκωτος.

Για να νικήσεις ένα Έθνος πρέπει να το έχεις χρεωμένο για γενιές αγέννητες, να ζει ξεχρεώνοντας δάνεια μέχρι να σβήσει, να έρπει παρακαλώντας να επιζήσει στο διηνεκές. Να παρακαλά να ζει εξαρτώμενο και να δοξάζει την ιστορία του.

Για να νικήσεις ένα Έθνοςπρέπει να έχεις εξαγοράσει κάθε πλουτοπαραγωγικό πόρο του, να μην έχει πηγή να εκμεταλλευτεί για να σηκωθεί όρθιο, να ζει για να σε υπηρετεί και να του δίνεις επιδόματα επιβίωσης.

Για να νικήσεις ένα Έθνος πρέπει να το κάνεις να μην ντρέπεται για το χάλι του, να εξοντώνεις κάθε φωνή αντίστασης χωρίς να φαίνεσαι, να το οδηγείς στην αυτοκτονία του. Να το χωρίζεις και να πιστεύει ότι νοιάζεται το αίμα του ζώντας χωριστά.

Για να νικήσεις ένα Έθνοςπρέπει να το τρομοκρατείς καθημερινά, να δημιουργείς τον μπαμπούλα του, το φόβο και τρόμο που θα το κάνει να σκύβει το κεφάλι δειλά.

Όταν θα έχεις κάνει όλα αυτά θα μπορείς να ζεις μέσα του, να του ρουφάς το μεδούλι του, να το κάνεις να προσεύχεται για τη σωτηρία του σκάβοντας το λάκο του πιο βαθιά.

Τότε δεν χρειάζεται να πολεμήσεις εναντίον του και να χάσεις τους άνδρες σου.

Είσαι ο Κύριος του, ο Θεός του, που τον διέλυσε, παρακαλώντας σε να το σώσεις.
Είσαι ο αφέντης του που θα το εξαφανίσεις, θα το μεταλλάξεις, θα το απορροφήσεις.

Είσαι ο νικητής.
Mέχρι να σε νικήσει το φως της ημέρας. Να σε αποκαλύψει, να σε καυτηριάσει, να σε γδύσει από την ψεύτικη πανοπλία σου.
ΛΕΤΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ

Πηγή

Προβολές : 669


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα