ΝΤΑΒΑΝΟΠΡΟΚΑ Κοττάκη προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς: “Παίξτε τίμια, όσο το επιτρέπει το DNA σας, γιατί η νέμεσις καιροφυλακτεί”. ΠΟΙΟ DNA, ΕΝΝΟΕΙ Ο... ΠΟΙΗΤΗΣ;;;

ΝΤΑΒΑΝΟΠΡΟΚΑ Κοττάκη προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς: “Παίξτε τίμια, όσο το επιτρέπει το DNA σας, γιατί η νέμεσις καιροφυλακτεί”. ΠΟΙΟ DNA, ΕΝΝΟΕΙ Ο... ΠΟΙΗΤΗΣ;;;

1 Μαΐου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:755
Μοίρασέ το

 

Η Ν.Δ. υπονομεύει τη διαμαρτυρία στα δεξιά της και την υποδαυλίζει στα αριστερά της – στρέφει κατά Τσίπρα την απλή αναλογική

Υ.Γ. Πλέον ΟΙ ΕΛΛΗνοψυχοι, ζουν  μ’ ένα όνειρο…να δούν αυτές τις εικόνες να γίνονται πραγματικότητα…

Εντυπώσεις ύστερα από μία εβδομάδα επίσημης προεκλογικής εκστρατείας: Η Ν.Δ. επιχειρεί να κάνει κάτι έξυπνο από τακτικής άποψης, σχεδόν σατανικό: να εργαλειοποιήσει την απλή αναλογική και να τη γυρίσει «μπούμερανγκ» εναντίον του εμπνευστή της Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλήθηκε αυτή την εβδομάδα, με αφορμή το σχέδιο «Δήμητρα», να αποκηρύξει έναν δυνητικό σύμμαχό του στο σενάριο της «προοδευτικής διακυβέρνησης»: το ΜέΡΑ2» του Γιάνη Βαρουφάκη.

Αλλά, αν αρχίσει να αποκηρύσσει δυνητικούς συμμάχους, έστω και τοξικούς, τότε το στρατηγικής φύσεως ερώτημα που θα προκύψει για την περίπτωσή του είναι το εξής: Προς τι τότε η νομοθέτηση της απλής αναλογικής;

Το επεισόδιο Βαρουφάκη, το οποίο έχει και άλλες αθέατες πτυχές συνδεόμενες με την ανακατανομή της αριστερής ψήφου και τις μελλοντικές εσωτερικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου πάντως.

Διότι η γενική μελέτη της τακτικής της Ν.Δ. αυτή την πρώτη εβδομάδα αποδεικνύει ότι με εργαλείο την απλή αναλογική επιχειρεί να υποδαυλίσει τη διαμαρτυρία στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ (προβοκάροντας λαϊκίστικα κόμματα που κινούνται σε αυτή την περιοχή), αλλά και να υπονομεύσει τη διαμαρτυρία στα δεξιά της (που έχει ως στόχο εκείνην).

Την υπονόμευσε με τη νομοθετική της πρωτοβουλία για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη, το οποίο έχασε σε πρώτη φάση βασικά στοιχεία της φυσιογνωμίας του, όπως ο ριζοσπαστισμός, όταν διεδόθη ότι θα ηγηθεί αυτού ένας συνταξιούχος δικαστής μεγάλης ηλικίας, ελάχιστα ελκυστικός στη νεολαία.

Το ενδεχόμενο ότι βρίσκονται πίσω από το σχέδιο αποδυνάμωσης του αρχηγού των «Ελλήνων» φιλικά προς την κυβέρνηση επιχειρηματικά κέντρα δεν είναι αμελητέο. Το αυτό, βεβαίως, ισχύει και για την αναταραχή που αίφνης προεκλήθη στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Και εδώ είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η Ν.Δ. έβαλε το χέρι της.

Μόνο το γεγονός ότι δόθηκε στους τρεις «αποστάτες», που ουσιαστικώς διέγραψε ο αρχηγός της Λύσης, άπειρος τηλεοπτικός χρόνος σε κανάλια της διαπλοκής, τα οποία ουδέποτε τους καλούσαν, πείθει για την ορθότητα του ισχυρισμού.

Τα κανάλια λειτούργησαν άλλωστε σε αυτή τη φάση ως η μακρά χείρα για την εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου. Γεωργούλης, Βελόπουλος, Κασιδιάρης, Κανελλόπουλος, Βαρουφάκης, άπαντες κομμένοι στο παρελθόν, έκαναν για μέρες καριέρα ως πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων των καναλιών της διαπλοκής. Οι αστοχίες τους μεταδίδονταν σαν να μη υπάρχει αύριο. Η μόχλευση θα ολοκληρωθεί, ως φαίνεται, με την επίθεση που ετοιμάζεται να εξαπολύσει τις προσεχείς εβδομάδες η Ν.Δ. κατά του ΠΑΣΟΚ. Με αποκαλύψεις τύπου Γεωργούλη, όπως διαδίδεται.

Ετσι θα ολοκληρωθεί ο κύκλος. Μέρος στη μόχλευση λαμβάνει ακουσίως και αυτονόμως, για δικούς του λόγους, το ΚΚΕ, το οποίο συντηρεί το σενάριο της κυβέρνησης των ηττημένων, το οποίο προκαλεί τρόμο στον αστικό κόσμο. Οχι με τη δική του συμμετοχή, αλλά με την εκτίμηση που διατυπώνει ο γραμματέας του ότι αυτό δύναται να συμβεί.

Το ΚΚΕ δεν επιθυμεί την παλινόρθωση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, για αυτό και, όταν το επεσήμανα από τις στήλες αυτής της εφημερίδας, δέχθηκα σκληρή επίθεση από τον «Ριζοσπάστη» (τη συμπεριλαμβάνω στα παράσημά μου).

Ποια είναι, λοιπόν, η τακτική που ακολουθεί η Ν.Δ. με την εργαλειοποίηση της απλής αναλογικής; Προκαλεί κρίσεις με εισοδιστές και αποστάτες στα κόμματα που κινούνται στα δεξιά της, προκειμένου να εξουδετερώσει την επιρροή τους στον απογοητευμένο συντηρητικό κόσμο, προβοκάρει τα κόμματα που κινούνται στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ με δράκους για το σεξ και το νόμισμα, για να υποδαυλίσει την αριστερή ψήφο διαμαρτυρίας και να αποδυναμώσει την Κουμουνδούρουεναντίον της οποίας επιχείρησε το ηλεκτροσόκ Γεωργούλη.

Με αυτά και με αυτά που παρατηρώ, έχω αρχίσει να πιστεύω τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, ο οποίος, έμπλεος υπερηφάνειας, δήλωσε προσφάτως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ πιο έξυπνος από όσο φαίνεται. Πράγματι. Ισχύει! Πολύ μεγαλοφυής τακτική η εργαλειοποίηση της απλής αναλογικής εις τρόπον ώστε να γυρίσει «μπούμπεραγκ» στον εμπνευστή της.

Αλλά παρατηρώ και τα εξής: Βαριά αρρωστημένη αυτή η πολιτική, αγαπητοί μου. Περιέχει πολύ υπολογισμό, πολλή μεθόδευση, πολύ παρασκήνιο, πολύ σκοτάδι, πολλή διαβολή. Απαγορεύσεις κομμάτων (Κασιδιάρης), αποστασίες (Βελόπουλος), προβοκάτσιες (ΜέΡΑ25), κλειδαρότρυπες (Γεωργούλης) και δεν ξέρω τι άλλο. Ολες αυτές οι πολιτικές, όμως, από μεγάλη εξυπνάδα, μπορεί διά της επαναλήψεως του μοτίβου να γίνουν αντιληπτές από το κοινό ως μεγάλη μηχανορραφία. Διότι καθεμιά χωριστά κάνει πράγματι τη ζημιά της, αλλά στο σύνολό τους συγκροτούν μαζί με τις υποκλοπές το προφίλ του ιδανικού κατηγορουμένου.

Της «ύαινας», όπως περιγράφουν έναν βουλευτή της Κεντροδεξιάς οι ερωτώμενοι στις ποιοτικές μετρήσεις, όταν καλούνται να απαντήσουν με ποιο ζώο ταυτίζουν κάθε πολιτικό!

Τον ορισμό μιας άρρωστης αντίληψης για την πολιτική που χειρίζεται το εκλογικό σώμα με κόλπα, τερτίπια και παγίδες.

Εάν η οσμή του στημένου κατακλύσει τον δημόσιο βίο, στο τέλος θα την πληρώσει αυτός που στήνει το στημένο.

Και η μεγαλοφυής ιδέα για την εργαλειοποίηση της απλής αναλογικής από «μπούμερανγκ» για τον Τσίπρα θα καταστεί αυτεπίστροφον για τη Ν.Δ.

Φιλική συμβουλή, λοιπόν: Παίξτε τίμια, διότι η νέμεσις καιροφυλακτεί. Οσο μπορείτε, τέλος πάντων!

Όσο το επιτρέπει το DNA σας.

 

 

Πηγή

Προβολές : 755


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα