Ξέφραγο αμπέλι για τους οβριούς η Ελλάδα... Ισραηλινοί πράκτορες εγκατέστησαν το Predator 

Ξέφραγο αμπέλι για τους οβριούς η Ελλάδα... Ισραηλινοί πράκτορες εγκατέστησαν το Predator 

8 Δεκεμβρίου, 2022 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:290
Μοίρασέ το

 

Πλήρης επιβεβαίωση του Documento από NYT για τους Ισραηλινούς πράκτορες του Predator

Πλήρης επιβεβαίωση του Documento από NYT για τους Ισραηλινούς πράκτορες του Predator 

Το δημοσίευμα της Πέμπτης των New York Times επιβεβαίωσε πλήρως την έρευνα του Documento, η οποία είχε αποκαλύψει ήδη από τις 20/11/2022 πως 8 ισραηλινοί πρώην πράκτορες είχαν βρεθεί στην Αθήνα και ενεπλάκησαν τόσο στην εγκατάσταση, όσο και στη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator.

Οι New York Times στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα τους σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «σύμφωνα με εμπιστευτικά εργοδοτικά στοιχεία που είδαν οι Times αλλά και από προφίλ στο LinkedIn, η εταιρεία προσέλαβε τουλάχιστον 8 Ισραηλινούς, αρκετούς από αυτούς είχαν υπόβαθρο στις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας».

Τα συμπεράσματα που καταλήγουν οι NYT είναι πανομοιότυπα με αυτά του Documento, το οποίο στην έρευνα του σημείωνε ότι «Από τη µητρική εταιρεία της ελληνικής Intellexa το στήσιµο του δικτύου, που σύντοµα θα γίνει ένα κατασκοπευτικό δίκτυο παρακολουθήσεων, αναλαµβάνουν η Εϊµαν Σεµάνα και ο Ισαάκ Ρούντι.

Κάνουν τις συµφωνίες µε τους «ενδιαφερόµενους» Ελληνες και επιλέγουν το προσωπικό.

Για την οργάνωση της επιχειρησιακής λειτουργίας του συστήµατος Predator φτάνουν στην Ελλάδα το 2020 ο Μπαρί Λαβί Γιάρντεν και τον Ιούλιο του 2021 ο Ερεζ Οφιρ.

Ο δεύτερος δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε άγνωστο πρόσωπο. Είναι πρώην λοχαγός της UNIT 81, της µυστικής οµάδας ηλεκτρονικής κατασκοπείας».

Ένας εξ’ αυτών, ο Ερεζ Οφιρ κατά την άφιξη του στην Ελλάδα «δηµοσιοποιεί στο προφίλ του στο Linkedin ότι εργάζεται για µια «µυστική εταιρεία κυβερνοασφάλειας».

Εκτός από τους παραπάνω, η Intellexa τη περίοδο εκείνη απασχολεί στα γραφεία της στην Αθήνα τους Norich Ofer, Hayot Roey, Veiner Amir Hay, Hetzroni Eitan Shmul. Ενώ στην ίδια εταιρεία εργάζονται επίσης δώδεκα Έλληνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως κανένας από τους εργαζόµενους της Intellexa δεν καταγράφει στο LinkedIn το που εργάζεται, αλλά συμπληρώνουν πως εργάζονται σε «µυστική εταιρεία κυβερνοασφάλειας».

Οι 8 Ισραηλινοί της Intellexa και του Predator στην Ελλάδα (κάποιοι από αυτούς αποδεδειγμένα έχουν σχέση με τις μυστικές υπηρεσίες)

Erez Offir

Πρώην λοχαγός της Unit 81 στο Ισραήλ. Εργάζεται ως τεχνικός λογισμικού

Hetzroni Eitan Shmuel

Εργάζεται ως τεχνικός για λογισμικά της Apple

Bari Lavi Yarden

Πρώην διευθυντής της Y.B. L LTD με έδρα το Λονδίνο

Hayot Roey

Προγραμματιστής συστημάτων υπολογιστών

Norich Ofer

Προγραμματιστής συστημάτων υπολογιστών

Veiner Amir Hay

Προϊστάμενος πωλήσεων

Einat Semana

Μητρική εταιρεία

Itai Rudi

Μητρική εταιρεία

 

Πηγή

Προβολές : 290


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα