Ξεκίνησαν ήδη… Οι τράπεζες της Αυστραλίας αρνούνται τις αναλήψεις μετρητών για τους πελάτες τους.

Ξεκίνησαν ήδη… Οι τράπεζες της Αυστραλίας αρνούνται τις αναλήψεις μετρητών για τους πελάτες τους.

7 Ιουλίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,064
Μοίρασέ το

 

Η Αυστραλία είναι το πεδίο δοκιμών για πολλές πολιτικές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, προωθεί γρήγορα σχέδια για την εξάλειψη των φυσικών μετρητών και τη διασφάλιση ότι οι λαοί δεν μπορούν να έχουν τα δικά τους χρήματα.

Ξεκίνησαν ήδη… Οι τράπεζες της Αυστραλίας αρνούνται τις αναλήψεις μετρητών για τους πελάτες τους.

Τα κύρια μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι «κάναμε ένα σημαντικό βήμα προς μια κοινωνία χωρίς μετρητά», καθώς οι μεγάλες αυστραλιανές τράπεζες αρνούνται να δεχθούν τις αναλήψεις μετρητών από τους πελάτες τους…

Η ανησυχητική αυτή κίνηση έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ότι οι παγκόσμιες κυβερνήσεις πρέπει να κινηθούν προς ένα σύστημα χωρίς μετρητά και για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο οι πολίτες ξοδεύουν τα χρήματά τους.

«Υπάρχουν καταγγελίες ότι δεν μπορείτε να πάρετε μετρητά από τις τράπεζες», είπε η παρουσιάστρια του Sky News Australia, Peta Credlin, η οποία ανέφερε ότι τα τραπεζικά υποκαταστήματα κοντά στο σπίτι της στο κέντρο της Μελβούρνης δεν επιτρέπουν αναλήψεις μετρητών σε πελάτες.

Η ανώτερη ρεπόρτερ του Sky News Australia, Caroline Marcus, είπε ότι οι τράπεζες αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους με «απόλυτη περιφρόνηση» μετά τις αναφορές ότι στους πελάτες απαγορεύεται η πρόσβαση σε μετρητά.


«Πρέπει να θυμούνται ότι δεν είναι δικά τους τα χρήματά», είπε η παρουσιάστρια. «Ανήκουν στους πελάτες. Αυτό σου αφήνει την αίσθηση ότι μπορεί να είναι καλύτερα να κρύβεις τα μετρητά σου κάτω από το κρεβάτι».

Αυτή την εβδομάδα, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανακοίνωσε ότι το μέλλον χωρίς μετρητά, είναι ένα απο τα καλά των CBDC.

 

 


Η Αυστραλία είναι το πεδίο δοκιμών για πολλές πολιτικές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, προωθεί γρήγορα σχέδια για την εξάλειψη των φυσικών μετρητών και τη διασφάλιση ότι οι λαοί δεν μπορούν να έχουν τα δικά τους χρήματα.

 

Ο Λευκός Οίκος και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, υπό τις εντολές του Μπάιντεν, άρχισαν να αναπτύσσουν ένα ψηφιακό νόμισμα ελεγχόμενο από την κεντρική τράπεζα.

Αυτό το προγραμματιζόμενο, παρακολουθήσιμο, εύκολα χειραγωγούμενο ψηφιακό δολάριο θα καθιστούσε το φυσικό χρήμα ξεπερασμένο.

Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κάτι από ένα δυστοπικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, είναι αλήθεια και σύντομα θα αλλάξει τη ζωή μας για πάντα.

 

Σε αντίθεση με τα αποκεντρωμένα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται με χρήση CBDC θα μπορούσε εύκολα να εντοπιστεί από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κυβερνητικούς πράκτορες ή/και την Federal Reserve.

 

Επιπλέον, επειδή ένα CBDC θα ήταν ψηφιακό και προγραμματιζόμενο, θα μπορούσαν να επιβληθούν κανόνες που περιορίζουν τις δαπάνες για κάποιες δραστηριότητες.

 

Δεδομένου ότι τα φυσικά μετρητά θα ήταν παρωχημένα, οι άνθρωποι δεν θα είχαν άλλες επιλογές για να κάνουν αγορές.

Ένα άλλο παράδειγμα σε αυτό, θα ήταν η κυβέρνηση να μπορεί να παρακολουθεί τις δαπάνες ενός ατόμου για να υπολογίσει το «αποτύπωμα άνθρακα» του και στη συνέχεια να εκδώσει άμεσα αφαιρούμενα πρόστιμα ή να εφαρμόσει ανώτατα όρια δαπανών.

 

Πηγή

Προβολές : 1,064


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα