(Ξεκατινιάζονται οι δυο ...”συνεργάτες” Εισαγγελείς και δικηγορικοί σύλλογοι) Σφοδρή επίθεση των δικηγόρων κατά των εισαγγελέων για παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης και παραβιάσεις των νόμων

(Ξεκατινιάζονται οι δυο ...”συνεργάτες” Εισαγγελείς και δικηγορικοί σύλλογοι) Σφοδρή επίθεση των δικηγόρων κατά των εισαγγελέων για παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης και παραβιάσεις των νόμων

4 Νοεμβρίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:246
Μοίρασέ το

 

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»

Οι δικηγόροι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ασκούν με ιδιαίτερη ευσυνειδησία το λειτούργημά τους και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες.

(Ξεκατινιάζονται οι δυο ...”συνεργάτες” Εισαγγελείς και δικηγορικοί σύλλογοι) Σφοδρή επίθεση των δικηγόρων κατά των εισαγγελέων για παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης και παραβιάσεις των νόμων

Αν δεν υπήρχαν “δικηγόροι” που “τ’ ακουμπούσαν” σε δικαστές και εισαγγελείς για λογαριασμό των διάσημων πελατών τους ώστε να αθωώνονται ή να τους επιβάλονται μικρές ποινές, θα υπήρχαν διεφθαρμένοι εισαγγελείς;;;

ΤΟ ΤΑΓΚΟ, ΧΟΡΕΥΕΤΕ ΑΠΟ ΔΥΟ… ΠΑΝΤΑ…

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΓΚΟ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ…

ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ… ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΤΗΣ “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ”…

Και μην παριστάνετε πως … είστε αντίπαλοι…

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Οι δικηγόροι που εκτελούν με ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους, είναι μια τραγική μειοψηφία… το ίδιο και οι δικαστές και εισαγγελείς…

 

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στην Ένωση Εισαγγελέων η οποία προ ολίγων ημερών άσκησε δριμεία κριτική στις πρακτικές που ακολουθούν οι δικηγόροι στις ποινικές δίκες.

Στην ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι απαντούν στους εισαγγελείς πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» και τονίζουν ότι «η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος απρόκλητα και προκλητικά ταυτόχρονα προσπαθεί συλλήβδην να απαξιώσει και να αποδυναμώσει τον υπερασπιστικό ρόλο του δικηγόρου, που είναι θεμελιώδης στην ποινική δίκη».

Προσθέτουν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «Καλούμε την Ένωση Εισαγγελέων, αντί νουθεσιών προς τους δικηγόρους, να απευθύνει συστάσεις προς τα μέλη της για την κατά νόμο άσκηση των καθηκόντων τους και να απομονώσει όσους τυχόν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους διαταράσσουν την ομαλή πορεία της ποινικής δικής και την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Με λίγα λόγια οι Δικηγόροι καταγγέλλουν τις εισαγγελικές αρχές ότι όχι μόνο δεν κάνουν την δουλειά τους αλλά στην ουσία παρεμποδίζουν την ίδια την Δικαιοσύνη με την δικές τους πρακτικές.

Αρκεί να θυμίσουμε την υπόθεση των υποκλοπών όπου δεν υπήρξε ούτε μία δικαστική και εισαγγελική παρέμβαση.

Διερωτώνται μάλιστα: «Άγνωστη παραμένει σε μας η θέση και η στάση της σχετικά με εκείνες τις συγκεκριμένες περιπτώσεις εισαγγελικών λειτουργών που λόγω ανεπάρκειας απεμακρύνθησαν πρόσφατα απ’ το σώμα με αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικηγόρων έχει ως εξής:

Η Συντονιστική Επιτροπή, με αφορμή το από 2.11.2022 Δελτίο Τύπου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Θεωρούμε ότι οι απόψεις αυτές δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των Ελλήνων Εισαγγελέων.

Οι δικηγόροι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ασκούν με ιδιαίτερη ευσυνειδησία το λειτούργημά τους και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες.

Τυχόν ελάχιστες εξαιρέσεις, το ίδιο το δικηγορικό σώμα, τις αντιμετωπίζει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο πειθαρχικό του δίκαιο.

Είναι γνωστό σε όλους ότι το Δικηγορικό σώμα έχει προβεί στην αυτεπάγγελτη διερεύνηση των όποιων τυχόν πειθαρχικά ελεγκτέων συμπεριφορών έχουν εκδηλωθεί. Μάλιστα ζητήσαμε και από την εισαγγελική αρχή να ενεργήσει δεόντως ιδίως στις περιπτώσεις παραβίασης της μυστικότητας της προδικασίας, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.

Τα προβλήματα της ποινικής δικαιοσύνης δεν επιλύονται με προσπάθεια απαξίωσης των δικηγόρων και του έργου τους αλλά με ειλικρινή συνεργασία όλων των συλλειτουργών της δικαιοσύνης και με σεβασμό στο θεσμικό ρόλο ενός εκάστου.

Προς τούτο, το Δικηγορικό σώμα έχει προτείνει την κατάρτιση κοινού Κώδικα Δεοντολογίας μεταξύ των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης και των δικαστικών υπαλλήλων, πρόταση η οποία δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα δεκτή από τους θεσμικούς φορείς των λειτουργών και συλλειτουργών της Δικαιοσύνης

Διαπορούμε, εάν η Ένωση Εισαγγελέων, πέραν των εμπρηστικών δελτίων τύπου, έχει προβεί στην παραμικρή ενέργεια αφ’ ενός για την πάταξη των φαινομένων παραβίασης της μυστικότητας της προδικασίας, αφ’ ετέρου για τον πειθαρχικό έλεγχο Εισαγγελέων, που τυχόν εκφεύγουν του δικονομικού και δεοντολογικού πλαισίου.

Επίσης άγνωστη παραμένει σε μας η θέση και η στάση της σχετικά με εκείνες τις συγκεκριμένες περιπτώσεις εισαγγελικών λειτουργών που λόγω ανεπάρκειας απεμακρύνθησαν πρόσφατα απ’ το σώμα με αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου.

Αναμένουμε να μας κοινοποιηθεί σχετικό έγγραφο κείμενο δελτίου τύπου και επ’ αυτού του θέματος για να πληροφορηθούμε και εμείς τη θέση της επί του συγκεκριμένου ζητήματος, άλλως η σιωπή δεν απέχει πολύ από την ανοχή και την αποδοχή τέτοιων συμπεριφορών.

Καλούμε την Ένωση Εισαγγελέων, αντί νουθεσιών προς τους δικηγόρους, να απευθύνει συστάσεις προς τα μέλη της για την κατά νόμο άσκηση των καθηκόντων τους και να απομονώσει όσους τυχόν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους διαταράσσουν την ομαλή πορεία της ποινικής δικής και την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης και την καλούμε ακόμα και τώρα σε έναν απροκατάληπτο και χωρίς προαπαιτούμενα διάλογο.

 

 

Πηγή

Προβολές : 246


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα