ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕ!!! Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι αγαθό εμπορικής εκμετάλλευσης.   Νερά, ενέργεια, απόβλητα: Όλα μαζί, σε μια υπερ-αρχή με απροκάλυπτο στόχο την αλλαγή των τιμολογήσεων.

ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕ!!! Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι αγαθό εμπορικής εκμετάλλευσης. Νερά, ενέργεια, απόβλητα: Όλα μαζί, σε μια υπερ-αρχή με απροκάλυπτο στόχο την αλλαγή των τιμολογήσεων.

11 Μαρτίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:369
Μοίρασέ το

 

Τι σχέση μπορεί να έχει για την ίδια Αρχή, τη Ρ.Α.Α.Ε.Υ., τα νερά με τα απόβλητα;

Δεν γίνεται κύριοι της κυβέρνησης, μέσα σε λίγες ημέρες, να περάσουν σχεδόν 300 άρθρα κρίσιμων ενεργειακών και περιβαλλοντικών ρυθμίσεων, υποτιμώντας κάθε έννοια δημόσιας διαβούλευσης και χρηστής νομοθέτησης, καθώς δόθηκαν μόνο 4 ημέρες σε διαβούλευση για το μισό σχεδόν νομοσχέδιο.

Και το ακόμα χειρότερο, όλες οι διατάξεις και τα άρθρα για το νομοσχέδιο αυτό, συντάχθηκαν κυριολεκτικά εν κρυπτώ, καθώς δεν συμμετείχε κανένας θεσμικός φορέας.

 

Είμαι απόλυτα βέβαιη, πως ο ελληνικός λαός, δεν έχει πάρει χαμπάρι γι αυτά που γίνονται από την νυν και τις πρώην κυβερνήσεις, σε βάρος του…
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΕΗ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ – ΕΥΔΑΘ…
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΪΚΟ ΨΥΧΟΠΑΘΕΣ ΜΝΠΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ;;;
ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!
ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!!

Καλλιόπη Σουφλή

Δεν ξέρω σε τι ακριβώς αποσκοπεί το τσουβάλιασμα σε μία αρχή, δύο πολύτιμων αγαθών – του νερού και της ενέργειας – μαζί με ένα άσχετο σε καθαρά κοινωνική βάση βρώμικο προϊόν, που προέρχεται από κάθε είδους δραστηριότητα σε στεριά και θάλασσα, τα απόβλητα.

Και πραγματικά, πέραν όσων αναφέρει ή καταγγέλλει η αντιπολίτευση στο σύνολό της, δεν ξέρω ποιου ή ποιων λευκών κολάρων ιδέα ήταν, να διαλυθεί η σημερινή Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και να μετατραπεί με συνοπτικές διαδικασίες σε Ρ.Α.Α.Ε.Υ. (Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων).

Οι διαπιστώσεις για τα προβλήματα διαχείρισης του νερού στη χώρα μας έχουν γίνει εδώ και χρόνια και είναι σε όλους γνωστά.

Κακή συντήρηση δικτύων, ή ακόμα και χρόνια εγκατάλειψη, που οδηγούν σε μεγάλες απώλειες νερού στα δίκτυα ύδρευσης (της τάξης του 20% – 30%) μέχρι την κάκιστη κατάσταση των αγροτικών δικτύων άρδευσης.

Το αποτέλεσμα προφανές, άσκοπη υπερκατανάλωση νερού, την ίδια ώρα που υπάρχουν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις άνυδρες και μη παραγωγικές, αλλά και δεκάδες χωριά ή κωμοπόλεις, ακόμα και μεγάλες πόλεις που δεν έχουν καν πόσιμο νερό ή αυτό είναι κάκιστης ποιότητας και ανθυγιεινό.

Χωρίς καμία αντιπολιτευτική διάθεση και επειδή συμβαίνει να έχω ασχοληθεί επί χρόνια με το υδατικό δυναμικό της χώρας και την (μη) ορθή αξιοποίησή του, δεν γίνεται κύριοι της κυβέρνησης, μέσα σε λίγες ημέρες, να περάσουν σχεδόν 300 άρθρα κρίσιμων ενεργειακών και περιβαλλοντικών ρυθμίσεων, υποτιμώντας κάθε έννοια δημόσιας διαβούλευσης και χρηστής νομοθέτησης, καθώς δόθηκαν μόνο 4 ημέρες σε διαβούλευση για το μισό σχεδόν νομοσχέδιο.

Και το ακόμα χειρότερο, όλες οι διατάξεις και τα άρθρα για το νομοσχέδιο αυτό, συντάχθηκαν κυριολεκτικά εν κρυπτώ, καθώς δεν συμμετείχε κανένας θεσμικός φορέας, όπως οι δεκάδες ΔΕΥΑ (κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις που λειτουργούν με ανταποδοτικότητα) ανά τη χώρα, οι δήμοι και οι Περιφέρειες.

Το ερώτημα έρχεται μόνο του, ποιος ο λόγος αυτής της σπουδής, για ένα τέτοιο μείζον θέμα, ειδικά του νερού και με την πρόβλεψη πλέον η τιμολόγηση του να περνάει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας;

Είναι άραγε εκτός πραγματικότητας οι φόβοι που διατυπώνουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι οδεύουμε ολοταχώς προς αύξηση των τιμολογίων του νερού ή ακόμα χειρότερα στην πιθανή ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης υδάτινων πόρων και ύδρευσης; Τελικά, ποιος θα αποφασίζει την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθείται για το πολύτιμο αυτό κοινωνικό αγαθό;

Μπαίνω στον πειρασμό να μιλήσω “επί προσωπικού”, όπως είθισται να λέγεται. Ο κ. Σκρέκας είναι Θεσσαλός, βουλευτής Τρικάλων, γνωρίζει τα προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης, ειδικά του θεσσαλικού κάμπου και πολλών ημιορεινών και πεδινών χωριών και περιοχών.

Τα γνωρίζω και εγώ επίσης. Τι σχέση μπορεί να έχει για την ίδια Αρχή, τη Ρ.Α.Α.Ε.Υ., τα νερά με τα απόβλητα; Εκτός αν μελλοντικά ο εργολάβος που θα αναλάβει τα απόβλητα π.χ. της Καρδίτσας, αναλάβει και τη διαχείριση των νερών της λίμνης Πλαστήρα ή του Πηνειού ή του Αχελώου ακόμα ακόμα.

Δεν υπάρχει καμία λογική ορθής διαχείρισης των νερών της χώρας, με την διαχείριση-αξιοποίηση των αποβλήτων, κανένας απολύτως σοβαρός λόγος να υπάρχει συνδιοίκηση και για τα δύο, προσθέτοντας και την ήδη υπάρχουσα ενέργεια.

Αυτά προς το παρόν, αλλά θα επανέλθω, το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και δεν επιδέχεται καμία πολιτική ή κομματική εκμετάλλευση – το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι αγαθό εμπορικής εκμετάλλευσης.

 

 

Πηγή

Προβολές : 369


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα