ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ!!! ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ!!! ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!

27 Οκτωβρίου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,303
Μοίρασέ το

 

Οι ευρωβουλευτές προτείνουν αναθεώρηση των Συνθηκών της Ένωσης

Αυτά τα δυο πολιτικά ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ…

Βάσει της ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟ 2007, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΑΜΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΧΩΡΑΣ…

Αντιθέτως, από 1-1-2015, υπερισχύει του Συντάγματος, το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Πόσοι έλληνες πολίτες γνωρίζουν αυτές τις τραγικές για την Πατρίδα μας, εξελίξεις;;;

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΠΟΤΕ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ;;;

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΕΘΕΣΑΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 28 ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ … ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;

ΕΤΣΙ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ και στη συνέχεια έριξαν τα πρακτόρια τους, να μιλάνε για … θεματοφύλακες του συντάγματος και του κώλου τα εννιάμερα…

Με την ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ…

ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ… ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΚΟΥΜ ΜΟΥΝΙΑ…

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ…

ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ!!!

Και συνεχίστε όσοι είστε με Κασιδιάρηδες, με Στίγκες, με Βελόπουλους και με δασκαλάκους ΔΗΘΕΝ ΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, να υπερασπίζεστε τους πολιτικούς λακέδες των εβραίων… ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ…

Και ψάξτε να βρείτε έναν… έναν δημοσιογράφο που θα σας τα πει…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Βρείτε όλη την σχετική θεματολογία για την ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ, εδώ

 

 

Υ.Γ.2. Ευχαριστώ τον σχολιαστή που μ’ ενημέρωσε… (εδώ)

Οι ευρωβουλευτές ελπίζουν τώρα να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την έκθεση για να αναγκάσουν μια ψηφοφορία στο Συμβούλιο πριν από το τέλος της νομοθετικής εντολής τον Ιούνιο του 2024.

Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές που ηγήθηκαν των συζητήσεων για την έκθεση, αυτό θα σήμαινε ότι μια Συνέλευση θα τεθεί σε εφαρμογή λίγο μετά την Ευρωεκλογές τον Ιούνιο. [Συμβούλιο της ΕΕ]

 

Οι ευρωβουλευτές της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων (AFCO) εξέφρασαν την επιθυμία για θεμελιώδη μεταρρύθμιση των συνθηκών της ΕΕ σε μια έκθεση που εγκρίθηκε την Τετάρτη (25 Οκτωβρίου), μια πρόταση που θα αφαιρούσε μια σειρά από εθνικά βέτο και θα καθιστούσε το εκτελεστικό σώμα του μπλοκ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πιο ανοιχτά πολιτική.

Η έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία εγκρίθηκε με 19 ψήφους υπέρ, έξι κατά και μία αποχή, θα αποτελέσει τη συμβολή του Κοινοβουλίου σε μια Συνέλευση για την αναθεώρηση των Συνθηκών της ΕΕ.

Ορισμένες από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στοχεύουν να καταστήσουν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, και ιδίως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πιο απροκάλυπτα πολιτικά.

Η ευρωπαϊκή εκτελεστική εξουσία

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μετονομαζόταν σε «Ευρωπαϊκή Εκτελεστική Επιτροπή» και ο πρόεδρος του θεσμού θα διοριζόταν από το Κοινοβούλιο και θα εγκρινόταν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δηλαδή οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων των κρατών μελών.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα επιλέγονταν από το πρόσωπο που θα προεδρεύει με βάση τις πολιτικές τους προτιμήσεις, ένα άλλο μέτρο που αποσκοπεί στην πολιτικοποίηση του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.

Επιπλέον, το δικαίωμα νομοθετικής πρωτοβουλίας δεν θα επιφυλάσσεται πλέον αποκλειστικά στην Επιτροπή, δεδομένου ότι το Κοινοβούλιο θα αποκτούσε αυτόνομα δικαίωμα νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Σύμφωνα με την πρόταση, το Κοινοβούλιο θα γίνει επίσης συννομοθέτης του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της Ένωσης (το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο ή ΠΔΠ), ο οποίος σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές θα πρέπει να καλύπτει περίοδο πέντε ετών αντί της τρέχουσας επταετίας.

Δεξιότητες της ΕΕ

Άλλες προτάσεις της έκθεσης αποσκοπούν στην επέκταση των αρμοδιοτήτων της ΕΕ σε ορισμένους τομείς.

Έτσι, οι ευρωβουλευτές προτείνουν το περιβάλλον και η βιοποικιλότητα να εμπίπτουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της Ένωσης, ενώ η δημόσια υγεία, η πολιτική προστασία, η βιομηχανία και η εκπαίδευση θα πρέπει, σύμφωνα με αυτούς, να αποτελούν κοινή αρμοδιότητα μεταξύ της ΕΕ και των κρατών μελών.

Όσον αφορά την ενέργεια, η ΕΕ θα είναι υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση συμφωνιών για την κλιματική αλλαγή εξ ονόματος της Ένωσης.

Οι αρμοδιότητες της ΕΕ στις εξωτερικές υποθέσεις, την εξωτερική ασφάλεια και άμυνα καθώς και τις διασυνοριακές υποδομές, μεταξύ άλλων, θα διευρυνθούν επίσης σημαντικά.

Δημοψηφίσματα σε όλη την ΕΕ

Στην έκθεση, η επιτροπή AFCO ζητά τη θέσπιση ενός συστήματος δημοψηφισμάτων σε ολόκληρη την ΕΕ για ζητήματα που σχετίζονται με τις ενέργειες και τις πολιτικές της Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της μεταρρύθμισης των συνθηκών.

Οι Συνθήκες της ΕΕ δεν έχουν μεταρρυθμιστεί από την επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας το 2009, η οποία ενσωμάτωσε σχεδόν όλες τις προτάσεις της Συνταγματικής Συνθήκης στις υφιστάμενες συνθήκες.

Ωστόσο, μεγάλο μέρος του πολιτικού ενθουσιασμού για τη μεταρρύθμιση των συνθηκών, που κορυφώθηκε στις Διασκέψεις για το Μέλλον της Ευρώπης το 2021 και το 2022, φαίνεται να έχει χαθεί. Αυτή η πρώτη απόπειρα συμμετοχικής δημοκρατίας στην ΕΕ συγκέντρωσε αρκετές εκατοντάδες Ευρωπαίους που συζήτησαν και πρότειναν μεταρρυθμίσεις για την Ένωση.

Οι ιδέες γαλλογερμανών εμπειρογνωμόνων για μεταρρύθμιση της ΕΕ πριν από τη διεύρυνση

Μια γαλλογερμανική έκθεση εμπειρογνωμόνων σχετικά με τον καλύτερο τρόπο μεταρρύθμισης της ΕΕ για την προετοιμασία της για την ένταξη των μελλοντικών μελών πρόκειται να υποβληθεί στους υπουργούς ευρωπαϊκών υποθέσεων την Τρίτη (19 Σεπτεμβρίου).

 

 

Πού είναι η ιδέα της αναθεώρησης των Συνθηκών;

Στην ετήσια ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης προς τους ευρωπαίους βουλευτές τον Σεπτέμβριο, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε ήδη δηλώσει ότι θα υποστήριζε πάντα «αυτούς που θέλουν να μεταρρυθμίσουν την ΕΕ» , όπως αυτή είναι η περίπτωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Και ναι, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περάσουμε από μια ευρωπαϊκή σύμβαση και μια τροποποίηση των συνθηκών, εάν και όπου είναι απαραίτητο », είπε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι «ήλθε η ώρα να δημιουργήσουμε μια Ευρωπαϊκή Συνέλευση» .

Οι Είκοσι Επτά φαίνονται απρόθυμοι να τροποποιήσουν τις συνθήκες στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία και της οικονομικής κρίσης. Πέρυσι, ένα ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ζητούσε αλλαγή συνθήκης αγνοήθηκε από τα κράτη μέλη. Αντίθετα, ένα ερωτηματολόγιο διανεμήθηκε στις πρωτεύουσες ζητώντας τη γνώμη τους για πιθανές μεταρρυθμίσεις.

Οι ευρωβουλευτές ελπίζουν τώρα να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την έκθεση για να αναγκάσουν μια ψηφοφορία στο Συμβούλιο —η οποία σε αυτή την περίπτωση θα ψηφίσει με απλή πλειοψηφία και όχι με ομοφωνία— πριν από το τέλος της νομοθετικής περιόδου τον Ιούνιο του 2024. Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές που ηγήθηκαν των συζητήσεων σχετικά με την έκθεση , αυτό θα σήμαινε ότι μια Συνέλευση θα συσταθεί λίγο μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου.

Οι προτάσεις βασίζονται σε συστάσεις που έγιναν στο τέλος της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης (CoFoE), μια άσκηση συμμετοχικής δημοκρατίας κατά την οποία οι πολίτες της ΕΕ μπόρεσαν να συμμετάσχουν στις συζητήσεις και στην ανάπτυξη ευρωπαϊκών πολιτικών.

«Με τη βελτίωση των συνθηκών, μπορούμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον της Ευρώπης και να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα για τους ευρωπαίους πολίτες », δήλωσε ο Γκάμπι Μπίσοφ, εκπρόσωπος της Σοσιαλιστικής Ομάδας (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συνεισηγητής του φακέλου.

«Η ΕΕ πρέπει να είναι κατάλληλα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει τον σημερινό κόσμο και η βελτίωση των συνθηκών θα επιτρέψει στην ΕΕ να είναι σε καλύτερη θέση για να υποστηρίζει τους πολίτες σε περιόδους κρίσης », πρόσθεσε.

Ο Guy Verhofstadt, συνεισηγητής της φιλελεύθερης ομάδας Renew Europe για τον φάκελο, δήλωσε ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα ζητήματα της διεύρυνσης και οι γεωπολιτικές πιέσεις που μας περιβάλλουν είναι όλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν» και ότι η Συνέλευση ήταν απαραίτητη για να «  Συζητήστε επιτέλους ποια θα είναι η απάντηση της Ευρώπης» .

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,303


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα