Οδεύουμε σε ρήξη Μητσοτάκη – Καραμανλή(;) – Το «άδειασμα» του Μαξίμου στον «απρόβλεπτο» γόνο και ο διχασμός στο κόμμα

Οδεύουμε σε ρήξη Μητσοτάκη – Καραμανλή(;) – Το «άδειασμα» του Μαξίμου στον «απρόβλεπτο» γόνο και ο διχασμός στο κόμμα

15 Μαρτίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:338
Μοίρασέ το

 

Η γραμμή «ο Πρωθυπουργός δε γνώριζε» που πέρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είναι τυχαία.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ανάληψη ευθύνης, χαρακτηρίζει τους ψυχοπαθείς, τους ναρκισσιστές, τους διεστραμμένους, τους διεφθαρμένους και τους εξιουσιομανείς…
Στοιχεία που τα έχουν και ο μεν και ο δε…
Ο Μητσοτάκης, ξέρει πως τελειώνει από πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ – ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ – ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΣ…
Το κόμμα που ίδρυσε ο πισωγλέντης επιβήτορας του Ευταξία, θα διαλυθεί… και ο Μητσοτάκης θα ιδρύσει το δικό του κόμμα…αποκλειστικά ΧΑΖΑΡΟΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΙΚΟ…
Η απόλυτη ευθύνη πλέον είναι σ’ αυτούς που θα ψηφίσουν ΝΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ… και όχι μόνο η ευθύνη, αλλά και ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ.
Καλλιόπη Σουφλή
Αρχίζει και χαλάει το κλίμα μεταξύ των οικογενειών Καραμανλή και Μητσοτάκη.
Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε τα όσα συμβαίνουν στον ΟΣΕ ουσιαστικά είναι ένα έμμεσο άδειασμα για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, που μεταφράζεται ότι γνώριζε την κατάσταση ο υπουργός αλλά την απέκρυπτε από τον Πρωθυπουργό.
Η γραμμή « ο Πρωθυπουργός δε γνώριζε» που πέρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είναι τυχαία.
Την στιγμή που η ΝΔ ψάχνει τον αποδιοπομπαίο τράγο για το δυστύχημα στα Τέμπη και ο κόσμος δεν μπορεί να δεχτεί ότι όλη την ευθύνη την έχει ο σταθμάρχης, ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας ασφαλής στόχος αφού διετέλεσε υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Όχι, όμως, πολιτικά εύκολος στόχος καθώς από πίσω του φέρει μία οικογένεια που διατηρεί σχέσεις και φιλίες με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα και κυρίως με τον κόσμο της Βόρειας Ελλάδας.

 

Χωρίς Καραμανλή = μαύρα μαντάτα στην Β. Ελλάδα

 

Η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να ξεμείνει στις εκλογές από Καραμανλή.

Ο πρώτος αποσύρθηκε -επίτηδες θεωρούμε- διότι δεν ήθελε να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό με το να μαζέψει ψήφους για τη ΝΔ και έτσι να μειώσει τα ποσοστά του κόμματος.

Ο δεύτερος έχει πατέρα τον Αχιλλέα Καραμανλή, το αδερφό του Εθνάρχη που ήταν πάντα ένα πρόσωπο που συσπείρωνε τις δεξιές φωνές στις Σέρρες, στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Όλες οι ευθύνες θα αναζητηθούν

 

Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να συγκαλέσει Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να αναζητηθούν οι ευθύνες για την εφαρμογή της σύμβασης 717.

Εν μέρει αυτή η Επιτροπή έχει στόχο να αναδείξει τις αναμφισβήτητα μεγάλες ευθύνες του προηγούμενου υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

 

Τόσο ως προς την εφαρμογή της σύμβασης για την τηλεδιοίκηση όσο, όμως, και στο γεγονός ότι επί ημερών του έγινε η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη στον ΟΣΕ.

Όμως, στην Επιτροπή θα έρθει να μιλήσει και ο Κώστας Καραμανλής που, επίσης, έχει αντικειμενικές ευθύνες για την μη εφαρμογή της τηλεδιοίκησης και οι πληροφορίες μας λένε ότι δεν υπάρχει καμία συνεννόηση και καμία ενημέρωση των δύο πλευρών Καραμανλή-Μαξίμου για το ποια θα είναι η γραμμή.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε συνέντευξή του ότι ο κ. Καραμανλής θα δώσει εξηγήσεις όπου χρειαστεί…

 

Αδύναμο το επιχείρημα της εξεταστικής

 

Βέβαια σε άλλες περιπτώσεις η κυβέρνηση προστάτευε τον κάθε υπουργό, βλέπε Πέτσα για τη περιβόητη λίστα, βλέπε υποκλοπές τους παραιτηθέντες Δημητριάδη,Κοντολέων…

 

Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής τονίζει σε συνεργάτες και φίλους του ότι δεν έχει την ουσιαστική ευθύνη και «αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι έχω ευθύνη ας κάνει μια Εξεταστική Επιτροπή για να διερευνήσει τις ευθύνες μου».

 

Βέβαια, Εξεταστική Επιτροπή με τη ΝΔ σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία σημαίνει ότι ούτε που θα τον ακουμπήσει. Άλλωστε, λένε οι έμπειροι κοινοβουλευτικοί ότι εάν θες να θολώσεις την πραγματική εικόνα κάνεις μία Εξεταστική Επιτροπή…

 

Διχογνωμίες για τον Καραμανλή μέσα στη ΝΔ

 

Ωστόσο, η κατάσταση με στελέχη που βγαίνουν να δηλώσουν πρόθυμα ότι εάν ήταν στη θέση του Κ.Καραμανλή δεν θα κατέβαιναν στα ψηφοδέλτια (Ρουσόπουλος, Κουμουτσάκος, Πιπιλή, Παπαδημητρίου έχει δημιουργήσει προβληματισμό τόσο στον άμεσα εμπλεκόμενο όσο και στο κόμμα.

Αν ήθελε το Μαξίμου θα το ξέκοβε από την πρώτη στιγμή.

Όμως, άφησε να εξελιχθεί σαν να ήθελε ένα ρεύμα υπέρ της απόσυρσης.

 

Επίσης, δημιουργήθηκε και η αντίθετη άποψη την οποία εξέφρασαν στελέχη όπως (Τσιάρας, Μαρκόπουλος, Κυρανάκης).

 

Δεν θέλει να πιάσει το θέμα Καραμανλή

 

Το Μαξίμου έχει αφήσει με τον τρόπο που το χειρίζεται, ανοικτό το θέμα της υποψηφιότητάς του τονίζοντας ότι «τώρα δεν είναι η ώρα για τα ψηφοδέλτια, καθώς οι εκλογές αργούν»…

Και αυτό επιτείνει την ολική ρήξη με την πλευρά Καραμανλή που δεν θέλει να ακούει ότι θα μείνει εκτός ψηφοδελτίων, όσο κακό μπορεί να κάνει μία τέτοια απόφαση στα συνολικά ποσοστά της ΝΔ και με τον κόσμο να βράζει ακόμα.

 

Δεν έχει πολιτικό μέλλον

 

Να θυμίσουμε, βέβαια, ότι ο Κώστας Καραμανλής κινείτο πάντα μεθοδικά και προσεκτικά, βρίσκεται στη σφαίρα των μνηστήρων και ως γόνος πολιτικής οικογένειας προσπαθεί να διατηρεί συμμαχίες αλλά νομίζουμε ότι δεν έχει πολιτικό μέλλον.

 

Το γνωρίζει και ο ίδιος γι’ αυτό και σε αυτή τη φάση είναι απρόβλεπτος.

Το Μαξίμου θα κοιτάξει να βγάλει από το κάδρο τον Πρωθυπουργό, κάτι που περνάει από το ρίξιμο των ευθυνών στον πρώην υπουργό. Μοιραία κάπως θα έρθει η ολική ρήξη.

 

 

Μαξιμιλιανός

 

Πηγή

Προβολές : 338


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα