Οδοφράγματα στη ρωσική πρωτεύουσα – Θρίλερ με κυβερνητικό αεροπλάνο – Απογειώθηκε από τη Μόσχα και 20 λεπτά μετά χάθηκε το στίγμα του

Οδοφράγματα στη ρωσική πρωτεύουσα – Θρίλερ με κυβερνητικό αεροπλάνο – Απογειώθηκε από τη Μόσχα και 20 λεπτά μετά χάθηκε το στίγμα του

24 Ιουνίου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:325
Μοίρασέ το

Θρίλερ με κυβερνητικό αεροπλάνο – Ήταν μέσα σε αυτό ο Πούτιν;

ΡΩΣΙΑ ΜΟΣΧΑ

Πρωτοφανείς εικόνες έρχονται από τη Ρωσία όπου από το βράδυ της Παρασκευής έχει εκδηλωθεί ανταρσία των μισθοφόρων της ομάδας Βάγκνερ. Οι μισθοφόροι αφού εισήλθαν στην πόλη Ροστόφ της Αζοφικής και κατέλαβαν το κτίριο διοίκησης του ρωσικού στρατού, τις τελευταίες ώρες μονάδες τους κινούνται προς τη Μόσχα. Τις τελευταίες ώρες είναι παράλληλα σε εξέλιξη θρίλερ με ένα κυβερνητικό αεροπλάνο που έφυγε από τη Μόσχα αλλά 20 λεπτά αργότερα χάθηκε το στίγμα του.

Οι μισθοφόροι της Βάγκνερ, περίπου στις 6.30μμ (ώρα Ελλάδας), βρίσκονται σε απόσταση περίποιυ 360 χιλιομέτρων από τη Μόσχα καθώς έχουν πλέον εισέλθει στην επαρχία Λιπέτσκ νότια της ρωσικής πρωτεύουσας, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκονταν σε απόσταση περίπου 4 ωρών από την ώρα που θα φτάσουν στη Μόσχα, κάτι που εκτός άλλου απροόπτου, θα συμβεί περίπου στις 10.30μμ (ώρα Ελλάδας).

 

Οι αρχές “λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούν την ασφάλεια του πληθυσμού. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο”, δήλωσε ο κυβερνήτης, Ιγκόρ Αρταμόνοφ, στο Telegram. Οι κάτοικοι της επαρχίας προτρέπονται εδώ και αρκετές ώρες να παραμένουν στα σπίτια τους.

Μόσχα: Οδοφράγματα και σημεία ελέγχου διερχόμενων οχημάτων – “Η κατάσταση είναι δύσκολη”

Στη ρωσική πρωτεύουσα στήνονται οδοφράγματα. “Η κατάσταση είναι δύσκολη”, τόνισε ο δήμαρχος της Μόσχας Σομπιάνιν σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram.

Πρόσθεσε ότι είναι πιθανό ορισμένοι δρόμοι ή γειτονιές της πόλης να είναι κλειστοί για την κυκλοφορία, ενώ ανακοίνωσε μια έκτακτα μέτρα περιορισμού της κίνησης στους δρόμους:

  • η Δευτέρα θα είναι “μη εργάσιμη ημέρα”
  • όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις μέχρι την 1η Ιουλίου αναβάλλονται
  • ο κόσμος να περιορίσει τις μετακινήσεις στην πόλη, καθώς η πρωτεύουσα προετοιμάζεται για πιθανές επιπτώσεις της εξέγερσης Βάγκνερ.

Νωρίτερα, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν υλοποίηση “αντιτρομοκρατικής επιχείρησης” στην πόλη της Μόσχας, στην επαρχία της Μόσχας και στην επαρχία του Βορονέζ.

Αυτό δίνει στις αρχές ορισμένες ειδικές εξουσίες, όπως:

  • Περιορισμός των μετακινήσεων ανθρώπων και συγκοινωνιών
  • Παρακολούθηση ή περιορισμός των επικοινωνιών
  • Το δικαίωμα ελέγχου ατόμων και οχημάτων
  • Εκκένωση του πληθυσμού εάν χρειαστεί
Οδοφράγματα στη ρωσική πρωτεύουσα - Θρίλερ με κυβερνητικό αεροπλάνο - Απογειώθηκε από τη Μόσχα και 20 λεπτά μετά χάθηκε το στίγμα του

Από ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδονται εικόνες ολιγομελών ομάδων των δυνάμεων ασφαλείας που επάνδρωναν θέσεις του πολυβολικού στα νότια προάστια της Μόσχας.

ΡΩΣΙΑ ΜΟΣΧΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Στην πόλη έχουν στηθεί σημεία ελέγχου διερχόμενων οχημάτων.

ΡΩΣΙΑ ΜΟΣΧΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΡΩΣΙΑ ΜΟΣΧΑ

Θρίλερ με κυβερνητικό αεροπλάνο – Ήταν μέσα σε αυτό ο Πούτιν;

Νωρίτερα σήμερα, κυβερνητικό αεροπλάνο έφυγε από τη Μόσχα και αμέσως μετά εξαφανίστηκε από τα συστήματα παρακολούθησης, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Το αεροπλάνο, που επιβεβαιώθηκε ότι είναι ένα από αυτά που χρησιμοποιεί η ρωσική κυβέρνηση, απογειώθηκε και στη συνέχεια απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του περίπου 20 λεπτά αργότερα στις 11.39 π.μ., πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί πλέον να εντοπιστεί.

Δεν υπάρχει τρόπος να ξέρουμε ποιος είναι σε αυτό και γιατί ήταν στον αέρα, μόνο ότι κατευθυνόταν βορειοδυτικά, προς την κατεύθυνση της Αγίας Πετρούπολης.

Ουκρανικά ΜΜΕ ωστόσο έχουν μεταδώσει ότι “ο Πούτιν έφυγε, με το αεροσκάφος του, από τη Μόσχα για την Αγία Πετρούπολη στις 14:16 (ώρα Ρωσίας). Η πορεία δεν έχει καθοριστεί. Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από το ραντάρ στην περιοχή του Τβερ”.

Δείτε στην παρακάτω εικόνα τα δεδομένα πτήσης όπως αποτυπώθηκαν από το flightradar24 μέχρι λίγο πριν χαθεί το στίγμα του αεροπλάνου.

ΡΩΣΙΑ ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA έχει αναφέρει ότι ο πρόεδρος Πούτιν εργάζεται στο Κρεμλίνο κάτι το οποίο υποστήριξε με δήλωσή του ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου. Το ερώτημα αν ο Πούτιν ήταν στο αεροπλάνο δεν μπορεί να απαντηθεί με βεβαιότητα.

ΠΟΥΤΙΝ

Ρωσική επίθεση που δεν αναχαίτισε την πορεία της Βάγκνερ προς τη Μόσχα

Ο ρωσικός στρατός έβαλε από αέρος κατά φάλαγγας αρμάτων μάχης και φορτηγών μεταφοράς στρατιωτικού υλικού της ομάδας Βάγκνερ που κινούνταν στο ύψος της πόλης Βορενέζ, περίπου στο μέσον της απόστασης μεταξύ Ροστόφ και Μόσχας. Η ρωσική επίθεση δεν κατέστη δυνατό να επιβραδύνει την αστραπιαία προέλασή τους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

ΡΩΣΙΑ ΒΑΓΚΝΕΡ

Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είδε να μεταφέρονται στρατεύματα και ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια να μεταφέρει ένα τανκ καθώς περνούσαν από την πόλη Βορονέζ στο μέσον περίπου της απόστασης μεταξύ Ροστόφ και Μόσχας. Εκεί, ένα ρωσικό ελικόπτερο έβαλε εναντίον τους. Δεν υπήρξαν αναφορές ότι οι μισθοφόροι συνάντησαν κάποια ουσιαστική αντίσταση στον αυτοκινητόδρομο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται αντιμετωπίζοντας την πρώτη σοβαρή πρόκληση στην εξουσία του από όταν ξεκίνησε η 23χρονη διακυβέρνησή του. Στο διάγγελμά του σήμερα το πρωί, υποσχέθηκε να συντρίψει την ανταρσία που συνέκρινε με τον εμφύλιο πόλεμο της Ρωσίας πριν από έναν αιώνα, ενώ για όσους λαμβάνουν μέρος έκανε λόγο για “εσχάτη προδοσία”.

Μεντβέντεφ: “Στο χείλος της καταστροφής” αν τα ρωσικά πυρηνικά πέσουν στα χέρια της Βάγκνερ

“Βρισκόμαστε ενώπιον μιας καταστροφής πέσουν στα χέρια της Βάγκνερ τα ρωσικά πυρηνικά όπλα” δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε ότι ο κόσμος θα βρεθεί στο χείλος της καταστροφής εάν τα ρωσικά πυρηνικά όπλα πέσουν στα χέρια των “ληστών” Βάγκνερ.

Ο Μεντβέντεφ πρόσθεε ότι το ρωσικό έθνος δεν θα επιτρέψει μια ανταρσία να μετατραπεί σε πραξικόπημα ή παγκόσμια κρίση, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η “Λεγεώνα της Ελευθερίας” κατά του Πούτιν

Η ομάδα Βάγκνερ δεν είναι η μόνη ένοπλη ρωσική ομάδα. Η “Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας”, η οποία άρχισε να συμμετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Μπέλγκοροντ τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι “το πραξικόπημα που προκλήθηκε από τον πόλεμο του Πούτιν ήρθε”.

Κάλεσε στρατιώτες και αξιωματικούς του ρωσικού στρατού “να στρέψουν τα όπλα τους στο Κρεμλίνο”.

Μια δήλωση έγραφε: “Στο πεδίο της μάχης, ο Πριγκόζιν κι εμείς είμαστε εχθροί, αλλά τώρα λέει την αλήθεια: για το πώς δειλοί στρατηγοί στέλνουν εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσους στο θάνατο ως τροφή για κανόνια.

“Τα λόγια του δείχνουν ότι κανείς δεν θα τα βάλει με τη διαφθορά, τη δικτατορία, την υποκρισία. Ελπίζουμε ότι ο πόλεμος του κακού εναντίον του κακού θα αποδυναμώσει την κατασταλτική μηχανή και θα απελευθερώσουμε τη Ρωσία με τα αδέρφια μας”.

 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε “20 χρόνια ευκαιρίες”, μόνο για να χρησιμοποιήσει το χρόνο για να “ληστέψει ανθρώπους σε άλλες χώρες, να βιάσει αμάχους στην Ουκρανία, αλλά όχι για να προστατεύσει τον λαό του”.

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 325


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα