Οικογένεια Κόκκαλη... οι μαύρες σελίδες του παιδομαζώματος και η κοκαϊνη...

Οικογένεια Κόκκαλη... οι μαύρες σελίδες του παιδομαζώματος και η κοκαϊνη...

20 Νοεμβρίου, 2023 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,502
Μοίρασέ το

 

 

ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗ

Απ όπου και να την πιάσεις αυτή την οικογένεια, βρωμάει… έχει στα χέρια της ΑΙΜΑ…

Και πάντα ξεγλυστρούσε από την ….” ανεξάρτητη δικαιοσύνη”…

Κι αναρωτιέται κάθε εχέφρων άνθρωπος: ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Ο πατέρας του Σωκράτη Κόκκαλη και παππούς του σημερινού ερυωβουλευτή Πέτρου -που χθες βράδυ ανακοινώθηκε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία νέου κόμματος- είχε ακολουθήσει βίους παράλληλους από ένα σημείο και μετά με τον πατέρα του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.

Κι αυτή η στενή σχέση και “προστασία” έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συνεργασία και τη διαπλοκή των γιων τους που σημάδεψαν και τις δεκαετίες της μεγάλης διαπλοκής και διαφθοράς στη χώρα μας.

Ο Σταμάτης Μερκούρης –πατέρας της Μελίνας που επί κατοχής ήταν κι αυτή ερωμένη Γερμανών κατακτητών και αδελφός Γεώργιου Μερκούρη που εκτός από αρχηγός του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος Ελλάδος ήταν και πρόεδρος της εθνικής τράπεζας επί κατοχής- έχει γράψει για τον πατέρα του Σημίτη:

“Ο Γεώργιος Σημίτης είναι κάθαρμα. Όπως καθάρματα είναι και η συνομοταξία των υπερέξυπνων ,όσοι αφού συνέφαγαν και συνεκόπρισαν μέχρι σκασίματος επί δύο τρία έτη, σε σφιχτό εναγκαλισμό με τον κατακτητή, ανοίχθηκαν έγκαιρα στο πέλαγος, για να βρεθούν σήμερα επί αιγυπτιακού εδάφους ασφαλείς, για να μην τους ενοχλήσουν”.

 

Το 1944, όταν πλέον φαινόταν άμεση η αποχώρηση των Γερμανών, ο Σημίτης προσχώρησε στην “κυβέρνηση των βουνών”.

 

Εκεί ήταν ήδη ο Πέτρος Κόκκαλης ως “Γραμματέα Κοινωνικής Πρόνοιας και προσωρινά και της Παιδείας”. 

 

Και στη συνέχεια, το φθινόπωρο του 1947, η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στο Βελιγράδι και από εκεί ορίστηκε Υπουργός Υγιεινής και Πρόνοιας της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης της Ελεύθερης Ελλάδας¨” των κομμουνιστοσυμμοριτών και αργότερα Πρόεδρος της ΕΒΟΠ (“Επιτροπής Βοήθειας για το Παιδί”) δηλαδή ο υπεύθυνος για το «παιδομάζωμα» όταν περισσότερα των είκοσι χιλιάδων παιδιών ηλικίας 3 έως 14 ετών “μεταφέρθηκαν” εκτός Ελλάδος στις λοιπές κομμουνιστικές χώρες.

 

 

Ο πάλαι ποτέ «Άκης», ο γιος του ο Σωκράτης, -μικρός «διαβολάκος» και αεικίνητος πιτσιρίκος με πανούργο μυαλό-όταν το 1962 πέθανε ο Πέτρος Κόκκαλης στο Ανατολικό Βερολίνο όπου από τον Απρίλιο του 1955 το Τμήμα Προπαγάνδας και Επιστήμης της Κεντρικής Επιτροπής του SED (Sozialistische Einheitspartei Deutschlands – το ΚΚΕ της Γερμανίας), είχε εισηγηθεί την πρόσληψη του ως Διευθυντή του Ινστιτούτου Πειραματικής Χειρουργικής.

Ο Σωκράτης συνέχισε να ζει με τη μητέρα του στο Βερολίνο και να εργάζεται ως ηλεκτρονικός στην κρατική (ανατολικο)γερμανική τηλεόραση. Από τότε έγιναν γνωστές οι πληροφορίες ότι συνελήφθη «για λαθρεμπόριο» μικροαντικειμένων, ότι κατασχέθηκε το αυτοκίνητό του και ανοίχθηκε φάκελος με το όνομά του από τις μυστικές υπηρεσίες.

Λέγεται επίσης ότι κατά την σύλληψή του δικηγόρος του ήταν ο νεαρός Κώστας Σημίτης που έκανε τότε μεταπτυχιακά στην Γερμανία και αυτή ήταν μία από τος πρώτες υποθέσεις που είχε αναλάβει.

Σύμφωνα μάλιστα με τα δημοσιευθέντα από τη BND αρχεία του Ministerium für Staatssicherheit (MfS) ο Κόκκαλης περιγράφεται ως πληροφοριοδότης των μυστικών υπηρεσιών, δηλαδή της περιβόητης STAZI  – η Μυστική Υπηρεσία της Ανατολικής Γερμανίας (DDR)-έχοντας επιβαρυνθεί και με κατηγορίες για κατασκοπεία. Στην Ελλάδα ασκήθηκε μετά από πολλά χρόνια ποινική δίωξη για τις κατηγορίες αυτές αλλά στο τέλος απαλλάχτηκε.

Η μυστική υπηρεσία της Ανατολικής Γερμανίας Στάζι, στο φάκελο 953/63, αναφέρει τον Σωκράτη Κόκκαλη ως πράκτορά της. Σύμφωνα με τα αρχεία της Στάζι, ο Έλληνας μεγαλοεπιχειρηματίες είχε κατά καιρούς διάφορα κωδικά ονόματα. Το 1963 είχε το κωδικό όνομα Rocco. Αυτό όμως άλλαξε και έγινε Kaskadeur το 1968 και Krokus το 1985.

 

Ενδιαφέρουσα είναι και η δημόσια μαρτυρία που έχει κάνει ο υπουργός Εξωτερικών επί ΣΥΡΙΖΑ και μεγαλοκομμουνιστής του παρελθόντος Νίκος Κοτζιάς του οποίου ο πατέρας του Άγγελος υπήρξε αντιπρόσωπος της LM ERICSSON -που συνεργαζόταν με την γερμανική Siemens- από τη δεκαετία του 1950 μέχρι τη δεκαετία του 1970, εισάγοντας τηλεπικοινωνιακά είδη στην Ελλάδα «Όλοι δούλευαν στον πατέρα μου. Όλοι. Και ο Κώστας Σημίτης και ως εκπαιδευόμενος ο Σωκράτης Κόκκαλης και άλλοι…”

 

Για τον “επαναπατρισμό” του Σωκράτη στην Ελλάδα το 1965, σε ηλικία 26 ετών, θα μεσολαβήσει κυρίως ο Ιωάννης Παπαγεωργίου, εκδότης της καθημερινής εφημερίδας «Αθηναϊκή» που είχε εκλεγεί και βουλευτής με την Ένωση Κέντρου.

Μεταξύ των παραγόντων που επίσης των βοήθησαν ήταν ο τότε υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  Στεφανόπουλος, ο υπουργός Μεταφορών Αλαμανής και ο υπουργός Εσωτερικών Τσιριμώκος, δηλαδή μερικοί από τους πρωτεργάτες της Αποστασίας του 1965…

Θρυλικές ήταν τότε οι παρουσίες του στην απαστράπτουσα νυχτερινή Αθήνα, τα γλέντια του στη θρυλική «Κουίντα» στην Κυψέλη -και με τη Ζωή Λάσκαρη- η άμεση κοινωνικοποίηση και η κοσμικότητά του, ενώ γνωρίστηκε με τον μετέπειτα εκδότη Άρη Βουδούρη και ιδρύουν μαζί την GIMEX, μια ΟΕ εισαγωγής ηλεκτρονικών και μη προϊόντων από τη Γερμανία. Μέσα σε όλα αυτά γνώρισε την κόρη του ελληνοαμερικανού ιδρυτή της 20th Century Fox και προσωπικού φίλου του Ρούσβελτ, Σπύρου Σκούρα, τη Σοφία με την οποία παντρεύτηκε και απέκτησε τον πρώτο του γιο, τον Πέτρο…

 

Το 1974, επί του στρατιωτικού καθεστώτος ακόμη και λίγο πριν ο Γκιζίκης “προσκαλέσει” τον Καραμανλή να επιστρέψει, ο Σωκράτης Κόκκαλης έχοντας συγκρουστεί πια με τον Βουδούρη με τον αδελφικό του φίλο και μετέπειτα συνεργάτη, Κώστα Δημητριάδη, ίδρυσαν την INTEGRA, μια ακόμη εταιρεία ηλεκτρονικών συστημάτων, που εισήγαγε τα προϊόντα της AHB (Außenhandelsbetrieb) Elektrotechnik Import und Export από το Ανατολικό Βερολίνο.

 

 

Πολύπλοκα ηλεκτρονικά συστήματα τεχνολογιών υψηλής τάσης και προϊόντα που ενδιέφεραν άμεσα και τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ που τελούσαν πια σε καθεστώς αλματώδους ανάπτυξης. 

 

 

Η εταιρεία εξελίχθηκε σχεδόν σε αποκλειστικό αντιπρόσωπο, με αποτέλεσμα να ιδρύσουν την INTRACOM η οποία μέχρι το 1982 επεκτάθηκε εντυπωσιακά ενώ στο μεταξύ ο Κόκκαλης έχει παντρευτεί τη δεύτερη σύζυγό του, την Ελένη Φαρμάκη, με την οποία θα αποκτήσει το δεύτερό του γιο, το Ντίνο. Ήδη από το 1984, μεταφέρθηκε στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Παιανία και από το Σεπτέμβριο του 1986 άρχισε το μεγάλο πάρτι για τον “εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση του ελληνικού εθνικού τηλεπικοινωνιακού δικτύου” με την γνωριμία του Κόκκαλη με τον Γιώργο Λούβαρη, τότε εξ απορρήτων του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και με όλη την επιχειρηματική ελίτ, να του επιτρέπει να αρχίσει να εξελίσσεται στον “εθνικό προμηθευτή”.

 

 

Η σουηδική ERICSSON και η Γερμανική SIEMENS παίρνουν τις δουλειές και ο Κόκκαλης ιδρύει την INTRASOFT καταστρώνοντας ένα αρχικό πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5,5 δισ. δραχμών.

 

 

Ο Κόκκαλης χρηματοδοτούσε χωρίς να φαίνεται διάφορα έντυπα, δημοσιογράφους και εκδότες ενώ όταν το 1988 οι εκδότες άρχιζαν να γυρνάνε την πλάτη στον Ανδρέα Παπανδρέου, τον υποστήριξε όσο μπορούσε, χρηματοδοτώντας την έκδοση της εφημερίδας «Επικαιρότητα» με μπροστινό τον πρώην συνεκδότη της Ελευθεροτυπίας Χρ. Σιαμαντά. 

 

 

Στο μεταξύ είχε κάνει τον τρίτο γάμο με την πρώην σύζυγο του Σάββα Θεοδωρίδη, την Ελένη, στην οποία έδωσε κατόπιν για να “παίζει” τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Επί Ζολώτα το 1990, οι τρεις αρχηγοί της «Οικουμενικής Κυβέρνησης» Κ Μητσοτάκης, Α. Παπανδρέου, Χ. Φλωράκης έδωσαν εντολή στον ΟΤΕ να προχωρήσει στην υπογραφή της σκανδαλώδους σύμβασης με την Ιντρακόμ για την σκανδαλώδη προμήθεια των  χιλιάδων ψηφιακών παροχών. Τη σύμβαση δηλαδή που άνοιξε το δρόμο για την άλωση του ΟΤΕ από τον Κόκκαλη και τη γερμανική SIEMENS. 

 

Ήταν τότε που όταν υπήρξαν αντιρρήσεις ο Χαρίλαος Φλωράκης είπε αποστομωτικά στους δικούς του “μα, είναι ο γιος του Πέτρου” ενώ στη συνέχεια οι μίζες μοιράστηκαν στα τρία κόμματα με την μέθοδο “40-40-20”.

 

Tο φθινόπωρο του 1992, όπως είχε αποκαλύψει η Αριστέα Μπουγάτσου, ως πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Mητσοτάκης, στη διάρκεια συνομιλιών με τον Γερμανό καγκελάριο Xέλμουτ Kολ, ζήτησε να μη θιγούν ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα του επιχειρηματία Σωκράτη Kόκκαλη.

 

Σε αντάλλαγμα ο τότε πρωθυπουργός φέρεται να «προσέφερε» τον μεγαλοπράκτορα της ΣTAZI Xέλμουτ Bόιτ, ο οποίος πράγματι συνελήφθη στην Eλλάδα και παραδόθηκε εκείνη την περίοδο στη Γερμανία με express διαδικασίες.

 

Το 1992 οι σχέσεις Mητσοτάκη – Kόκκαλη ήταν αγαστές, σε τέτοιο βαθμό που χαρίστηκε στον μεγαλοεπιχειρηματία η επικερδής σύμβαση του «Ξυστό». 

 

Ο Χέλμουτ Βόιτ, αν και το όνομά του ενεπλάκη και σε διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες, κατάφερε χάρη στη συμφωνία μεταξύ ελληνικής και γερμανικής κυβέρνησης να επιστρέψει γρήγορα στη Γερμανία.

 

Ακολούθησε η ρήξη με τον Μητσοτάκη την ανατροπή του οποίου χρηματοδότησε το 1993 και η οποία τελικώς συντελέστηκε μέσω του Αντ, Σαμαρά και της δημιουργίας της Πολιτικής Άνοιξης.

 

Από το 1993 και μετά έγινε πάλι δυνατός παίκτης με τον ημιθανή Ανδρέα Παπανδρέου αφού εκτός των άλλων παραγόντων που είχε εξαγορασμένους και ελεγχόμενους έκανε ο,τι ήθελε μέσω της πανίσχυρης τότε Μιμής Λιάνη και της αυλής της. Και φυσικά το 1996 υπήρξε ένας από τους πιο βασικούς χορηγούς για την επικράτηση του παλιού του φίλου και δικηγόρου Κώστα Σημίτη.

 

Εναντίον του Σωκράτη Κόκκαλη έγιναν ουκ ολίγες μηνυτήριες αναφορές για τις περισσότερες όμως και εκδίδονταν απαλλακτικά βουλεύματα.

 

Στο στόχαστρο για περισσότερα από 20 χρόνια βρέθηκε κυρίως η σχέση του με τη Siemens και το γνωστό σκάνδαλο που οδήγησε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής το οποίο φυσικά κουκουλώθηκε και αυτό.

 

Στο παρασκήνιο υπήρξαν πάντως πολλές αδιάψευστες πληροφορίες και ενδείξεις ότι για να τη βγάλει καθαρή χρειάστηκε -κυρίως μετά την κατάρρευση του “σιδηρούν παραπετάσματος”- να αλλάξει στρατόπεδο και από την STAZI να έρθει σε συμφωνία με τους Αμερικανούς εκχωρώντας τους μεταξύ άλλων και τον ουσιαστικό έλεγχο της INTRACOM μετακινούμενος σταδιακά σε άλλες μπίζνες.

 

Μία από τις τραγικές στιγμές της ζωής του ήταν όταν ο γιος, από το γάμο με την Ελένη, ο Σωκράτης τζούνιορ βρέθηκε το καλοκαίρι του 2018 νεκρός σε ξενοδοχείο στο Κλίβελαντ, όπου βρισκόταν για συναντήσεις που αφορούσαν την Intralot,  από «κοκτέιλ θανάτου» με ναρκωτικά που του είχε δώσει 37χρονος ντίλερ.

Ο νυν πρωταγωνιστής, Πέτρος Κόκκαλης 53 ετών, το  1994 είχε τοποθετηθεί από τον πατέρα του διευθυντής μάρκετινγκ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και το 1996 γενικός διευθυντής, αργότερα αναβαθμίστηκε στην θέση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, θέση όμως από την οποία παραιτήθηκε το 2008 ύστερα από ρήξη με τον πατέρα του ενώ παραιτήθηκε και από την προεδρία του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, αξίωμα στο οποίο είχε εκλεγεί δύο μήνες πριν.

Με δύο παιδιά από τον προηγούμενο γάμο του, τώρα ετοιμάζεται να παντρευτεί μετά από πολυετή σχέση με την ηθοποιό Δήμητρα Ματσούκα.

Η Δήμητρα Ματσούκα έχει όμως στο ιστορικό της και κάτι που θέλει πια να κρύβει -όπως και ο μέλλων σύζυγός της.

Κι αυτό αφορά την εμπλοκή της και την ομολογία της για χρήση κοκκαϊνης. Τον Μάρτιο του 2019 -και λίγο πριν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ευρωβουλευτής ο καλός της- παραδέχτηκε, μέσω του συνηγόρου της, ότι έκανε περιστασιακή χρήση κοκαϊνης στο πλαίσιο της δεύτερης απολογία της για την πολύκροτη υπόθεση με το «σουσάδικο» κοκαΐνης «Li Li Shu», το κοσμικό στέκι στο Κολωνάκι, όπου γινόταν χρήση και διακίνηση κοκαϊνης.

Το όνομα της ηθοποιού περιλαμβανόταν στη μακρά λίστα των κατηγορουμένων για την υπόθεση.

Η Δήμητρα Ματσούκα ενεπλάκη στην υπόθεση εξαιτίας των συνομιλιών της με τον 53χρονο «εγκέφαλο» του κυκλώματος, Σταύρο Περουκίδη, που καταγράφηκαν από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ. 

Οι συνομιλίες αφορούσαν την αγορά κοκαΐνης και σε μια από αυτές, μάλιστα, φέρεται ότι του τηλεφωνεί για να προμηθευτεί ναρκωτικά και για φιλικό της πρόσωπο.

 

Ο συνήγορός της υποστήριξε τότε ότι οι επίμαχοι διάλογοι αφορούν ξεκάθαρα ιδία χρήση. Επισήμανε ότι η εντολέας του είναι περιστασιακή χρήστρια και δεν έχει την παραμικρή σχέση με το κύκλωμα.

 

Τελικώς μερικές εβδομάδες αργότερα κρίθηκαν αθώοι η  Ματσούκα, η επίσης ηθοποιός Χριστίνα Παππά, ο γιος της Δημήτρης και ο παρουσιαστής Θέμις Γεωργαντάς…

 

Πηγή

Προβολές : 1,502


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα