ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΟΒΡΑΙΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΟΒΡΑΙΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

4 Μαΐου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:740
Μοίρασέ το

 

 

 

Διαβάζω και οργίζομαι…

Το παράδειγμα της οικογένειας Μητσοτάκη δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο της οικογενειοκρατίας στον ελληνικό πολιτικό βίο

Βρε, πότε θα το καταλάβετε;

ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΙ… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…

ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΟΒΡΙΟΙ.

ΚΑΙ Η ΦΑΜΙΛΙΑ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΠΤΟ-ΙΤΑΛΟ ΕΒΡΑΙΟΙ.

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΒΡΙΟΥΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Δεδομένου ότι το φαινόμενο της οικογενειοκρατίας καλά κρατεί στον ελληνικό πολιτικό βίο δεν προκαλεί αίσθηση η ύπαρξη πολιτικών δυναστειών στην χώρα.

Ωστόσο, μια ιστορική ανασκόπηση μας πληροφορεί για το γεγονός ότι η περίπτωση του Μητσοτάκη ούτε μοναδική είναι ούτε η πλέον χαρακτηριστική, καθώς υπάρχει μια οικογένεια με μόνιμη παρουσία στα βουλευτικά έδρανα τα τελευταία… 180 χρόνια και αυτή είναι η οικογένεια Βαρβιτσιώτη.

 

Έτσι, στις πρώτες βουλευτικές εκλογές που έγιναν το 1844 -και οι οποίες κράτησαν 4 μήνες παραβιάζοντας τον Εκλογικό Νόμο, που όριζε περίοδο 8 ημερών ως ανώτατο όριο διεξαγωγής τους- ένας από τους εκλεγμένους βουλευτές ήταν και ο Πέτρος Βαρβιτσιώτης, από τη Λακωνία, γενάρχης της πολιτικής δυναστείας των Βαρβιτσιώτηδων, που έκτοτε κοσμούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο καθώς η οικογένεια εκπροσωπείται σήμερα από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος είναι και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και ο οποίος είναι γιος του επίσης επί σειρά ετών υπουργού της ΕΡΕ και της ΝΔ Ιωάννη Βαρβιτσιώτη.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο Πέτρος Βαρβιτσιώτης είχε καταγωγή από το χωριό Βαρβίτσα ή Μπάρμπιτσα της Λακωνίας, με το συγκεκριμένο χωριό να μένει στην Ιστορία ως η γενέτειρα του θρυλικού κλέφτη Ζαχαρία Μπαρμπιτσιώτη ή Καπετάν Ζαχαρία, ο οποίος φέρεται να ήταν εκείνος που έδωσε στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη το προσωνύμιο «Γέρος του Μοριά».

 

Πηγή

Προβολές : 740


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα