Οι άνθρωποι των σιδηροδρόμων είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση για την τραγωδία: «Δεν θα περιμένουμε να έρθει το δυστύχημα για να κάνετε πως κλαίτε» ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ!!! Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΙΩΠΑ ΕΝΟΧΑ!!!

Οι άνθρωποι των σιδηροδρόμων είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση για την τραγωδία: «Δεν θα περιμένουμε να έρθει το δυστύχημα για να κάνετε πως κλαίτε» ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ!!! Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΙΩΠΑ ΕΝΟΧΑ!!!

1 Μαρτίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:440
Μοίρασέ το

 

 

Πριν μία εβδομάδα ο υπουργός Μεταφορών Κ.Καραμανλής έλεγε «δεν παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών»!

 

 

 

 

 

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΦΑΝΤΗ… ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΣ, ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ!!!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ, ΒΓΗΚΑΤΕ “ΡΕ ΘΡΑΣΙΜΙΑ” ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΤΕ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΑΘΩΩΝ, ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΒΟΥΛΩΣΕΙ.

ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ… ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΤΕ “ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΣΑΣ”…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Οι άνθρωποι των σιδηροδρόμων είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση για την τραγωδία: «Δεν θα περιμένουμε να έρθει το δυστύχημα για να κάνετε πως κλαίτε»

Είχε ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τα κενά ασφαλείας που αποτέλεσαν αιτία για σειρά ατυχημάτων πριν τη σημερινή τραγωδία στα Τέμπη, από την συνδικαλιστική οργάνωση ΔΕΣΚ-Σ (Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Σιδηροδρόμων) με σχετική ανακοίνωση στις 7 Φεβρουαρίου του 2023 στην οποία έλεγε πως «Δεν θα περιμένουμε να έρθει το δυστύχημα για να κάνετε πως κλαίτε».

Μάλιστα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ.Καραμανλής είχε δηλώσει μόλις πριν μία εβδομάδα ότι «δεν παίζουμε με την ασφάλεια των πολιτών».

Τότε η ΔΕΣΚ-Σ αναφέρθηκε στην έλλειψη μέτρων προστασίας «στην ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων» επ’ αφορμή δύο ατυχημάτων που είχαν σημειωθεί στις αμαξοστοιχίες 51 και 61.

«Είναι πλέον εξοργιστικό αυτά να αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και να μην παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο, να μη δρομολογείται καμία βελτίωση στην υποδομή και λειτουργία, να μην ελέγχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και να μην αναζητούνται ευθύνες» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι και η σημερινή έχει άλλες προτεραιότητες και όχι την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Αντιλαμβάνονται την ασφάλεια ως κόστος.

Το υπουργείο βρίσκει λεφτά για τις διάφορες εργολαβίες, αλλά για να ολοκληρωθούν επιτέλους οι σιδηροδρομικές υποδομές και τα συστήματα ασφαλούς κυκλοφορίας ΟΧΙ! “Έχουν καιρό… κάποια στιγμή θα τελειώσουν”».

Επιπλέον, οι συνδικαλιστές σημείωναν προφητικά: «Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις».

Εδώ όμως αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών στις 20 Φεβρουαρίου, δηλαδή πριν μια βδομάδα, παρουσιαζόταν ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας ως εγγυητής της ασφάλειας των επιβατών στα τρένα απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, για τον γνωστό «Μουτζούρη».

«Αν βγάλουμε το τρενάκι εκτός από τις προβλέψεις, τότε θα μεταβληθεί ποιοτικά, αν θέλετε, και η ασφάλεια για τους επιβάτες και νομίζω ότι και εσείς θα συμφωνήσετε ότι μία υπεύθυνη πολιτεία δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των επιβατών. Επομένως, τώρα γίνεται απολύτως κατανοητό το γιατί δεν έχουμε βγάλει την ΚΥΑ για να χαρακτηρίσουμε το τρενάκι του Πηλίου ως ιστορικό».

Μάλιστα, ο υπουργός τόνιζε πως «εμείς δεν αφήνουμε μία ιδιωτική εταιρεία όπως την Hellenic Train να αποφασίζει μόνη της. Διότι όταν της δίνουμε χρήματα και όταν εντάσσουμε το δρομολόγιο σε ΥΔΥ (Υποχρέωση Δημόσιας Υπηρεσίας), όπως έχουμε κάνει και με τον “Οδοντωτό” στα Καλάβρυτα και με το ιστορικό τρένο στην Αρχαία Ολυμπία, ελέγχουμε πλήρως πολλά ζητήματα που αφορούν αυτό το δρομολόγιο.

»Τη δεσμεύουμε δηλαδή ότι θα γίνονται κατ’ ελάχιστον κάποια δρομολόγια, ότι οι τιμές θα διαμορφώνονται σε συνεργασία με το υπουργείο και ότι η εταιρεία θα ελέγχεται από τον ΟΣΕ. Και όλα αυτά χωρίς να θίγεται καθόλου ο ανταγωνισμός, αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μόνο μία σιδηροδρομική επιχείρηση».

Μάλιστα, κλείνοντας την πρωτολογία του, ο κ. Καραμανλής είπε: «Αυτή τη στιγμή έχοντας τον “Μουτζούρη”, στις ΥΔΥ αυτό που καταφέρνουμε είναι να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες, καλύτερη δυνατή τιμή, μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Επομένως, νομίζω, ότι με αυτόν τον τρόπο θα είναι πολύ δύσκολο να διαφωνήσετε ότι αυτό εξυπηρετεί το κοινωνικό συμφέρον και εξυπηρετεί στην ουσία και τους κατοίκους και τους επιβάτες, που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή».

O κ. Μεϊκόπουλος αντέτεινε -μεταξύ άλλων- πως η Hellenic Train δεν συντηρεί το τρένο, καταβάλλει ετησίως στο Δημόσιο το ευτελές ποσό των 40.000 ευρώ την ώρα που τα έσοδα από τη λειτουργία του «φτάνουν παραπάνω από 200.000 ευρώ» και, παράλληλα, εισπράττει κρατική επιδότηση για «εκτέλεση δρομολογίου σε άγονη γραμμή».

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών τότε ανταπάντησε πως ντρέπεται για τις αιχμές του συνξαδέλφου του περί ελλείμματος ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της Βουλής, ο κ. Καραμανλής ανέφερε: «Ένα-ένα, λοιπόν, να τα πάρουμε με τη σειρά. Είναι ντροπή -και ντρέπομαι- που θέτετε θέματα ασφαλείας και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα -και το ξαναλέω- ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι ΥΔΥ, διασφαλίζουμε την ασφάλεια».

 

Πηγή

Προβολές : 440


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα