Οι αντιρωσικές κυρώσεις στοχεύουν στην ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια της Δύσης!

Οι αντιρωσικές κυρώσεις στοχεύουν στην ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια της Δύσης!

18 Μαΐου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:202
Μοίρασέ το

 

 

Η παγκοσμιοποιητική ατζέντα του Build Back Better , την οποία λατρεύουν ο Μπάιντεν και οι ηγέτες της Δύσης, κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Βασική προυπόθεση για την επιτάχυνση της ατζέντας 2030 ειναι η καταστροφή της οικονομίας και μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Οι αντιρωσικές κυρώσεις στοχεύουν στην ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια της Δύσης!

Βασική προυπόθεση για την επιτάχυνση της ατζέντας 2030 ειναι η καταστροφή της οικονομίας και μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι οι δυτικοί ηγέτες φαίνεται να κάνουν το αντίθετο από αυτό που πρέπει να γίνει αλλα αδυνατούν να το αποδόσουν στο προφανές.

Η Ρωσία σχεδιάζει περισσότερα αντίμετρα κατά των δυτικών κυρώσεων. Εάν εφαρμοστούν, θα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία, την παραγωγή και την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια της Δύσης.

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου, ο Vyacheslav Volodin, πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, της Κάτω Βουλής της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο κανάλι του στο Telegram πρότεινε σκληρότερα αντίποινα για τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας. «Θα ήταν σωστό να επεκταθεί ο κατάλογος των αγαθών που μπορούν να εξαχθούν μόνο για ρούβλια όπου είναι επωφελές για τη χώρα μας: λιπάσματα, δημητριακά, φυτικά έλαια, αργό πετρέλαιο, άνθρακας, μέταλλα, ξύλο κ.λπ.», έγραψε ο Volodin.

Η Μόσχα έχει δηλώσει προηγουμένως ότι όλες οι εχθρικές χώρες θα επιτρέπεται να αγοράζουν ρωσική ενέργεια μόνο εάν πληρώνουν σε ρούβλια.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου ότι το νέο σύστημα πληρωμών για το φυσικό αέριο θα πάρει χρόνο για να εφαρμοστεί, παρά την προθεσμία που όρισε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έως τις 31 Μαρτίου. Οι φιλικές χώρες επιτρέπεται να πληρώνουν με όποιο νόμισμα θέλουν, με βάση το συμφωνήθηκε.

Υπάρχουν περίπου 50 εχθρικές χώρες και οι υπόλοιπες –περίπου τα τρία τέταρτα όλων των χωρών στον κόσμο– θεωρούνται από τη Μόσχα φιλικές χώρες. Αρκετοί εκπρόσωποι του κατεστημένου της Δύσης, όπως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έχουν δηλώσει ότι δεν θα πληρώσουν σε ρούβλια, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει απαγόρευση εξαγωγών με σοβαρές συνέπειες για τη Δύση.

Την 1η Απριλίου, η βρετανική Telegraph ανέφερε ότι ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ρωσίας, είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία όχι μόνο θα απαιτούσε τρόφιμα και ενέργεια σε ρούβλια από μη φιλικές χώρες, αλλά δεν θα προμήθευε πλέον τρόφιμα. Η Telegraph ανέφερε τα λόγια του Μεντβέντεφ χωρίς να προσθέσει ποιες χώρες επηρεάζονται.

Την Πέμπτη, 24 Μαρτίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Βέλγιο μετά τις συναντήσεις που είχε με ηγέτες του ΝΑΤΟ και της G7. Ο απελπισμένος Αμερικανός πρόεδρος αναγνώρισε ότι έρχονται παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων . Τόνισε ότι η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν οι σιταποθήκες της Ευρώπης.

«Είναι αλήθεια», είπε ο Μπάιντεν στις Βρυξέλλες. «Το τίμημα των κυρώσεων δεν επιβάλλεται μόνο στη Ρωσία. Επιβάλλεται σε πάρα πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών χωρών και της χώρας μας».

Παρόλο που ο Μπάιντεν κατανοεί πλήρως ότι οι ελλείψεις τροφίμων είναι επικείμενες, εξακολουθεί να μην έχει λάβει σημαντικά μέτρα για να αντιμετωπίσει την επικείμενη καταστροφή. Αντίθετα, όταν Αμερικανοί αγρότες νωρίτερα φέτος, μεταξύ άλλων, ζήτησαν να μην αναγκαστούν να πουλήσουν τις καλλιέργειές τους για βιοκαύσιμα (όπως αιθανόλη), αγνοήθηκαν.

Επίσης, εκατομμύρια τόνοι σιτηρών, πιθανή τροφή για μεγάλο αριθμό ανθρώπων, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της υποτιθέμενης απειλής των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το ρούβλι συνεχώς ενισχύεται

Το ρούβλι πλησιάζει την υψηλότερη ισοτιμία με το ευρώ την τελευταία πενταετία. Η συναλλαγματική του ισοτιμία έναντι του ευρώ και του δολαρίου ΗΠΑ, όχι μόνο έφτασε τα επίπεδα προ του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά είναι πιο υψηλή, όσο ήταν το 2017.

Ωστόσο, υπάρχουν γεγονότα για τα οποία τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν θέλουν να αναφέρουν: Η ρωσική οικονομία έχει ονομαστικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) 1.648 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ΔΝΤ 2021). Συγκριτικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ΑΕΠ 22.940 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ΔΝΤ 2021), δηλαδή περίπου 14 φορές μεγαλύτερο. Παρόμοια ποσοστά θα βρούμε και σε πολλές Ευρωπαικές χώρες.

Μόνο το ΑΕΠ της πολιτείας της Καλιφόρνια των 3.357 δισεκατομμυρίων δολαρίων (FRED 2020) είναι υπερδιπλάσιο από αυτό της Ρωσίας, του μεγαλύτερου έθνους στον κόσμο από άποψη έκτασης. Αν συγκρίνουμε τη ρωσική οικονομία τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με την ΕΕ, των οποίων το ΑΕΠ είναι 17 078 δισεκατομμύρια δολάρια (ΔΝΤ 2021), η ρωσική οικονομία αντιστοιχεί μόνο στο 4,1 τοις εκατό των ΗΠΑ και της ΕΕ. Και πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΕ δεν περιλαμβάνει χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία, η Αυστραλία και ο Καναδάς.

Η πραγματική λογική πίσω από τις κυρώσεις

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, εάν οι κυρώσεις, που σχεδιάστηκαν από το κατεστημένο της Δύσης και ενθαρρύνονται από τα ΜΜΕ τους, επιβάλλουν τόσο τρομερό κόστος, γεννώνται πολλά ερωτήματα. Ένα από αυτά είναι ότι εάν η οικονομία της Ρωσίας δεν είναι ούτε το ένα τέταρτο των οικονομιών των ΗΠΑ και της ΕΕ, γιατί να επιβληθούν κυρώσεις που στην πράξη επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία και έτσι πλήττουν περισσότερο τους δημιουργούς αυτών των κυρώσεων;

Ο Tucker Carlsson, παρουσιαστής του Fox News , επεσήμανε ότι το πιο σημαντικό καθήκον για κάθε κυβέρνηση ήταν να εξασφαλίσει τροφή, νερό και ενέργεια για τους ανθρώπους της και ότι η Κίνα, για παράδειγμα, εργαζόταν σκληρά για να το κάνει. Στη συνέχεια, ο Carlson υπογράμμισε ότι η παγκοσμιοποιητική ατζέντα του Build Back Better , την οποία λατρεύουν ο Μπάιντεν και οι ηγέτες της Δύσης, κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Γίνεται ακόμη χειρότερο αν σκεφτούμε ότι ο καθαρός εξαγωγέας Ρωσία είναι η μόνη υπερδύναμη πλήρους φάσματος στον κόσμο όσον αφορά τις πρώτες ύλες, ενώ οι οικονομίες της Δύσης σήμερα είναι κυρίως οικονομίες υπηρεσιών.

Εάν το παγκόσμιο εμπόριο επιβραδυνθεί και σταματήσει, όπως συνέβη στα δύο χρόνια περιορισμούς για τον κορωνοϊό και τώρα με τις αντιπαραγωγικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, θα έβλαπτε κυρίως τις χώρες που βασίζονται στην εισαγωγή πρώτων υλών. Αυτά, φυσικά, τα συναντάμε μόνο στη Δύση, η οποία τώρα βλέπει την παραγωγική της ικανότητα να αποδυναμώνεται και ακόμη και να εκρήγνυται λόγω ελλείψεων εμπορευμάτων και ενέργειας.

Οι τιμές της ενέργειας στη Δύση αρχίζουν να παραλύουν τις χώρες, όπου ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός, ιδίως στις τιμές των τροφίμων, καθιστά ολοένα και πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την καθημερινή ζωή. Την ίδια ώρα, οι τιμές των εμπορευμάτων στη Ρωσία πέφτουν, καθώς πλέον υπάρχει πλεόνασμα τροφίμων και ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων. Ένα λίτρο ντίζελ κοστίζει περίπου 50 ρούβλια στο βενζινάδικο…

Το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι ότι οι κυρώσεις είναι ένα πρόσχημα για την καταστροφή των οικονομιών των λαών της Δύσης ειδικότερα.

 

Πηγή Freewestmedia

 

Πηγή

Προβολές : 202


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα