Οι αρνητικές συνέπειες της ηλεκτρονικής ταυτότητας: Προβληματισμοί και ανησυχίες

Οι αρνητικές συνέπειες της ηλεκτρονικής ταυτότητας: Προβληματισμοί και ανησυχίες

16 Ιουλίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:598
Μοίρασέ το

 

Εάν κακόβουλοι χάκερ καταφέρουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά συστήματα ταυτοποίησης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά δεδομένα για απάτες, παράνομες δραστηριότητες ή παραβίαση της ιδιωτικότητας των ατόμων.

 

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΕΣΟΥΝ, ΟΣΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΙ…

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΛΑΒΟΙ.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Και το εμβόλιο σου είπαν πως είναι σωτήριο…

ΓΥΡΩ ΣΟΥ, ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΔΕΣ ΤΗΝ ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΝΟΣΩΝ, ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΑΚΟΠΩΝ…

 

>Οι αρνητικές συνέπειες της ηλεκτρονικής ταυτότητας: Προβληματισμοί και ανησυχίες
Η τεχνολογία έχει επιφέρει αλλαγές σε πολλούς τομείς της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου που αναγνωρίζουμε και επαληθεύουμε την ταυτότητά μας.
Η εισαγωγή της ηλεκτρονικής ταυτότητας έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αμφιβολίες σε πολλές χώρες.
Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις αρνητικές συνέπειες που σχετίζονται με την ηλεκτρονική ταυτότητα και τους προβληματισμούς που προκύπτουν.
Απειλή για την ιδιωτικότητα:
Μια από τις βασικές ανησυχίες σχετίζεται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Η υπερβολική συγκέντρωση πληροφοριών σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανεπιθύμητης πρόσβασης και κατάχρησης των προσωπικών δεδομένων από τρίτους.
Κυβερνοαπειλές και κλοπή ταυτότητας:
Η ηλεκτρονική ταυτότητα είναι ευάλωτη σε κυβερνοεπιθέσεις και στην ηλεκτρονική κλοπή ταυτότητας.
Εάν κακόβουλοι χάκερ καταφέρουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά συστήματα ταυτοποίησης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά δεδομένα για απάτες, παράνομες δραστηριότητες ή παραβίαση της ιδιωτικότητας των ατόμων.
Κενά ασφαλείας και αποτυχίες των συστημάτων:
Η τεχνολογική εξάρτηση μπορεί να οδηγήσει σε τεχνικά προβλήματα και αποτυχίες των συστημάτων.
Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος τεχνικών βλαβών, διακοπή ρεύματος ή διακοπή στο δίκτυο, οι οποίες μπορούν να εμποδίσουν την πρόσβαση σε υπηρεσίες ή να δημιουργήσουν χάος στην κοινωνία.
Αποκλεισμός ομάδων:
Η εισαγωγή της ηλεκτρονικής ταυτότητας μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό ορισμένων ομάδων ανθρώπων.
Ορισμένα άτομα, όπως ηλικιωμένοι ή άτομα με περιορισμένη πρόσβαση στην τεχνολογία, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες και να αποκλείονται από ορισμένες υπηρεσίες.
Η εισαγωγή της ηλεκτρονικής ταυτότητας φέρνει μαζί της προβληματισμούς και ανησυχίες.
Οι απειλές για την ιδιωτικότητα, η κυβερνοαπειλή και η κλοπή ταυτότητας, οι ασφαλείς τεχνολογικές αποτυχίες και ο αποκλεισμός ομάδων είναι ανησυχητικές πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
Είναι σημαντικό να εξετάσουμε προσεκτικά αυτές τις αρνητικές συνέπειες και να λάβουμε μέτρα για την προστασία της ιδιωτικότητας και την εξασφάλιση της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων.

 

 

Πηγή

Προβολές : 598


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα