Οι αρχές επιβολής του νόμου αλλάζουν ήσυχα την παραδοσιακή έννοια της αυτοάμυνας προς όφελος των εγκληματιών: Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι αρχές επιβολής του νόμου αλλάζουν ήσυχα την παραδοσιακή έννοια της αυτοάμυνας προς όφελος των εγκληματιών: Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε

22 Νοεμβρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:409
Μοίρασέ το

 

Ο Farnam λέει ότι οποιαδήποτε χρήση βίας, ιδιαίτερα θανατηφόρου βίας, από την πλευρά των πολιτών που προσπαθούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή άλλα αθώα μέρη στα χέρια βίαιων εγκληματιών θεωρείται πάντα ως έγκλημα.

 

 

Ας αναλύσουμε μια σκηνή εγκλήματος από την περασμένη εβδομάδα σε μια μεγάλη πόλη των ΗΠΑ που πιστεύω ότι θα είναι πολύ διδακτική για όλους μας.

Ήταν μια σκηνή που θα μπορούσε να έχει γίνει σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη και πιθανότατα συμβαίνει καθημερινά.

 

Ένας επιβάτης του μετρό είδε μια βίαιη κλοπή μιας γυναίκας σε μια πλατφόρμα του μετρό κοντά στην Times Square της Νέας Υόρκης την Τρίτη 7 Νοεμβρίου και αποφάσισε να δράσει.

Η γυναίκα δέχθηκε σωματική και βίαιη επίθεση από έναν κλέφτη που προσπαθούσε να πάρει την τσάντα της, ένα σύνηθες φαινόμενο στη Νέα Υόρκη, ειδικά στο σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας. Ως σημείωμα, το ίδιο βράδυ, στις 7 Νοεμβρίου, ένας άνδρας χτύπησε τυχαία στο πρόσωπο από έναν μαχαίρι που κρατούσε επίθεση σε σταθμό του μετρό στο Μπρονξ, αναφέρει το ABC 7 .

Επιστροφή στο κύριο σημείο της ιστορίας μας.

Ένας 43χρονος άνδρας επιβάτης στο μετρό είδε το κακούργημα σε εξέλιξη μιας γυναίκας που κλοπή βίαια από έναν άστεγο άνδρα. Τράβηξε ένα  πιστόλι και έριξε δύο προειδοποιητικές βολές  προς την κατεύθυνση του ληστή. Και οι δύο βολές εξαντλήθηκαν ακίνδυνα. Κανένας δεν πληγώθηκε.

Ο ληστής τράπηκε αμέσως σε φυγή.

Στη συνέχεια, ο δράστης απομακρύνθηκε ήρεμα, αλλά συνελήφθη από αστυνομικούς του NYPD λίγη ώρα αργότερα.

Ο δράστης έχει κατηγορηθεί ποινικά.

Ο ληστής συνελήφθη επίσης, καθώς έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν για παρόμοια κακουργήματα, αλλά έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος!

Εδώ είναι ο τρόπος με τον οποίο η τοπική θυγατρική του ABC News ανέφερε την ιστορία:

Person of interest in custody after man thwarts robbery with gunshots

Παρατηρήστε τη λεπτή μετατόπιση της ευθύνης στα σχόλια από τις αρχές επιβολής του νόμου στην τοπική κάλυψη ειδήσεων που παρουσιάζεται στο παραπάνω βίντεο. Ο «κακός» δεν ήταν ο άστεγος που κούπες επανειλημμένα ευάλωτες γυναίκες. Όχι, ήταν ο Καλός Σαμαρείτης που παρενέβη για να υπερασπιστεί τη γυναίκα.

Αυτό είναι το είδος των πραγμάτων που πρέπει να γνωρίζουμε καθώς οι πόλεις μας γίνονται πιο επικίνδυνες, και όχι μόνο οι μεγάλες πόλεις, αλλά οι πόλεις όλων των μεγεθών που διοικούνται από αριστεριστές και παγκοσμιοποιητές.

Ο εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων και αμυντικών τακτικών John Farnam, γράφοντας για το Ammoland.com , παρείχε τα ακόλουθα μαθήματα που πρέπει να αντληθούν από αυτό το περιστατικό:

1) Οι προειδοποιητικές βολές είναι σχεδόν πάντα κακή ιδέα και δεν συνιστώνται.

2) Στα μάτια των περισσότερων εισαγγελέων, «η πτήση ισούται με ενοχή ». Έτσι, ακόμα κι αν νομίζετε ότι ενεργείτε ως Καλός Σαμαρείτης, μην φύγετε από τη σκηνή, εκτός και αν χρειαστεί για τη δική σας ασφάλεια.

3) Στην πόλη της Νέας Υόρκης (όπως σε πολλές άλλες πόλεις που διοικούνται από τους Δημοκρατικούς), οι φιλελεύθεροι πολιτικοί και οι εισαγγελείς περιμένουν από εσάς, πράγματι απαιτούν, να υποκύψετε με πραότητα σε σωματικές επιθέσεις από βίαιους εγκληματίες.

Ο Farnam λέει ότι οποιαδήποτε χρήση βίας, ιδιαίτερα θανατηφόρου βίας, από την πλευρά των πολιτών που προσπαθούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή άλλα αθώα μέρη στα χέρια βίαιων εγκληματιών θεωρείται πάντα ως έγκλημα.

Ο Φάρναμ το εξήγησε χωρίς αβεβαιότητα, γράφοντας:

«Σε απλά αγγλικά, οι Δημοκρατικοί/Μαρξιστές δεν θέλουν να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τους πολύτιμους εγκληματίες τους. Ως κάτοικος, απαιτείται να «αποδεχτείς» το βίαιο έγκλημα ως προϋπόθεση για να ζεις εκεί. Αναμένεται να είστε ένα καλό (δηλαδή, συνεργάσιμο) θύμα. Φυσικά, αυτοί οι ίδιοι πολιτικοί βασίζονται σε έναν εικονικό στρατό βαριά οπλισμένων, χρηματοδοτούμενων από τους φορολογούμενους σωματοφύλακες για να προστατευτούν, έτσι δεν πιστεύουν ότι το βίαιο έγκλημα είναι «πρόβλημα», γιατί, για αυτούς, δεν είναι. Για αυτούς, το «βίαιο έγκλημα» δεν είναι τίποτα άλλο από μια περιστασιακή συζήτηση».

Αυτή η αδιάφορη στάση απέναντι στο βίαιο έγκλημα εκ μέρους των παγκοσμιοποιητών πολιτικών δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα, επομένως πρέπει να προσαρμόσουμε τη σκέψη μας.

Δεν λέω ότι πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε Καλοί Σαμαρείτες, αλλά χρειάζεται να έχουμε επίγνωση του περιβάλλοντός μας, να ασκούμε επίγνωση της κατάστασης και να έχουμε κατά νου την πολιτική των πόλεων που συχνάζουμε.

Ένας καλός Σαμαρείτης στο Newnan της Τζόρτζια μπορεί να θεωρηθεί εγκληματίας στην Ατλάντα ή τη Σαβάνα. Επιλέξτε μια κατάσταση και μπορείτε να συνδέσετε πόλεις για να εμφανίσετε την ίδια δυναμική.

Προσέξτε επίσης ενώ οδηγείτε. Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλές περιπτώσεις τυχαίων πυροβολισμών σε πολυσύχναστους αυτοκινητόδρομους.

 

Προχωρώντας προς τον χειμώνα, είναι καλή ιδέα να εξοπλίσετε το όχημά σας με λίγο εμφιαλωμένο νερό, γάντια, ένα ζεστό καπέλο, βασικά εργαλεία, εξοπλισμό βροχής, συρματόσχοινα, έναν αναπτήρα, ένα στιβαρό μαχαίρι, τσεκούρι και μικρό φτυάρι.

 

Εάν ζείτε σε μια πολιτεία όπου είναι νόμιμο, θα πρότεινα επίσης να κρατήσετε ένα μέσο αυτοάμυνας κρυμμένο μέσα στο αυτοκίνητό σας.

Ο Farnam μας συμβουλεύει να «μείνουμε μακριά από τη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, τη Μινεάπολη, το Ώστιν, το Τέξας. Πόρτλαντ, Όρεγκον; Seattle, Chicago, San Francisco, et al. Μη μένετε εκεί και μην πάτε εκεί!».

Θα έλεγα ότι είναι πολύ καλή συμβουλή. Αλλά θα πρόσθετα ότι σχεδόν οποιαδήποτε πόλη 100.000 κατοίκων ή περισσότερο, και πολλές πόλεις ακόμη μικρότερες από αυτό, είναι πιθανό να διοικούνται από παγκοσμιοποιητές με πολύ διαφορετικές αξίες από αυτές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

 

 

Πηγή

Προβολές : 409


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα