Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν λόγο μπέσα και συναίσθημα

Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν λόγο μπέσα και συναίσθημα

15 Μαρτίου, 2024 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:325
Μοίρασέ το

 

Γιατί η μπέσα φίλε μου δε μαθαίνεται.

Ή την έχεις ή κάθεσαι να ζεις στον ψεύτικο κόσμο σου λέγοντας πως όλα είναι καλά και πως εσύ δε φταις για τίποτα, συνεχίζοντας να φοράς τη μάσκα του καλού που θες να παίξεις.

 

 

Καλλιόπη

 

 

Γράφει η Τζένη Γιαννοπούλου

 

Μπέσα ρε φίλε. Αξιοπρέπεια, φιλότιμο, αξιοπιστία. Άγνωστε λέξεις για κάποιους, κι ακόμα περισσότερο, άγνωστες έννοιες.

Κάθε άνθρωπος αξίζει όσο ο λόγος που κρατάει λένε και έτσι είναι.

Μπέσα. Δύο ξενόφερτες συλλαβές που περικλείουν όμως τόσα πολλά.

Δεν έχει γένος η μπέσα ρε φίλε. Είτε φοράς παντελόνια είτε φουστάνια, να τα τιμάς. Να κρατάς το λόγο σου αλλιώς να μη τον δίνεις.

Να είσαι αυθεντικός.

Γεμίσαμε από υποκριτές και μασκοφόρους, γεμίσαμε από ανθρωπάκια που λένε χίλια δύο ανάλογα με τι τους βολεύει τη συγκεκριμένη στιγμή. Με κάτι τόσο δα μικρούλια στην ψυχή που για το δικό του το ΕΓΩ παίζουν με τις ψυχές των άλλων. Παλιάτσοι ρε φίλε, κι όχι από αυτούς που τους βλέπεις και διασκεδάζεις, από τους άλλους, που είναι για να τους φτύνεις.

Που οι υποσχέσεις τους μετατίθενται από το σήμερα στο αύριο, από αυτή την εβδομάδα στην επόμενη και τον ένα μήνα στον άλλο και στο τέλος σου λένε κι ένα «α δεν μπορώ». Και γιατί την έδινες τότε την υπόσχεση ρε; Γιατί σε βόλευε; Γιατί είχες κάτι αν κερδίσεις;

Ψεύτικα λόγια, ψεύτικα συναισθήματα, ψεύτικα πρόσωπα. Άνθρωποι που ούτε στον ίδιο τους τον εαυτό τολμούν να παραδεχτούν το χάλι τους, ούτε καν το βλέπουν τις περισσότερες φορές. Άνθρωποι που νομίζουν πως όλοι οι άλλοι γύρω τους είναι χαζοί και αυτοί είναι οι έξυπνοι. Πως κανείς δε βλέπει πίσω από τα ψέματά τους και την υποκρισία τους.

 

Σας βλέπουμε όμως. Σας βλέπουμε και μπορεί να κάνουμε για λίγο υπομονή αλλά θα έρθει η στιγμή που το κάρμα θα σας τσακώσει. Γιατί εμείς οι άλλοι, οι αυθεντικοί, δε θα κάτσουμε να ασχοληθούμε μαζί σας. Όχι φίλε μου.

Εμείς θα πάμε παρακάτω, με τους ντόμπρους και σταράτους ανθρώπους, γιατί μόνο αυτοί χωράνε στη ζωή μας.

Κι εσείς μπορείτε να πάτε παρακάτω στο επόμενο «θύμα» σας. Που θα φάει το παραμύθι της αγάπης, της φιλίας, των κούφιων υποσχέσεών σας.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι τη μπέσα την έχουν ζωγραφισμένη στο μέτωπο, τη φορούν επάνω τους σα ρούχο καθαρό, την έχουν καρφιτσωμένη στην καρδιά τους. Την αξιοπρέπεια και το φιλότιμο τη βλέπεις στα μάτια τους και τη νιώθεις σε κάθε τους κίνηση. Σε όλα αυτά που θα πουν αλλά και σε όσα δεν πουν.

Γιατί η μπέσα φίλε μου δε μαθαίνεται. Ή την έχεις ή κάθεσαι να ζεις στον ψεύτικο κόσμο σου λέγοντας πως όλα είναι καλά και πως εσύ δε φταις για τίποτα, συνεχίζοντας να φοράς τη μάσκα του καλού που θες να παίξεις.

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 325


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα