Οι «γαλάζιες» αντιφάσεις με τον Κασιδιάρη και η ρύθμιση του ΠΑΣΟΚ για «μπλόκο» στην χρηματοδότηση των Σπαρτιατών

Οι «γαλάζιες» αντιφάσεις με τον Κασιδιάρη και η ρύθμιση του ΠΑΣΟΚ για «μπλόκο» στην χρηματοδότηση των Σπαρτιατών

14 Σεπτεμβρίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:277
Μοίρασέ το

Στην περίπτωση που δεν «αγκαλιάσει» την τροπολογία που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά το πως η κυβερνητική πλευρά θα δικαιολογήσει την στάση της και τα επιχειρήματα που θα «απλώσει» στην συζήτηση.

Στα «σχοινιά» στριμωγμένη βρίσκεται εδώ και μέρες η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

Στο κοινοβουλευτικό τερέν, σήμερα, στρέφονται τα φώτα με το πώς η «γαλάζια» πλευρά θα αντιμετωπίσει την κοινοβουλευτική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας, για το «πάγωμα» της κρατικής χρηματοδότησης στους Σπαρτιάτες με φόντο τις σχέσεις τους με τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.

Στην περίπτωση που δεν «αγκαλιάσει» την τροπολογία που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά το πως η κυβερνητική πλευρά θα δικαιολογήσει την στάση της και τα επιχειρήματα που θα «απλώσει» στην συζήτηση. Και αυτό καθώς οι «γαλάζιες» αντιφάσεις στο «γαϊτανάκι» Σπαρτιάτες και Κασιδιάρης… περισσεύουν.

 

«Γαλάζιες» αντιφάσεις

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν αυτή που έφερνε απανωτές ρυθμίσεις και τροπολογίες για την μη κάθοδο του καταδικασμένου χρυσαυγίτη στις εκλογικές αναμετρήσεις. Τα αποτελέσματα γνωστά. Την ημέρα που οι Σπαρτιάτες πέρασαν το κατώφλι της Βουλής ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας δήλωσε: «Να ευχαριστήσω τον Ηλία Κασιαδιάρη. Ήταν το καύσιμο για να οδηγηθούμε σε αυτό το αποτέλεσμα».

Ωστόσο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά την επανεκλογή της και με ορίζοντα τις αυτοδιοικητικές κάλπες, αρνήθηκε πεισματικά να φέρει οποιαδήποτε ρύθμιση που θα μπλοκάρει την κάθοδο Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές. Σημειώνεται πως το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε, στα τέλη Αυγούστου, πρόταση νόμου για τον αποκλεισμό του Κασιδιάρη από τον Δήμο Αθηναίων, ρύθμιση την οποία η «γαλάζια» κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην στηρίξει καθώς πλέον δηλώνει πως τάσσεται υπέρ του να τεθεί σε αργία στην περίπτωση που ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης εκλεγεί.

Ο ίδιος ο Μητσοτάκης μάλιστα επέλεξε να μην αφήσει ασχολίαστα, από το βήμα της Βουλής, τα πρωτοφανή που είχε καταγγείλει εντός της Ολομέλειας ο Στίγκας για βουλευτές των Σπαρτιατών που είναι «καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα» που «παραπέμπουν σε Greek mafia και Don Corleone». Σχολιάζοντας ο Μητσοτάκης, όλα όσα ακούστηκαν από τον πρόεδρο των Σπαρτιατών στην πρόσφατη συζήτηση για τις πυρκαγιές, είχε δηλώσει πως «είχαμε δει κόμμα χωρίς αρχηγό, αλλά σήμερα είδαμε και αρχηγό χωρίς κόμμα. Αυτά τα πολύ σοβαρά που ειπώθηκαν από τον πρόεδρο των Σπαρτιατών, δεν θα πρέπει να περάσουν ασχολίαστα και προφανώς θα υπάρχουν και κοινοβουλευτικές επιπτώσεις για όλα όσα ακούστηκαν».

 

Τροπολογία ΠΑΣΟΚ

 

Σημειώνεται πως, με φόντο τις καταγγελίες Στίγκα, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη κατέθεσε σχετική τροπολογία στη Βουλή. Η ρύθμιση προβλέπει την αναστολή της χρηματοδότησης κομμάτων για περιπτώσεις όπου η κρατική οικονομική ενίσχυση διοχετεύεται για την «άμεση ή έμμεση διοχέτευση της στήριξης εγκληματικών δραστηριοτήτων».

Με βάση την προτεινόμενη ρύθμιση «σε περίπτωση καταδίκης σε οποιονδήποτε βαθμό ή άσκησης δίωξης και επιβολής προσωρινής κράτησης κατά το άρθρο 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κατά του αρχηγού κόμματος ή του προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας ή εκείνου που ασκεί την πραγματική διεύθυνση κόμματος ή κατά περισσοτέρων του ενός πέμπτου (1/5) των βουλευτών ή του ενός πέμπτου των ευρωβουλευτών ή του ενός πέμπτου (1/5) των μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησης κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, σύμφωνα με το καταστατικό τους, για τα εγκλήματα των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, αναστέλλεται κάθε είδους κρατική χρηματοδότηση και οικονομική ενίσχυση μετά από απόφαση της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία και την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».

 

 

Πηγή

Προβολές : 277


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα