Οι Γερμανοί θέλουν συγκυβέρνηση ΝΔ, Τσίπρα, Ανδρουλάκη. ΣΟΚάρουν οι δημοσκοπήσεις σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ!!!...

Οι Γερμανοί θέλουν συγκυβέρνηση ΝΔ, Τσίπρα, Ανδρουλάκη. ΣΟΚάρουν οι δημοσκοπήσεις σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ!!!...

29 Νοεμβρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:353
Μοίρασέ το

 

 

Όλα τα σενάρια

Κανένα κόμμα δεν μπορεί να συγκεντρώσει 36% ακόμα και σε δεύτερη κάλπη, σήμερα στην Ελλάδα.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Κυβέρνηση συνεργασίας!

Ποιοι με ποιους;

Θα σας προτείνω να προσέξετε καλά την παρακάτω φωτογραφία…
ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ Σ’ ΑΥΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΟΒΡΑΙΙΚΕΣ… καθώς και πολλά απ’ αυτά που θα διεκδικήσουν μια θέση στο ΚΥΝΟβούλιο στις επερχόμενες εκλογές, έχουν μέσα τους μασσόνους και είναι στημένα…
Τι θέλουν οι Γερμανοί;;;
Συγκυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Οι Γερμανοί «ξερογλείφονται» για ένα τέτοιο σχήμα…
Μην σας κάνει εντύπωση αν το δείτε να υλοποιείται…
ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΝΟΘΕΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…
ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ  ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΝΟΘΕΥΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ  ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Ένας Πρόεδρος των ΗΠΑ, και ένας ρωσοΕΒΡΑΙΟΣ κουμμουνιστής ηγέτης της Ρωσίας, είπαν μια μεγάλη ΑΛΗΘΕΙΑ…
Το προβατοποιημένο πόπολο, εξακολουθεί να πιστεύει πως θα αλλάξει με την ψήφο του αυτό που έχουν επιβάλει δεκαετίες και εκατονταετίες, οι Ρότσιλντ…

Καμία περίπτωση να σχηματιστεί αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση δεν υπάρχει, ούτε στις πρώτες, ούτε -αν υπάρξουν- στις δεύτερες κάλπες, όπως εμφανίζεται σε όλα τα σενάρια: Μπορεί η κυβέρνηση να εμφάνισε τις γνωστές ευφάνταστες δημοσκοπήσεις του 37% μέσω των γνωστών εταιρειών δημοσκοπήσεων, αλλά στην πράξη γνωρίζουν στο Μαξίμου ότι ακόμα και αν «γυρίσουν» με κάποιο μαγικό τρόπο το πολύ κακό πολιτικό κλίμα που υπάρχει τώρα και πάλι «με το ζόρι» θα φτάσουν ή θα περάσουν οριακά το 30%.

Πλέον, όμως, η πολιτική του κυβερνητικού επιτελείου και των Αμερικανών συμβούλων του Μαξίμου, αλλάζει: Οι κανονικές δημοσκοπήσεις, τις οποίες φυσικά γνωρίζουν αλλά δεν κοινοποιούν, δείχνουν ότι η πρώτη κάλπη είναι αδύνατον να αντιστραφεί σε ένα μήνα με μια δεύτερη ευκαιρία και για τον λόγο αυτό προσπαθούν «να σώσουν ότι σώζεται» και να μην υπάρξει «χαλαρή» ψήφος στην πρώτη κάλπη.

Για να είναι πιο κοντά ή όσο πιο κοντά γίνεται σε ένα καλό αποτέλεσμα στην δεύτερη κάλπη.

Γιατί ένα 25% π.χ. (ποσοστό πολύ πιθανό), σε καμία περίπτωση δεν γίνεται 36-38% με οποιαδήποτε δίλλημα στις δεύτερες κάλπες!

Τόσο θα χρειαστεί το πρώτο κόμμα στις δεύτερες κάλπες με το νόμο που ψήφισε η ΝΔ (με το κλίμα της μετεκλογικής ευφορίας του 2019) για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Γίνεται φανερό ότι όποιος αναδειχθεί πρώτος, είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ, θα τον εξυπηρετούσε μια Βουλή πέντε ή ακόμη καλύτερα τεσσάρων κομμάτων, γεγονός που θα ανέβαζε σημαντικά το ποσοστό της μη αντιπροσωπευόμενης ψήφου και θα κατέβαζε το όριο της αυτοδυναμίας.

Αν όμως υπάρξει έκτο κόμμα που εισέλθει στη Βουλή (π.χ. οι «Έλληνες» του Η.Κασιδιάρη ή ένα κόμμα που θα έχει την «ευλογία του» αν απαγορευθεί στον ίδιο να συμμετάσχει) τότε χάνεται η οποιαδήποτε πιθανότητα αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα, όποιο και να είναι.

Οι οπαδοί του συγκεκριμένου κόμματος φαίνεται ότι λειτουργούν ως «κρυπτοχριστιανοί»: Δεν μιλάνε, δεν εκδηλώνονται από τον φόβο των διώξεων, αλλά «είναι εκεί».

Πάμε λοιπόν να δούμε τα σενάρια με πρώτο κόμμα τη ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ:

Όποιο κόμμα είναι πρώτο στην εκλογική μάχη που δυνητικά θα διεξαχθεί με τον εκλογικό νόμο που ψήφισε η ΝΔ το 2019, δηλαδή στην δεύτερη κάλπη, αφού η πρώτη θα γίνει με απλή αναλογική θα χρειαστεί ένα ποσοστό περί του 38% για να εξασφαλίσει την οριακή πλειοψηφία των 151 εδρών, με ορισμένες προϋποθέσεις, όμως: Ότι δεν θα εισέλθει έκτο (6ο) κόμμα στη Βουλή, που θα αφαιρέσει έδρες από το πρώτο κόμμα και ότι το ποσοστό των κομμάτων που δεν θα καταφέρουν να πιάσουν το όριο του 3% και θα μείνουν εκτός Βουλής, αθροιστικά δεν θα ξεπεράσει το 8%.

Αν ισχύσει έστω μία από τις δύο προϋποθέσεις, τότε ούτε με 36% το πρώτο κόμμα δεν σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Με ποσοστό αθροιστικά των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής 10%, το πρώτο κόμμα χρειάζεται 37,5%, με 12% των εκτός Βουλής, θέλει 36,8% ενώ με 14% ο πήχης της αυτοδυναμίας πέφτει στο 36,3%.

Πόσο πιθανό είναι να είναι τόσο υψηλό το ποσοστό των εκτός Βουλής κομμάτων;

Τον Μάιο του 2012 έφτασε το 19%!

Αλλά και πάλι, πόσο πιθανό είναι η νυν ΝΔ να φτάσει το 36,3% στην δεύτερη κάλπη;

Το μεγαλύτερο εκλογικό άλμα που έχει γίνει σε ένα μόνο μήνα (για την ακρίβεια 40 ημέρες) ήταν μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου 2012, όταν το 18,85% της ΝΔ έγινε 29,66%, δηλαδή σχεδόν 11 μονάδες διαφορά.

Για να γίνει τότε εφικτός ο σχηματισμός της κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

Εδώ υπάρχει ένας «κίνδυνος» για τις προσπάθειες των μικρών κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής, ειδικά στον χώρο δεξιά της ΝΔ: Να μείνουν εκτός Βουλής, αλλά να συγκεντρώσουν ποσοστό ποσοστό 12-15% και σε δεύτερη κάλπη μέσα σε ένα μήνα να επιστρέψει ένα ποσοστό από τους ψηφοφόρους στη ΝΔ.

Αν υπάρξει δεύτερη κάλπη…

Πρακτικά όλα αυτά αναφέρονται για να καταδείξουμε ότι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση αυτοδύναμης κυβέρνησης, ούτε στην πρώτη, ούτε στην δεύτερη κάλπη.

Κανένα κόμμα δεν μπορεί να συγκεντρώσει 36% ακόμα και σε δεύτερη κάλπη, σήμερα στην Ελλάδα.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Κυβέρνηση συνεργασίας!

Ποιοι με ποιους;

Τα σενάρια είναι πολύ συγκεκριμένα και δεν είναι πάνω από τρία, με εξαίρεση φυσικά την οικουμενική.

Μιλάμε πάντα για την περίπτωση δεύτερης κάλπης, εκτός και αν με κάποιο τρόπο τέσσερα ή πέντε κόμματα σχηματίσουν κυβέρνηση μετά την πρώτη Κυριακή.

 

Ας δούμε τα σενάρια:

 

Συγκυβέρνηση ΝΔ, Ελληνικής Λύσης και αριθμού βουλευτών του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδος κλπ.).

Προϋπόθεση ότι η ΝΔ θα έχει καταφέρει να κάνει τη νύχτα-μέρα και να έχει συγκεντρώσει ποσοστό 33%+, δηλαδή κάπου 135-140 βουλευτές για να μπορέσει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου να «αιμοδοτήσει» με 15-20 έδρες αποτελεσματικά μια κυβερνητική πλειοψηφία και αντίστοιχα η ομάδα των «αποστατών» του ΚΙΝΑΛ να δώσουν 2-4 έδρες.

Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και ΜεΡΑ 25.

Ισχύουν ακριβώς τα ίδια, απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαιτείται να φτάσει τις 135-140 έδρες, καθώς οι δύο δυνητικοί εταίροι θα συγκεντρώσουν, εκτός δραματικού απροόπτου, περί τις 35-40 έδρες, άρα αρκεί για τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσει ελαφρά τις 120.

Συγκυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Οι Γερμανοί «ξερογλείφονται» για ένα τέτοιο σχήμα, αλλά είναι δύσκολο.

Αυτά είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Πότε οι εκλογές;

Πάλι στο Μαξίμου μιλάνε για «εδώ και τώρα σενάριο», δηλαδή, τέλη Ιανουαρίου με Φεβρουάριο και οι μέχρι τώρα προεκλογικές κινήσεις τους, αυτό δείχνει.

Αλλά πολλές φορές ξεκίνησαν και «τους πήρε η μπάλα», μια με τις πυρκαγιές, τον Αύγουστο του 2021, μία με τις υποκλοπές εφέτος…

 

 

Πηγή

Προβολές : 353


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα