Οι «γεροντοκόρες» και οι συνταγματολόγοι

Οι «γεροντοκόρες» και οι συνταγματολόγοι

13 Ιανουαρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:305
Μοίρασέ το

Προφανώς οι άνθρωποι που επικρίνουν με αυτόν τον αναίσχυντο τρόπο 16 επιφανείς καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου, εκτός των πολλών άλλων, είναι και πολιτικοί απατεώνες. Γιατί οι περισσότεροι έχτισαν καριέρα πάνω σε ορισμένες αρχές: την υπεράσπιση του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, τη διάκριση των εξουσιών, την πίστη στη φιλελεύθερη δημοκρατία.

Διαβάζω (διαγωνίως βέβαια, γιατί η κοινοτοπία δεν αντέχεται…) διάφορες επικρίσεις στην κοινή δήλωση των 16 συνταγματολόγων κατά της γνωμοδότησης Ντογιάκου.

Ξεχωρίζουν σε δυο κατηγορίες. Αυτές που προέρχονται από την κυβέρνηση. Και οι άλλες, από διάφορες εκκεντρικές περσόνες της δημόσιας ζωής που δεν μπορούν να κρύψουν τον έρωτά τους με τον Κυριάκο. Και επειδή,οι συγκεκριμένοι είναι και κάποιας ηλικίας, μιλάμε για μια πολύ επικίνδυνη μορφή ερωτισμού: τον «γεροντοέρωτα».

Οι πρώτοι, με διακεκριμένο εκπρόσωπο, τον Γ. Οικονόμου κάνουν απλώς τη δουλειά τους. Μια «παρέα» τους χαρακτήρισε που «τσακώνεται» με τον Ντογιάκο. Τέλος πάντων, τόσα καταλαβαίνει ο άνθρωπος, αυτά τα επιχειρήματα μπορεί να χρησιμοποιήσει ο εγκέφαλός του. Γιατί, ως φαίνεται, στις παραπάνω στροφές κρασάρει.

Πάμε στους άλλους, τις «γεροντοκόρες» του Κυριάκου. Οι οποίοι, νιώθουν την υποχρέωση, κάθε φορά που το Αντικείμενο του Πόθου βρίσκεται σε δύσκολη θέση, να πάρουν θέση μάχης. Και να εξαφανίσουν τους «αλλόπιστους».

Γιατί λοιπόν υπέγραψαν ένα κείμενο οι 16 συνταγματολόγοι; Που το βρήκαν το δικαίωμα. Αυτό δεν είναι Επιστήμη, σκούζει ο ένας, το «αγλάϊσμα» της Επιστήμης και η επιτομή της Διανόησης. Αυτό είναι Πολιτική. Αφταστο επιχείρημα, καταλυτικό. Καθώς είναι γνωστό ότι στο Συνταγματικό Δίκαιο το τείχος που χωρίζει την επιστήμη και την πολιτική είναι εφάμιλλο του Σινικού Τείχους.

Από κοντά, η άλλη «Αμαζόνα» του Κυριάκου: Αυτοί δεν είναι συνταγματολόγοι, κατήντησαν «ακτιβιστές». Ο ένας, ο Ντογιάκος υπογράφει ένα νομικό κείμενο, τύφλα νάχει ο Σαρίπολος. Οι άλλοι, ο Αλιβιζάτος, ο Βενιζέλος και η υπόλοιπη παλιοπαρέα, ένα πολιτικό κείμενο. Απαράδεκτη κατολίσθηση, ντροπή, αμάρτημα!

Καλά που κρατήθηκαν μέχρι τώρα τα προσχήματα και δεν τους είπαν παλιανθρώπους, πλέμπα, αμόρφωτους, λιγούρηδες και «συριζέους». Αλλά υπάρχει χρόνος ακόμη…

Προφανώς οι άνθρωποι που επικρίνουν με αυτόν τον αναίσχυντο τρόπο 16 επιφανείς καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου, εκτός των πολλών άλλων, είναι και πολιτικοί απατεώνες. Γιατί οι περισσότεροι έχτισαν καριέρα πάνω σε ορισμένες αρχές: την υπεράσπιση του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, τη διάκριση των εξουσιών, την πίστη στη φιλελεύθερη δημοκρατία.

Για να αποδειχθούν απατεώνες. Ολα αυτά έχουν αξία στο βαθμό που παραβιάζονται από άλλους. Οταν βιάζονται από το Αντικείμενο του Πόθου, τον Κυριάκο και το «επιτελικό κράτος» του, τότε είναι ασήμαντα γεγονότα. Υπερβολές. Αντιπολιτευτική υστερία. «Καβγάδες» των συνταγματολόγων. Αναπόδεικτες ιστορίες. Δάκτυλος του ΣΥΡΙΖΑ. Και άλλα αντίστοιχα, που αποδεικνύουν ένα και μόνο πράγμα.

Οτι ο έρωτας, εκτός από υπέροχος είναι και επικίνδυνος. Ιδιαίτερα στην πολιτική.

Πολύ περισσότερο, όταν σε χτυπάει κατακούτελα σε «ώριμη» ηλικία.

Εκεί δυστυχώς, μόνο μια λεπτή γραμμή σε χωρίζει από τη ξεφτίλα..

 

 

Πηγή

Προβολές : 305


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα