Οι εβραιοσιωνιστές, λατρεύουν την Ελισσάβετ!!!... κι αυτό αρκεί για να καταλάβετε πολλά...  “Για τους Εβραίους, η Βασίλισσα αντιπροσώπευε όλα όσα αγαπάμε σε αυτή τη χώρα”

Οι εβραιοσιωνιστές, λατρεύουν την Ελισσάβετ!!!... κι αυτό αρκεί για να καταλάβετε πολλά... “Για τους Εβραίους, η Βασίλισσα αντιπροσώπευε όλα όσα αγαπάμε σε αυτή τη χώρα”

20 Σεπτεμβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:530
Μοίρασέ το

 

Η βασιλεία της, ωστόσο, ήταν η πιο σπάνια περίοδος για τους Εβραίους, μια περίοδος έντονης ηρεμίας, κατά την οποία η πίστη μας στη Βρετανία και στη Βασιλική Οικογένεια ανταποκρίθηκε σε κάθε επίπεδο από την καθημερινότητα μεταξύ των Εβραίων. Κοινότητα στα υψηλότερα κλιμάκια εξουσίας και κοινωνίας.

 

 

 

Ήταν μια από αυτούς, γονιδιακά… τόσο απλά… γι αυτό και την αγάπησαν οι οβριοί…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Για τους Εβραίους, η Βασίλισσα αντιπροσώπευε όλα όσα αγαπάμε σε αυτή τη χώρα

Ο αρχηγός της JC για τον θάνατο της Βασίλισσας

Κάθε τόσο προκύπτουν αναφορές από τη Silicon Valley για νέα έρευνα σχετικά με την ικανότητα λήψης ανθρώπινων αναμνήσεων. Φουτουριστικό –και ελαφρώς τρομακτικό– όπως φαίνεται η ιδέα, μπορεί κανείς ωστόσο να θρηνήσει για την απουσία τέτοιας τεχνολογίας σήμερα, γιατί ο θάνατος της Βασίλισσας σημαίνει και τον θάνατο μιας εκπληκτικής ιστορίας 70 ετών που μόνο αυτή γνώριζε.

Η Βασίλισσα ήταν φυσικά ένα δημόσιο πρόσωπο, με δημόσιο ρόλο που καθόριζε τον σκοπό της. Αλλά πολλά από αυτά που έκανε ήταν επίσης έντονα ιδιωτικά.

Στις επτά δεκαετίες της στον θρόνο, η Ελισάβετ Β’ συνάντησε σχεδόν κάθε σημαντική προσωπικότητα στον πλανήτη – συναντήσεις των οποίων το περιεχόμενο παρέμενε πάντα ιδιωτικό. Αυτό το μέρος της ζωής της και η βασιλεία της, έχουν φύγει για πάντα.

Από το θάνατό της έχουν ήδη αποδοθεί φόρος τιμής από σχεδόν κάθε πιθανή πηγή. Αυτό ισχύει τόσο για την εβραϊκή κοινότητα όσο και για την υπόλοιπη χώρα.

Όλα όσα έχουν ειπωθεί για αυτήν –ότι ήταν το υπομόχλιο μέσω του οποίου συνήλθε το έθνος μας, ότι ήταν πάντα παρούσα στις ζωές μας, ότι έδειξε ό,τι είναι καλό για το Ηνωμένο Βασίλειο– ισχύουν παντού.

Για τους Εβραίους, όμως, η βασιλεία της έχει επίσης ιδιαίτερη σημασία. Επί της πρώτης Βασίλισσας Ελισάβετ, οι Εβραίοι εξακολουθούσαν να αποκλείονταν από τη χώρα με το Διάταγμα της Απέλασης του 1290, όπως ήμασταν μέχρι τον Κρόμγουελ. Στα εφηβικά χρόνια της τότε πριγκίπισσας Ελισάβετ, οι Εβραίοι δολοφονούνταν πέρα ​​από τη Μάγχη από τους Ναζί.

Η βασιλεία της, ωστόσο, ήταν η πιο σπάνια περίοδος για τους Εβραίους, μια περίοδος έντονης ηρεμίας, κατά την οποία η πίστη μας στη Βρετανία και στη Βασιλική Οικογένεια ανταποκρίθηκε σε κάθε επίπεδο από την καθημερινότητα μεταξύ των Εβραίων. Κοινότητα στα υψηλότερα κλιμάκια εξουσίας και κοινωνίας.

Η ιστορία του λαού μας ήταν ιστορία ολοκλήρωσης και φαινομενικής ασφάλειας που σχεδόν πάντα ακολουθείται από την ανατροπή –συχνά ξαφνικά– των πάντων.

Μέσα σε χιλιετίες το μόνο που έχει πραγματικά αλλάξει ήταν το χρονοδιάγραμμα αυτής της ανατροπής.

Και με το Ολοκαύτωμα ακόμα τόσο πρόσφατο, θα ήταν απερίσκεπτο και εφησυχασμένο να ισχυριστούμε ότι, μοναδικά, η ιστορία έχει πλέον τελειώσει.

Αλλά υπάρχει κάτι πραγματικά μοναδικό στη συνταγματική μοναρχία στην οποία ζούμε.

Ο συνδυασμός μιας μοναρχικής ιστορικής γραμμής σταθερότητας με το κράτος δικαίου από τον μονάρχη στο Κοινοβούλιο μας έδωσε την πιο πολύτιμη από όλες τις προϋποθέσεις: την ασφάλεια. Και έχουμε χτίσει πάνω σε αυτή την ασφάλεια για να την επεκτείνουμε σε ηρεμία, υγεία και ευημερία.

Αυτό ίσως συνοψίζεται καλύτερα από τον Daniel Finkelstein – γόνο μιας οικογένειας προσφύγων, επιζώντων των Ναζί και των Σοβιετικών, που έχει συνεισφέρει τεράστια στη βρετανική δημόσια ζωή.

Η γιαγιά του Λόρδου Finkelstein, η ίδια πρόσφυγας από το Lwow (τώρα Lviv) και πολιτική φυλάκιση, θα έλεγε ότι «ενώ η βασίλισσα είναι ασφαλής στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, εμείς είμαστε ασφαλείς στο Hendon Central».

Αυτό είναι το κεντρικό σημείο για τη Βρετανία – και γιατί για τους Εβραίους η βασίλισσα είχε πάντα τόσο μεγάλη σημασία. Γι’ αυτό κάθε εβδομάδα προσευχόμασταν για εκείνη και τη Βασιλική Οικογένεια και γιατί, ενστικτωδώς, καταλάβαμε το τεράστιο, σχεδόν άνευ προηγουμένου ευλογία που μας χαρίστηκε να ζούμε σε μια τέτοια χώρα.

Όχι ότι πρόκειται για τη βασίλισσα αυτή καθαυτή. Παρ’ όλα τα αφιερώματα και τους επαίνους που της άξιζε, ήταν η πρώτη που κατάλαβε ότι η υπηρεσία και ο σκοπός της ζωής της ήταν η ενσάρκωση ενός ιστορικού νήματος. Ήταν απλώς το πρόσωπο που εκ γενετής επιλέχθηκε να το εκπροσωπήσει. (Αυτό δεν το μειώνει: μια ζωή υπηρεσίας και καθήκοντος, εξάχνωσης του δικού της μονοπατιού προς αυτή της μοναρχίας ως θεσμού είναι σχεδόν αδύνατο για τους υπόλοιπους να φανταστούμε, κι όμως το κατάφερε για περισσότερα από 70 χρόνια. )

Οπότε ναι, όλα όσα έχουν ειπωθεί για τη Βασίλισσα μπορούν να ειπωθούν διπλά για την κοινότητά μας.

Αλλά για τους Εβραίους, αντιπροσώπευε αυτό που αγαπάμε σε αυτή τη χώρα, γιατί καταλαβαίνουμε πόσο προνομιούχοι είμαστε σε σχέση με τους προγόνους μας που είμαστε εδώ, και γιατί λέμε τώρα, με κάθε ειλικρίνεια και τόσο σθεναρά όσο ποτέ, God Save The King.

 

Πηγή μεταφρασμένου κειμένου

Προβολές : 530


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα