Οι εικόνες ντροπής όντως «μπορούν να μιλήσουν από μόνες τους», κύριε Γεραπετρίτη

Οι εικόνες ντροπής όντως «μπορούν να μιλήσουν από μόνες τους», κύριε Γεραπετρίτη

8 Δεκεμβρίου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:539
Μοίρασέ το

 

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις τεμενάδες έκανε ο ΥΠΕΞ στον Ερντογάν

Το πλέον σκοτεινό πρόσωπο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ΡΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΣΦΑΓΕΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΚΑΙ Η ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ, ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ… μαζί με τις πράξεις και την “περίεργη ζωή του”, λένε πάρα πολλά…
Καλλιόπη Σουφλή

 

Οι πραγματικές διαθέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών και της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά, φάνηκαν χθες σε όλο τους το «μεγαλείο» χάρη σε μία κίνηση του Γιώργου Γεραπετρίτη (των 6 μιλίων, για να μην ξεχνιόμαστε).

Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, σε τρεις πανομοιότυπες κινήσεις του, ίσως ως μια… αυθόρμητη επίδειξη υποτέλειας.

Ο τεμενάς x3 που έκανε στον Ταγίπ Ερντογάν -στο αεροδρόμιο κατά την υποδοχή του Τούρκου Προέδρου, στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και σε «πηγαδάκι» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν, δεν είναι κάτι που μπορεί να δικαιολογηθεί και σίγουρα δεν μπορεί να καλυφθεί με θλιβερές και γελοίες εξηγήσεις, σαν αυτές που προσπάθησαν να δώσουν αρχικά «πηγές» του Υπουργείου Εξωτερικών και στη συνέχεια ο ίδιος ο Γιώργος Γεραπετρίτης μέσω της ΕΡΤ.

Υποστήριξε πως δεν έκανε καμία υπόκλιση στον Τούρκο πρόεδρο, αλλά μια απλή κίνηση που προδίδει σεβασμό στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

«Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους. Όπως το έπραξα το Σάββατο που την είδα, το έπραξα και σήμερα και θα το πράττω πάντα. Στην αρχηγό του κράτους μου εγώ πάντοτε θα το πράττω αυτό. Εξάλλου τον πρόεδρο Ερντογάν τον είδα, όπως γνωρίζετε το πρωί. Εγώ τον υποδέχθηκα και νομίζω οι εικόνες μπορούν να μιλήσουν από μόνες τους».

Ωστόσο, αυτό που υποστηρίζει ο Υπουργός των έξι μιλίων, δεν προκύπτει από πουθενά, αφού η ΠτΔ, όπως μαρτυρά και το βίντεο, εμφανίζεται λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πίσω από τον Ερντογάν. Στο αεροδρόμιο εξάλλου, δεν ήταν παρούσα η κ.Σακελλαροπούλου. Εκεί τότε γιατί η βαθιά υπόκλιση; Μάτια έχει ο κόσμος και βλέπει τις εικόνες που «μπορούν να μιλήσουν από μόνες τους».

Η βαθιά υπόκλιση της ντροπής κατέστησε τον κ. Γεραπετρίτη σε αρνητικό πρωταγωνιστή της χθεσινής επίσκεψης Ερντογάν και η δουλοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισε ο ΥΠΕΞ τον Τούρκο Πρόεδρο, θα μείνει στην ιστορία ως μια εικόνα ντροπής για ολόκληρο το διπλωματικό σώμα, αλλά και για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κίνηση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δεν έχει προηγούμενο, καθώς από το 1830, κανένας αρχηγός ή Υπουργός Εξωτερικών δεν διανοήθηκε να αντιμετωπίσει τον Τούρκο πρόεδρο ως σουλτάνο!

 

 

Πηγή

Προβολές : 539


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα