Οι ευρωπαίοι αγρότες ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ στην εξόντωση της παραδοσιακής γεωργίας-κτηνοτροφίας, και οι ελληνόφωνοι αγρότες, “κινητοποιούνται” και ζητούν ... ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ από τον Μητσοτάκη που ψήφισαν!!!

Οι ευρωπαίοι αγρότες ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ στην εξόντωση της παραδοσιακής γεωργίας-κτηνοτροφίας, και οι ελληνόφωνοι αγρότες, “κινητοποιούνται” και ζητούν ... ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ από τον Μητσοτάκη που ψήφισαν!!!

1 Φεβρουαρίου, 2024 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:334
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω, οργίζομαι και αναφωνώ: ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΧΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΤΣΟΝ, ΡΕ “λεβέντες”!!!

 

Σε «αναβρασμό» η Ευρώπη λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων: Η «woke» ατζέντα ξεσηκώνει τους αγρότες πλην… Ελλάδος!

Βρε, τι ξεφτιλίκια είν’ αυτά;;;
Πού είναι μωρέ το ΦΙΛΟΤΙΜΟ και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΙΝ ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ;;;
ΜΑΘΑΤΕ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ;;;
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ…
ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ  ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!!!!!!
ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ…
ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ…
Καλλιόπη Σουφλή
Σε «αναβρασμό» η Ευρώπη λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων: Η «woke» ατζέντα ξεσηκώνει τους αγρότες πλην… Ελλάδος!

Σε «αναβρασμό» η Ευρώπη λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων όπου οι Ευρωπαίοι αγρότες ξεσηκώνονται ενάντια στην «woke» ατζέντα που βασίζεται στην υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή και επιδιώκει την εξόντωση της παραδοσιακής γεωργίας-κτηνοτροφίας.

Αντίθετα, στην Ελλάδα υπάρχει μία μικρή και άνευρη μέχρι τώρα κινητοποίηση των αγροτών με μοναδικό αίτημα την καταβολή επιδομάτων.

Στην Ευρώπη oι κινητοποιήσεις είναι μαζικές και σε πολλές χώρες.

Στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση σε ότι αφορά το μέγεθος και το εύρος τους καθώς είναι κατά πολύ… υποδεέστερες.

Στην Ευρώπη οι αγρότες (γεωργοί και κτηνοτρόφοι) είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένοι για το τι τους περιμένει και ζητούν συγκεκριμένα πράγματα.

Αντίθετα στην Ελλάδα ασχολούνται με επιδοτήσεις 5.000-8.000 ευρώ.

Βέβαια πλέον δεν υπάρχει και ο αγροτοσυνδικαλισμός που υπήρχε πριν κάποιες δεκαετίες.

Οι κινητοποιήσεις είναι πλέον περιορισμένες ίσως γιατί οι αγρότες είναι πολύ λιγότεροι από ότι 30 χρόνια πριν και λιγότερο συνειδητοποιημένοι και το μόνο που έχουν μάθει να ζητούν είναι οι επιδοτήσεις.

Άλλωστε οι Βρυξέλλες φρόντισαν να τους «εκπαιδεύσουν» έτσι επί πολλά έτη.

Δεν αιτούνται για παράδειγμα την εφαρμογή μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, για την αύξηση και απορρόφηση της παραγωγής τους αν είναι δυνατόν με καθετοποιημένες αγροτικές επιχειρήσεις.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν άλλο «πόνο» από τους αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας.

Διότι οι Θεσσαλοί αγρότες ουσιαστικά αδυνατούν να καλλιεργούν σε μεγάλο ποσοστό λόγω των καταστροφών που υπέστη η γη τους και θα αρκούνται και τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια σε επιδοτήσεις.

Οπότε είναι εξαιρετικά αμφίβολο να δούμε κινητοποιήσεις όπως αυτές που βλέπουμε στην Ευρώπη.

Πάντως πριν από λίγο έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Αταλάντης και στα δύο ρεύματα.

Στην Γαλλία έχουν αποκόψει και τις 8 εξόδους του Παρισιού το οποίο και το «πολιορκούν».

 

 


Ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν υπό τον φόβο της αγροτικής «εξέγερσης» έχει κινητοποιήσει 15.000 αστυνομικούς και εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα για να σταματήσει τις πορείες τους.

 

 


Οι αγρότες στη Γερμανία έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου, κάτι που η κυβέρνηση έχει απορρίψει, αντιπροτείνοντας μόνο την σταδιακή εφαρμογή της απόφασης.

Χωρίς φθηνή ενέργεια απλά θα καταστραφούν.

Μία σειρά «κινητοποιήσεων» στο σύνολο της Ισπανίας τις «προσεχείς εβδομάδες», ανακοίνωσαν τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα Ισπανών αγροτών χθες, καθώς θα ενωθούν με το κίνημα οργής των Ευρωπαίων αγροτών.

«Ο αγροτικός τομέας στην Ευρώπη και στην Ισπανία αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη ματαίωση και δυσφορία», λόγω κυρίως «της ασφυκτικής γραφειοκρατίας που δημιουργείται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς», εξήγησαν σε κοινή ανακοίνωση οι ενώσεις, Asaja, UPA και Coag.

Την ώρα που οι αγρότες της Γαλλίας, βρίσκονται στην τρίτη ημέρα αποκλεισμού οδικών αξόνων γύρω από το Παρίσι και αλλού στη χώρα εντείνοντας την πίεση στην κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν, και στο γειτονικό Βέλγιο αγρότες μπλόκαραν την πρόσβαση στο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ζεεμπρίγκε.

Οι αγρότες του Βελγίου, είναι εξοργισμένοι από τα αυξανόμενα κόστη και αντιδρούν στις περιβαλλοντικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις εισαγωγές φτηνών τροφίμων.

Οι αγρότες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν εξοργιστεί για τον πληθωρισμό, τους φόρους στα προϊόντα τους, τις κλιμακούμενες περιβαλλοντικές απαιτήσεις υποτίθεται για το… καλό του κλίματος, το αυξανόμενο κόστος παραγωγής (στην ουσία επιχειρείται να εξαφανιστεί η παραδοσιακή γεωργία-κτηνοτροφία), την έλλειψη κοινωνικής εκτίμησης και την απόφαση των Βρυξελλών να ανασταλούν οι δασμοί στα ουκρανικά προϊόντα.

Οι Ευρωπαίοι αγρότες δε σταματούν τις κινητοποιήσεις καθώς όπως φαίνεται οι κυβερνήσεις με πρόσχημα την “κλιματική αλλαγή” θέλουν να εξοντώσουν τα ζώα τους και να καταστρέψουν τις καλλιέργειες τους επειδή… ρυπαίνουν το περιβάλλον!

Ίσως είναι επιλογή να σταματήσουν να παράγουν και να είναι αυτόνομες οι κοινωνίες στα κράτη της ΕΕ ώστε όλοι να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των σούπερ-μάρκετ αλλά το “όχημα” όπως όλα δείχνουν είναι η… “πράσινη μετάβαση”.

Αφορούν κυρίως στους φόρους στο ντίζελ, τη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων ή τον περιορισμό των εκπομπών αζώτου ή αερίων του θερμοκηπίου, όπως εξηγεί η Christiane Lambert, πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικών Οργανώσεων στον γεωργικό τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κοινή συνισταμένη των αντιδράσεων είναι η αντίθεση στις φιλοδοξίες της ΕΕ για την «Πράσινη Συμφωνία» και τη στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιρούνι».

Τι είναι ακριβώς αυτό που θέλουν να επιβάλουν οι Βρυξέλλες;

Μείωση κατά το ήμισυ της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, καθώς και των πωλήσεων αντιμικροβιακών ουσιών
αύξηση των εκτάσεων που διατίθενται για βιολογική γεωργία.

Αυτό σημαίνει πως οι περισσότεροι αγρότες θα πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα.

Σε ό,τι αφορά την κτηνοτροφία είναι σαφής η νέα πολιτική της ΕΕ η οποία θα προωθήσει το λεγόμενο συνθετικό κρέας, κρεατόμαζα δηλαδή που θα έχει δημιουργηθεί εργαστήρια.

Ήδη κυκλοφορεί στο εμπόριο και θα προωθηθεί η κυκλοφορία του με το πρόσχημα ότι δεν βλάπτει το περιβάλλον και δεν θα σφάζονται ζώα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 

Στην Ελλάδα το κλείσιμο δρόμων από τους αγρότες είχε γίνει ετήσιο event, κάτι σαν το καρναβάλι της Πάτρας (μικρός νόμιζα ότι ήταν το ίδιο πράγμα… βλέπεις δρόμους για να κάνουν χαβαλέ κλείνουν οι μεν, δρόμους για να κάνουν χαβαλέ έκλειναν οι δε).

Ζητούσαν ένα σωρό πράγματα, από τους αναγνωριστούν τα πανωγραψίματα και τα “πολυόροφα χωράφια” μέχρι επιδοτήσεις πάνω από το προβλεπόμενο.

Μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν τους έδωσε ευρώ (ίσα-ίσα τους πήρε κιόλας) αλλά τους άφησε μια χρονιά να κλείσουν το δρόμο για όσο θέλουν. Εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά διέλυσε το θεσμό των μαζικών κινητοποιήσεων των αγροτών. Τότε οι αγρότες κατάλαβαν ότι πλέον κοινωνία και μεταφορικές είχαν αποκτήσει “ανοησία” στο φαινόμενο, δηλαδή ότι έκαψαν το μεγαλύτερο χαρτί τους λόγω υπερβολικής χρήσης. Ας πρόσεχαν!

 

Πουλανε τη μνημονιακη Ελλαδα για τα επιδοματα…
Καποτε οι αγροτες ηταν πατριωτες….
Τωρα εχουν καταντησει οι λακεδες της γερμανικης ΕΕ… και δεν ειναι οι μονοι….

 

Οι σύγχρονοι αγρότες στην Ελλάδα είναι ο ορισμός της παρακμής…Τσίπουρα, κοψίδια και τάβλι…Και κατάθεση χαρτιών στον ΕΛΓΑ κάθε χρόνο για είσπραξη αποζημιώσεων…

 

Οι αγρότες πλεον έχουν γίνει πιο τεμπέληδες και από τους Δ.Υ
δουλεύουν 7 με 8 μήνες τον χρόνο πάνω σε ένα υπερσύγχρονο και πανάκριβο πλέον μηχάνημα καφέ,γυαλί, κλίμα, μουσικουλα, επιδοτήσεις
και όταν είναι για καμιά χειρονακτική εργασία βγαίνει στη πιάτσα να βρει κανέναν εργάτη Έλληνα να του κάνει την δουλειά με κανένα 25-30ευρο και καταλήγει να παίρνει Αλβανό με 35-40ευρο και βρίζει και από πάνω που “είναι όλοι τεμπέληδες”
Έχουν από 4-5 αυτοκίνητα τρακτέρ και παρελκόμενα και ακίνητη περιουσία εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ όλα αυτά μαζί
Και άμα τους ακούσεις όλους κάθε χρόνο “θα μπούμε φυλακή”

 

Στην Ελλάδα οι αγρότες εξακολουθούν να είναι όμηροι του Κουτσούμπα και των λοιπών κομματικών συμμοριών..
Δεν έχουν καταλάβει ούτε τί τους περιμένει, ούτε τί τους/μας ετοιμάζουν…

 

Ο Έλληνας αγρότης είναι ένας τριτοκοσμικός ζήτουλας που ως υποανάπτυκτος που είναι έχει μάθει να ζει με επιδόματα. Ο Έλληνας γενικότερα είναι ένας ξυπόλητος που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ενώ είναι ένα μηδενικό. Κι ως μηδενικό παράγει μηδενικά. Ήρθε η ώρα να μετρηθούμε και οι λειψοί να κάνουν στην άκρη. Όσοι δεν μπορούν, περισσεύουν. Η θα αφυπνιστούμε ή θα εξαφανιστούμε. Το ψευτορωμέικο θα καταρρεύσει.

 

μαθαίνω ότι μπροστά από τις τρακτεροπορείες είναι άνθρωποι του Μητσοτάκη που τον ψήφισαν για να τους εξασφαλίσει επιδοτήσεις. Αν ισχύει αυτό τότε το πρόβλημα θα λιμνάσει στους καταναλωτές που θα αναζητούν μάταια φθηνά προϊόντα

 

Εδώ οι αγροτικές ενώσεις προτρέπουν τους αγρότες να γεμίσουν τα χωράφια τους με φωτοβολταϊκά και εργοστάσια βιομάζας

Σε αρκετές μάλιστα οι πρόεδροι τους είναι πάμπλουτοι ,χώρια που καθορίζουν ποιοι θα πάρουν τις επιδοτήσεις και ποιους θα ψηφίσουν για δημοτικούς συμβούλους και δημάρχους

Μια φορά ραγιάδες ,για πάντα ραγιάδες

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 334


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα