Οι ΗΠΑ, έμπλεξαν και το προτεκτοράτο Ελλάδα στις δικές τους επεκτατικές πολεμικές ραδιουργίες.

Οι ΗΠΑ, έμπλεξαν και το προτεκτοράτο Ελλάδα στις δικές τους επεκτατικές πολεμικές ραδιουργίες.

21 Δεκεμβρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:148
Μοίρασέ το

 

 

Διαβάζω και ανησυχώ για τα επερχόμενα…

Έτσι φτάσαμε στην εμπλοκή της Ελλάδας στην Ερυθρά Θάλασσα – Το παρασκήνιο της απόφασης αποστολής ελληνικής φρεγάτας

Η αμερικανικής πρωτοβουλίας τηλεδιάσκεψη, το Κάιρο και η ανακοίνωση Δένδια – Ποια φρεγάτα μας θα πάει στα ταραγμένα νερά

Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται πως είμαστε προτεκτοράτο των ΗΠΑ… δηλαδή των εβραιοσιωνιστών του βαθέως παρακράτους…
Τι δουλειά έχει η Ελλάδα με τις πολεμικές ιαχές της Μέσης Ανατολής;
Και γιατί πρέπει να συμμετέχουμε ιδίως σε μια εποχή που οι σχέσεις μας με την Τουρκία, είναι στην πραγματικότητα τεταμένες;
Όπως μας έμπλεξε με την Ουκρανία το ψυχοπαθές που το παίζει πρωθυπουργεύων, με τις τραγικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες στον Ελληνικό λαό εκ μέρους της Ρωσίας που σωστά εθίγη από την στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το ίδιο άσχημα μας εμπλέκουν Μητσοτάκης και Δένδιας, με τα Ισραηλιτικά σιωνιστικά συμφέροντα και μας φέρνουν αντιμετωπους με τις μουσουλμανικές χώρες, αδιαφορώντας για το τι μπορεί να σηματοδοτήσει αυτό, με τα έξι σχεδόν εκατομμύρια των μουσουλμάνων και των τζιχαντιστών που μας κουβάλησαν στην Πατρίδα μας.
ΑΝΗΣΥΧΩ…
Καλλιόπη Σουφλή

Κλιμάκιο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα μεταβεί στο Μπαχρέιν άμεσα, για τον καθορισμό και τον σχεδιασμό όλων των λεπτομερειών της συμμετοχής και εμπλοκής της Ελλάδας στην επιχείρηση «Prosperity Guardian» στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά και τον ρόλο της ελληνικής φρεγάτας που θα βρεθεί στα ταραγμένα νερά.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποια από τις φρεγάτες μας θα αναλάβει αυτή την επικίνδυνη αποστολή και ποια θα είναι η ημερομηνία αναχώρησής της, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην Ερυθρά Θάλασσα θα πάει μία εκ των τεσσάρων τύπου ΜΕΚΟ (μετά τις απαραίτητες προετοιμασίες και αναπροσαρμογές…):

  • Φ/Γ ΥΔΡΑ (F 452)
  • Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ (F 453)
  • Φ/Γ ΨΑΡΑ (F 454)
  • Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ (F 455)
.

Ο γερασμένος ελληνικός στόλος ο οποίος ακόμα δεν έχει εκσυγχρονιστεί, θα μείνει έτσι με μείον μία φρεγάτα στο Αιγαίο, όπου χτυπά η καρδιά της Ελλάδας και καιροφυλακτεί η Τουρκία

Μετά τη σχετική ανακοίνωση που έκανε ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, οι πρώτες αντιδράσεις ήταν ανάμεικτες, καθώς η επικινδυνότητα του εγχειρήματος είναι υψηλή και οι μνήμες των όσων τραγικών συνέβησαν στη Λιβύη είναι ακόμα πολύ νωπές…

Ο βαρύς στρατιωτικός οπλισμός που έχουν δείξει πως διαθέτουν οι Χούθι της Υεμένης, τους δίνει τη δυνατότητα πυραυλικού πλήγματος σε πλοία και αυτός είναι ο λόγος του σχηματισμού αυτής της πολυεθνικής δύναμης υπό αμερικανική ηγεσία και φυσικά αυτό είναι που ανεβάζει τον βαθμό επικινδυνότητας.

.

Το παρασκήνιο

Πώς φτάσαμε όμως στη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργού Άμυνας;

Προ δύο ημερών έγινε μια διεθνής τηλεδιάσκεψη (ΥΕΘΑ ΕΕ, ΝΑΤΟ, της ευρύτερης περιοχής της Αν. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής,) με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, στην οποία η Ελλάδα συμμετείχε με τον υφυπουργό Άμυνας Ιωάννη Κεφαλογιάννη.

Αρχικά όμως, είχε ανακοινωθεί ότι η συμμαχία, ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ που θα αποστελλόταν στην Ερυθρά Θάλασσα, θα αποτελείτο από δέκα χώρες (ΗΠΑ, Μπαχρέιν, Καναδάς, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Σεϋχέλλες, Ισπανία).

Προφανώς όμως οι Αμερικανοί χρειάζονταν… ενδεκάδα στο επικίνδυνο «γήπεδο» και κάπως έτσι φαίνεται πως προέκυψε η ελληνική συμμετοχή, με την πάντα πρόθυμη Κυβέρνηση Μητσοτάκη να ακολουθεί πιστά και τυφλά, σε ένα γήπεδο εντελώς άγνωστο και με πολλές παγίδες.

Η απόφαση για την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας ωστόσο, ήταν ειλημμένη όπως προκύπτει και από τη σημερινή ανακοίνωση του κ.Δένδια, ο οποίος αναφέρει πως «για το θέμα αυτό ενημέρωσα επίσης, κατά την τελευταία μου επίσκεψη στο Κάιρο, την αιγυπτιακή πλευρά».

Ο ΥΕΘΑ βρέθηκε στις 19 του μήνα στο Κάιρο και συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, που σημαίνει ότι όλα είχαν δρομολογηθεί μέχρι τότε, ώστε να μπορέσει να του κάνει αυτή την ενημέρωση.

φωτογραφία: https://twitter.com/NikosDendias
φωτογραφία: https://twitter.com/NikosDendias

Τι θα κάνουν τα πολεμικά πλοία του διεθνούς συνασπισμού;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, καθώς οι ακριβείς λεπτομέρειες για την αποστολή αυτής της συμμαχίας στη ναυτική επιχείρηση που ονομάστηκε «Prosperity Guardian» ακόμα δεν είναι πολύ ξεκάθαρες, δεν θα πρόκειται για συνοδεία πολεμικών πλοίων στα πλοία του εμπορικού στόλου που θα περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα.

Όπως όλα δείχνουν, ο διεθνής συνασπισμός πολεμικών πλοίων σχηματίζεται για να ανοίξει μια «ομπρέλα» προστασίας έναντι των επιθέσεων των Χούθι, με τα πλοία να είναι τοποθετημένα έτσι στη θάλασσα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν και να αναχαιτίζουν έγκαιρα τις όποιες εχθρικές κινήσεις.

Η επίσημη ανακοίνωση της ελληνικής συμμετοχής στην Πολυεθνική Επιχείρηση «Prosperity Guardian» από τον Νίκο Δένδια

«Η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει μία μέγιστη πρόκληση ασφάλειας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν. Οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία από ομάδες ενόπλων, από drones και πυραύλους, αποτελούν τεράστια απειλή κατά ανθρώπινων ζωών, της διεθνούς ασφάλειας και σταθερότητας, της παγκόσμιας οικονομίας και της ευημερίας των πολιτών. Η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο ποντοπόρο στόλο, έχει πρωταρχικό συμφέρον για την διατήρηση της ελευθερίας των θαλασσίων οδών και της προστασίας της ζωής των ναυτικών.

Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ζήτησα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, να συμμετάσχει Φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στην πολυεθνική Επιχείρηση «Prosperity Guardian», για την προστασία των εμπορικών πλοίων, της ζωής των ναυτικών, της παγκόσμιας οικονομίας. Για το θέμα αυτό ενημέρωσα επίσης, κατά την τελευταία μου επίσκεψη στο Κάιρο, την αιγυπτιακή πλευρά. Είναι αυτονόητο ότι η Φρεγάτα η οποία θα συμμετάσχει στην Επιχείρηση διαθέτει τα αναγκαία μέσα αυτοπροστασίας».

 

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 148


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα