Οι ΗΠΑ βάζουν την Ελλάδα ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΗΠΑ: “ΝΑΙ” στη παραχώρηση S-300 χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία – Eπίσημη απειλή Ρωσίας: “Θα βομβαρδίσουμε τα κονβόι”

Οι ΗΠΑ βάζουν την Ελλάδα ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΗΠΑ: “ΝΑΙ” στη παραχώρηση S-300 χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία – Eπίσημη απειλή Ρωσίας: “Θα βομβαρδίσουμε τα κονβόι”

12 Μαρτίου, 2022 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:733
Μοίρασέ το

 

Ποιες είναι οι υποψήφιες χώρες – Πράσινο φως ΗΠΑ

 

 

Το βαθύ εβραιοχαζαροσιωνιστικό παρακράτος των ΗΠΑ, εμπλέκει και την Ελλάδα στον πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας, με ότι αυτό σημαίνει.

ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΩΝ (ΤΗΣ ΣΙΩΝ).

ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΟΚΑΝΟΡΑΓΙΑΔΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟ ΠΕΟΠΙΑΝΙΣΤΑ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ.

ΜΗΝ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

ΜΗΝ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ  ΤΗΣ Ε.Ε. – ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Ε, ρε ΜΑΡΙΝΟΣ ΡΙΤΣΟΥΔΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ… (εδώ) και …(εδώ)

Η Πατρίδα μας έχει ανάγκη από ΡΙΤΣΟΥΔΗΔΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ.

Tα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 χωρών μελών του ΝΑΤΟ μαζί με το απόθεμα πυραύλων τους ζήτησε η Ουκρανία, ένα αίτημα το οποίο φαίνεται πως έχει πάρει την έγκριση των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, η Ρωσία απείλησε επίσημα με βομβαρδισμό των ΝΑΤΟϊκών κονβόι μεταφοράς όπλων.

“Θα βομβαρδίσουμε τα ΝΑΤΟϊκά κονβόι”

 

Πιο αναλυτικά, η Ρωσία εξαπέλυσε την πρώτη επίσημη απειλή βομβαρδισμού των ΝΑΤΟϊκών κονβόι μεταφοράς όπλων και πυρομαχικών προς την Ουκρανία με συνέπεια το Κίεβο να απαιτήσει να παραχωρηθούν οι S-300 χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Ο Νο 2 του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Sergey Ryabkov, τόνισε πως “η Ρωσία είναι έτοιμη να βομβαρδίσει τα ΝΑΤΟϊκά κονβόι που παραδίδουν όπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Έχουμε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι η ενορχηστρωμένη μεταφορά όπλων στην Ουκρανία από αριθμό χωρών αποτελεί μια επικίνδυνη κίνηση.

Πρόκειται για μία πράξη που μετατρέπει αυτόματα τα κονβόι σε νόμιμους στόχους των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Έχουμε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για τις συνέπειες της μεταφοράς όπλων όπως φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων, αντιαρματικών κτλ

Είναι οι ΗΠΑ που αποτελούν πηγή της έντασης αυτής. Δεν μιλάω καν για το τι μεταφέρουν… υποστηρίζοντας το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου” ανέφερε ο αναπληρωτής Ρώσος ΥΠΕΞ Sergey Ryabkov.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλντεμπεργκ, απάντησε λέγοντας πως “μια ρωσική επίθεση στις γραμμές εφοδιασμού των συμμαχικών χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία θα είναι μια επικίνδυνη κλιμάκωση πολέμου”. 

 

S-300 στην Ουκρανία – “Πράσινο φως”  Γερουσιαστών

Υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι “κυβέρνηση σκέφτεται να στείλει άλλα εξελιγμένα όπλα στην Ουκρανία όπως αντιαεροπορικά συστήματα που είναι πιο σύγχρονα” .

Αμερικανοί Γερουσιαστές έδωσαν το “πράσινο φως” για την μεταφορά S-300 στην Ουκρανία

«Η παροχή αντιαεροπορικών συστημάτων σοβιετικής εποχής που είχαν προηγουμένως λειτουργήσει και συντηρήσει ουκρανοί στρατιωτικοί είναι απαραίτητη για την επιτυχία τους στο πεδίο της μάχης και θα προστατεύσει επίσης την αμυντική τεχνολογία των ΗΠΑ από το να πέσει στα χέρια των Ρώσων», ανέφεραν νομοθέτες σε επιστολή που έστειλαν, την οποία αποκάλυψε το Politico.

Ο Γερουσιαστής Michael Waltz (R.-Fla.), ο οποίος έχει υπηρετήσει σε μονάδες Ειδικών Δυνάμεων και υπέγραψε την επιστολή, είπε ότι η μεταφορά συστημάτων S-300 θα μπορούσε να είναι χρήσιμη.

Μεταξύ των δυτικών όπλων, οι Ουκρανοί θα μπορούσαν επίσης να επωφεληθούν από το σύστημα Avenger, το οποίο επιτρέπει στους πυραύλους Stinger να τοποθετούνται σε οχήματα.

 

Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν τα εξής:

“Οι συζητήσεις συνεχίζονταν εν όψει του προγραμματισμένου ταξιδιού του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Lloyd Austin ο οποίος θα συναντηθεί με συμμάχους του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και τη Σλοβακία.

Η Σλοβακία μαζί με την Πολωνία και τη Ρουμανία έχουν δείξει προθυμία να μεταφέρουν στρατιωτική βοήθεια στον εμπόλεμο γείτονά τους.

Η Σλοβακία διαθέτει επίσης το αντιαεροπορικό σύστημα εδάφους-αέρος S-300, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατάρριψη εχθρικών αεροσκαφών και είναι γνωστό στους Ουκρανούς.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να εξοπλίσουν την κυβέρνηση στο Κίεβο με «τα είδη των δυνατοτήτων που γνωρίζουμε ότι οι Ουκρανοί χρειάζονται και χρησιμοποιούν πολύ καλά». Αρνήθηκε να διευκρινίσει ποιοι τύποι όπλων θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο επόμενο κύμα αποστολών.

«Κάποιο από αυτό το υλικό το έχουμε και το παρέχουμε. Κάποιο από αυτό το υλικό δεν έχουμε, αλλά ξέρουμε ότι το έχουν άλλοι, και βοηθάμε να συντονιστεί και αυτό», είπε ο Kirby.

“Zητήσαν S-300”

 

“Η Ουκρανία ζήτησε το αντιαεροπορικό σύστημα εδάφους-αέρος S-300”, δήλωσε ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος που γνωρίζει την κατάσταση.

“Υπάρχουν συνεχείς συζητήσεις γι’ αυτή την πιθανότητα”, είπε ο ίδιος αξιωματούχος, αλλά παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το εάν υπάρχουν κάποιες μονάδες που μπορούν να παραχωρηθούν.

«Κανείς δεν θέλει να κακοδιαχειριστεί αυτές τις προσδοκίες», είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος όπως και άλλοι μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

“Τα ουκρανικά στρατεύματα εκπαιδεύονται επίσης στο σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος Buk. Ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης διαθέτουν και τα δύο συστήματα, αλλά σε μικρό αριθμό”, είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ποιες είναι οι υποψήφιες χώρες

Σύμφωνα με πληροφορίες οι χώρες που έχουν S-300 είναι οι εξής:

  1. Σλοβακία: Μία πυροβολαρχία S-300 με 48 πυραύλους 5V55R.
  2. Βουλγαρία: 10 πυροβολαρχίες S-300. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν το μεγαλύτερο απόθεμα αντιαεροπορικών πυραύλων
  3. Ελλάδα: δύο πυροβολαρχίες S-300 PMU-1 με 12 εκτοξευτές και 96 βλήματα 48Ν6Ε1


Πηγή

Προβολές : 733


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα